Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: User Review: Assassin's Creed II

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: Assassin's Creed II

    Assassins Creed a fost un adevarat succes comercial, desi a fost destul de criticat pentru repetivitatea sa, pentru numeroasele buguri si freezuri. Totusi, de ce a avut Assassins Creed succes? In primul rand foarte mult marketing, dar si din cauza jocului in sine. Povestea interesanta si grafica superba pentru acea perioada au asigurat un loc in inimile jucatorilor si pentru Assassins Creed. Acum, la 2 ani de la lansarea primului joc, vine si continuarea, numita simplu: Assassins Creed II., Au invatat Ubisoft din greseli? Au reusit sa creeze un joc mai bun? Veti afla in cele ce urmeaza.

    Desmond Miles este folosit din nou pentru a face legatura cu marii asasini ai trecutului. Actiunea primului joc avea loc in timpul Cruciadelor. Personajul principal era Altair, cel mai mare asasin din acea perioada. Assassins Creed II se desparte insa de acea frumoasa perioada. Cel de-al doilea titlu al seriei ne plaseaza in Italia secolului XV. Personajul principal este Ezio, un tanar membru al familiei Auditore din Florenta. Primele clipe petrecute in joc sunt relativ plictisitoare, in majoritatea misiunilor fiind nevoit sa mergi intr-un anumit loc. La scurt timp de la inceperea jocului veti afla si obiectivul vostru pe parcursul jocului, din acest moment plecand in cautarea tintelor voastre. Veti trece prin Florenta, Toscana, Monteriggioni, Forli, Venetia, iar ceva mai tarziu veti ajunge si in capitala Italiei. Pe parcurul jocului veti cunoaste personalitati importante in aceasta perioada cum ar fi Leonardo DaVinci sau Lorenzo de Medici. Leonardo DaVinci este si unul dintre prietenii lui Ezio pe parcursul jocului, ajutandu-l de cate ori este nevoie.

    Cea mai mare problema a primului joc a fost repetivitatea excesiva. Din fericire in partea a doua aceasta a disparut. Misiunile principale sunt mult mai variate, fiind nevoiti sa salvam o persoana sau sa eliberam cativa razboinici ( doar 2 exemple). Pe langa misiunile principale mai sunt multe lucruri de facut. Exista misiuni secundare in cadrul carora trebuie sa gasim o persoana, sa ducem o scrisoare, sa ne intrecem cu hotii etc. In Assassins Creed II exista mult mai multe lucruri de facut. Pe langa misiunile principale si secundare mai puteti incerca sa descoperiti mormintele unor asasini celebri. Acestea sunt in numar de 6, fiind plasate in locatii cheie din fiecare oras. Pentru a ajunge la acestea veti fi nevoiti sa va demonstrati priceperea in acrobatii si uneori in lupta.

    Luptele se vor desfasura ca in Assassins Creed. Desi in majoritatea situatilor veti fi inconjurat de mai multi inamici, va ataca doar unul. Astfele luptele devin foarte usoare. Altair avea la dispozitie doar 4 arme: hidden blade, sabie, sabie mai mica, cutite. Ezio este mult mai bogat din acest punct de vedere. Acesta are la dispozitie armele de baza, dar si arme noi cum ar fi diferitele variatii ale hidden blade, smoke bombs si altele.

    Aici intra in scena una dintre principalele noutati ale Assassins Creed II: sistemul economic. Ezio castiga bani la fiecare misiune indeplinita, poate fura de la localnici sau ii poate lua din cuferele aflate in fiecare oras. Ce poate face cu banii? Poate upgrada orasul unchiului Mario (care devine o sursa de bani), poate cumpara noi haine/arme/armuri sau ii poate folosi pentru curtezane, hoti si luptatori. Curtezanele, hotii si luptatorii pot fi platiti pentru a distrage atentia garzilor. Vrei sa intri intr-un loc fara sa te lupti? Simplu ,angajeaza curtezane. Ele vor distrage atentia garzilor, iar tu vei intra fara probleme in aceea cladire.

    O alta noutate importanta este posibilitatea de a innota. Era de asteptat sa putem innota avand in vedere ca unul dintre orasele in care am petrecut foarte mult timp este Venezia. Daca nu vreti sa innotati puteti folosi una dintre gondolele ce va stau la dispozitie.

    Sistemul de blend a fost schimbat. Acum nu trebuie sa cautati calugari. In Assassins Creed II va puteti integra in orice grup pentru a trece de garzi. Gardienii pot fi eliminati cu usurinta, existand mult mai multe posibilitati. Puteti sta intr-o caruta cu fan, iar cand inamicul este aproape sa-l asasinati si sa-i trageti corpul. Puteti folosi pistolul sau puteti folosi otrava. Per total in Assassins Creed II exista mult mai multa varietate.

    Puteti face garzile, dar si cetateni sa se concentreze catre o anumita zona prin plasarea unui mort acolo. Oamenii se vor ingramadi daca veti arunca 10f pe jos, lucru care va atrage si atentia garzilor. In anumite puncte ale jocului veti primi Medici Cape si Venetian Cape, acetea fiind foarte utile ( va ajuta sa ramaneti nedetectati). Notorietatea poate fi scazuta prin distrugerea afiselor, prin mituirea vestitorilor sau prin uciderea unor oficiali.

    Exista mai multe tipuri de inamici. Unii sunt mai rapizi si va pot urmari pe acoperisuri, in timp ce altii sunt ceva mai lenti, dar au o armura mult mai buna. Fiecare arma pe care o veti intalni in joc are proprile caracteristici. Unele au o lovitura mai rapida, in timp ce altele au damage mai mare. Acum puteti dezarma inamicii, cu conditia sa nu aveti nicio arma in mana.

    In primul Assassins Creed erati recompensati cu achievements daca reuseati sa gasiti toate steagurile sau sa ucideti toti templieri. Nu am scapat nici in acest joc de ele. Cei drept nu mai sunt steaguri si nu mai sunt atat de multe. In fiecare oras exista pene, pe care le colectati in memoria fratelui personajului principal. In total exista 100 de pene. Ca tot veni vorba de trofee. Assassins Creed 2 poate fi considerata o platina usoara, singurul trofeu cu o dificultate mai mare fiind cel care va cere sa gasiti toate cele 100 de pene.

    Controlul e extrem de simplu. In lupta vei folosi si R1 + . Teoretic fiecare buton are o functie, dar acestea le veti folosi mereu ( contraatacul fiind letal). Controlul este foarte simplu si in afara luptelor. In cele mai multe cazuri veti folosi si R1 + . Controlul nu este insa perfect. De multe ori Ezio va sari de capul lui, lucru care va va creea foarte multi nervi in cadrul secventelor pe timp. In rest nu sunt foarte multe probleme la acest capitol.

    Grafica este in continuare la inaltime. Orasele sunt foarte bine facute, fiind foarte usor de recunoscut elementele caracteristice. Probleme grafice apar in unele cutscenes, cand jocul nu mai arata asa de bine. Animatiile sunt in continuare de top. Miscarile lui Ezio sunt foarte naturale in tipul cataratului, dar si in lupta. O alta problema, cei drept destul de mica a jocului, este camera care uneori are niste unghiuri foarte proaste. Din fericire aceasta poate fi controlata si manual. Sunetul este bun, muzica placuta, iar vocile personajelor sunt, de cele mai multe ori, potrivite. Sunetul are probleme in unele cutscenes, cand tonul personajelor nu se potriveste cu actiunea.

    Assassins Creed II este mult mai bun decat predecesorul sau, lucru care ne bucura. Sa speram ca Ubisoft va continua sa faca progrese si ca urmatorul joc al seriei va fi mai bun decat titlul despre care am vorbit in acest articol.

    Story: 9
    Gameplay: 9
    Grafica: 9.2
    Sunet: 8.8

    Nota Finala: 9
    Attached Images Attached Images assassins_cressd21.jpg 12195_4a27f203dd714.jpg assassinscreed2-009.jpg assassins_creed_2_scr015.jpg assassins-creed-ii_2009_11-10-09_03.jpg

  2. #2 SP
    Member weriwulf's Avatar
    Bravos! Am incercat sa pun si eu review la AC 2 de cateva ori zilele trecute, insa se pare ca nu mi-a acceptat niciun moderator review-ul si n-am mai incercat. Ciudat oricum...

  3. #3 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Pai macar de citeai regulamentul si vedeai cum trebuia facut Review-ul pentru a putea fi acceptat.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Assassin's Creed IV - Black Flag By OEE in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 2 Last Post: 26-11-2013, 17:52
  2. User Review: Assassin's Creed Brotherhood By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 15-05-2011, 20:47
  3. User Review: Assassin's Creed II By trickz in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 6 Last Post: 18-12-2009, 21:30
  4. User Review: Assassin's Creed 2 By DeathWings in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 12-12-2009, 01:43
  5. User Review: Assassin's Creed II By weriwulf in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 12-12-2009, 00:39

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts