Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: User Review: GOW Collection

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: GOW Collection

    God of War, unul dintre cele mai mari nume din istoria recenta a gamingului, face pasul catre next-gen. GOW Collection contine, asa cum stiti deja, primele 2 jocuri ale seriei refacute in HD pentru Playstation 3. Partea buna e ca acum orice posesor de PS3 se poate bucura de aceste jocuri, ne fiind necesar un model compatibil cu jocurile de PS2. Acest review va contine practic 2 reviewuri, iar nota acordata GOW Collection va fi media dintre notele acordate celor 2 jocuri.

    God of War

    Primul titlu ne trimite in apararea orasului Athena, asediat de Lordul Razboiului, Ares. Zeii nu doresc sa se puna cu Ares, deci au gasit un razboinic neinfricat capabil sa o faca: Kratos. Acesta se va aventura in cautarea singurei arme capabile sa-l invinga pe Ares. Povestea este foarte buna, fiind prezentat si trecutul lui Kratos. Jocul va dezlusi cateva mistere pentru cei ce nu l-au mai controlat pe Kratos.

    God of War nu este neaparat un joc foarte lung, lucru de care-ti poti da seama inca de cand arunci o privire pe lista cu trofee. Jocul ruleaza la 60fps, fiind foarte fluid. Actiunile lui Kratos sunt foarte naturale si fluide. Pentru inceput Kratos va folosi Blades of Chaos, dar pe parcurs va face rost de arme noi si puteri magice. Varietatea armelor nu este foarte mare, avand de ales intre Blades of Chaos si Blade of Artemis. Puterile magice sunt in numar de 4. Armele si magia pot fi upgradate pentru a primi noi combouri, damage mai mare etc. Magia necesita mana, care poate fi colectata din cateva cufere intalnite destul de des in joc. Upgradeurile nu sunt insa gratis. Fiecare upgrade necesita red orbs, acestea pot fi colectate din cuferele raspandite prin joc. Bara de viata si cea de mana pot fi crescute prin colectarea Gorgon Eyes si Phoenix Feathers.

    Inamici sunt destul de variati, acestea au mai multe variatii ( mai multe tipuri de minotauri, de satyr etc.). Toate personajele si locatile pe care le intalniti in joc sunt inspirate din mitologia greaca. Unul dintre cele mai importante lucruri in God of War sunt luptele cu bosii. Acestia pot fi variante gigant ale inamicilor obinuiti sau alte creaturi( ex: Hydra). Luptele sunt intense si destul de diferite una fata de alta. In fiecare lupta va trebui sa faci ceva pentru a trece mai departe, nu doar sa lovesti oponentul cu cele 2 sabii. Odata slabit oponentul vor incepe asa numitele Quick Time Events, in cadrul acestora trebuie sa apasati o serie de butoane sau sa reusiti o anumita miscare din Analog.

    Dar, God of War nu inseamna numai actiune. Sunt multe puzzleuri si scene de platforming, care uneori pot fi destul de dificile. Unele puzzleuri nu mi s-au parut tocmai logice, fiind nevoie de foarte multa intuitie pentru a trece mai departe. Dificultatea jocului este una destul de ridicata, mai ales pe Hard si Titan. Totusi jocul nu este imposibil de terminat nici pe aceste dificultati, desi necesita ceva mai mult timp.

    Odata terminat jocul vor fi deblocate si Challenge of the Gods. Acestea sunt o serie de Challenges in care trebuie sa indepliniti un anumit obiectiv. Din pacate cateva dintre ele sunt bazate mai multe pe noroc.

    Avand in vedere ca God of War este la origine un joc de PS2 grafica este pur si simplu extraordinara. Versiunea pentru PS3 a fost refacuta in HD si ruleaza fluent la 60fps. Nivelele sunt foarte bine facute. Arata foarte bine din punct de vedere tehnic, dar si din punct de vedere artistic sunt la inaltime. Producatorii merita toata aprecierea noastra pentru ce au facut. Cei de la Santa Monica nu au avut insa destul timp pentru a elimina toate bugurile, care din fericire sunt doar vizuale si nu afecteaza gameplayul. Grafica in unele cutscenes este slaba, fiind identica cu versiunea de PS2 in aceste situatii.

    Muzica este pur si simplu extraordinara. Daca la muzica foarte buna adugam si voice actingul obtinem unul dintre jocurile cu cel mai bun lansate in ultimii ani. Vocea lui Kratos este perfecta pentru acest joc, creand un caracter dur, capabil sa nu cedeze nici in cele mai grele situatii.

    Story: 9.5
    Gameplay: 10
    Sunet: 9.8
    Grafica: 9.5

    Nota finala: 9.7

    God of War II

    God of War II incepe exact unde s-a terminat God of War. Dupa primele capitole ale jocului aflam si obiectivul lui Kratos: razbunarea pe zeul ce a incercat sa-l omoare. Nici in acest joc Kratos nu este sigur. Ii are de partea sa pe titani, cu ajutorul carora isi va indeplini obiectivul. God of War II este mult mai lung decat predecesorul sau, de aproape 2 ori mai lung.

    Pe partea de gameplay lucrurile au ramas cam la fel. Aceleasi lupte brutale si intense, miscarile lui Kratos foarte fluide, aceleasi Red Orbs. Puterile s-au schimbat. De aceasta data primim puterile titanilor, iar unele dintre ele sunt foarte interesante. Avem mai multe arme, printre care si sabile caracteristice jocului. Aceleasi imbunatatiri ce pot fi aduse armelor, Rage of Gods a devenit Rage of Titans si alte cateva schimbari logice.

    Acum exista mult mai multe Items, fiecare cu o intrebuintare unica. De exemplu Amulet of the Fates este folosita pentru a opri timpul, Golden Fleece este folosita pentru a intoarce atacurile inamicilor.

    Exista totusi o schimbare majora. Jocul are mult mai multa actiune si mult mai multe boss battles. Inamicii sunt ceva mai variati, iar bosii sunt intr-un numar mult mai mare. Desigur s-au pastrat in mare parte aceleasi creaturi, dar pe parcursul jocului veti avea parte si de cateva surprize placute ( eroi din mitologia greaca, creaturi legendare etc.).

    Cum in joc este mult mai multa actiunea aceasta trebuie sa fi inlocuit ceva. Al doilea titlu God Of War contine mai putine puzzleuri, iar acestea sunt ceva mai usoare decat ce am vazut in God of War I. Odata cu terminarea jocului sunt deblocate si Challenge of the Titans, foarte asemanatoare cu ce am vazut in prima parte.

    God of War II este mult mai bine finisat. Grafica este foarte buna, existand o mai mare atentie la detalii. Nivelele sunt ceva mai luminoase, iar locatiile sunt ceva mai variate. Sunetul este in continuare la inaltime. Muzica este asemanatoare cu cea din prima parte, iar vocea lui Kratos este cea pe care o cunoastem.

    Story: 10
    Gameplay: 10
    Sunet: 10
    Grafica: 9.6

    Nota Finala: 9.9

    GOW Collection este unul dintre cele mai bune jocuri jucate in ultimul timp, reusind sa ocupe una dintre pozitile fruntase in topul meu personal. Despre joc se poate spune ca are un singur minus: te face sa vrei God of War 3, care din pacate va fi lansat abia peste cateva luni.

    God of War: 9.7
    God of War II: 9.9

    Nota Finala: 9.8
    Attached Images Attached Images 34q2ues.jpg godofwar31.jpg 4081582905_a72f66cfc1_o.jpg 25167d1244571049-e3-2009-jocurile-prezentate-de-sony-e3_002.jpg godofwar3-e3demo.jpg 23395d1243273620-imagini-noi-din-god-war-iii-24dn1bk.jpg thumb1280x1280_3591026815_fb1a71ba99_o.jpg

  2. #2 SP
    Sunt Eco Dj Mo's Avatar
    Felicitari pentru review. De ce ai pus si imagini din 3?

  3. #3 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Quote Originally Posted by Dj Mo View Post
    Felicitari pentru review. De ce ai pus si imagini din 3?
    Pt. ca se vad mai bine lol
    Felicitari pt. rewiew

  4. #4 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Quote Originally Posted by Dj Mo View Post
    Felicitari pentru review. De ce ai pus si imagini din 3?
    Nu se prea gasesc imagini din GOW 1&2 la 720p, iar daca faci resize arata destul de prost.

  5. #5 SP
    Senior Member BogdanN1's Avatar
    Felicitari pentru review.Good Job!

  6. #6 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    Quote Originally Posted by erik95 View Post
    GOW Collection este unul dintre cele mai bune jocuri jucate in ultimul timp, reusind sa ocupe una dintre pozitile fruntase in topul meu personal. Despre joc se poate spune ca are un singur minus: te face sa vrei God of War 3, care din pacate va fi lansat abia peste cateva luni.
    bine spus erik . foarte bine spus . asa e . I'm dying to see God of War 3

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts