Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: User Review: Saints Row 2

  1. #1 SP
    Senior Member Uziwood's Avatar

    Arrow User Review: Saints Row 2

    Saints Row 2 e un joc care si-a facut publicitate prin metode mai putin conventionale, s-a folosit de o actrita porno pentru a promova jocul si a parodiat rivalul GTA IV intr-un clip in care incerca sa demonstreze ca este mult mai distractiv decat el. Daca producatorii au reusit sa faca un joc sandbox cu adevarat bun aflati imediat. Clonele GTA au invadat piata in ultimii ani cu titluri reusite sau mai putin reusite. Saints Row 2 face parte din prima categorie, dar totusi e putin gresit sa numim acest joc o "clona", deoarece comparat cu GTA IV este foarte diferit, avand in vedere ca ultimul joc al celor de la Rockstar a "dezamagit" fanii series care se asteptau la ceva mult mai amuzant. Pentru ei, cei de la Volition ofera solutia, un joc cu umor negru, o multitudine de arme disponibile si niste mini-misiuni care pot fi foarte distractive.

    Storyline:
    Cei care nu au jucat primul Saints Row s-ar putea sa fie putin debusolati la inceput dar pe parcurs vor intelege ideea. Dupa ce iti aranjezi personajul cum vrei tu, te vei trezi pe un pat de spital in inchisoare sii vei face cunostinta cu unul dintre principalii tai prieteni pe parcursul jocului, iar impreuna veti evada din inchisoare. Povestea nu este punctul forte al jocului, ea fiind in mare parte alcatuita din acel cliseu care predomina in jocurile de acest gen. Dupa ce ai fost in coma o perioada lunga de timp te vei trezi si vei realiza ca banda de care apartineai, Saints Row, care detinea controlul asupra orasului nici nu mai exista, iar tu, ca un fidel membru iti vei insusi rolul de lider si te vei zbate sa reunesti vechii membri ai gastii si sa racolezi noi adepti in incercarea de a redobandi orasul de la cele 3 noi gasti rivale care isi impart teritoriile din oras.

    Gameplay:
    Punctul forte al acestui joc este de departe gameplay-ul, plin de activitati distractive si provocari care te vor pune la incercare.

    Spre deosebire de GTA IV, unde singurele optiuni pentru customizarea caracterului erau cateva haine, Saints Row 2 este total diferit. Sistemul de creeare a caracterului este foarte bine lucrat, unul dintre cele mai complexe pe care le-am vazut. Poti seta de la stilul de lupta pana la felul in care mergi pe strada. O alta optiune interesanta este posibilitatea de a-ti alege vocea personajului, astfel poti face din personajul tau un macho-man latin, un dur cu accent de negru sau un englez inganfat. Hainele sunt de asemenea prezente in cea mai mare varietate, de la haine de golf pana la lenjerie din piele sau un costum de hot dog. Accesoriile sunt la fel de numeroase ca si hainele, ceasuri, tatuaje, bijuterii, ochelari si alte podoabe.

    Masinile sunt si ele tratate regeste, orice masina poate fi modificata mai putin sau mai mult la unul din atelierele din oras, iar multitudinea de optiuni in care iti poti personaliza masina ar trebui sa faca multe jocuri de street-racing sa roseasca. Preferatele mele sunt de departe "knee cappers"-ele, niste mici sulitle plasate pe jenti cu care poti taia cauciucurile altor masini sau genunchii pietonilor. O alta inovatie este sistemul de "cruise control", un artificiu care mentine viteza masinii constanta cand este activat pentru a face din drive-by's o activitate mult mai placuta decat in alte jocuri. Controlul este arcade pur, o miscare inteleapta avand in vedere ca un sistem realist nu s-ar fi potrivit prea bine in contextul jocului.

    Pe langa antrenantele reprize de impuscat inamici, activitatile prin care poti castiga bani sunt si ele foarte distractive, de exemplu Insurance Fraud te provoaca sa te ranesti cat mai mult, pentru a primi bani de la asigurarea de sanatate, iar Septic Avenger te pune la volanul unei vidanje si te provoaca sa stropesti cat mai multe bunuri cu deseuri umane.

    Sistemul de "turf wars" asemanator celui din GTA SA este si el binevenit, deoarece in fiecare zona trebuie sa faci ceva diferit si astfel nu intervine plictiseala aproape deloc, desi in majoritatea te vei trezi ca trebuie sa extermini toti dusmanii pentru a prelua controlul.

    Co-op-ul este foarte bine optimizat, atat local cat si pe internet. Pentru a putea juca alaturi de cineva in co-op trebuie doar sa ii trimiti o cerere in timp ce acesta se joaca in single-player, iar daca accepta vei putea intra in propriul lui Stiltwater cat ai zice peste.

    Armele sunt si ele un fun-factor, fiecare clasa: pistoale, shotgun, micro-smg, smg etc. are multe elemente, iar unele din ele sunt iesite din comun, printre acestea se numara niste defibrilatoare cu care poti electrocuta inamicii, un pimp cane (baston de "peste") modificat in shotgun si o palma de cauciuc ce aplica un bitch slap care omoara orice adversar intr-o lovitura.

    Grafica:
    Numarul mare de poligoane nu este un punct forte al jocului dar acest neajuns este compensat de expresiile faciale realizate foarte bine, arhitectura care difera foarte mult intre parcul de rulote si districtul cu zgarie nori, numeroasele modele de masini si animatiile.

    Sunet:
    Dupa mine are cel mai bun sunet din anul acesta, multitudinea de voci prezente in joc si calitatea lor sunt cu mult peste media zilelor noastre. Coloana sonora este de departe factorul decisiv, statiile radio din masini sunt foarte diverse, de la rock la muzica clasica, de la chillout la electronica si multe alte genuri. Prima data cand am rasfoit printre statiile radio ma gandeam ca piesele vor fi interpretate de ilustrii necunoscuti care incearca sa se lanseze dar m-am lamurit repede ca nu e asa, nume mari din industrie regasindu-se in playlistul acestor radiouri, nume precum My Chemical Romance, Panic! At the Disco, Europe, Kelis, Nas etc. precum si clasici ca Bach, Beethoven, Vivaldi etc.

    Concluzie:
    Saints Row 2 e unul din multele jocuri excelente de anul acesta care nu s-au bucurat de destula atentie. Un joc foarte bun care exceleaza la gameplay, multiplayer si sunet dar care e tras in jos de grafica putin invechita, compensata intr-o oarecare masura de imensitatea mediului inconjurator si povestea care se bazeaza prea mult pe faptul ca jucatorul cunoaste povestea din primul Saints Row.

    Storyline: 8
    Gameplay: 10
    Multiplayer: 9
    Grafica: 8
    Sunet: 10

    Overall: 9
    Attached Images Attached Images saintsrow2_4.jpg saintsrow2_7.jpg saintsrow2_1.jpg saints_row_2_screen2.jpg download-saints-row-2-screenshot.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Excelent review,m-ai convins sa cumpar jocul

  3. #3 SP
    Senior Member Mika's Avatar
    Review-ul asta plus ZeroPunctuation m-au facut sa pun jocul pe lista de cumparaturi.

  4. #4 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    felicitari ... l-am cumparat si eu

  5. #5 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Realy nice! Nu e genul meu de joc, insa articolul e scris excelent! Felicitari!

  6. #6 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    foarte bun review. jocul l-am luat cand a aparut, dar nu am mai mult de 2 ore petrecute in compania lui. pacat. poate daca nu jucam GTA 4 inainte, il jucam si terminam. acum...mi se pare prea arcade si prea slab pt gusturile mele

  7. #7 SP
    Junior Member ZeroSkat's Avatar
    M-am ferit de joc...dar acuma a inceput sa bata serios gandul sa il joc

  8. #8 SP
    Member Zaktan's Avatar
    Il termina cineva cu mine la Co-Op
    PM ME

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Saints Row: The Third / Remastered By Nash in forum Console Club
    Replies: 56 Last Post: 25-05-2021, 14:22
  2. Saints Row IV By OEE in forum Console Club
    Replies: 28 Last Post: 02-09-2013, 00:51
  3. Replies: 0 Last Post: 30-08-2013, 10:57
  4. Replies: 0 Last Post: 14-12-2011, 09:33
  5. User Review: Saint's Row By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 08-10-2008, 18:52

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts