Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 12 of 12

Thread: User Review: Fallout 3

  1. #1 SP
    Member Tom_Cat's Avatar

    User Review: Fallout 3

    I. Intro: Se facea ca intr-un viitor mai sumbru decat Vinerea Neagra de pe WallStreet, oamenii in nemarginita lor bunatate si dragoste fata de aproape, declanseaza un razboi nuclear. Da, tema clasica de roman SF al anilor '50 se regaseste din plin in seria de RPG-uri ce au adus o gura de aer (radioactiv, bineinteles) asupra genului. Sa fie acesta sfarsitul umanitatii? Din mareata civilizatie sa ramana numai ruine prin care alearga bizoni cu 2 capete si 4 oua? Ei bine da, bizonii alearga nestingheriti prin ruinele Washington-ului, insa umanitatea a supravietuit datorita Vault-urilor, buncare subterane concepute tocmai pentru a-i proteja pe cei cativa norocosi. Natura insa isi urmeaza cursul ei, asa ca a evoluat si ne ofera o varietate de "adaptati" la mediul inconjurator: Super Mutants, Ghouls, Oameni si multe alte vietati mai mari sau mai mici, dupa cum erau inainte de razboi.
    Actiunea din primele 2 titluri Fallout se desfasura pe Costa de Vest, de data aceasta insa, actiunea este plasata pe Coasta de Est, in Washington si suburbiile acestuia, insa nu este motiv de ingrijorare, Wasteland-ul este la fel de primitor.

    II. Inceputul

    Jocul incepe cu nasterea ta, a jucatorului, motiv pentru a crea personajul tau. Este un mod original de generare al caracterului. De altfel, prima ora, sau doua din joc, le vei petrece in Vault 101, casa ta ferita de raditatii. Aici vei trece de la stadiul de bebe, pana la onomastica de 10 ani si testul GOAT, un fel de BAC post apocaliptic din sanul buncarului. Prin intermediul copilariei si adolescentei personajului vei determina atributele si tendinta generala pentru dezvoltare. Tot aici inveti sa tragi cu o arma cu aer comprimat in gandaci, salvezi o fatuca de "scorpionii tunelului" si alte lucruri de genul acesta.
    Actiunea si quest-ul principal incep insa atunci cand tatal tau se hotareste sa parasesaca Vault-ul iar Overseer-ul (sefu' din buncar) te fugareste. Te zbati un pic si reusesti sa iesi la lumina.

    III. Wasteland

    Quest-ul princial al jocului este de a-l gasi pe tatal tau. De ce? Nici personajul nu stie exact, insa va afla in momenul in care o sa dea de el. Oricum, quest-ul nu este decat un pretext pentru explorare. Ruinele Washington-ului sunt magistral construite, texturi bine alese, arhitectura inspirata din anii '50, landmark-uri pe care toata lumea le recunoaste, ce sa mai, este o placere sa explorezi. Wasteland-ul are o dimensiune de aproximativ 42 km2, iar un sfert din aceasta harta este reprezentata de o bucata din capitala SUA.
    Pe langa case, fabrici si vaporase esuate, prin Wasteland isi fac veacul tot felul de vietati, unele cu 4 picioare, altele cu 2 sau chiar cu 6 . Populatia este alcatuita din oameni, care s-au organizat in diferite structuri mai complexe (Megaton, Teenpeny Tower, etc) sau mai putin complexe (Arefu, etc), Ghouls, tot oameni la origine, dar acum cu un aspect mai putregait, ce au format un oras al lor, Underworld in interiorul History Musesm de langa Capitol, Super Mutans, care au impanzit DC-ul, plus teme si variatiuni pe acelasi calapod. Pot spune ca exista destula diversitate pentru numai 42 de km2.

    Conceptele oraselor si asezarilor sunt mai mult decat interesante, astfel fiecare oras are specificul lui si mai ales, reuseste sa impuna autenticitate asupra locului. Astfel Megaton este construit in jurul unei bombe atomice nedetonate ce le ofera energie, loc unde exista si o Biserica a Atomului, Arefu este mai mult un punct de rezistenta suspendat pe o autostrada, mereu atacata, TeenPeny Tower un bastion al unui miliardar ce a format un nucleu High-Life in mijlocul desertului si multe altele.
    Partea interesanta este ca poti adera la fiecare comunitate, poti rezolva quest-uri pentru a te integra. Aici intra in actiunea sistemul de Karma, care in functie de actiunile tale va determina un caracter bun sau rau si perceptia pe care o au NPC-urile despre tine. Pot mentiona si problema morala din Megaton, unde ai 2 posibilitati, dintre care una mai interesant (o mare ciuperca ).

    IV. Washinton DC

    Orasul este foarte bine reconstituit, iar efectele razboiului se vad foarte bine, detalii savuroase si peisaje colosale. Mare parte din quest-ul principal te vei perinda pe strazi si prin statii de metrou, o atmosfera foarte bine realizata, ce leaga momentele de actiune de cele in care mergi cu arma in mana si inima cat un purice.
    Statiile de metrou sunt folosite pentru a te deplasa oarecum in siguranta si rapid, fata de suprafata unde intalnirile cu Super Mutants sunt la ordinea zilei. Aici, vei intalni de la Galaxy News Radio, un post radio ce poate fi ascultat prin intermediul PiPBoy 3000, pana la City of Rivet, un portavion devenit oras, Citadel, orasul Brotherhood of Steel, si multe alte landmark-uri interesante (un Mall unde se practica sclavia, etc).

    V. Quest

    Questul principal din Fallout 3 este mai mult un pretext de exporare, de aceea este si organizat astfel incat sa calatoriesti foarte mult pe harta. Oricum merita, macar o faci cu un scop, gasirea tatalui, lucru care se desfasoara intr-un loc neasteptat din Vault 112 .
    Oricum, pe langa questul princial, sunt foarte multe secundare, interesante si care merita facute de dragul atmosferei. Nu dau mai multe detalii pentru a nu strica experienta de joc, insa ofera destul content pentru a nu te plictisi sau a parea prea scurt.

    VI. S.P.E.C.I.A.L

    Sistemul SPECIAL a fost preluat din primele titluri din serie si se refera la distribuirea punctelor la trecerea unui nivel. Pe langa acesta, mai exista si Perk-uri, care din pacate sunt introduse prea usor in sistemul de joc. O alta problema care a deranjat comunitatea a fost perspectiva FPS, spre desosebire de cea izometrica, clasica. Se poate juca si 3rd Person, lucru pe care il fac si eu pentru atmosfera, insa in timpul luptelor modul FPS este esential. De asemenea sistemul V.A.T.S. introdus ofera o lupta aproape TBS insa automat in vedere FPS.
    Lucrul cel mai deranjant este limitarea la nivelul 20, lucru care nu stirbeste experienta de joc, insa munca unor jucatori pasionati ar fi trebuie rasplatita printr-un nivel ridicat.

    VII. Prezentare

    Jocul beneficiaza de o versiune a engine-ului din Oblivion, motiv pentru care foarte multi au fost sceptici, insa pot spune cu mana pe inima ca au facut o treaba extraordinara. Jocul arata foarte bine, reprezentand credibil o lume post-apocaliptica, texturi de calitate, spatii imense si detalii pentru a satisface orice pretentios. Singurul lucru pe care pot sa il remarc este fizica precara ce se atribuie jucatorului cat este in viata, in rest ragdoll face treaba buna. Culorile sunt foarte bine alese, ciclul zi-noapte functioneaza foarte bine si chiar ai un sentiment aparte cand reusesti sa mai supravietuiesti inca o noapte printre ruine.

    VIII. Concluzie

    Sunt foarte multe lucruri de spus, insa nu pot cuprinde complexitatea acestui joc, de aceea il recomand cu toata caldura. Este genul acela de joc care ofera tot ce ai nevoie pentru o experienta cat mai autentica printr-un desert nuclear, sau ruinele unei capitale. Din punctul meu de vedere este un must-have pentru orice gamer deoarece ofera atmosfera, muzica si grafica la un nivel extraordinar.

    Grafica: 9
    Sunet: 9
    Gameplay: 10
    Storyline: 8

    Nota finala: 9


    [Alte review-uri Fallout 3: http://www.consolegames.ro/forum/f46...-3-xbox-360-a/ autor: Khan]
    Attached Images Attached Images fallout3_006.jpg fallout3-064.jpg fallout3-shot1.jpg fallout-3-2.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    desi sunt fanboy fallout 3,nu sunt complet de acord cu reviewul,cum ar fi de exemplu:grafica,nu e atat de buna si plus alte multe minusuri..
    good job. oricum

  3. #3 SP
    Member Tom_Cat's Avatar
    Grafica mi se pare buna, pentru ca se integraza foarte bine in sistemul si conceptul jocului.Chiar daca este un engine de acum 3 ani, reuseste sa surprinda foarte bine atmosfera prafuita si spalacita a unei lumi post apocaliptice.O grafica mai bogata in detalii ar di distras atentia de la ideea generala, distrugerea si desertificarea lumii de catre un dezastru nuclear.

  4. #4 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Felicitari pentru review

  5. #5 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Yup, felicitari pentru review. Great job!

  6. #6 SP
    Member weriwulf's Avatar
    Good review mankeep goin'!

  7. #7 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Review foarte bun, mi-a placut intro-ul! Congrats'!

  8. #8 SP
    Member Zaktan's Avatar
    Review foarte bun,dar m-i se pare ca i-ai dat cam mult la Grafica

  9. #9 SP
    Member Tom_Cat's Avatar
    Am considerat mai mult functionalitatea graficii asupra mecanismelor de gameplay si formarea ideii de lume postapocaliptica.Pana la urma este un RPG aspectuos, nu cred ca producatorii s-au gandid foarte mult la implementarea unei grafici dusa la extrem.
    In rest ofera spatii largi, efecte bune, texturi ok, cam tot ce ii trebuie unui joc actual.

  10. #10 SP
    Member reborn2603's Avatar
    Grafica mi se pare destul de buna si nu cred ca se putea imbunatatii foarte mult...dupa cum zicea Tom_Cat spatiile lungi nu permit incarcarea unor texturi de dimensiuni si calitate foarte mari, nu simultan..si daca stau sa ma gandesc nu am avut la multe jocuri sentimentul acela din Fallout 3 cand iesi prima oara din Vault, atunci iti dai seama cat de mare este suprafata de explorat. Totusi, as fi vrut sa fie level cap mai mare.

  11. #11 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Felicitari pt. rewiew!

  12. #12 SP
    Senior Member eXistenZ's Avatar
    felicitari !!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
  2. User review: Fallout 3 By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 02-02-2010, 13:04
  3. User Review: Fallout 3 (Xbox 360) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 13 Last Post: 09-12-2009, 22:51
  4. User Review: Bioshock By trickz in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 06-10-2009, 14:26
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts