Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Review: King's Quest: A Knight to Remember - PS4

  1. #1 SP
    CG Editor Dant3's Avatar

    Review: King's Quest: A Knight to Remember - PS4

    Pana acum cateva zile ma credeam un gamer adevarat, acum imi dau seama cat de mult m-am inselat, hmmm, vad ca sunt poet, fac rime. Sa revenim, am tendinta sa deviez cateodata, scuze. De ce nu mai cred ca sunt un gamer adevarat? Pai e simplu, habar nu aveam de franciza King's Quest, habar nu aveam ca acest joc a avut succes cu vreo 30 de ani in urma, dar omul cat traieste invata, nu?

    Seria King's Quest a cunoscut celebritatea odata cu primul joc lansat prin anii '80, mai exact 1984. De atunci si pana in prezent s-au lansat vreo 8 parti, deci asta de acum e partea a noua? Gresit, acesta e mai degraba un fel de* reboot dupa cum ne spune si Matt Korba, fondatorul studioului The Odd Gentelman: "Acesta joc nu este King's Quest IX, nu va ganditi la el ca la o continuare, mai degraba e vorba de o versiune reimaginata, o versiune noua vazuta prin ochii nostri".

    Dupa ce am jucat aceasta versiune nu pot sa nu ma gandesc acum si la celelalte jocuri aduse in trecut de un studio mai celebru, Sierra Entertainment. Din pacate voi ramane cel mai probabil cu gandul, joaca pe calculator nu mai este o optiune pentru mine.

    Aceasta noua versiune a jocului King's Quest vine in 5 capitole. O sa spuneti acum, nuuuu jocuri cu episoade de o ora jumate. Nici vorba, aici sunt capitole, mult mai mari si parca si mai interesante. Doar acest prim capitol se duce lejer spre 6 ore, daca nu mai mult, depinde de fiecare in parte. Dupa cum spuneam, jocul va avea 5 capitole si un Epilog, la acesta din urma veti avea acces doar daca achizitionati King's Quest: The Complete Collection. La o prima vedere pretul poate nu va face cu ochiul, 30£/40$, dar daca fiecare capitol ne aduce 6 ore de gameplay eu zic ca merita.

    Gameplay
    King's Quest este o combinatie de point and click, quick time events si muuuulta aventura. Daca in trecut v-au placut jocuri precum Monkey Island sau Broken Sword, cu siguranta o sa va placa si asta. Va spun un secret, mie mi-a placut parca mai mult asta. De ce? Pai asta parca are puzzle-uri mai logice sa zic asa, parerea mea, hac. Jocul are momente de adventure first person si platformer clasic, ce sa mai, un cocktail delicios. Bine, daca vreti "puski puski - tanki tanki" nu e pentru voi si mai bine va opriti aici cu cititul, daca nu ati facut-o deja.

    Primul capitol, King's Quest: A Knight to Remember, porneste cu o prima parte liniara, destul de scurta, stati linistiti si nu va faceti griji, dupa introducere jocul ni se deschide ca o floare intr-o zi de primavara, totul devenind colorat si luminat ca in filmele animate ale lui Disney, cel putin asa mi s-a parut cand am pornit jocul pentru prima data.
    Daca e un joc puzzle-adventure inseamna ca avem obligatoriu un sistem "Hint". Din pacate pentru unii acest sistem lipseste cu desavarsire, pentru mine insa e un plus imens, ce atata hint-uri.

    Story
    Hai sa vorbim un pic despre poveste, fara "spoilers" desigur.
    Povestea noastra incepe cu un bunic pe numele sau Graham, care-si povesteste aventurile din tinerete, nepoatei sale, Gwendolyn. In acest prim capitol asistam la peripetiile tanarului Graham si drumul sau anevoios spre titlul de cavaler. Pe parcurs ne vom face prieteni care mai de care mai ciudati si mai nebuni. Eroul nostru m-a dus un pic cu gandul la Harap Alb si prietenii lui, din acest punct de vedere. Momentele comice, des intalnite, sunt un adevarat deliciu. Demult nu am mai simtit asa o stare de bine intr-un joc, cred ca din copilarie, e pur si simplu un basm superb, pentru oameni de toate varstele. As vrea sa va spun mai multe lucruri legate de poveste, dar nu vreau sa va dau nici macar un "Hint". Voi nu trebuie sa stiti decat un singur lucru, sunteti un tanar nebunatic, cu o palarie draguta primita in dar de la mamica, care vrea sa ajunga un mare cavaler in tinutul de poveste, numit Daventry.


    Grafica si Sunet
    Am spus si mai devreme, grafica m-a dus cu gandul la povestile animate din lumea Disney, deci se potriveste perfect cu atmosfera de basm a jocului. Daca vreti ceva mai "next-gen" incercati The Vanishing of Ethan Carter, daca vreti ceva si mai "next-gen", iesiti la o plimbare in natura. Singurul minus, cateva texturi cam uratele, dar nu ceva odios. Dupa parerea mea e peste jocurile celor de la Telltale, dar nu are rost sa vorbesc despre acest lucru prea mult, aceste jocuri ies in evidenta cu altceva, va las pe voi sa descoperiti.

    Am intalnit o problema, cred ca stuttering se numeste, nu foarte deranjanta, dar parca un pic ia din frumusetea celor 60 de cadre pe secunda. Din cand in cand mai intervin si mici loading screens. Eu cred ca la primul patch va disparea problema cu stuttering-ul, am inteles ca si pe PC apare acest mic neajuns cateodata.

    La capitolul sunet sta destul de bine, as fi vrut un pic mai mult, nu stiu, parca lipseste ceva, acel ceva care nu lipseste cand vorbim de voice acting, unde batranul Graham este interpretat de Christopher Lloyd ( Back to the Future). Oricum, per total e ok, dar parca se putea mai mult, cel putin eu as fi vrut mai mult.

    Concluzie
    Daca ati ajuns pana la finalul recenziei inseamna ca am reusit sa nu va plictisesc cu randurile mele de profan in acest domeniu. Jocul merita incercat cu siguranta, pentru mine e o surpriza placuta, in acest fel intrand in top 5 dupa primele 8 luni din 2015. Am mai spus-o si ma repet, poate e un pic cam piperat pretul, dar daca celelalte 4 capitole au aceeasi calitate si durata, jocul devine automat un must-buy pentru orice iubitor de point and click adventure si nu numai.

    Story 9.5
    Grafica 9
    Sunet 8.5
    Gameplay 9

    Nota finala 9

    P.S. La multi ani ConsoleGames, sper sa ma ierte ursuletul CG pentru ploaia cu diacritice, recenzia e scrisa de pe un telefon.

    Later edit: The bear was here! :evil:
    Attached Images Attached Images 20150802143509.jpg 20150802143501.jpg 20150802143434.jpg 20150802143425.jpg 20150802143520.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pfoai, mi-era dor de un King Quest...
    Thx pentru review! Keep up the good work!

  3. #3 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Merci pt ajutor, roaaaaar

  4. #4 SP
    Member temugin's Avatar
    Multumim pt review.

  5. #5 SP
    Junior Member vld_D3mon's Avatar
    Felicitari pentru review-ul facut! Si eu credeam ca sunt gamer si mi-a fost rusine cand am descoperit jocul datorita faptului ca a fost oferit gratuit, primul episod, celor care sunt membri ps plus (apoi ca orice om care se respecta m-am educat cu wikipedia .
    Mi-a placut la nebunie primul episod, atat de mult incat dupa 2 ore de gameplay am si cumparat season pass-ul (pentru 15 lire, o achizitie nemaipomenita data fiind calitatea si durata primului episod).
    Atmosfera imi aduce aminte de copilarie si de povestile vizionate pe diafilm. Tocmai ce terminasem Fallout 4, The Order 1886 si tocmai ce facusem level 31 la cod bo3 si simteam nevoia de a juca ceva inocent pentru a ma relaxa si pentru a ma pierde intr-o lume in care nu trebuie doar sa ucid in nestire . Am inceput recent episodul 2, o sa fac si eu un review daca nu mi-o ia altcineva inainte.

    Keep up the good work!

  6. #6 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Am jucat și capitolul 2, scurt și slab, păcat, pornise în forță, un 6 cu indulgență.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 1 Last Post: 08-05-2016, 12:26
  2. King's Quest: The Complete Collection By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 14 Last Post: 29-04-2016, 16:42
  3. User Review: Batman Arkham Knight - PS4 By raducucosmin in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 6 Last Post: 20-07-2015, 17:21
  4. User Review: Shovel Knight (PS4) By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 6 Last Post: 18-05-2015, 12:20
  5. Replies: 0 Last Post: 10-06-2013, 09:01

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts