Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 9 of 9

Thread: User Review: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

  1. #1 SP
    Member Zaktan's Avatar

    User Review: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

    Metal Gear Solid 4 este ultimul joc aparut al seriei Metal Gear, o serie care nu este deloc noua, ci are vreo 20 de ani. Personajul principal este Solid Snake, care nu mai este asa tanar cum il stiam, ci este batran, motivele fiind necunoscute (nu le zic, pentru ca unii le-ar putea considera spoiler). Fostul superior al lui Snake il cheama pe acesta din nou la datorie, pentru a il asasina pe fratele sau Liquid Ocelot si pentru a pune capat razboiului. Locatiile pe care le vei vizita sunt putine la numar, dar au o intindere mare, cu diferite "chestii" ascunse prin imprejurari (Items, Weapons, melodii pentru iPod-ul din joc), una dintre ele putand sa faca un fan al seriei sa verse o lacrima.

    Grafica
    Grafica este una foarte buna, ridicandu-se la nivelul asteptarilor, personajele aratand excelent. Pana si scrisul de pe Solid Eye aratand foarte bine. Desi sunt si cateva texturi low-res, nu sunt chiar asa multe, si nu este usor sa le observati. Rezolutia nativa a jocului este de 720p. Armele sunt realizate excelent, la fel si decorurile.

    Sunetul
    Jocul are o coloana sonora impresionanta, care i se potriveste manusa acestuia. Snake are in dotare un iPod ce contine si melodii din toate jocurile Metal Gear. Voice Acting-ul este si el de zile mari, fiind realizat excelent, buzele miscandu-se pe sunet aproape perfect.

    Gameplay
    Gameplay-ul s-a schimbat destul de mult fata de celalalte jocuri. Acum putem misca camera cum vrem, putem impusca Over-the-Shoulder, dar si ca in celalalte jocuri din serie, adica 1st Person. Acum, datorita modului de tragere Over-the-Shoulder, putem iesi mai repede din situatii complicate. De asmenea, stilul de lupta CQC isi face din nou aparitia, mai bun ca niciodata. Desi avem mult mai multe miscari la dispozitie, acestea pot fi destul de confuze cateodata, facandu-te sa faci ce nu vroiai (de exemplu, daca ti R1 apasat "tare", Snake il va sugruma pe soldatul pe care l-a prins, dar daca il tii apasat usor, el doar va tine soldatul), desi te poti obisnui, la primul Run, aceste chestii vor fi destul de enervante. Armele pot fi gasite langa corpurile soldatior (morti sau nu), dar ele sunt ID Locked. Pentru a le putea folosi, va trebui sa le deblochezi cu ajutorul lui Drebin 893, caruia, pentru serviciul oferit, va trebui sa ii oferi in schimb Drebin Points. Aceste puncte pot fi obtinute prin vanzarea armelor care le iei de pe jos (lucru care se face automat). In joc exista in jur de 50-60 de arme, unele avand o insemnatate speciala fata de altele (arme obtinute prin diverse metode, de exemplu, "omorand" un boss non-lethal). Pe langa arsenalul imens de arme, Snake mai are si cateva "gadget-uri" noi, precum un costum de camuflaj numit Octo-Camo. Acesta este asemanator sistemului de camuflaj din MGS3, doar ca Octo-Cam copiaza proprietatiile si textura a ceea ce atingi, automat. Mai avem la dispozitie un petic pe ochi (nu unul cum are Naked Snake din MGS3, ci unul electronic) cu ajutorul caruia vei avea vedere in infrarosu, vei putea vedea informatii despre soldati si il vei putea folosi ca binoclu. In aceasta lista mai intra si un robotel, numit Metal Gear MK2, facut de Otacon, care iti va fi foarte folositor atunci cand vrei sa vezi ce te asteapta in fata, sau sa electrocutezi unui inamic nebanuitor.
    Din pacate, nu in tot jocul te vei furisa deoarece mai exista si cateva scene ce includ impuscatul, urmaritul unei persoane, etc...

    Guns of the Patriots are si o parte de replayabilitate destul de mare, cu diferite obiecte pe care le poti lua/castiga, precum noi melodii pentru iPod si embleme.
    Jocul vine si cu o parte online, numita Metal Gear Online, care este aproape ca jocul original in materie de Gameplay.

    Story
    Story-ul este unul de exceptie, cu personaje care mai de care, cu intorsaturi de situatie, cutscenes realizate impecabil (desi cateodata sunt cam lungi). Cateva personaje din jocurile precedente isi vor face aparitia, precum si figuri noi, cum ar fi Drebin 893, personaj mentionat mai sus. Cateva aparitii cu siguranta va vor lasa cu gura casccata.

    Concluzie
    Ultimul joc al seriei a spus povestea finala a lui Solid Snake. Daca esti un fan al seriei, si ai jucat toate jocurile de pana acum, cu siguranta nu vei fi dezamagit de ultima aventura a lui Snake. Se poate spune ca Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots este cel mai bun joc facut vreodata.

    Notele:
    Grafica: 10
    Sunetul: 10
    Gameplay: 9.8
    Story: 10
    Impresie: 10

    Nota finala: 9.9

    [ Alte reviewuri MGS4 CG: http://www.consolegames.ro/forum/f46...ear-solid-4-a/ autor: Luigi ]

    [ Alte reviewuri MGS4 CG: http://www.consolegames.ro/forum/f46...triots-review/ autor: istrategie ]
    Attached Images Attached Images mgs2.jpg mgs3.jpg mgs4.jpg mgs6.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Cum ti-am zis , ai dat cam multe detalii , mai bine le lasai sa fie aflate din joc.

  3. #3 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Mergea un review mai lung, aveai despre ce sa scrii.

  4. #4 SP
    Member cipvas's Avatar
    Pacat ca nu au implementat trofeele si la acest joc.Am jocul de cateva luni, dar sincer, nu prea l-am jucat pana acum.Tot astept sa bage astia de la Konami trofee si pt jocul asta.

  5. #5 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Nu cred ca mai avem sanse. Eu sper sa nu faca cum au facut cu celelalte jocuri din serie , dupa prima lansare sa lanseze alta versiune imbunatatita, dar acum ar trebui DLC.

  6. #6 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    putem impusca Over-the-Shoulder, dar si ca in celalalte jocuri din serie, adica 1st Person
    Nu in toate celelate jocuri din serie poti impusca in first person mode. Sigur, te poti uita in jur, dar in celelate jocuri din serie modul principal in care iti vedeai personajul era intr-un mod top-down.

  7. #7 SP
    Senior Member DevilBringer's Avatar
    ahhhhh, numai suport, trebuie sa iau un ps3 .

  8. #8 SP
    Junior Member el_rika's Avatar
    excelent review pentru, cum ai spus si tu, cel mai bun joc facut vreodata ^_^

  9. #9 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    Quote Originally Posted by X Zaktan XI View Post
    Story-ul este unul de exceptie, cu personaje care mai de care, cu intorsaturi de situatie, cutscenes realizate impecabil (desi cateodata sunt cam lungi).
    Din punctul meu de vedere puteau sa fie si mai lungi, pur si simplu nu ma mai saturam sa ma uit la acele cut-scenes, cel din incheiere este absolut fenomenal, un film in toata regula pentru un joc pe masura.

    Frumos review pentru un joc ce va marca viata gamer-ilor de pretutindeni.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots By zinodaur in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 322 Last Post: 06-04-2013, 17:47
  2. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots By Alex De Large in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 20 Last Post: 31-01-2011, 19:03
  3. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts