Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: User Review: Mortal Kombat

  1. #1 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar

    User Review: Mortal Kombat

    Mortal Kombat. Multi dintre noi cand auzim acest nume ne gandim la sange, batai ridicole, seri pierdute, degete rupte si amici ofticati. Un nume ce ne-a bantuit copilariile sau tineretile, un nume demult pierdut si uitat intr-un coltisor al inimii noastre asteptand sa iasa din nou la iveala.

    Mortal Kombat isi are radacinile in anii '90 dand nastere la jocurile de tip fighting, dar si la jocurile adresate unui public matur, jocuri unde brutalitatea era la ea acasa, iar sangele la ordinea zilei. Acesta a socat prin violenta excesiva, devenind in scurt timp jocul despre care vorbeau toti. Nu dupa multa vreme apare si Mortal Kombat 2, iar in '95 Mortal Kombat 3, acesta putand fi portat si pe alte platforme de joc, pana atunci jocurile fiind jucabile doar pe arcade.

    Dupa 2 ani apare si Mortal Kombat 4 ce poate fi vazut ca o noua era in jocurile fighting, acesta introducand mediu si personaje tridimensionale. Dupa o pauza lunga, rasar jocuri ca MK Shaolin Monks, MK Deception, MK Deadly Alliance si in final MK Armaggeddon care din pacate nu sunt asa bine-primite de fanii de pretutindeni, dar pe parcursul anilor MK a construit unul din cele mai mari universuri din istoria jocurilor video.

    Ca o ultima speranta, baietii de la Midway dau nastere lui MK vs DC Universe, o asa-zisa intoarcere la stilul vechi de lupta al lui MK4, desi neavand legatura cu povestea vreunui joc precedent, iar violenta si sangele lipsind aproape in totalitate, a batut ultimul cui in sicriul celor de la Midway, acestia aflandu-se in pragul falimentului. Dar fanii au primit un semn divin cand cei de la Warner Brothers (care detineau drepturile pentru filmele MK) au cumparat drepturile pentru intreaga franciza si universul Mortal Kombat. Ei bine, acestia impreuna cu parintele lui MK, Ed Boon, au lansat un nou joc ce spera sa readuca magia si masochismul primelor jocuri, lasand tot ce tine de mediu 3D la o parte si concentrandu-se pe vechea reteta.

    "Your soul is mine!" - Shang Tsung

    Storyline

    Povestea continua exact de la finalul lui MK Armaggeddon unde toti participantii la turneul Mortal Kombat sunt mancare pentru ciori si vulturi, singurii care mai traiesc fiind maleficul Shao Khan si zeul fulgerului Raiden. Acesta din urma, fiind pe cale sa primeasca lovitura fatala din partea raufacatorului, trimite disperat viziuni cu tot ce s-a intamplat pana in acel punct inapoi in timp, destinatia lui fiind un Raiden un pic de tot mai tanar, aflandu-se la inceputul ultimului turneu Mortal Kombat care va decide soarta omenirii, toate acestea cu scopul de a altera rezultatul actual. Astfel, jucatorii retraiesc firul epic desfasurat pe parcursul primelor 3 jocuri MK cu mici schimbari si incercari de-ale lui Raiden sa schimbe viitorul. In acest mod, indiferent de experienta ta in universul MK, fie ca esti un incepator, fie ca esti trecut prin toate jocurile MK, povestea te va fascina de la inceput pana la sfarsit.

    Story-ul este impartit in mai multe capitole, fiecare capitol apartinand cate unui personaj. Povestea este spusa prin interemediul unor cut-scene-uri care duc din lupta in lupta, pe masura ce te aprofundezi in story. Iti sunt prezentate motivele personale ale fiecarui personaj, dar si obiectivele comune si care le unesc. Firul epic nu se intinde extrem de mult si fiind posibila alegerea dificultatii poti termina acest mod de joc in cca. 6 ore pe easy sau beginner sau mai mult de 10 ore pe dificultati mai mari, luptele fiind foarte dificile. Cel mai important, povestea te captiveaza si te tine prizonier pe canapea pentru multa vreme de-abia asteptand sa afli ce se intampla mai departe, chiar daca esti un veteran. Singurul punct slab prezent in acest mod de joc este ca nu poti da skip peste cut-scene-uri, iar jocul face autosave la sfarsitul fiecarei lupte. Deci daca iesi din joc in timpul acesteia trebuie sa revizionezi cut-scene-ul ce duce la acea bataie, uneori devenind frustrant.

    "Get over here!" - Scorpion
    Gameplay

    Acesta este cu siguranta cel mai important aspect la un joc de rangul lui Mortal Kombat. Si nu dezamageste. Revening la reteta clasica, sunt prezente cate 2 butoane pentru pumni, 2 pentru kick, unul pentru block, unul pentru throw (unde ii tragi cateva bucati adversarului si il arunci in balarii), un buton de "change stance" care ne permite sa sucim personajul sau mai explicit sa admiram ori sanii ori fundul Mileenei si pad-urile pentru movement-ul jucatorului, combo-uri si miscari speciale (cel putin 4 pentru fiecare personaj in parte). In joc este prezent si modul de lupta 2vs2, unde apare inca un buton pentru "tag" sau pentru a aduce caracterul-partener pe campul de bataie in locul celui prezent. Diversitatea e la ea acasa, fiecare personaj avand un stil propriu de lupta si miscari unice, ceea ce face acest joc unul de care te plictisesti cu greu. Pe langa aceste miscari de baza, sunt prezente si fatalitatile notorii care, evident, difera si ele de la un personaj la altul, singurele fatalitati comune fiind "stage fatalaties" unde iti omori victima cu ajutorul mediului inconjurator.

    Un alt lucru fain si nou implementat este un "super-meter", o bara vizibila in coltul de jos al ecranului. Aceasta poate fi umpluta daca folosesti miscari speciale sau daca iti este tabacit fundul de catre adversar. Ea are 3 functii: poti folosi "enhanced moves" care sunt niste miscari speciale ceva mai imbunatatite, fie ca mai dai vreo 3 pumni, fie ca faci damage mai mare - aceasta miscare foloseste o treime din bara - , poti folosi un combo-breaker care devine util atunci cand adversarul tau te-a prins la colt si da in tine ca in sac de box, tu tragandu-i o bucata din senin pentru a-i opri combo-ul si a te salva de la o moarte sigura - aceasta miscare foloseste 2 treimi din bara - si in final, o miscare ce foloseste intreaga bara: x-ray move. Acest x-ray move ii permite jucatorului sa intre intr-un cut-scene redat cu incetinitorul in care ii rupi oasele adversarului, injunghii ochii sau ranesti organele genitale, toate aceste lovituri fiind vazute in detaliu de catre spectatori si jucatori. Desi aceasta miscare ii scade considerabil bara de viata a celui cu care te infrunti, ea poate fi ratata sau blocata foarte usor, deci trebuie folosita cu grija.

    Pe langa story mode, mai sunt prezente numeroase moduri de joc. Ladder este modul clasic, unde iti alegi un jucator si ai de invins 10 adversari, la sfarsitul fiecarui ladder avand parte de un mic "story", mai exact cateva poze si o voce narativa care iti spune ce s-a intamplat cu acel caracter cu care ai invins si mai exista si Double Ladder, care practic este acelasi lucru cu Ladder-ul obisnuit doar ca sunt meciuri de 2vs2. Probabil cel mai incitant mod, dupa cel de story, este Challenge Tower. Aici ai un turn format din 300 de provocari care variaza una de alta de la a te lupta fara maini si fara cap la mini-games-uri precum a sparge scanduri de lemn. Desi aceste mini-games-uri par a fi la fel de interesante ca dovlecelul fleoscait din ciorba pe care il urasti ca il confuzi mereu cu cartoful, ele se dovedesc a fi foarte amuzante si unele destul de dificile oferind un aer fresh jocului. Pentru fiecare provocare trecuta avansezi in turn si castigi "koins". Acesti banuti pot fi folositi ori pentru a da skip la provocari prea dificle ori in modul "The Krypt". In acest mod esti dus pe diferite meleaguri care sunt conectate intre ele dar care difera ca aspect si iti poti goli pusculita virtuala pentru a debloca muzica, fatalitati, costume alternative, art concepts si alte accesorii. Banii ii poti castiga in fiecare lupta, fie ea din story, ladder sau multiplayer. In final, te poti duce in "Nekropolis" unde sunt prezente toate personajele jucabile si le poti studia, citi biografia sau activa costumele alternative.

    Avand numeroase moduri de joc, collectibles de achizitionat si cu un fighting system foarte fluid si diversificat, gameplay-ul din MK nu dezamageste in niciun fel posibil, singura exceptie facand-o AI-ul care, pe dificultati mari, tinde sa foloseasca aceeasi miscare de zeci de ori devenind stresant intr-un final.

    "HAHAHAHA!" - Shao Kahn
    Grafica

    Si aici jocul exceleaza. Culorile si detaliile sunt nemaipomenite fie ca vorbim de personaje sau arene. Toate caracterele prezinta damage si rani, iar acestea variaza de la caracter la caracter, uneori putand admira craniul lui Scorpion, masca uzata a lui Reptile sau bretelele rupte de la maieul Sonyei (:naughty::naughty:). De asemenea putem observa in background-ul fiecarei arene anumite scenarii cum ar fi un elicopter urmarind un dragon, o tornada de suflete, monstrii giganti fiind loviti de rachete sau cladiri in prabusire. Jocul ruleaza fluid, desi rareori prezinta scaderi de cadre, singurul minus considerabil la partea de grafica aflandu-se, culmea, chiar la cut-scene-uri unde calitatea vizuala nu este aceeasi cu cea din timpul luptei ci este considerabil mai slaba. Si daca dispuneti si de un televizor 3D puteti admira jocul in toata splendoarea lui in cea de-a 3-a dimensiune (stereoscopic cel putin). Nu creaza neaparat acel efect de "wow" sau ca iti sare ficatul lui Ermac in nas, dar pune in evidenta un depth of field, mai mult aspura backgroundului si animatiilor din spatele combatantilor.

    "I make things look easy!" - Johnny Cage
    Sunetul

    Nefiind multe de zis la acest capitol, sunetul este briliant, aducand fiecare lovitura cat mai aproape de realitate, fie ca vorbim de pumnii dati in metalul robotilor, fie ca vorbim de scurgerea sangelui sau imprastierea intestinelor, fie ca vorbim de ruperea oaselor (mai ales in x-ray, unde ai tendinta sa strangi din dinti la auzul acelor sunete macabre). Voice acting-ul este la inaltime, iar muzica se potriveste de minune cu mediul in care te lupti, desi este un pic dezamagitor ca celebrele melodii "Inspired by warriors" nu se regasesc in joc, dar acest lucru nu este de luat in calcul la nota ci doar ca fapt divers.

    "You will learn respect!" - Kittana
    Multiplayer

    Avand parte doar de un PS3, nu m-am putut bucura prea mult da partea de online (niste hackeri aiuriti au dau cu reteaua PSN de pamant), dar am jucat pe Xbox 360 la un amic ca sa imi fac o idee cu ce se mananca. In primul rand, in offline multiplayer poti juca impotriva unui prieten in Ladder, impreuna cu acel prieten impotriva inteligentei artificiale in Tag Team Ladder sau meciuri de 2vs2, fiind necesari 3 amici. Este foarte disctractiv acest mod, dar atentie! Se poate lasa cu cafteala in realitate.

    In modul online multiplayer sunt ceva mai multe optiuni intre care sa alegi. Jucatorii sunt aruncati in lobby-uri de maxim 10 persoane unde poti provoca pe oricine la o lupta de one-on-one sau de 2vs2. Dar cel mai important mod este unul nou numit "King of the Hill" care este in esenta un mini-tournament. De fiecare data cand castigi un meci ramai la "masa" pana cand esti batut sau ii bati pe toti, ceilalti jucatori putand asista la bataia care se efectueaza in acel moment in timp ce isi asteapta randul la coada. De cele mai multe ori luptele decurg fluid, lag-free, desi uneori se intampla sa ai parte de un mic lag, dar care dupa cum fanii acestui gen de joc stiu, face lupta sa fie de nejucat. Pentru a-ti putea admira rank-ul global poti apela la Leaderboard care te plaseaza in clasament in functie de meciurile castigate/pierdute.

    "Uuoaaaa!" - Liu Kang
    Koncluzie

    In incheiere pot spune ca acest Mortal Kombat trezeste nostalgia din jucatori fiind cel putin la fel de amuzant si captivant ca primele jocuri din franciza. Story alert, gameplay fluid, grafica uluitoare si multiplayer competitiv fac din acest joc o opera de arta care te va tine sechestrat in casa mult timp, punandu-te in pericolul de a-ti pierde prietenii si familia, dar datorita modului offline multiplayer este foarte posibil ca ei sa fie sechestrati cu tine. Spuneam la inceput ca numele de Mortal Kombat asteapta intr-un colt al inimii sa iasa la iveala. Ei bine nu numai ca iese, dar o face cu o explozie stropindu-ti sangele si matele in jur in timp ce tu strigi "FATALITY".

    :subzero: :reptile:
    Story: 9
    Gameplay: 9
    Sunet: 10
    Grafica: 8.5
    Multiplayer: 8.5
    Nota Finala: 9

    Alte review-uri ale acestui joc pot fi citite:
    aici - http://www.consolegames.ro/forum/f46...kombat-2011-a/ (scris de Chaser)
    sau aici - http://www.consolegames.ro/forum/f46...mortal-kombat/ (scris de stefyvolt)
    Attached Images Attached Images mortal-kombat-characters-2011.jpg mortal-kombat-2011-ps3-ss-1.jpg mortal-kombat-2011.jpg mortal-kombat-2011-dlc-could-free-xbox-360-ps3-screenshot.jpg mortal-kombat-2011-nightwolf.jpg mortal-kombat-cage_sub-xray_torso.jpg

  2. #2 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Daca poate rectifica cineva:
    Alte review-uri ale acestui joc pot fi citite

  3. #3 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Si asta:

    "HAHAHAHA!" - Shao Khan
    Pe baiat il cheama Kahn. Nu de alta dar sa nu ne confundam

  4. #4 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Si am uitat sunetul! A ramas scris in documentul word...
    @Khan da scuze... acum vad ca am vreo 3-4 greseli... eram obosit cand l-am recitit, venit proaspat de la antrenamente. Damn, am si uitat sa transcriu un capitol.

  5. #5 SP
    Senior Member tray's Avatar
    Intr-un room online sunt 100 de oameni nu 10

  6. #6 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    done

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Mortal Kombat X (Xbox One si PS4) By Snick in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 03-06-2015, 14:52
  2. User Review: Mortal Kombat 2011 By Chaser in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 5 Last Post: 05-05-2011, 15:28
  3. User Review: Mortal Kombat By stefyvolt in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 27-04-2011, 10:20
  4. User Preview: Mortal Kombat By naz in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 26-02-2011, 23:25
  5. User Preview: Mortal Kombat vs. DC Universe By w1sT in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 05-08-2008, 13:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts