Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: User Review: Broken Age

  1. #1 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar

    User Review: Broken Age

    Double Fine Productions, studioul care s-a ocupat de dezvoltarea lui Broken Age, mai are in portofoliu titluri precum Grim Fandango Remastered, The Cave sau Brütal Legend. Avand in vedere caliatea acestor titluri nu aveau cum sa dea gresi cu noul joc, mai ales ca functia de game designer este ocupata tot de Tim Schafer. Broken Age este un point and click ce a luat nastere datorita platformei Kickstarter si, implicit, datorita ajutorului oferit de gameri. Jocul este dezvoltat pentru PS4, PSVita, PC, iOS si Android.
    • Story
    Povestea lui Broken Age urmareste vietile a doi adolescenti: Pe de o parte, Vella, care a fost aleasa pentru a fi sacrificata unui monstru, Mog Chothra, cu scopul de a salva micutul sat, Sugar Bunting, dar ea realizeaza ca acest sacrificiu nu este singura modalitate de a opri monstrul, asa ca decide sa il ucida. De aici pornim alaturi de Vella intr-o superba aventura, o epopee, daca vreti. Pe de alta parte il avem pe Shay, un baiat ce traieste o viata solitara pe o nava spatiala, fiind ingrijit cu multa atentie de robotii din jurul sau. Insa el doreste sa faca ceva mai mult cu viata sa, doreste sa traiasca aventuri si sa ajute lumea. La inceputul jocului avem posibilitatea de a alege cu ce personaj sa pornim in calatorie, insa oricand pe parcursul povestii putem schimba intre Vella si Shay, daca simtim nevoia de “altceva”. In timp ce sectiunile in care o controlam pe Vella sunt bazate pe dialog si mai putin pe puzzle-uri, sectiunile in care il controlam pe Shay au puzzle-uri ceva mai complexe si mai putin dialog.
    • Grafica & Sunet
    Aventurile celor doua personaje se desfasoara intr-o lume inedita, desenata cu mare atentie de echipa Double Fine. Povestea ne va purta prin locuri cum arareori am mai vazut in alte jocuri. De asemena personajele sunt foarte atent modelate, fiind aduse la viata de un voice acting superb. Masasa Moyo face o treaba minunate, aducand-o la viata pe Vella, insa nici Elijah Wood nu se lasa mai prejos, imprumutandu-i cu succes vocea lui Shay. NPC-urile cu care vom interactiona sunt de-a dreptul unice, avand un farmec aparte, fiecare reprezentand un mister, ce asteapta sa fie dezlegat in urma dialogurilor pe care le purtam cu acestea.
    • Gameplay
    In ceea ce priveste gameplay-ul, Broken Age este un point and click pur, ce denota sentimentul unor jocuri clasice, precum Monkey Island. Jocul este impartit in doua acte, insa nu pot spune ca au aceeasi calitate, actul 2 asezandu-se clar in umbra primului. Pe parcursul aventurii vom avea parte de puzzle-uri diverse, unele lesne de indeplinit, altele fiind mai complexe, ca in orice point and click care se respecta.
    • Concluzie
    In concluzie pot spune ca Double Fine Studio a reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor si cu acest titlu.

    Cu toate ca nu am intalnit minusuri notabile, per total jocul nu este de nota zece. Nu iti lasa sentimentul ala de intreg, lipsindu-i ceva, insa este greu de spus ce anume. Poate ca actul 2, care ofera sentimentul de deja-vu, recicland multe aspecte din primul act, incluzand NPC-uri, reducand sentimentul de mister ce invaluia personajele, sa fie acel ceva ce trebuia facut diferit.

    Eu va recomand sa asteptati o reducere, 25$ fiind o suma destul de mare. Sau poate avem noroc si il vom vedea la PS+.

    Multumiri Dant3 si ConsoleGames!!!

    Grafica: 8
    Sunet: 8
    Gameplay: 8,5
    Story: 8,5
    Nota Finala: 8,25
    Attached Images Attached Images broken_age_02.jpg broken_age_01.jpg broken_age_03.jpg broken_age_04.jpg

  2. #2 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Felicitări pt recenzie! Te-ai mișcat repede Sper să mai reușesc să va aduc câte un joc, să umplem topicul de recenzii, pai ori suntem gameri pe console ori nu mai suntem .

    PS Nu am uitat de cei care au doar XOne, poate găsesc ceva și pt ei.

    PPS mulțumim și celor de la Double Fine, fără ei nu se putea

  3. #3 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Dacă aveți timp, e interesant


    LE: băiatul de la 11:34 James Spafford ne-a pus codul la dispoziție

  4. #4 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Am terminat și eu prima parte, nu ma așteptam la... tare faza

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Broken Age By MonkY in forum Console Club
    Replies: 6 Last Post: 08-07-2015, 11:17
  2. User Review: Dragon Age: Inquisition By OEE in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 11-01-2015, 14:41
  3. Replies: 0 Last Post: 28-03-2013, 16:05
  4. User Review: Dragon Age 2 (Xbox 360) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 6 Last Post: 16-05-2011, 23:28
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts