Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: The Wolf Among Us Episode 1: Faith - PS3

  1. #1 SP
    CG Editor Dant3's Avatar

    User Review: The Wolf Among Us Episode 1: Faith - PS3

    Odata cu The Walking Dead: The Game, cei de la Telltale mi s-au asezat incet dar sigur in suflet, unde nu prea multi developeri isi gasesc locul. Ei ne-au mai adus jocuri foarte dragi mie precum, Sam & Max, Back to the Future: The Game sau Jurassic Park: The Game. Astept cu nerabdare Game of Thrones si Tales from the Borderlands. Dar hai sa povestesc cum sta treaba cu "Lupul Printre Noi".

    Prima data cand am auzit de acest nou joc habar nu aveam despre ce este vorba, spre rusinea mea nu stiam de celebra serie Fables, dar omul cat traieste invata. The Wolf Among Us este un point and click adventure, unde jucatorul intra in pielea detectivului, mai bine spus serifului Bigby sau Big Bad Wolf, celebrul lup din Scufita Rosie sau Cei Trei Purcelusi.

    Gameplay-ul este acelasi cu cel din The Walking Dead, se bazeaza pe decizii si quick time events. Datorita acestui sistem de gameplay dialogul este o parte foarte importanta a acestui joc. Sa revenim un pic la Bigby, pt ca el este personajul principal. Bigby dupa cum spuneam mai devreme este serif in Fabletown si este raspunzator cu ascunderea "personajelor de poveste" de ochii lumii. Dar de ce o sa ma intrebati, va spun numaidecat. Actiunea jocului este plasata undeva pe la mijlocul anilor '80, cu vreo 30 de ani inainte de evenimentele petrecute in primul numar al revistei Fables.

    Taramul de poveste a fost ocupat de un personaj negativ cunoscut sub numele de Adversary. Pentru a scapa de acest personaj enigmatic si al sau regim dictatorial, personajele din povestile copilariei au fost nevoite sa se refugieze intr-un loc mai primitor, mai exact in lumea noastra, unde au creat Fabletown. Pentru a se ascunde de ochii nostri, ai pamantenilor sau "mundies", personajele de poveste au fost nevoite sa isi cumpere o vraja sau enchantment, cunoscuta sub numele de "glamour", aceasta vraja permitandu-le sa para umani in ochii nostri. Cei care nu aveau bani pentru aceasta vraja erau trimisi intr-o zona mai putin primitoare, numita "The Farm".

    Protagonistul jocului, seriful Bigby, lucreaza in prezent la "Business Office" sub conducerea primarului interimar Ichabod Crane (The Legend of Sleepy Hollow), ajutat de Alba ca Zapada, oglinda ei magica, "Magic Mirror" si nu in ultimul rand de maimutica inaripata Bufkin, care gestioneaza inregistrarile orasului Fabletown. In acelasi birou isi mai gaseste locul si personajul Bluebeard, personaj pe care nu il vedem deocamdata in primul episod. Bigby locuieste acum intr-unul din apartamentele Woodlands, aici este coleg de apartament cu un personaj simpatic si anume Collin, cel din urma fiind unul dintre cei Trei Purcelusi, nevoit acum sa se adaposteasca sub acoperisul inamicului sau nr.1. Printre vecinii lui Bigby ii mai putem aminti pe Mr. Toad cu al sau fiu dar si pe Frumoasa si Bestia.

    Acum dupa ce am terminat cu introducerea o sa incerc sa va spun cateva cuvinte si despre actiunea primului episod, bineinteles fara niciun spoiler. Primul episod incepe cu cearta dintre Padurarul sau Vanatorul din Scufita Rosie si un personaj enigmatic pe care va las sa-l descoperiti singuri. Dupa ce intervine in aceasta discutie aprinsa si reuseste sa calmeze spiritele cat de cat eroul nostru se confrunta cu o crima odioasa pe care va trebui sa o rezolve cu ajutorul personajelor amintite un pic mai devreme, Alba ca Zapada, primarul Ichabod Crane, maimutica Bufkin si Oglinda Magica. Mai multe din pacate nu va mai pot spune pentru a nu va stica o poveste cu adevarat superba.

    Sa terecem acum la grafica si sunet. Grafica este una asemanatoarea cu cea din The Walking Dead, o grafica specifica benzilor desenate, cu o paleta de culori foarte interesanta, culori care dau o aura de mister acestui joc surprinzator de bun. Sunetul este si el ceva deosebit, mai exact muzica, fiind aleasa foarte bine, care impreuna cu dialogul fac din acest titlu un "must-buy". De personaje te vei atasa cu siguranta foarte repede si datorita faptului ca am crescut cu ele prin intermediul povestilor din care fac parte. Ca o concluzie pentru episoul 1, pot sa va spun ca nu va exista niciun moment in care acest joc sa va plictiseasca, ba din contra, e ca un drog care va va face sa va doriti din in ce in ce mai mult sa aflati ce se intampla cu personajele si cine este personajul misterios raspunzator pentru crima din Fabletown.

    Story: 10
    Gameplay: 9
    Sunet: 10
    Grafica: 10

    Nota finala: 9.75
    Attached Images Attached Images twau1.jpg thewolfamongus_verkniffenesgesicht.jpg wolf-among-us-episode-1-3.jpg twau.jpg twau2.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User review: The Wolf Among Us - Episode 5 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 18-07-2014, 15:12
  2. User Review: The Wolf Among Us - Episode 4 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 05-06-2014, 22:41
  3. User Review: The Wolf Among Us - Episode 3 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 15-04-2014, 19:58
  4. User Review: The Wolf Among Us - Episode 2 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 06-02-2014, 20:04
  5. User Review: The Wolf Among Us - Episode 1 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 5 Last Post: 21-11-2013, 23:17

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts