Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 10 of 10

Thread: User Preview: Duke Nukem Forever

  1. #1 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar

    User Preview: Duke Nukem Forever

    Cred ca toti de pe acest forum stam sub aceelasi acoperis numit gaming. Ori ca sunteti casual gamer si jucati pentru a va destinde ori ca sunteti hardcore gamer si nu lasati controller-ul din mana pana nu ajungeti la maduva unui joc. Dar parca ceva lipseste, toti anii in care fiecare dintre noi am jucat de la un RTS pana la SingStar, parca e un joc care lipseste, un joc care a fost promis dar nu a putut fi realizat, acel joc care a facut istorie in industria gamingului, joc care e nelipsit in mintea si inimile noastre de gameri, chiar daca avem mai multe inimi si putem baga moneda magica sa continuam. Paisprezece ani au trecut, banuiesc ca deja stiti despre ce joc vorbesc, da, este vorba de Duke Nukem Forever, continuarea preacunoscutului Duke Nukem 3D.

    Jocul a suferit mai multe amanari, prima fiind in mijlocul anului 1998 (jocul folosind motorul grafic al lui Quake 2), dupa aceea cei de la 3D Realms au vrut trecerea la motorul grafic al celor de la Epic Games si anume Unreal Engine care era mult mai realistic si mai adecvat decat Quake 2 pentru spatii deschise. George Broussard declarand ca va face schimbarea dar nu va fi o amanare prea mare, dar la sfarsitul anului 1999 jocul neavand o data de lansare si o mare parte din arme fiind inca sub stadiul de concept. In 2003 doar 18 oameni de la 3D Realms mai lucrau la joc iar singurul lor comentariu a fost “va fi lansat cand va fi gata”. In 2004 se zvonea ca cei de la 3D Realms au schimbat iar motorul grafic si anume cu cel al jocului Doom 3, George Broussard negand acest lucru la scurt timp dupa.

    In 2007, primul teaser dupa 6 ani de tacere a fost lansat, video facut de cei de la 3D Realms cu ocazia sarbatorilor. Jocul avand in continuare data de lansare “cand va fi gata”, jocul necesitand mai mult timp de lucru pentru a fi complet cu adevarat, dar asigurand publicul ca vor avea parte de mai multe articole si informatii privand jocul. Cu doi ani mai tarziu, oamenii care lucrau la Duke Nukem Forever au fost concediati din lipsa de fonduri, Take-Two anuntand ca inca mai au drepturile de publicare dar nu vor asigura fondurile necesare terminarii jocului.

    Dupa un proces si o impacare intre cei de la Take-Two si 3D Realms, in perioada anului 2010, in cadrul expozitiei Penny Arcade, Gearbox Software anunta ca au cumparat jocul de la 3D Realms iar 2K Games avand drepturile de publicare ale jocului. Gearbox Software a invitat presa in Las Vegas intr-un club de striptease facut in asa fel incat sa semene cu mediul din joc, de la posterele de pe perete pana la hamburgerii Duke Burgers si dansatoarele Dukettes pentru a arunca o mica privire la joc.

    In Duke Nukem Forever extraterestrii se intorc, facand un tratat de pace cu presedintele Statelor Unite ale Americii. Cand Duke suspecteaza ca planuiesc ceva, presedintele ii va ordona sa stea deoparte. Desi nu este de mirat, dupa un timp aflam adevaratul scop al extraterestrilor, mai exact ei vor sa fure femeile ca sa populeze alta planeta. Cum femeile sunt punctul slab al lui Duke, el nu poate permite asa ceva si incepe sa imparta gloante si pumni in stanga si dreapta.

    In cadrul evenimentului PAX 2010 publicul a avut posibilitatea sa vada in sfarsit mult asteptatul joc, Duke facandu-si aparitia in toaleta echipei de fotbal Detonators iar in timp ce… isi face nevoile il auzim pentru prima oara in 14 ani vocea spunand “It’s time to quit pissing around”. Imediat dupa avem posibilitatea de a alerga printr-un coridor sau sa exploram in continuare. Demo-ul ofera si posibilitatea de a desena, ca nota primind remarci in legatura cu desenul de la unul din soldatii care se afla in vestiarul echipei Detonators. Libertatea ce o ofera jocului neoprindu-se aici, aducand o vastitate impresionanta. La scurt timp dupa ce parasim vestiarul impreuna cu o mana de soldati, avem parte de actiune. O mare parte din soldati find doborati de un Cycloid si continuand fuga neinarmati prin coridoare, avem ocazia sa dam cativa pumni extraterestrilor mai mici, facand rost de prima arma numita Devastator. Imediat ce facem rost de arma va trebui sa iesim in ploaie unde se afla Cycloidul. Bataia terminandu-se cu Duke sutand ochiul Cycloid-ului precum un jucator de fotbal.

    Glumele desigur nu se termina aici iar pe parcursul creditelor, Duke este aratat in prim plan, de la talie in sus, in timp ce “ofteaza” - semn ca se simte bine, iar 2 fete isi fac aparitia intreband daca jocul a fost bun, el raspunzand “Yes, but after 12 f…ing years, it should be”.

    Pe parcursul demo-ului Duke Nukem Forever realizam cat de mult poti interactiona cu obiectele din joc, de la desenat, la jucat pinball la un aparat electronic sau la controlam unei masini cu telecomanda pentru a recupera un item necesar trecerii mai departe in poveste. Fiind micsorat, acesta sfarseste prin a conduce personal masina in timp ce este urmarit de catre politisti, ce vor literalmente sa-l striveasca. In loc de preacunoscutul “HP Meter”, Duke va avea in schimb “EGO Meter”, el reprezentand un fel de scut care odata dat jos ne vom trezi cu respawn sau cu meniul Game Over. Jocul oferindu-ne posibilitatea de a creste “Ego Meter” prin actiuni cheie, cum ar fi ridicarea de greutati la o sala de forta, band bere sau dand autografe fanilor.

    Desi pana in ziua de azi am fost obisnuiti ca inamicii sa caute adapost in timp ce reincarcam arma, sau sa caute refugiu de gloantele ce zboara, ei bine, in Duke Nukem Forever nu vom avea parte de asa ceva. Unii inamici vor ataca rapid si vor veni direct spre noi iar altii folosind teleportoare vor aparea si disparea, dar nu pentru a cauta refugiu ci pentru a gasi un loc mai bun de tras in noi. Duke este din pacate limitat in a cara doar 2 arme in aceelasi timp.

    Jocul nu va avea parte de realism, doar de un gameplay pur si o doza maxima de distractie. Motorul grafic si technologia din spatele jocului fiind la zi, dar din pacate nimic revolutionar. In joc ii vom auzi pe Jon St. John interpretandul pe Duke si pe frumoasa Farah White dand voce tuturor femeilor din joc.

    Asa ca daca vreti sa iesiti din monotonia de zi cu zi a jocurilor actuale ce ofera realism pana la ultimul detaliu, daca vreti sa aruncati sobolani in cuptoru cu microunde, sa va injectati steroizi si sa aveti parte de un gameplay de calitate superioara va trebui sa mai adaugati aproximativ inca 3 luni la cei 14 ani de asteptare pentru ca jocul va fi lansat pe 3 Mai 2011. Vom avea ocazia de a il butona pe platformele Xbox360, Playstation 3 dar si PC.

    "It's time to kick ass and chew bubblegum... and I'm all outta gum."
    Attached Images Attached Images duke_nukem_01.jpg duke_nukem_02.jpg duke_nukem_03.jpg duke_nukem_04.jpg duke_nukem_05.jpg duke_nukem_06.jpg duke_nukem_07.jpg duke_nukem_08.jpg duke_nukem_09.jpg duke_nukem_10.jpg duke_nukem_11.jpg duke_nukem_12.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member SYZYGY's Avatar
    E stresant ca nu s-a zis nimic de motoru grafic...unreal , id tech , quake...care doamne iarta-ma nimeni nu a precizat.

  3. #3 SP
    Member hibrid13's Avatar
    O sa ti se para ciudat, insa in 1997 cand a fost anuntat prima oara, seria Duke Nukem era cumparata de id Software, drept urmare primi pasi au fost construiti cu idTech engine. Mai tarziu, prin 2007-2008, daca nu ma insel, cand a pus Take Two mana pe proiect, au introdus Unreal engine, precizand ca la vremea aia era singurul ce se potrivea jocului.

    By the way, well done naz!

  4. #4 SP
    Senior Member Zombozo's Avatar
    Nu e adevărat, ID Software nu a deţinut niciodată 3D Realms, 3D Realms a publicat mai multe jocuri produse de ID Software, şi aveau licentă pentru idTech engine. Jocul a trecut pe Unreal engine 2 �nainte de lansarea lui Doom3, deci prin 2003 şi tot pe Unreal Engine 2 rulează şi acum.

  5. #5 SP
    Member hibrid13's Avatar
    Am citit mai in amanunt si ai dreptate. 3D Realms doar a produs Quake II pentru id Software.

  6. #6 SP
    Senior Member SYZYGY's Avatar
    Sunt curios daca multiplayeru va fi de pomina sau va fi ceva interesant,mai ales ca poti face o gramada de tampenii in joc.

  7. #7 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Ce mai imi aduc aminte despre joc este ca ma distram maxim cand il jucam pe 486
    Si ma amuza maxim cand zicea:

    "BOOOOORN TO BE WIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLD" ; "Hail to the king baby" ; "Damn I'm looking good" ; "Eat **** and die!" ; "Suck it down"
    "My home away from home" (at a strip club) ; "It's time to kick ass, and chew bubblegum... and i'm all outta gum" ; "I'm gonna rip your head off and **** down your neck" ; "Hehehe, what a mess" ;"You Suck" .... si multe multe altele care nu mi le aduc aminte.

    Ca va fi un joc bun ca va fi un joc prost il voi juca cu mare placere ca la inceputul anilor 90'

  8. #8 SP
    Senior Member Clopotarul's Avatar


    " I'll kick you in the nuts" (Time To Kill - PS)
    L.E. Ma bucur sa vad CG crescand si in nr. de membri dar si in oameni de calitate. Felicitari Naz si celorlalti "review-eri, preview-eri spam-eri si alti-eri" pentru efortul si inspiratia cu care va faceti treaba.

  9. #9 SP
    Member cipvas's Avatar
    @naz..nu te supara, dar la un moment dat vorbesti de un demo.De unde si cum?


    "Pe parcursul demo-ului Duke Nukem Forever realizam cat de mult poti interactiona cu obiectele din joc, de la desenat........."

  10. #10 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Este vorba de demo-ul prezentat la PAX 2010. Uite un video, mai gasesti destule pe Youtube.



Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Duke Nukem Forever By istrategie in forum Console Club
    Replies: 332 Last Post: 26-07-2013, 22:40
  2. Replies: 0 Last Post: 21-07-2011, 17:30
  3. Replies: 0 Last Post: 21-07-2011, 17:29
  4. Replies: 0 Last Post: 21-07-2011, 17:21
  5. User Review: Duke Nukem Forever By sam in forum English
    Replies: 0 Last Post: 29-06-2011, 18:38

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts