Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 13 of 13

Thread: User Review: Prince of Persia Classic (PS3/PSN)

  1. #1 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar

    User Review: Prince of Persia Classic (PS3/PSN)

    In 1989, Jordan Mechner a dezvoltat primul titlu al francizei Prince of Persia, inspirat fiind de lectura colectiei de povestiri arabe reunite sub titulatura de "O mie si una de nopti". Seria s-a dezvoltat gradual, beneficiind de aportul unor nume importante din industrie, cum ar fi Br�derbund, Konami, Gameloft sau Ubisoft. Dupa succesul inregistrat de primele doua titluri 2D, trilogia initiala a fost completata de aparitia celui de-al treilea titlu Prince of Persia (1999), ce a marcat evolutia francizei spre era 3D.

    Cea de a doua trilogie Prince of Persia a prins viata odata cu implicarea recenta a Ubisoft, si s-a bucurat de un succes real in randurile amatorilor de jocuri. Ca urmare, un nou titlu next-gen a fost confirmat deja de catre producatori pentru consolele de ultima generatie. Pana la aparitia acestuia din urma, va propun sa ne indreptam un pic atentia catre remake-ul primului joc al seriei. Produs initial pentru XBOX Live in 2007, Prince of Persia Classic este acum disponibil si pentru PSN incepand cu 23 Octombrie 2008. Asteptat de ceva vreme, remake-ul isi face debutul pe platforma Sony cu mai putin de 2 luni inainte de aparitia Prince Of Persia: Next-Gen, contribuind, intentionat sau nu, la strategia de hype pe care Ubisoft a dezvoltat-o pentru acest titlu.

    Produs de studiourile din Bulgaria, jocul a beneficiat si de aportul Ubisoft Romania, cel putin in ceea ce priveste partea de testing si Quality Control. Nu putem decat sa salutam inca o data prezenta romaneasca in industrie, cu speranta ca vor face o treaba buna si in continuare, demonstrand, daca mai era cazul, ca si romanii se pricep la jocuri.

    Introducerea spectaculoasa, si scenariul clasic va vor capta cu siguranta atentia: aveti 60 de minute la dispozitie pentru a salva printesa din mainile maleficului Vizir Jaffar, ramas suveran in locul Sultanului plecat la razboi. Amenintata cu moartea, printesa are 60 de minute pentru a se decide daca accepta sau nu oferta Vizirului, sperand sa fie intre timp salvata de cel pe care-l iubeste. Intemnitat in catacombele palatului, eroul va trebui sa avanseze spre suprafara infruntand o serie de amenintari teribile, inamici artagosi si capcane nefericite.

    Aceia dintre voi care sunteti familiari cu versiunea initiala veti seziza de indata ca s-au petrecut schimbari majore. Controlul a fost atent dezvoltat, astfel incat senzatia de rigiditate locomotorie a personajului a fost atenuata de animatii fluide si naturale. Eroul este viu, iar lucrul acesta se simte prin fiecare miscare pe care acesta o executa. Combat system�ul a fost imbunatatit, insa asta nu inseamna ca dificultatea s-a diminuat considerabil fara de versiunea precedenta. Strategia cea mai des uzitata de catre gameri, si anume apasarea repetata a aceluiasi buton in mod repetat si foarte repede (button mashing) nu va da roade decat cu primii adversari. Odara ce curbura de invatare va fi atins un punct destul de inalt, va trebui sa nascociti strategii alternative pentru a trece de inamici. Printre ele, aveti la dispozitie evitarea totala, prin gasirea unor rute alternative, incrucisarea sabiilor urmata de shimbarea pozitiilor de lupta, sau pur si simplu puteti sa sariti peste adversari atunci cand reusiti sa-I aduceti intr-o pozitie adecvata.

    Dincolo de combat, jocul continua sa exceleaze la capitolul platforming. Gameplay-ul alert impus de amenintarea celor 60 de minute, capcanele care pandesc eroul la tot pasul si arsenalul locomotoriu compex pe care eroul il poseda fac ca experienta sa fie una deosebita. Nivelele nu s-au schimbat ca si structura, insa au fost redesenate in totalitate, contribuind essential in ceea ce priveste orientarea jucatorului in labirintul jocului. Decorurile sunt mai conturate, imamici sunt mai colorati, iar capcanele sunt mai evidente: totul gratie unei grafici superbe, concepute in stilul celebrului Prince of Persia: Sands of Time, ceea ce e extraordinar pentru un joc de PSN, avand in vedere dimensinea redusa a jocului (sub 200 MB).

    Tot la capitolul gameplay, trebuie evidentiate modurile Time Attack (contra cronometru) si Survivor (o singura viata), precum si optiunea de Shadow, care face posibila urmarirea progresului in timp real. Deasemenea, producatorii au adaugat un fluturas care iti indica calea cea buna in timpul jocului, si care poate fi activat sau dezactivat din meniu. Acesta, alaturi de adaugarea unui checkpoint la jumatatea nivelului sunt elemente pe care developerii le-au adaugat pentru a ne face viata mai usoara. Utilizarea lor ramane, insa optionala, astfel incat gamer-ul hardcore sa nu fie dezamagit.

    Versiunea initiala a fost deseori criticata pentru ca era incredibil de greu de terminat, iar timpul de joc efectiv nu era prea mare. Prea multe nu s-au schimbat din acest punct de vedere, insa trebuie spus ca cele 60 de minute pe care eroul le are la dispozitie pentru terminarea jocului nu limiteaza durata jocului in mod absolut. Fiti linistiti, depasirea timpului limita nu va insemna terminarea jocului: veti avea posibilitatea sa continuati chiar daca nu reusiti sa va incadrati in timp. In mod sigur nu veti reusi sa ajungeti la timp din prima incercare, insa perseverenta si disciplina face minuni. Deasemenea, modurile bonus pot reprezenta o modalitate excelenta de a pierde niste timp cu folos.

    Jocul nu are o coloana sonora deosebit de variata, insa nu ne putem plange de calitate. Sunetul contribuie din plin la atmosfera jocului, reusind sa puncteze cu succes momentele importante si evenimentele majore, precum si sa insoteasca armonic cut-scene-urile. Mai mult, contribuie decisiv in ceea ce priveste feeling-ul, accentuand atmosfera de solitudine si starea de nervozitate ce inconjoara permanent eroul. Una peste alta, cei 10 USD cheltuiti pentru achizitionarea acestui joc nu vor fi niste bani risipiti aiurea. Veti primi in schimb cateva ore bune de gameplay de calitate, o poveste frumoasa ce sta la baza unei trilogii celebre, devenita intre timp clasica. Indiferent daca sunteti sau nu un fan Prince of Persia, remake-ul nu va va lasa indiferenti. Enjoy!

    Grafica: 9
    Sunet: 7
    Gameplay: 9
    Story: 7
    Impresie: 9

    Nota finala: 8.2
    Attached Images Attached Images 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nice review DonAdryan ! Se vede ca e scris "din dragoste"

  3. #3 SP
    Senior Member istrategie's Avatar
    Asta nu se mai cheama user review? Oricum foarte bine scris!

  4. #4 SP
    Senior Member Uziwood's Avatar
    Good job Adryan!

  5. #5 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Good job Super review!

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by istrategie View Post
    Asta nu se mai cheama user review?
    Nu chiar. Este jocul primit de la Ubisoft Romania pentru review, special pentru ConsoleGames.Ro.
    Multumim Ubisoft cu aceasta ocazie ! Great game, great memories

  7. #7 SP
    Member Snake's Avatar
    Super ! Bravo DonAdryan ! Te asteptam cu review-uri de genul acesta, concis si la obiect !

  8. #8 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Multumesc pentru aprecieri. Nu stiu cat de bun e, insa, dupa cum a spus si MonkY, e scris cu drag.

  9. #9 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    Ah, cat de misto era originalul. Singurul lucru care nu imi placea era controlul, fiindca era putin cam sensibil. Daca a fost rezolvat insa, n-ai de ce te plange.

  10. #10 SP
    Taw
    Senior Member Taw's Avatar
    Incearca sa nu mai folosesti cuvantul "joc" de atatea ori, apare de 20 de ori.
    "Prea multe nu s-au schimbat din acest punct de vedere, insa trebuie spus ca cele 60 de minute pe care eroul le are la dispozitie pentru terminarea jocului nu limiteaza durata jocului in mod absolut. Fiti linistiti, depasirea timpului limita nu va insemna terminarea jocului"

    Oricum calitatea review-urilor cresc, ceea ce e foarte bine.

  11. #11 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Da... asa e, nu am observat asta. Se poate corecta, binenteles, cu alte sinonime sau pronume...

  12. #12 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    creste Taw, creste

    Good job, man!

  13. #13 SP
    Member weriwulf's Avatar
    Nice review and nice game!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Prince of Persia Collection pe PSN, doar in US By erik95 in forum Console News
    Replies: 0 Last Post: 16-11-2010, 20:45
  2. Noul Prince of Persia va include PoP Classic By erik95 in forum Console News
    Replies: 23 Last Post: 27-02-2010, 10:05
  3. User Review: Prince of Persia By trickz in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 27 Last Post: 05-12-2009, 14:55
  4. User Review: Prince of Persia (PS3) By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 10 Last Post: 14-02-2009, 23:03
  5. Clasicul Prince of Persia vine in curand si pe PSN By GreyhounD in forum Console News
    Replies: 9 Last Post: 25-10-2008, 12:55

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts