Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: User Preview: Batman Arkham City

  1. #1 SP
    Member batmanfan's Avatar

    User Preview: Batman Arkham City

    Ca tot se apropie acusi lansarea la Arkham City, m-am gandit sa fac un mic preview prin care sa vedem la ce sa ne asteptam de la acest joc si cam care sunt motivele pentru care e un candidat serios la titlul de Game Of The Year. Am incercat sa evit cat de cat recentele spoilere aparute pe internet, in caz ca va aparea pana la urma un demo, nedorind ca eu sa fiu cela care va distruge placerea.

    Asadar, il avem in primul rand pe Joker, Printul Clovn umilit la finele precedentului joc, care abia asteapta sa-si intalneasca amicul liliac din nou pentru a-i intoarce favoarea. Replica data de Joker, "You off all people should know there is plenty wrong with me", dupa ce Batman i-a zis ca totul a fost o inselaciune si ca nu e deloc bolnav, ridica multe semne de intrebare. Este Joker bolnav sau nu? Sa fi dorit Joker sa fie invins ca sa ajunga in Arkham City? Cum de a ajuns Batman sa fie doborat de Harley Quinn cu o bata de basseball? Sa fie totul parte dintr-un plan de dimensiuni apocaliptice?

    Dar, mai inainte de toate, ramane acest Hugo Strange. Un doctor ce din umbra l-a manuit cum a vrut el pe Quincy Sharp, proaspatul primar al orasului Gotham, si care l-a convins in cele din urma sa aprobe ridicarea acestui oras-fortareata, Arkham City. Cei de la Rocksteady nu au oferit prea multe detalii legate de ce anume doreste el sa demonstreze de fapt (in afara de faptul ca stie adevarata identitate a lui Batman) si care sunt raporturile acestui cu ceilalti villains, precum Joker mai ales, intre cei doi prevazandu-se o batalie mai mult psihologica.

    In afara de Joker si Hugo Strange, pentru care Batman e prioritate numarul 1, restul "nebunilor" mai au si alte prioritati, cum ar fi sa conduca solitar aceasta inchisoare in aer liber. The Penguin si Two-Face sunt cele mai bune exemple. Daca Two-Face apeleaza la intimidarea prin frica si impresionarea prin forta directa (presupusa executare a fatalei Catwoman), Penguin e mai simplu. El doreste mai inainte de toate sa dispune de forta materiala, ca mai apoi sa isi poata construi imperiul linistit. De notat faptul ca Penguin a fost primul prizonier in Arkham City, el neputand fi alungat din Iceberg Lounge unde s-a baricadat si a reusit sa faca fata fortelor speciale trimise de dr. Strange, si care intre timp si-a facut rost de o noua jucarie, si anume Solomon Grundy, un zombie care nu va face decat zile amare Cavalerului Negru.

    Daca intre Joker si Strange intervine psihologicul, iar intre Penguin si Two-Face va fi o batalie pur si simplu fizica intre bandele celor doi, Riddler, faimosul obsedat de ghicitori, pare a fi pe cont propriu. Sau nu? Cert e ca Batman va avea mult de furca de aceasta data. Numai e acel Riddler dragalas din Arkham Asylum care a lasat in urma doar multe semne de intrebari si ghicitori, aparent usoare. Departe de noi acest gand de aceasta data. Daca ati vazut seria "Saw", va puteti face o parere cam la ce sa ne asteptam. De asemenea, exista anumite indicii cum ca Riddler ar fi un oponent nu doar pentru Batman, ci si pentru dr. Strange. Hmm... Deja treaba e cam complicata.

    Despre Catwoman nu pot spune decat ca abia astept sa o pot controla, sa simt diferentele fata de Batman. Totusi, si ea are ceva de impartit cu Hugo Strange, doar isi face de cap in depozitul secret de fisiere al ilustrului doctor, din cate am observat din trailere. Plus ca mai este si Two-Face pe capul ei, care abia asteapta sa o execute in fata unei multimi doritoare de varsare de sange. Dar e posibil ca nu numai Batman sa fie aliatul ei, ci si o veche cunostinta din precedentul joc, Poison Ivy. Insa daca cea din urma va mai fi, la randul ei, un aliat si pentru Batman, ramane de vazut, caci e prea devreme sa ne pronuntam.

    Mr. Freeze a fost practic primul villain anuntat pentru Arkham City, impreuna cu Talia al Ghul, (la fel de misterios si acest personaj; oare ce facea ea in spatele lui Joker in ultimul trailer lansat?) dar a fost repede dat uitarii, fanii nemaisparand aproape la o aparitie a acestuia. Povestea e aceeasi: el incearca sa afle un leac pentru a-si salva sotia, pe Nora, si doar Batman, din cate se pare, e cel care il poate ajuta. Dar lucrurile is simple la suprafata doar, ca daca ne uitam mai atent putem observa multe lucruri in neregula...

    Continuam lista si ajungem la Zsazs. Alt nebun care de data aceasta foloseste telefoanele publice drept unealta pentru a-si localiza victimele. Va fi ceva de furca pana vom ajunge la "expeditor", ne-au asigurat cei de la Rocksteady. Dar mai interesant va fi momentul cand vom lupta alaturi de Bane. Daca in primul joc a fost doar o bruta redusa pe plan mental de efectul serului aplicat de Joker, de aceasta data Bane devine constient ca Titanul e prea periculos pentru sanatatea lui, interpretarea sa apropiindu-se de cea ce va urma sa apara si in noul film al lui Nolan, The Dark Knight Rises.

    Deadsot. Wow. Deadshot. A fost o adevarata surpriza, placuta, aparuta de nicaieri. Chiar daca va fi in side-missions (la fel ca Zsazs, Bane etc), va fi un adversar redutabil, doar el e ce se mandreste ca nu a ratat niciodata. Sa nu-l rateze nici pe Batman? Sau Batman are un plan, ca de obicei, sa-i faca fata? Ramane de vazut.

    Despre saracul Calendar Man, pot spune doar ca vom putea sta la taclale de cate ori vrem cu el in celula unde e inchis, in speranta ca uneori ne va spune unele din povestile sale cu victimele omorate in anumite zile, de obicei sarbatori, alese de el. Cam in aceeasi situatie se afla si Robin, pe care il vom putea folosi doar in challenge maps.

    Ajungem intr-un final, dar nu si in cele din urma la acei villains care au fost mentionati prin zvonuri mai mult sau mai putin sigure ca vor aparea in joc, intr-o forma sau alta. Principalul ar fi Black Mask, care a fost identificat in primul gameplay trailer, intr-o lupta contra Tyger Guards (ca era la pamant si toti erau calare pe el, e partea a doua). Semnele despre el sunt coplesitoare. Roman Sionis, adevaratul sau nume, apare mai peste tot in joc. De ce a renuntat asa usor in favoarea lui Joker si jucariei lui dragute, H. Queen, la pretioasele sale uzine industriale? De ce a fost evitat pana acum de producatori in a da detalii despre el? Sa fie un mare "boom" pentru povestea jocului? Sa ajunga ceea ce isi dorea el defapt, un mare boss? Sa ajunga si el in conflict cu Hugo Strange, la fel ca multi altii? I really don't know...

    Urmatorul pe lista ar fi Maxie Zeus, care se crede reincarnarea faimosului zeu din Olimpic. Viziuna lui, Olympus, apare de multe ori in trailerele lansate recent. Sincer, nu stiu cam cum s-ar putea implica el in firul narativ al povestii, dar daca intr-adevar va aparea, sigur va fi ceva fabulos. Imi aduc aminte de acel riddle din primul joc care face referire la acest personaj si care ar putea oferi indicii cam la ce sa ne asteptam: "Even I was shocked when I saw how Maxie Zeus was treated."

    Printre zvonuri s-a aflat si Scarecrow, o intoarcere fiind dorita de foarte multi fani, dar e putin probabil din cate au afirmat producatorii, caci nu vor sa repete acelasi lucru de n ori, dorind ca de aceasta data sa faca ceva cu totul si cu totul diferit. Cei care au ochi de vultur, au observat in unele trailere niste chestii ciudate, cum ar fi anumite obiecte zburatoare, asociate de multi cu celebrul Man-Bat. Ar fi grozava o batalie aeriana cu aceasta fiara. Desigur, nu doar el a fost amintit ci si Firefly, insa e mai putin probabil acest lucru.

    Printre altii, si-a facut loc si mai putin cunoscutul Ratcather, despre care a fost observat un poster in care se anunta o deratizare in oras. E posibil ca el sa fie de partea lui Hugo Strange, dar zvonuri si doar zvonuri.

    Fanii hardcore au gasit semne care conduc la iluzionistul Mad Hatter, sau aldele la personajele influentate tot din cartile lui Lewis Caroll, Humpty Dumpty sau gemenii Tweedle Dee/Tweedle Dum, dar astea ar trebui catalogate mai corect insistente decat evidente.

    Cam atat ar putea fi spuse momentan. Ce stim, stim doar din primele 2 ore de joc, si cum jocul dureaza cam 25 de ore, ne putem astepta la multe rasturnari de situatie care mai de care mai spectaculoase. Deci proportiile vor fi epice, iar povestea va fi una coplesitoare, fapte datorita carora jocul va avea un cuvant greu de spus la anuntarea jocului anului. Ca parere personala, consider ca tot Joker va fi inamicul numarul 1 si de aceasta data, Hugo Strange nefiind capabil sa faca fata unei fiinte atat de instabile emotional, in lupta contra Cavalerului Intunecat.
    Attached Images Attached Images batman_arkham_city_55797-1920x1080.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    foarte frumos preview-ul se vede ca esti un adevarat fan. te asteptam si cu un review cand se lanseaza jocul, care sigur ca va fi unul dintre cele mai bune din istorie.

  3. #3 SP
    Member batmanfan's Avatar
    Da. Multumesc. Imi cer scuze pentru unele greseli din articol, m-am grabit sa-l fac inainte sa apara primul review . Desigur ca voi face si un review. Abia astept sa pot juca Arkham City.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Buna treaba! Tine-o tot asa!

  5. #5 SP
    Member stefi's Avatar
    te felicit, un preview de nota 10!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Preview: Batman Arkham Origins By batmanfan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 2 Last Post: 25-05-2013, 23:28
  2. User Preview: Batman Arkham City - Harley Quinn's Revenge By batmanfan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 16-05-2012, 01:03
  3. User Review: Batman Arkham City By batmanfan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 24 Last Post: 06-01-2012, 20:58
  4. User Preview: Batman - Arkham City By naz in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 6 Last Post: 15-05-2011, 17:09

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts