Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 11 of 11

Thread: User Review: Resistance 2

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: Resistance 2

    Resistance: Fall of Man a fost un joc destul de bun. A fost unul dintre titlurile lansate odata cu aparitia consolei Playstation 3. Un joc bun. Povestea destul de buna, grafica buna, o campania singleplayer antrenanta, dar mai ales multiplayerul au adus succesul acestui joc. Putem considera ca jocul a avut succes, avand in vedere ca au fost cumparate 3 milioane si jumatate de copii. Finalul lunii noiembrie a anului 2008 a adus un motiv de bucurie pentru fanii primului joc. Lansarea jocului Resistance 2, continuarea lui Resistance: Fall of Man. Produs de cei de Insomniac Games, companie responsabila si pentru primul joc al seriei, dar si a cunoscutei serii Ratchet&Clank. Cei de la Insomniac promiteau ca Resistance 2 va reusi sa-si depasesca predecesorul. Acestia promiteau ca vor crea un joc epic.

    In Resistance 2 il controlam pe Nathan Hale, protagonistul primului joc din serie. Resistance 2 incepe exact unde s-a terminat Resistance: Fall of Man. De aceasta data actiunea nu mai are loc in Marea Britanie. Chimera, extraterestri ce vor sa cucereasca Pamantul, au invadat Statele Unite ale Americii. Jucatorul va trebui sa opreasca invadatorii. Bataliile nu se vor desfasura numai in America. Vom avea parte de batalii si in micuta insula Islanda. In Resistance 2 nu mai intalnim personajele din primul joc, cu exceptia lui Nathan Hale. Ii avem de partea noastra pe Capelli, Warner, Blake, dar si alti soldati ce lupta impotriva invadatorilor. Povestea este buna, cel putin pentru un shooter.

    Poate cel mai impresionant lucru din Resistance 2 este scara la care se desfasoara bataliile. Jocul chiar iti da impresia ca intreaga lume este in pericol. Un alt lucru prin care Resistance 2 impresioneza sunt luptele cu bosii. La sfarsitul fiecarui nivel jucatorul va trebui sa infrunte o creatura gigantica. Aceste momente sunt mult mai bine realizate decat in primul joc. La fel ca in Resistance: Fall of Man in Resistance 2 exista mai multe tipuri de inamici. De aceasta data acestia sunt mai variati. Intalnim creaturi cunoscute din primul joc, dar si creaturi noi. Cu siguranta pentru un fan al primului joc sunt cunoscuti Hybrids, Steelheads, Stalker, Titan, Leaper si Elite Chimera. Dupa cum spuneam mai sus intalnim si craturi noi. Acestea sunt Cameleoni( niste creaturi ce nu pot fi vazute, acestia pot fi detectati doar dupa zqomotul produs), Furies( aceste creaturi se adapostesc in apa si nu pot fi invinse), Grim( acestia sunt usor de doborat, insa ataca impreuna), Leech( acestia explodeaza cand trageti in ei), Ravager( creaturi gigantice, ce au un scut protector), Spinner( creaturi mici), Attack Drone( o drona protejata de scut), Patrol Drone( o drona usor de doborat) si Hunter Drone( o drona de putere medie). Un punct forte al primului joc din serie au fost armele. Resistance 2 nu este mai prejos. Au fost introduse arme noi, insa au fost pastrate si arme din primul joc. Au fost pastrate M5A2 Carbine, Bullseye, Bullseye Mark 2, Auger, Laark L210, F23 Fareye si Rossmore 238. Au fost introduse HE 44 Magnum(un pistol), Marksman(o arma cu luneta), MP47 Pulse Canon( o arma foarte puternica, insa timpul de reincarcare este cam mare), HVAP Wraith(un machine gun, ce beneficiaza de scut continuu), XR42 Phoenix(arma disponibila doar in Cooperativ). Ritmul actiunii este la fel de alert ca in Resistance Fall of Man, lucru imbucurator. AI se descurca destul de bine, desi are si momente foarte slabe. Jpcul este destul de dificil, insa nu imposibil.

    Grafica acestui joc este pur si simplu extraordinara. Armele, fetele personajelor, costumele acestora si mediul sunt foarte detaliate. Este pur si simplu incredibil momentul in care iesi la suprafata si vezi orasul asaltat, in timp ce soarele apune. Jungla este si ea creata extraordinar de bine, nivelele ce au loc in jungla fiind extraordinare.

    Sunetul este bun, desi nu se ridica la inaltimea graficii. Vocile personajelor sunt bune, iar armele suna bine. Nimic special cand vine vorba de sunet, desi aceasta parte a jocului este la fel de buna ca jocul in sine.

    Ei bine am ajuns la partea unde Resistance 2 intradevar este rege, si anume multiplayerul. In multiplayer ni se pun la dispozitie destul de multe harti. Din pacate numarul de moduri este cam mic. Putem juca Deathmatch, Team Deathmatch, Core Control si Skirmish. Core control este un Capture the Flag, in timp ce Deathmatch si Team Deathmatch sunt 2 moduri cunoscute de toata lumea. Skirmish este usor diferit de cea ce am vazut pana acum in alte jocuri. In Skirmish facem parte dintr-o echipa, echipa ce primeste un obiectiv. Odata indeplinit obiectivul echipa primeste un numar de puncte si un alt obiectiv. Acest scenariu se repeta pana o echipa atinge numarul de puncte necesar pentru castigarea rundei. In Resistance 2 pentru fiecare kill, pentru ranirea adversarului sau pentru indeplinirea obiectivului jucatorul primeste un numar de puncte de experienta. Aceste puncte de experienta sunt folosite pentru avansarea in rang. Avansarea in rang deblocheaza noi obiecte si berserkuri. Berserkurile sunt asemanatoare cu perkurile din Call of Duty. In meniul de echipare poate fi selectat un berserk ce va fi folosit in meciul urmator. Principala diferenta intre berserkurile din Resistance 2 si perkurile din ultimele 2 titluri Call of Duty este disponibilitatea acestora. Berserkurile trebuiesc activate. In timpul meciurilor exista o bara de experienta care se umple treptat. Odara ce aceasta este umpluta berserkul poate fi activat, efectul fiind valabil pana la golirea barei de experienta. Resistance are si un mod Cooperativ. Aici exista 3 clase: Medic, Soldier si Spec-Ops. Fiecare clasa este echipata cu arme si berserkuri diferite. Si in Cooperativ este implementat un sistem de experienta. Acesta este implementat pentru fiecare clasa in parte. Avansarea in nivel a unei clase va aduce arme si berserkuri noi pentru aceea clasa. Multi se vor intreba de ce consider multiplayerul atat de bun. Ei bine Resistance 2 este pur si simplu incredibil din alt motiv. Numarul jucatorilor ce pot fi prezenti pe o harta si optimizarea. In Competitive pot juca pe aceeasi harta 60 de persoane, in timp ce in Cooperativ numarul maxim de persoane de pe o harta este 8. Optimizarea modului multiplayer este excelenta, neavand lag nici intr-un meci cu 60 de persoane.

    Resistance 2 este unul dintre cele mai bune shootere existente pe piata, in schimb ce in multiplayer este unul dintre cele mai bune jocuri. Daca v-a placut Resistance: Fall of Man nu ratati Resistance 2. Povestea si sunetul sunt bune, insa grafica si multiplayerul sunt divine. Insomniac a reusit tot ce si-a propus, a realizat un joc extraordinar.

    Story:8
    Gameplay:9
    Grafica:10
    Sunet:9
    Multiplayer:10

    Nota finala:9.2
    Attached Images Attached Images resistance-2-screenshots-5.jpg resistance-2-screenshot-7.jpg resistance2_007.jpg resistance_2_1.jpg resistance-2-008.jpg

  2. #2 SP
    Member weriwulf's Avatar
    good review man

  3. #3 SP
    Senior Member eXistenZ's Avatar
    felicitari !!! keep up the good work

  4. #4 SP
    Senior Member istrategie's Avatar
    Bun review. Eu inca nu l-am jucat.

  5. #5 SP
    Senior Member huber's Avatar
    felicitari

  6. #6 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Trebuie sa imi vina si mie jocul. Abia astept.

  7. #7 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Nice review, dude! Multe inainte!

  8. #8 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Nice rewiew chiar vroiam sa imi i-au jocul asta!

  9. #9 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Quote Originally Posted by erik95 View Post

    Grafica acestui joc este pur si simplu extraordinara. Armele, fetele personajelor, costumele acestora si mediul sunt foarte detaliate. Este pur si simplu incredibil momentul in care iesi la suprafata si vezi orasul asaltat, in timp ce soarele apune. Jungla este si ea creata extraordinar de bine, nivelele ce au loc in jungla fiind extraordinare.
    Imi permit o umila observatie: aceea nu este jungla, sunt padurile numite Redwoods in vecinatatea orasului Orick, California. Sa nu existe confuzii cu Far Cry 2.

  10. #10 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Eu zic ca merita nota si mai mare.
    Inca Killzone 2 incearca sa ma convinga ca e mai bun ca Resistance 2. Dar are serios de lucru
    R2 e un joc extraordinar!

  11. #11 SP
    Junior Member amharets's Avatar
    nice review , jocul merita chair 9,5

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Payday 2 By DeathWings in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 2 Last Post: 26-08-2013, 08:46
  2. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
  3. User Preview: Resistance 2 Beta By Tekken in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 10 Last Post: 10-11-2008, 19:16
  4. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00
  5. User Review: Resistance - Fall of man By w1sT in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 02-08-2008, 17:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts