Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: User review: Demon's Souls

  1. #1 SP
    Senior Member Mihail's Avatar

    User review: Demon's Souls

    ''- Un Demon's Souls si-un Xanax, va rog!'' - A fost odata ca niciodata, de n-ar fi, nu s-ar mai povesti; pe vremea cand se potcovea puricele cu nouazeci si noua oca de fier la un picior, cu nouazeci si noua oca de otel la alt picior si tot i se parea usor.

    A fost odata un mare rege pe nume Allant al doisprezecelea si acest rege invatand sa foloseasca puterea sufletelor a adus prosperitate in regatul sau, Regatul de Nord al Boletariei. Si ce sa vezi ca intr-o zi se pogora asupra regatului o ceata adanc amortita care rupse Boletaria de restul lumii iar cei ce-au cutezat sa-i treaca marginile nu s-au mai intors nicicand. Intr-o zi Vallarfax al Coltilor Gemeni (Twin Fangs) scapa din prinsoarea cetii si povesti lumii patania Boletariei.


    Le povesti tuturor cum Batranul Rege Allant il trezise la viata pe Cel Vechi (Old One), marea dihanie ce salasluia sub Nexus. De asemenea, mai povesti cum ceata blestemata adusese cu ea demoni infioratori care vanau oamenii si le furau sufletele. Cei carora li se furau sufletele innebuneau pe loc si la randul lor ucideau oameni. Prospera Boletarie de odinioara era acum iadul pe pamant. Se gasira viteji ce intrara in ceata dar de atunci nu se mai auzi nimic de ei.

    Cutezara sa-si masoare fortele cu blestemata ceata: Biorr al Coltilor Gemeni (of the Twin Fangs), Yurt Taciturnul sef (the Silent Chief), inteleptul Urbain (Sage Urbain), Scirvir Pribeagul (Wanderer), A sasea Sfanta Astraea alaturi de Cavalerul ei Garl Vinland si inteleptul Freke Vizionarul (Sage Freke, the Visionary). Si-atat de puternica devenea ceata incat a inceput sa se-ntinda si dincolo de marginile Boletariei vrand sa-nghita tot ce-i sta in cale. Pana cand un brav razboinic aparu in zare...

    Dar sa terminam cu teatrul radiofonic si sa trecem la ce ne intereseaza cu adevarat.

    AVERTISMENT!
    Jocul nu este destinat celor aflati in pragul depresiei. Asa ca daca va incearca un sentiment de tristete incomensurabila sau ganduri sinucigase lasati consola in mainile psihic echilibratilor.

    Haideti sa vedem ce ne ofera jocul.
    Incep prin a spune ca este facut de japonezi. Aratati-mi un singur lucru facut prost de japonezi, sau care nu tinde sa se lateasca spre perfectiune si... pana la proba contrarie haideti sa fim toti de acord ca putem mergem linistiti si oricand pe mana lor.

    De fapt am o teorie a conspiratiei aici: cred ca japonezii l-au facut pentru americani. De ce? Simplu - sa-i termine psihic. In joc esti kamikaze, nimic suspect pentru un mic japonez, cu gena de samurai, dar cam tare, precum o gura zdravana de inghetata in cerul gurii , inghetandu-le creierul instant cu durere de cap maxima.

    Ce mai tura-vura, jocul este o provocare, fie il iubesti din prima, fie il urasti pentru totdeauna.
    Conteaza daca ti-ai facut lectiile intru avertizare si ai coborat din infatuarea caracteristica tuturor impatimitilor de a descoperi avatarurile jocului de unii singuri, cu intelepciune te-ai interesat cam la ce sa te astepti, inainte de a purcede in a salva lumea ca un cavaler in armura grea cum te infatisezi. Daca esti naiv si te arunci, te anunt oficial - vei muri. Rapid.

    Este un joc al simturilor in care garantat toate-ti sunt capacitate la maxim. Este un joc pentru baieti mari. De ce spun asta? Pentru ca daca nu-ti concentrezi atentia din prima secunda, daca nu-ti obisnuiesti retina cu lumina putina din ecran si nu ti-ai incalzit degetele ca un mare pianist gata de concert, ai dat pe romaneste de dracu.

    Pe scurt, esti medieval, ai o tona de fiare pe tine, esti inzestrat cu armele vremii si ai aterizat intr-o lume a ta pe care trebuie sa o salvezi, trebuie sa supravietuiesti si sa invingi tot ce-ti iese in cale.
    Este o poveste fantastica, daca poti sa vezi mai departe de griul si negrul obsedant al decorului, te poti identifica, poti sa ajungi sa simti ritmul si jocul iti ia sufletul, te capteaza, te acapareaza, iti inghite ora dupa ora, iar odiseea, epopeea in care ai intrat devine un soi de realitate personala din care nu vrei sa iesi decat invingator.

    Uita tot ce ai citit despre joc pe internet. Cum ca ar fi incredibil de greu, ca nu se poate juca daca esti intreg la cap. Catalogand Demon's Souls cu o viziune asa naiva este o injustitie maxima.
    Nu este si nu se vrea a fi un joc prietenos, are viata lui proprie, nu-i pasa ca esti acolo in intuneric, intr-un labirint de catacombe slab luminate, ca ai senzatia umezelii, simti in nari putridul si fetidul, alergi de nebun, cu sufletul la gura, sa scapi, sa ajungi undeva intr-un loc macar mai spatios daca nu mai luminos.
    Daca ai vreo fobie, incearca intai sa te tratezi pentru ca tot ce gasesti intr-o bucatarie neingrijita se afla si in Demon's Souls: gandaci, paianjeni, demoni, dragoni, scheleti cu scuturi si fantome negre.
    Sa nu te paraseasca senzatia iminentei si concentrarea, repeta-ti la nesfarsit.

    La inceputul jocului ai de ales dintre zece clase diferite si apoi iti poti personaliza complet personajul. Termenul de pornire folosit in crearea personajului este ''Origine'', el reprezentand stats-urile initiale, Soul Level-ul de inceput si echipamentul pe care-l primesti. Fiecare ''Origine'' incepe cu un total de 80 de puncte plus echivalentul lor in Soul Level. Fiecare clasa are avantaje si dezavantaje.
    De exemplu, clasa Royalty incepe cu 81 de puncte in total , un cavaler cu 84 de puncte si un barbar, cu 89 puncte. Originea Royalty incepe de la nivelul 1, cu cele mai putine stats in total, dar cu cele mai mici costuri la inceperea updgradelui. intre timp, un barbar incepe la nivelul 9, dar costurile la inceperea upgradului sunt de aproximativ patru ori mai mari decat la clasa Royalty, din cauza avantajului initial.
    Ai grija, trebuie sa-ti iei gandul de la pauza de o berica. Functia de pauza este pentru fatalai. Barbatii adevarati se scarpina cu sulita. in concluzie, producatorii au decis ca jocul sa nu dispuna de aceasta functie. Apasand butonul Start, va cobora consola continand inventarul si diverse informatii despre echipamentul pe care-l detii in acel moment, tendinta caracterului si a lumii in care te afli, etc.
    Daca iti potolesti pornirile animalice si gandesti putin tactica inainte de a ataca, vei observa ca jocul nu e asa de greu.
    Abordand jocul din perspectiva unui hack-and-slash si incercand sa faci combouri Devil May Cry vei muri instant. Fiecare fluturare a sabiei, fiecare miscare evaziva iti ia din stamina care necesita timp pentru a se regenera. Daca te aperi prea mult si scutul tau incaseaza prea multe lovituri, pana la urma vei ceda si din una-doua lovituri esti mort.
    Daca mori, ca de, o sa cam ai parte, nu te frustra, treci din body form in spirit, chiar daca ai fortele diminuate la jumatate, garantat ai parte de un mic spectacol de imponderabilitate, cu lumini diafane si esti fericitul castigator al unei aure personale. si in forma asta de spiritel te bati, reincercand, inversunat, sa revii in forma concreta cu "corpus".

    Mult timp il vei petrece in Nexus, templu aflat sub Regatul Boletariei, loc unde sunt adunati majoritatea NPC-urilor si a Fecioarei in Negru (Maiden in Black). Tot in Nexus se afla si cele 5 porti de piatra prin care poti intra in diferitele lumi din Demon's Souls. Fiecare poarta are 4 nivele, ornamentate la final cu cate un Archdemon.

    Maiden in Black, intruchipare feminina in joc, filiforma, fara privire (asta fie ca sa para mai interesanta, fie sa nu fie tentata de un cavaler inzauat cum te gasesti sau pur si simplu pentru a te simti pe tine mai bine, stiut fiind faptul ca lipsa unui simt le ascute pe celelalte... dracu stie de ce e oarba...si nici nu ma intereseaza), aceasta fecioara, te ajuta si trebuie sa o iei in serios pentru ca nu ai timp de pierdut.
    Incurajandu-te intr-un mod kinky sa atingi demonul din interiorul ei, Maiden in Black este cea care te ajuta sa-ti faci upgrade la Soul Level, in schimb te va usca de sufletele adunate cu greu ucigand inamici. Gaura-n portofel.

    Controlul este destul de simplu, dar greu de manevrat. Nu ai de invatat combo-uri lungi, trebuie doar sa stii cand sa parezi, cand sa eschivezi si cand sa dai cu sabia. Momentul oportul e foarte important. Dupa cateva ore de joc iti va intra in reflex.

    Tot ce ti se intampla nu are fond muzical, asa ca tot ce vei auzi sunt zgomotele facute de sabioanca ta care patrunde prin carnuri si gelatine de pocitanii ce apar din senin. Singurele momente dansante sunt infruntarile cu bosii de la finalul fiecarui nivel. Probabil producatorii s-au gandit sa bage si muzica daca tot mori destul de des. Macar sa stropim cu mici si bere daca tot suntem in pragul colapsului psihic.
    Voice actingul este superb. Totul este in engleza, iar stilul clasic (accent britanic) se potriveste de minune cu mediul medieval. Soundtrack-ul a fost compus si aranjat de Shunsuke Kida si a fost, initial, lansat doar in America de Nord, ulterior fiind inclus si in editia europeana a jocului.

    Vorbeam la inceput despre atmosfera de poveste, vorbesc acum despre grafica personajelor care nu impresioneaza, prin frumusete, in nici un caz, fetele avand trasaturi voalate. Ne intrebam de ce? Pai... pentru ca nu e un joc pentru fetite. Personal nu ma intereseaza sa am o fata nemaipomenita ca nu am pe cine impresiona ci sa am "palosul gros", imi foloseste mai mult.

    Rezolutia jocului este de 1280x720 (720p), fara AA, texturile fiind ''normal mapped textures''.
    Ruland la 30 frame-uri pe secunda, Demon's Souls nu-ti va arunca retina in aer cu o grafica spectaculoasa, fiind un action RPG decent. Decent, dar detaliat. Castelele, catacombele, pivnitele si toate lighioanele prezente in joc fiind randate impecabil, atentia acordata detaliilor fiind fantastica. Din pacate frame rate-ul scade drastic atunci cand te afli intr-un spatiu mare, deschis sau cand distrugi mai multe piese de mobilier sau obiecte deodata.

    Demon's Souls are un mediu destructibil. Mese, scaune, baricade de lemn, carute sunt gata sa-ti opuna rezistenta. Dar unde sunt butoaiele cu vin?

    Sistemul online este unic. Interactiunea cu ceilalti jucatori este, de cele mai multe ori, pasiva. Vei vedea fantome albe trecand pe langa tine. Aceste fantome sunt, de fapt, alti jucatori aflati in acea zona, fiecare luptandu-se in alte dimensiuni. in lumea in care te crezi singur, ai surpriza unor mesaje, care apar in puncte strategice si nu numai, sub forma de rune luminoase foc, ca dovada ca alti jucatori au trecut pe acolo si te avertizeaza, prieteneste, de ce sa te feresti sau cerandu-ti ajutorul. Poti lasa, la randul tau, mesaje, ele putand fi evaluate de ceilalti jucatori. in acest caz ti se va reumple viata.
    Mai dai si peste pete de sange. Atunci cand le vei intalni vei sti ca acolo a sucombat un combatant. Poti atinge acea pata de sange pentru a vedea modul in care a murit celalalt jucator si in acest fel te vei putea pregati pentru ce urmeaza, ori o prapastie, ori o pocitanie.

    Din pacate, nu ai voice chat si nici nu poti lasa ce mesaje vrei, fiind obligat sa alegi dintr-o lista de mesaje predefinite.

    Poti convoca alti combatanti in jocul tau pentru a te ajuta sub forma unor fantome albastre. Asta numai daca ai corp. Daca esti suflet, poti ajuta ceilalti jucatori lasand o piatra albastra la inceputul nivelului care tocmai l-ai terminat. Daca reusesti sa ajuti un alt jucator, iti vei primi corpul inapoi, in plus vei primi un rating din partea celui pe care l-ai ajutat. Acest rating este stocat intr-o statistica accesibila tuturor celor care joaca Demon's Souls si vor sa fie ajutati.

    Mai e si sistemul PvP in care poti invada alte lumi sub forma unei fantome negre, pentru a te lupta, a invinge celalalt jucator. In felul acesta iti recapeti corpul, tendinta ta ducandu-se catre negru.
    La randul tau, poti fi invadat de o fantoma neagra. Asta se intampla cand ai si corpus si animus. Nasol zic. O, dar satisfactia unei lectii reusite date unui fantome negre nu se compara cu nimic trait-jucat, iar senzatiile - adevaraciuni cu parfum de adrenalina. Se lasa cu palme asudande si sistemul cardio dat total peste cap. si o vei astepta pregatit, o ranesti in orgoliu, o trimiti in lumea ei cu un pupic din varful buzelor iar tendinta ta se va duce catre alb.

    Jocul are doua finaluri diferite. Aici va las pe voi sa le descoperiti. Dupa ce il veti termina, il puteti reincepe cu New Game+. De fapt, il puteti termina de 20 de ori, de fiecare data cand il reincepeti inamicii vor deveni mai puternici.

    Daca spui doar ca Demon' s Souls a fost premiat ca cel mai bun joc al anului 2009, si stii, fie vorba intre noi ca practic competitia este acerba, ca si-au dat cu parerea superbazatii genului, ai cam spus tot. E un joc bun. Un joc bun nu inseamna neaparat un joc prietenos si facil, te solicita fizic si psihic la max, si pana la urma nu asta cautam toti?

    Un cuvant de incheiere pentru voi care cititi acestea - Fiti indulgenti, joc mai bine decat scriu. Este un joc pe care-l iubesc, vi-l impartasesc si la care ma intorc indiferent de ce alte tentatii apar pe piata.

    Story: 9
    Gameplay: 10
    Sunet: 9
    Grafica: 9
    Multiplayer: 9
    Nota Finala: 9,2
    Attached Images Attached Images ds11.jpg ds10.jpg ds9.jpg ds2.jpg ds3.jpg ds6.jpg ds4.jpg ds5.jpg ds8.jpg ds7.jpg

  2. #2 SP
    manfurismojive kobayashi's Avatar
    Foarte frumos review-ul. Intradevar un joc de nota 9+ la care si eu ma reintorc de fiecare data cand nu mai stiu ce sa joc.Imi ajung 2-3 ore de DS sa-mi ridice pulsul.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Dark Souls By Dudel in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 20-02-2012, 20:02
  2. Replies: 1 Last Post: 01-02-2011, 23:25

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts