Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 16 of 16

Thread: User Review: Dead Space (PS3)

  1. #1 SP
    Senior Member istrategie's Avatar

    User Review: Dead Space (PS3)

    Electronic Arts nu a stralucit prin jocuri bune in ultimii ani, dar in 2008 s-a remarcat ca unul dintre cei mai buni publisheri. Cu ajutorul unor jocuri senzationale printre care se numara Dead Space, ultimul joc survival-horror lansat de acestia si unul dintre cele mai bune titluri ale genului. Este visul oricarui fan al acestui tip de jocuri, imbinand elementele de gameplay din Resident Evil 4 si atmosfera terifianta din Doom 3. Asadar sa nu mai stam de vorba si sa trecem la lucruri mai serioase. Ishimura are nevoie de ajutor si noi suntem acolo.

    Povestea il are ca personaj principal pe Isaac Clarke, un mecanic trimis in spatiu pentru a rezolva o problema tehnica pe nava Ishimura. El si inca patru camarazi ajung cu bine pe nava pentru a descoperi ca statia spatiala era infestata cu cadavre mutilate ale echipajului. Totul porneste de la descoperirea unui artefact pe planeta pe care se pregateau s-o distruga. Intai colonia este infestata ca apoi aceasta sa ajunga si pe nava. De la ce provine infectia? Cum va putea fi distrusa? Issac va trebui sa descopere aceste mistere. Ca sa scape de pe nava Isaac si echipajul sau trebuie sa o stabilizeze, prin indeplinirea obiectivelor venite de la colegii de care a fost despartit inca de la inceputul jocului. Obiectivele si alte informatii sunt afisate direct in-game printr-o interfata virtuala astfel incat HUD lipseste cu desavarsire. Oare ce il asteapta pe Isaac pe Ishimura? Viata sau moarte?

    La capitolul grafica jocul sta foarte bine, engine-ul Havoc facandu-si treaba ca de fiecare data. Daca decorurile arata obisnuit, pentru vremurile pe care le traim, luptele cu bossii, si mai ales cu boss-ul final, sunt impecabil realizate, de la iluminare pana la miscarile realiste ale tentaculelor. De asemenea, fatalitatile pe care ti le pot aplica monstrii sunt foarte spectaculoase, cateodata lasandu-te invins doar pentru a asista la dezmembrarea propriului personaj. Bug-urile grafice sunt foarte rare (eu am intalnit doar unul), astfel asigurandu-se o experienta cat mai placuta. Cand vine vorba de efectele sonore, acestea sunt la fel de reusite. Un sunet la care tresari automat te anunta ca inamicul este langa tine si in acelasi moment auzi strigatul disperat al acestuia. Fiecare foc al armei se aude puternic, acoperind sunetele scoase de cei ochiti. Groaza este provocata in general de sunetele neasteptate cum ar fi zgomotul scos de o usa trantita fix in nas sau al unui monstru care iese pe o gaura de aerisire chiar in spatele tau.

    Gameplay-ul este unul dintre cele mai bune, dintre cele intalnite in jocurile horror. Cu o camera over the shoulder si cu o interfata incorporata in costumul personajului principal, este ideal sa iei o arma si sa incepi sa impusti hoarde de mutanti, care apar din toate directiile. Arsenalul este relativ mic (7 arme), dar este insa destul pentru a va tine ocupati o perioada, mai alesa ca prima data veti dori sa terminati jocul folosind doar Plasma Cutter-ul (prima arma din joc). Prin adunarea schemelor pentru arme, echipament sau armura mai rezistenta, va puteti procura din Store arme, munitie, health pack-uri sau air pack-uri. In fiecare nivel veti intalni zone de vid, in care nu puteti respira decat pentru cat timp va permite uniforma, sau zone fara gravitatie, in care puteti zbura de pe un perete pe altul dupa bunul plac. Armele pot fi imbunatatite, astfel crescand capacitatea, damage-ul sau viteza de tragere sau de reload. Eroul nostru obtine la inceputul jocului si doua abilitati: Statis si Kinesis. Prima il ajuta sa incetineasca inamicii, iar cu a doua poate lua obiecte aflate la distanta pentru a le adauga in inventar sau pentru a le arunca in inamici. Jocul nu are decat doua cutscene-uri, una la inceput si alta la sfarsitul jocului. Filmele apar sub forma de holograma in fata personajului, jocul capatand si originalitate pentru felul de a reda povestea.

    Jocul este un must-have pentru orice detinator de consola si pentru orice fan al genului horror, tinandu-te lipit de controller nopti intregi. Pentru a avea efectul maxim, trebuie jucat singur, cu lumina stinsa si cu sonorul cat mai ridicat. Jocul a aparut saptamana trecuta pentru PlayStation 3 in timp ce posesorii Xbox 360 de abia l-au primit si incearca si ei sa descopere misterul din spatele mortii echipajului uneia dintre cele mai mari nave din flota, Ishimura.

    Grafica: 9
    Sunet: 9.5
    Story: 9
    Gameplay: 8.7
    Impresie: 9

    Nota finala: 9
    Attached Images Attached Images 943339_20080617_screen001.jpg 943339_20080617_screen002.jpg 943339_20080617_screen003.jpg 943339_20080617_screen004.jpg 943339_20080617_screen005.jpg 943339_20080617_screen006.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Bine asa istrategie! Foarte frumos si curat scrisul
    Cred ca cei ce il vor citi isi vor face o mica impresie despre joc. Cu aceasta ocazie si eu am mai aflat unele amanunte despre care nu stiam pana acu si parca ma indeamana si mai mult inima sa il cumpar
    Te mai asteptam si cu alte review-uri

  3. #3 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    Buna treaba cu reviewul. Mie cel mai impresionant la jocul asta imi par grafica si modul in care toate utilitatile au fost incorporate in costum. Absolut fenomenal.

  4. #4 SP
    Sunt Eco Dj Mo's Avatar
    felicitari pentru review... recomand sa vedeti si filmul de animatie Dead Space: Downfall

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Good job istrategie ! Keep up the good work (vad ca in ultima vreme chiar depui eforturi serioase... s-ar putea sa nu mai scapi de noi). Poate reusesti sa ajungi pe la intalnirile consolistilor

  6. #6 SP
    Senior Member mentorica's Avatar
    Foarte frumos astept sa imi vina si mie jocul

  7. #7 SP
    Member SiCK's Avatar
    Cat de mult vorbeste Isaac in game ?

  8. #8 SP
    Senior Member ShpioOn's Avatar
    Scurt si la obiect man! Foarte concis, ai atins exact punctele care trebuiau atinse! Mi-ai luat-o inainte, am vrut sa scriu si eu un review pentru ca este primul joc de cand am PS3 de aproape un an, care m-a tinut in fata TV-ului timp de 5 zile non-stop (atat cat mi-a permis timpul liber).

    Asa cum am mai spus, tin sa mentionez din nou ca este jocul pe care il astept de cand mi-am luat PS3. M-a impresionat si captivat as putea spune mai mult chiar decat MGS 4 care vorba aia este saga mea preferata all time.

    Jocul exceleaza la toate capitolele: control superb gen RE4, grafica pe masura asteptarilor pentru un titlu next-gen, story daca nu foarte inovator, captivant, sound specific unui joc horror.

    Cuvant de sfarsit: RECOMAND cu incredere tuturor posesorilor PS3. Pentru mine este un joc deosebit si un "must have" in acelasi timp! NOTA 10 de la mine!

  9. #9 SP
    Senior Member istrategie's Avatar
    Quote Originally Posted by SiCK� View Post
    Cat de mult vorbeste Isaac in game ?
    Nu l-am auzit vorbind.

  10. #10 SP
    Taw
    Senior Member Taw's Avatar
    Congrats pt review desi nu ar trebui folosite expresiile gen " Jocul este un must-have pentru orice detinator de consola".Cunosc o groaza pe care nu-i coafeaza jocul asta (me included).
    Iar ultima fraza nu pare de incheiere deloc, locul ei e la inceput.

  11. #11 SP
    Senior Member eXist's Avatar
    Deci, trebuie sa pun si eu mana pe jocul asta neaparat. Nu vreau sa-mi stric impresia cu versiunea aia de PC nenorocita.
    Cat despre review, scurt si la obiect, o parere personala. Exact de ce aveam nevoie. O parere din partea unui player.

    Multzam fain

    Cheers

  12. #12 SP
    Sunt Eco Dj Mo's Avatar
    jocul este demential... cel putin din punctul meu de vedere

  13. #13 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by Taw View Post
    Congrats pt review desi nu ar trebui folosite expresiile gen " Jocul este un must-have pentru orice detinator de consola".Cunosc o groaza pe care nu-i coafeaza jocul asta (me included).
    Iar ultima fraza nu pare de incheiere deloc, locul ei e la inceput.
    Mane.. daca tu nu joci shootere deloc asta nu inseamna ca nu e un must have pt toata lumea. Nici LBP nu-ti place si majoritatea posesorilor de PS3 incep sa se agite numai cat ii pomenesti numele.
    Cand spui "must-have pt toata lumea" te referi la majoritate (peste 50%).
    Nu cred ca poti face un review in care sa iubesti si sa urasti jocul in acelasi timp.

  14. #14 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    Foarte bun review, felicitari. Cit despre DeadSpace, sincer, nu ma asteptam sa fie atit de bun, intr-adevar a reusit sa depaseasca asteptarile, impresia initiala a fost "Inca un shooter plin de singe", dupa ce l-am vazut am ajuns la "Wow si... m-a lasat fara cuvinte".
    Merita premii ca "Better than the sum of all parts", "You get more than you pay". Este inovativ, story-ul este foarte puternic, luptele cu bossii sint superbe, tin mai mult de tactica decit de actiune.
    Nu l-am terminat, dar cit am jucat din el mi s-a parut deosebit de neasteptat, o reusita cu adevarat. Este cu siguranta un must have pentru toate genurile de gameri.

  15. #15 SP
    Junior Member Snoopy16's Avatar
    Foarte tare jocul pentru sunet merita 10 curat...Costumul de level 6 trebuia sa il aibe de la bun inceput ... ii dadea characterului un pic de atitudine...

  16. #16 SP
    Member weriwulf's Avatar
    Hmmm...inca n-am avut onoarea sa il joc...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Dead Space 2 By naz in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 4 Last Post: 10-01-2012, 18:40
  2. User Review: Red Dead Redemption By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 09-05-2011, 00:37
  3. User Review: Dead Rising By obidan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 21 Last Post: 16-03-2010, 00:53
  4. User Review: Left 4 Dead: Crash Course (DLC) By RonanN1 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 5 Last Post: 11-10-2009, 21:48

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts