Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: User Retro Review: Abe's Oddysee

  1. #1 SP
    UberDude Honord's Avatar

    User Retro Review: Abe's Oddysee

    Abe's Oddysee este platformerul ideal ce creeaza un balans de elementele ce contin actiune si puzzle-uri atat de perfect facute facand acest joc atragator , inteligent si foarte distractiv. Multe jocuri de genul acesta cad intr-una din aceste doua categorii: clone ce nu aduc nimic nou si jocuri ce improvizeaza gameplay-ul jocurilor de acest tip de dinaintea lor , cam acesta este Abe's Oddysee , un platformer ce continua traditia oarecum de mult uitata.

    Story
    Abe este un sclav ce lucreaza intr-o fabrica de carne numita Rupture Farms.Abe face parte din rasa Mudokon , un voios personaj cu ochi portocalii , piele verzuie si o codita destul de ciudata pe cap facandu-l un personaj memorabil pentru cei ce l-au indragit.Jocul se invarte intr-o poveste foarte interesanta , detinatorii fabricii au gasit o noua reteta pentru ceva dulce deoarece tot ce foloseau pentru alte dulciuri erau pe cale de disparitie asa ca ei s-au hotarat sa foloseasca aceasta rasa numita Mudokons pentru creearea noilor dulciuri.Abe vedea toate acestea tragand cu ochiul in sala de conferinta iar dupa aflarea vestii , Abe incepe sa-si gandeasca iesirea , jocul incepand dupa cateva secunde pentru a te baga in pielea jocului.Scopul lui Abe este sa evadeze din Rupture Farms si sa salveze cat mai multi Mudokons si de a distruge fabrica odata pentru totdeauna.

    Gameplay
    In timp ce joci vei putea apela la un vocabular al lui Abe , ce te va ajuta sa interactionezi cu ceilalti Mudokons convingandu-i pe ei sa te urmeze , sa-i opresti din mers si sa actioneze cu mediul inconjurator.Mergand cu ceilalti Mudokons veti avea destule capcane ce te vor pune pe ganduri sa iesi in viata din acele capcane impreuna cu prietenul tau Mudokon , fara ca el sa fie ucis , isn't it sweet?
    Jocul nu e destul de variat cand vine vorba de modelele de inamici , insa sunt multi si foarte destepti I should say.Unii dintre ei sunt asa numitii Slugs ce ii veti vedea cam peste tot , acesti mechano-viermi cu arme ce te vor face svaiter daca te vor vedea.Ce este interesant intre Abe si Slugs este modul in care poti intra in mintea lor si ii poti controla pentru a trece de anumite obstacole si de ce nu , pentru a omori pe ceilalti Slugs aflati prin apropiere.Veti mai da si de Scrabs , niste creaturi cu 4 picioare si cu un cap format din 2 ciocuri ( extrem de asemanatori cu Tamed Ravangers din WoW , lol ) , acestia sunt extremi de rapizi si va trebui sa actionati la fel de repede.Paramites sunt alte creaturi mai mici de statura ce va vor urmari pe tot parcurusul unor misiuni , acestia fiind atenti la fiecare miscare pe care o faceti insa veti putea scapa de ei pentru cateva secunde aruncand cu bucati de carne pentru a-i tine ocupati.Si nu in ultimul rand , Slogs , acesti caini care stau pe langa Slugs ascultandu-le comenzile , venind spre tine cu o viteza uluitoare , scapand de ei doar prin anumite capcane gandite inteligent , frumos.

    Sunet
    Sunetele din decor sunt foarte dragute , mai ales in anumite parti cand veti putea reactiona cu niste clopotei pentru a activa diferite usi , si nu mai spun despre sunetele din Cinematics , care sunt absolut epice mai ales ca Abe vorbeste in rime ^^.

    Grafica
    Grafica este specifica anilor in care a fost facut jocul , insa nu va lasati pacaliti arata extraordinar de bine pentru un joc din anii 1994 si te va duce in aceasta lume OddWorld ce te va tine 25-30 de ore in priza.

    Multiplayer
    Nu are ^^

    Concluzie
    Acest platformer este preferatul meu din fiecare punct de vedere , o lume extraordinara , o poveste ce va va tine in priza , intorsaturi de situatie si foarte multe chestii pe care as vrea sa vi le spun dar pur si simplu nu pot fiindca trebuie sa jucati jocul! el fiind pe PC si PSone.

    Story:10
    Grafica:9
    Sunet:9
    Gameplay:10
    Multiplayer: ---
    Impresie:10
    Nota Finala: 9
    Attached Images Attached Images abes-oddysee_1.jpg abes-oddysee_2.jpg abes-oddysee_3.jpg abes-oddysee_4.jpg

  2. #2 SP
    Member richardm27's Avatar
    Excelent ! Review la un joc classic care si-a pus amprenta in istoria gamingului, elders know why !

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Presupun ca este pentru:
    1. Jocul tau de suflet
    La acest concurs va trebui sa faceti un review al jocului pe care il considerati cel mai bun joc pe care l-ati terminat vreodata (eventual de mai multe ori). Sau de ce nu, jocul care a avut cel mai puternic impact asupra voastra, si care v-a influentat "viata de consolist". Review-urile vor fi postate aici Reviews - Console Games Forum si castigatorul va fi ales prin vot public.
    Corect ?

  4. #4 SP
    Member Tomcraft's Avatar
    Nota Finala: 10

  5. #5 SP
    UberDude Honord's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Presupun ca este pentru:

    Corect ?
    exact ^^

    ---------- Post added 04-03-2010 at 02:25 PM ----------

    Quote Originally Posted by Tomcraft View Post
    Nota Finala: 10
    nu 10 , dar am crezut ca i-am dat 9,5 O.o well , my epic fail

  6. #6 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    unu din jocurile mele preferate. mi-as dori o adaptare pentru iPhone

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Retro Review: Snatcher By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 9 Last Post: 16-03-2013, 13:56
  2. User Retro Review: Super Mario Bros By zinodaur in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 15 Last Post: 02-06-2010, 21:09
  3. User Retro Review: Counter-Strike By Mario in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 20 Last Post: 28-04-2010, 20:35
  4. User Retro Review: Metal Gear Solid By drik in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 4 Last Post: 16-03-2010, 22:39
  5. User Retro Review: Sonic the Hedgehog By Tom_Cat in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 06-03-2010, 10:24

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts