Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: User Review: Stealth Inc: A Clone in the Dark

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: Stealth Inc: A Clone in the Dark

    Curve Studios... Va suna cunoscut? Mie nu, de fapt abia acum am aflat ca au publicat deja cateva jocuri, cum ar fi Explodemon, Fluidity si chiar cateva jocuri din seria Buzz. Recent, mai exact in luna Iulie a acestui an, cei de la Curve au adus pe consolele celor de la Sony (PS3 si PS Vita) jocul Stealth Bastard, cu mentiunea ca acum este cunoscut sub denumirea de Stealth Inc: A Clone in the Dark. Asa cum probabil intuiti deja, Stealth Inc este subiectul acestui review. Mentionez ca eu am avut ocazia sa joc, multumita echipei ConsoleGames, versiunea de PlayStation 3.

    Story
    Sa incepem cu inceputul, si anume povestea jocului. Ei bine, ea nu prea exista. Jucatorul controleaza o clona pe parcursul mai multor nivele, fara a cunoaste insa scopul actiunilor sale. Esti introdus rapid in joc prin intermediul unor nivele cu dificultate scazuta, facand astfel cunostiinta cu elementele de baza ale jocului. Spun elementele de baza pentru ca pe parcursul celor 8 stagii, fiecare continand 10 nivele, vor fi introduse concepte si inamici noi.

    Stealth Inc: A Clone in the Dark va poate asigura in prima faza cateva ore de gameplay, insa numarul acestora poate creste destul de mult. In primul rand pentru ca jocul beneficiaza de un sistem de evaluare a jucatorului, asemanator celor intalnite in jocurile Capcom (ex: Resident Evil, Devil May Cry etc.). Aceasta evaluare se face pe baza a trei criterii: timpul in care a fost terminat nivelul, de cate ori a fost detectat jucatorul si de cate ori acesta a murit. In urma acestei evaluari jucatorul va primi un rank dintre D,C,B,A si S. Completarea celor 8 nivele deblocate initial va pune la dispozitie inca un nivel. De asemenea fiecare nivel contine un item ascuns, gasirea tuturor acestor obiecte deblocheaza un nivel nou.

    Jocul contine si un level editor. Acesta vine insotit de o multime de optiuni: capacitatea de a adauga obiecte cu care sa poti (sau nu) interactiona, inamici, surse de lumina si elemente ce au doar rolul de a “infrumuseta” nivelul. Teoretic potentialul jocului creste enorm prin includerea unei astfel de functii, numarul de ore de joc putand creste considerabil. Din nefericire, lucrurile nu sunt chiar asa de roz. Cei de la Curve nu au introdus niciun tutorial, controlul (din DS3) este destul de greoi si timpul necesar pentru realizarea unui nivel este destul de mare. Iar acum vine adevarata problema, tot ceea ce creezi ramane pe propria consola pentru ca nu exista o optiune de sharing. Si asta chiar este o problema intr-un joc de acest gen, un nivel in care cunosti toate puzzle-urile si pericolele nefiind la fel de interesant

    Veti avea ocazia sa deblocati si noi clone, aceastea aducand cateva bonusuri, cum ar fi cateva secunde de invizibilitate sau abilitatea de a atrage inamicii, prin diverse metode, catre alte zone.

    Gameplay
    Si acum sa trecem la ceea ce face din Stealth Inc: A Clone in the Dark un joc cu adevarat special: gameplay-ul. Stealth Inc: A Clone in the Dark poate fi descris ca un stealth platformer 2D. Asta inseamna ca va trebui sa tineti clona pe care o controlati ascunsa de “ochii” camerelor, turetelor sau robotilor. Pare greu? Ei bine, nu este, pentru ca aceasta clona vine echipata cu un gadget foarte interesant: o pereche de ochelari. Acesti ochelari isi schimba culoarea in functie de cat de bine sunteti ascunsi. Daca acestia au culoarea verde sunteti complet invizibili pentru inamici, daca sunt portocalii clona este partial ascunsa, iar daca sunt rosii inamicii va pot vedea fara probleme. Ochelarii nu sunt singurul vostru ghid in aceasta aventura. Contrastul dintre o zona luminata si o zona intunecata este evident, iar aria vizuala a inamicilor este reprezentata prin intermediul unei zone ce isi schimba culoarea (intr-un mod asemanator ochelarilor). De asemenea este foarte usor sa-ti dai seama cand ai fost detectat.

    Un nivel este terminat in momentul in care clona a patruns prin usa situata la capatul acestuia. Desi pare un lucru usor de realizat, deschiderea acestei usi nu este chiar atat de simpla, fiind necesara actionarea mai multor terminale. Pentru a ajunge la aceste terminale va trebui sa pacaliti securitatea cladirii si sa dati de cap unor puzzle-uri ce va vor solicita atat gandirea, cat si reflexele. Din punctul meu de vedere aceste puzzle-uri fac din Stealth Inc o experienta placuta si diferita de marea majoritate a jocurilor ce exista pe piata in acest moment. Greselile iti sunt iertate imediat pentru ca nu ai un numar limitat de vieti, astfel Stealth Inc devine un joc relaxant, o experienta cu adevarat placuta.

    La un moment dat jucatorul este pus in situatia de a colabora cu o alta clona, controlata de AI, pentru a putea trece mai departe. Aceste nivele mi s-au parut deosebit de interesante si antrenante. Si acesta nu este singurul mod in care veti interactiona cu AIul. Pe parcursul nivelelor vor fi afisate diverse mesaje pe pereti, avand diverse scopuri: incurajarea jucatorului, felicitarea acestuia, cat si ridiculizarea unor miscari gresite.

    Grafica si sunet
    Stealth Inc: A Clone in the Dark este din punct de vedere grafic un joc simplu. Nu exista efectele vizuale spectaculoase intalnite in atat de multe jocuri moderne. Totul este simplu. Decorurile sunt realizate din forme geometrice simple, chiar si palete de culori este simpla. Intalnim doar cateva culori: un roz-violet, verde, portocaliu, rosu si o nuanta de albastru. Fiecare fiind destinata unei anumite categorii de obiecte. Si totusi, exista o “vedeta” in Stealth Inc: lumina. Tot jocul se bazeaza pe lumini si umbre, pe contrastul dintre zonele luminate si cele intunecate.

    Muzica din Stealth Inc este foarte bine aleasa. Aceasta este antrenanta si intotdeauna potrivita situatiei in care te afli. Din nefericire nu putem vorbi de o varietate foarte mare, fiind incluse doar cateva piese in intregul joc, acestea repetandu-se o data la cateva nivele.

    Multiplayer
    Stealth Inc: A Clone in the Dark este in mod cert un joc axat pe singleplayer. Totusi acesta beneficiaza si de o componenta multiplayer. Nu va imaginati ca exista un mod co-op sau versus, componenta multiplayer a jocului fiind reprezentata de un simplu clasament. Acest clasament contine cei mai buni timpi pentru fiecare nivel. Din pacate nu poti vedea doar timpii obtinuti de prietenii tai, ci doar cei mai buni timpi la nivel mondial. Acest feature poate aduce, pentru cei mai competitivi, numeroase ore de gameplay.

    The Teleporter Chambers DLC
    Stealth Inc: A Clone in the Dark beneficiaza deja de un DLC. Numit The Teleporter Chamers, acesta aduce 20 de nivele noi, dar si noi elemente de gameplay. Cea mai importanta aditie este reprezenta de portalurile foarte asemanatoare cu cele intalnite in jocurile celor de la Valve. DLCul aduce cam o ora de gameplay, fiind o aditie foarte buna la jocul original.

    Concluzie
    In mod cert, Stealth Inc: A Clone in the Dark este un joc bun, mai ales pentru pretul sau de doar 10$. Nu este un joc la fel de bun ca Uncharted sau Assassins Creed, doua titluri ce pot fi gasite la preturi asemanatoare, insa ramane un joc bun, deosebit. Si cum vara nu prea avem ce juca, eu zic sa-i acordati o sansa.


    Story: 7.5
    Gameplay: 9.5
    Grafica: 8.5
    Sunet: 8.5
    Nota finala: 8.5

    Multumim Curve Studios pentru furnizarea copiei de review!
    Attached Images Attached Images stealth-inc-clone-dark-3.jpg stealth-inc-clone-dark-4.jpg 1080608015__large.jpg godisageek-firstlookstealthincacloneinthedark105-136.jpg 1080608013__large.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Cei de la Curve Studios au anunțat că vor scoate în curând un update care să permită sharing-ul de custom levels si pe PS3.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Dark Souls By Dudel in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 20-02-2012, 20:02
  2. User Review: Dark Sector (Xbox 360) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 4 Last Post: 17-03-2009, 21:41
  3. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00
  4. User Review: Dark Sector By Xtm in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 02-08-2008, 17:07

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts