Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: New Super Mario Bros Wii

  1. #1 SP
    Member Leni's Avatar

    User Review: New Super Mario Bros Wii

    Desi cu totii stim la aparitia unui nou joc din seria Mario ca acesta se va rezuma in final la 3 personaje, si povestea e tot timpul aceasi, asteptam cu nerabdare sa punem mainile pe orice apare nou despre micutul italian. Cu cel mai recent joc al seriei, New Super Mario Bros Wii revine la origini cum s-ar spune, fiind un joc platformer 2D cu evidente inspiratii din Mario Bros 3(NES), Super Mario World(SNES) si dupa cum ii spune si numele, New Super Mario Bros(DS). Ati tinde sa credeti ca este vorba de un port al jocului de DS pentru fratele mai mare, Wii, dar v-ati insela amarnic. New Super Mario Bros Wii este un joc complet nou si distractiv, si nu va va da senzatia "been there, done that".

    Story
    Ia ghiciti?! A spus careva ca "Printesa este rapita de Bowser si Mario porneste sa o salveze"? Pai da, asa este: este ziua de nastere a printesei Peach, iar Bowser si copii lui o rapesc in stilul calului troian, ascunsi in tortul ei. Evident Mario si Luigi pornesc indata in pe urmele lor, in incercarea de a-si salva mult iubita printesa. Cam la asta se rezuma, insa sa fim seriosi, nu pentru story cititi review-ul, si nu pentru story veti cumpara, sau v-ati cumparat deja acest joc.

    Gameplay
    Asemenea jocurilor Mario clasice si New Super Mario Bros pentru DS, gameplayul este la ce v-ati astepta, 2D cu elemente si personaje frumos colorate 3D, cu o deosebita atentie acordata detaliilor, iar controllerul se tine asemanator ca si la Super Paper Mario ca si cel de NES. Veti porni intr-o aventura in care veti calca in picioare multi inamici, sarind pe ei, sau folosind powerup-uri. .

    Cei veterani si familiarizati cu seria Mario, vor avea multe momente de nostalgie jucand acest joc, el avand clare inspiratii si influente din cele mai de succes jocuri 2D ale seriei. Este o supriza placuta, ca si faptul ca avem din nou ocazia de al calari pe Yoshi. Din pacate insa, spre deosebire de SMW, acesta nu insoteste jucatorul in afara stagiului in care este gasit. Pentru mine asta este un mare minus, deoarece nu cred ca era asa greu sa includa posbilitatea de a-l lua pe Yoshi cu tine. Dupa cum ne-am obisnuit la aceasta serie, power-upurile includ clasicele ciupercute si flori(fireflower), insa jocul nu duce lipsa nici de unul aditii noi, cum ar fi iceflower si costumul de pinguin, care dau abilitatea de a ingheta inamicii, cel din urma oferind de asemenea posibilitatea de a aluneca pe burta in stagiile unde solul este inghetat si de a innota mai usor sub apa,lucru foarte practic de altfel. Cum bine stiti, powerup-ul care ofera capacitatea de a zbura este diferit la fiecare joc din serie(sau la majoritatea), acest joc nefacand nici-o exceptie. De data asta japonezii au "inventat" o palarie cu elice in varf, cu care prin scuturarea Wiimote-ului se poate zbura vertical.

    Stagiile sunt structurate ca de obicei, pe lumi cu teme diferite, de la zone verzi, la zone inzapezite, deserturi, mlastini etc. Multe au inamici sau unele mici detalii care duc cu gandul la jocurile Mario pe care le-am jucat in copilarie, altele fiind complet noi si inovative. In orice caz, cei de la Nintendo s-au gandit, si au si reusit sa imbine clasicul cu noul foarte bine, creand o lume pe gustul tuturor, in care se gaseste ceva ce sa incanta pe oricine. Trebuie sa recunosc, ca mi s-a parut cel mai greu Mario dintre cele pe care le-am jucat, la foarte putine stagii reusind sa termin din prima incercare. Cei care nu sunteti asa experimentati cu Mario, nu va speriati, jocul include un asistent care va va trece peste portiunile mai grele care va dau batai de cap (la mine a fost cazul doar la 2 stagii, dar nu l-am folosit). Cum functioneaza acest sistem? Simplu, daca intr-un stagiu mori de cel putin 7 ori, cand reincerci stagiul apare un patrat verde, pe care lovindu-l il activezi pe Luigi, care automat va trece pentru tine portiunea grea si v-a termina stagiul. In orice moment doriti sa preluati din nou controlul, puteti s-o faceti, si sa-l lasati pe Luigi sa va treaca doar de un loc pe care nu puteti sa-l treceti, ne fiind obligatoriu sa termine stagiul pentru voi. Pe cat sunt de grele majoritatea stagiilor, pe atat de usor sunt de batuti copii lui Bowser(Koopalings si Bowser Jr.). Cu fiecare va veti lupta de 2 ori, prima intalnire fiind la mijlocul unei lumi, la castelul intermediar, si fiind o simpla formalitate: trebuie sa le sariti in cap(la propriu) de 3 ori, ei opunand putina rezistenta si repetand aceasi miscare la infinit. La a doua intalnire practic ei lupta in acelasi mod, doar mediul (arena) de lupta fiind diferita, si obligand jucatorul sa fie mai atent si sa studieze mai bine terenul inainte de a se baga, dar si aceaste lupte sunt simple de castigat.
    Lupta cu Bowser este una pe jumate clasica, si pe de alta parte cel mai mare al jocului, insa nu o sa va stric surpriza. Mie mi-a placut foarte mult, si cred ca a fost singurul lucru la care nu ma asteptam deloc sa se intample(si de cate ori se intampla sa te surprinda un joc cu Mario )

    Sunet

    Muzica este buna si i se potriveste jocului si atmosferei din fiecare lume. Nu este spectaculoasa, insa este simpla si de efect. Ajuta la crearea atmosferei tipic-Mario, si nimic mai mult. Nu se ridica nici pe departe la nivelul muzicii din Mario Galaxy, dar este draguta si s-ar putea unele melodii sa va treziti ca le fredonati pe strada.(Mai ales cele din stagiile grele pe la care va veti chinui mult)

    Grafica
    Jocul arata bine, dar ca si in cazul muzicii, nu te da pe spate. Oricum, la acest tip de joc gameplayul este partea cea mai importanta si cea mai atent lucrata. Acest lucru se vede si aici: totul arata bine, frumos colorat, modele si personaje 3D dragute, backgrounduri cu detalii atent gandite...nimic de comentat. Dar nu este nimic care sa te lase cu gura cascata si sa te faca sa zici "wooow, asta da". "E buna grafica...", cred ca asa e cel mai simplu si exact de caracterizat jocul din acest punct de vedere.

    Multiplayer
    Noutatea acestui joc este posibilitatea de a juca pentru prima data Mario cu pana la 3 prieteni simultan, lucru foarte distractiv si deloc usor. Acest mod multiplayer este o modalitatea foarte buna de a va distra cu prietenii Mario-style, insa este mult mai usor de ajuns la finalul unui stagiu in singleplayer. Spun asta deoarece pe de o parte este mult mai distractiv sa-ti sabotezi co-playerii decat orice altceva, si pe de alta parte, necesita mult timp de obisnuire sa poti sa joci Mario cu cineva multiplayer fara sa va incurcati reciproc. Nu doar la powerup-uri este de multe ori bataie, fiindca unul poate din greseala sa ia powerup-ul pe care deja il are si de care celalalt ar avea nevoie, dar este si vesnica problema a jocurilor co-op, aceea ca trebuie sa-ti astepti partenerul, altfel ecranul nu inainteaza, si cum bine stiti din Contra si alte jocuri de genul asta, acest lucru duce la moartea celuia care inainteaza mai bine de aproape fiecare data. Va recomand deci daca vreti sa terminati jocul cat mai repede si cu cat mai putini nervi, jucati singleplayer si lasati multiplayerul pentru distractia cu prietenii, unde scopul e sa radeti unul de altul, nu sa avansati cat mai mult in joc.

    Nota finala
    Este un joc din serie care in afara modului multiplayer nu are inovatii, dar nici nu are nevoie. Este un joc care sa-ti ocupe timpul placut, si care sa te faca sa te distrezi fie singur, fie cu prietenii. Este tot ce te astepti de la un joc Mario, si aproape nimic mai mult. Este la fel de placut si distractiv de jucat ca si primul Mario, nedevenind plictisitor sa sari pe Goomba si Koopa parca niciodata. Readuce multe amintiri din copilarie, si va va face sa va simtiti ca si acum 15-20 ani cand erati copii de scoala generala si jucati pentru prima data. Este un joc care da senzatia ca nu a imbatranit deloc desi este practic neschimbat de multi ani, si va va da si voua aceasi senzatie, ca sunteti din nou copii.

    Parerile si sugestiile, respectiv completarile voastre sunt bine venite. Multumesc.

    Story: 6/10
    Gameplay: 10/10
    Sunet: 8/10
    Grafica: 8/10
    Multiplayer: 9/10
    Nota Finala: 9/10
    Attached Images Attached Images nsmb-header.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 27-11-2012, 13:39
  2. User Retro Review: Super Mario Bros By zinodaur in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 15 Last Post: 02-06-2010, 21:09

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts