Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: User Review: Alan Wake

  1. #1 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar

    User Review: Alan Wake

    Initial, jocul a fost anuntat in cadrul conferintei E3 2005 pentru PC si consolele next-gen ce aveau sa apara la scurt timp dupa conferinta (Xbox 360 si Playstation 3). In urma parteneriatului facut in anul 2006 intre Microsoft si compania de development, jocul devine unul exclusiv Xbox 360/PC. Dupa 4 ani de demonstratii live ale jocului pe PC atat cat si pe Xbox 360, Microsoft impreuna cu Remedy anunta lansarea jocului doar pe o singura platforma si anume: Xbox 360. Jocul a iesit din stadiul de development la lumina pe data de 14 mai 2010.

    Story

    Jocul il are ca protagonist pe Alan Wake, un scriitor cu renume care trece printr-o "pana" de idei ce a tinut 2 ani. Acesta hotaraste sa isi ia o vacanta impreuna cu sotia sa Alice in orasul aparent de vis, Bright Falls. Atmosfera de pace si liniste dispare in momentul in care Alice este "inghitita" de catre intuneric. Panza de paianjen ce reprezinta aventurile prin care acesta trece, este tesuta dupa paginile gasite pe jos de-a lungul jocului, ce formeaza manuscrisul dupa care povestea este conturata. Firul povestii urmareste cautarea neincetata a lui Alice, cu mici pauze atunci cand protagonistul va avea o serie de flashback-uri situate inainte de venirea sa in micul orasel. Producatorul ne lasa sa descoperim si cele mai mici detalii cu ajutorul partilor manuscrisului, fiind necesar un al 2-lea run pe dificultatea Nightmare (unele pagini fiind accesibile doar pe acest tip de dificultate) pentru a intelege povestea pe deplin.

    Gameplay

    Fiind un joc bazat pe contrastul dintre lumina si intuneric, Alan va avea ca adversari oameni "posedati" de intuneric ce se numesc Taken si vor fi din ce in ce mai fiorosi si mai numerosi odata cu avansarea in joc. Practic invincibili atunci cand sunt invaluiti in intuneric, singura slabiciune a lor este lumina, producatorii punandu-ne la dispozitie un arsenal decent format din indispensabila lanterna, un pistol si alte arme ce pot fii gasite in-game (shotgun, flares, flash grenade, hunter rifle).

    Privind strict la atmosfera jocului, consider ca aceasta reprezinta un plus al jocului datorita faptului ca reuseste sa induca un sentiment de intuneric predominant, negru pretutindeni - din pacate, aceasta nu reuseste sa sperie jucatorul in adevaratul sens al cuvantului, dar da dorinta de a alerga spre prima sursa de lumina unde ne putem simti in siguranta. Explorarea este limitata intr-un mod liniar ce nu permite jucatorului sa se abata complet de la main quest ci doar pentru putin, in asa fel incat sa permita gasirea termosurilor si altor colectibile ascunse - zidurile invizibile deranjand uneori, dar trecem peste avand in vedere ca este un lucru specific jocurilor action/ adventure.

    Ca un adaos la miscarile saracacioase pe care Alan le face pentru a se putea proteja, vor fi si mici puzzle-uri care in majoritatea cazurilor implica aprinderea unui generator/ a unei surse de lumina. Desi sunt foarte usoare, acestea sunt plasate in asa fel incat sa nu deranjeze si sa risipeasca aerul de repetivitate. Ca in orice joc, pe langa obisnuitii adversari de "rand" trebuie sa existe si un boss, jocul punandu-ne fata in fata cu cativa bossi de-a dreptul originali, dand ca un exemplu un buldozer controlat de intuneric ce are ca scop principal fugarirea protagonistului printr-un cimitir de masini.

    Grafica

    Personal, ma asteptam ca intunericul predominant din joc sa fie o scuza buna pentru a lucra mai putin la grafica jocului, insa se pare ca m-am inselat.. aceasta fiind destul de buna incat sa se imbine cu povestea jocului si sa dea un sentiment mai apropiat de realitate. Aspectul intunericului ce invaluie padurea si lumina lunii ce uneori da speranta jucatorului cand este inconjurat de o droaie de Taken si ofera o experienta ce nu multe jocuri se pot lauda ca pot oferi.

    Sunet

    In cazul lui Alan Wake, ulciorul chiar merge de multe ori la apa, acesta incercand cu fiecare detaliu al jocului sa impresioneze.. si chiar are sorti de izbanda, cel putin pe partea de sunet. In spatele soundtrack-urilor jocului se afla compozitorul Pentri Alanko si formatia de rock independenta numita Poets of The Fall ce reuseste prin melodia "War" sa evidentieze un Alan Wake badass, luptator impotriva intunericului, un veritabil aparatorul luminii cu un scop inalt: cel de a-si salva sotia.

    Concluzie

    Pentru ca am dat atatea plusuri jocului si ma simt nevoit sa evidentiez si cateva lucruri negative ale jocului, va pot spune ca producatorul nu a terminat povestea in copia retail propriu-zisa ci a lasat cateva particele de poveste sub forma de DLC-uri ce se pot cumpara separat.
    Jocul reuseste sa impresioneze intr-o mare masura, dand peste nas celorlalte jocuri care au fost cocolosite in productie ani la rand, daca nu chiar decenii si au fost ca produs "finit" un dezastru total pentru fani. Nu pot spune ca hype-ul a fost determinant in decizia mea de a-l juca, din cauza faptului ca fost foarte redus, lasandu-ma sa aflu de aceasta comoara ascunsa in intuneric cu putin timp inainte de lansare. Pentru cei care detin o consola Xbox 360, Alan Wake este un candidat demn de a se bucura de un loc "privilegiat" in colectia personala.

    Gameplay: 8
    Sunet: 9
    Grafica: 9
    Story: 9
    Total: 8.75
    Attached Images Attached Images alan_wake_02.jpg alan_wake_03.jpg alan_wake_04.jpg alan_wake_05.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member coder's Avatar
    Alan Wake e Best Game of Xbox360 Eva

  3. #3 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ultima poza am vazut-o intro revista level de acum vreo 3 ani cand vorbeau de grafica ce urma sa o aiba jocul. De atunci am ramas cu ideea ca Alan Wake o sa aiba grafica de exceptie. Un joc foarte bun. Felicitari pentru review

  4. #4 SP
    Senior Member ShpioOn's Avatar
    Frumos review, mi-a placut. Este fara dar si poate unul dintre cele mai reusite jocuri pe 360.

  5. #5 SP
    Senior Member Mika's Avatar
    Jocul este absolut fenomenal. Cel putin mie mi-a placut la nebunie !

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Alan Wake / Remastered By erik95 in forum Console Club
    Replies: 363 Last Post: 17-05-2022, 10:13
  2. Replies: 0 Last Post: 28-02-2012, 09:25
  3. Media Library - Alan Wake Review By party_man in forum Videos
    Replies: 0 Last Post: 19-06-2011, 15:06
  4. User Review: Alan Wake By consol3 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 24-05-2011, 16:32

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts