Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: User Review: Salt and Sanctuary - PS4

  1. #1 SP
    Member AzFaust's Avatar

    User Review: Salt and Sanctuary - PS4

    In timp ce descarcam jocul, ma gandeam numai la cuvintele 'Dark Souls in 2D'. Cum asa? Eu unul nu m-am gandit niciodata cum ar fi Souls in 2D, dar sa mai si apara. Am zis ca este un semn(nu religios) de undeva, sa ai ocazia sa joci ceva la care nu te-ai fi gandit niciodata si pe deasupra gratis. Ma asteptam ca jocul sa fie greu si am zis ca pana se instaleaza, sa beau 2 beri ca sa imi creasca pulsul si perceptia jocului. Dar nu prea am avut timp, pentru ca are 900Mb. Mi se parea putin ciudat, credeam ca jocul o sa fie scurt fiind atat de mic, insa dupa instalare apareau 2Gb. Jocul este dezvoltat de Ska Studios, format din 2 persoane, sot si sotie. Cine are Xbox probabil stie de acest studio, pentru ca pana la 'Salt and Sanctuary' au scos jocuri doar pentru Live. Momentan jocul este disponibil doar pe PS4 si urmeaza sa se lanseze pe Vita si Windows.
    Si sa incepem.

    Dupa 3-4 fraze care ne introduc in poveste, putem sa ne miscam cu eroul nostru. Pana sa continui, eu am apasat pe toate butoanele ca sa vad ce si cum. Bun, dupa ce am invatat ce face fiecare buton in parte, am pornit. Imediat dau peste inamici si ii trimit la culcare. Cand am vazut cat de repede i-am nimicit, am alergat inainte ca un spartan. Si tot ca un spartan am dat imediat peste primul 'boss' si am murit in 5 secunde. Povestea este una minimalista si din acest motiv am decis sa nu ii dau nota. Ea consta in gasirea unei printese si apoi sa scapi de pe insula pe care se petrece actiunea jocului. Pe parcursul jocului intalnesti alti oameni care au ajuns pe aceasta insula fara sa stie cum si daca faci ce trebuie, iti ofera diferite cadouri.

    Gameplay
    La inceputul jocului putem sa ne alegem din 8 categorii de eroi si printre ele se gaseste si bucatar, care porneste la lupta cu tigaia si un cartof. Alegerea categoriei nu prea conteaza pentru ca poti sa folosesti vraji si tot ce iti ofera jocul cu oricine. De exemplu eu am ales sa fiu cavaler, dar in timp am ajuns sa folosesc si vraji. Sistemul de upgrade are denumirea 'Tree of Skill' si este destul de stufos. Eu am terminat jocul cu 'level 84' si cred ca mai sunt minim 200. Ca sa putem sa crestem in level, trebuie sa omoram inamici si primim sare care tine loc de XP. Daca ai norocul sa te omoare careva pana sa folosesti sarea, o pierzi pe toata si ca sa o iei inapoi trebuie sa te razbuni pe acel nefericit care a avut tupeul sa atenteze la viata ta. O sa fie cam de 2 ori mai puternic, insa asta nu conteaza ca doar iti vrei sarea inapoi nu? Si toti inamicii pe care i-ai casapit pana in acel moment o sa revina si ei. Cand o sa te omoare un boss, trebuie sa ii iei doar o portiune din bara de viata ca sa iti primesti sarea. S-a intrebat cineva cum facem sa crestem in level, pana acum? Deci, jocul este impartit pe zone(care sunt conectate si pe masura ce explorezi iti ofera rute mai simple), fiecare zona cu boss-ul ei si cate un altar. Ce faci la altar nu? Pai te inchini si cu ocazia asta poti sa cresti in level si sa distribui punctele obtinute unde vrei tu(strength, willpower, magic etc). Tot de la ultimul altar vizitat o sa pornesti dupa ce o sa mori. Tot la altar oferi jertfa niste statuete care au diferite utilitati si cu ocazia asta langa altar apar indivizi(in functie de ce statueta folosesti) care iti ofera fast-travel, incantatii, vraji, upgrade la arme etc. Si mai avem factiunile, care fiecare se inchina la zei diferiti. Poti sa faci parte din oricare, insa daca o sa schimbi factiunea, nu poti sa te mai intorci la cealalta. Fiecare are benficiile ei si ca sa te bucuri de ele, trebuie sa aduci anumite materiale la un individ care iese din statueta 'leader'. Nu mai stiu cum se numea a mea, insa am primit 3 sticlute care le turnam pe arma si ii oferea 'holy' damage. M-a ajutat extrem de mult in lupte pentru ca loveam cu damage aproape triplu.

    Despre sistemul de lupta nu sunt multe de spus, este foarte fluid si exact ca in seria Souls. Daca nu esti atent, pana si cel mai slab inamic poate sa te omoare. Si aici daca folosesti bine 'parry', poti sa omori mai repede sau chiar dintr-o lovitura creaturile mai rapide care nu prea iti lasa timp sa le lovesti. In timp ce hoinaresti pe insula asta plina de abominatii mai primesti diferite puteri care te ajuta sa ajungi in alte zone, insa nu o sa zic in ce constau pentru ca ar insemna sa va stric o parte din joc. Salt and Sanctuary nu este linear, ci in genul Metroid si chiar incurajeaza explorarea pentru ca altfel nu o sa gasesti cum sa treci mai departe. Tot cand explorezi gasesti statuete, arme, diferite accesorii care sa te ajute in aventura ta.

    Daca nu esti atent, jocul te pedepseste imediat si fara sa-i pese de tine. Daca te omoara un boss, pe urma nu trebuie sa alergi spre grota lui pentru ca ceilalti inamici o sa-ti faca viata grea. Daca esti genul care dupa ce mori de 10 ori din cauza aceluiasi nenorocit si a11a oara ai reusit sa-l dovedesti si te simti ca si cum ai fi castigat la loto, atunci jocul asta este pentru tine.

    Ca si in Souls, cand esti conectat la net poti sa lasi diferite mesaje pe jos pentru ceilalti care joaca si daca vezi o piatra funerara, o distrugi si iti arata cum a murit alt jucator. Si o chestie care mi s-a parut comica, dar nu m-am prins la inceput. In anumite zone din joc apar unii spanzurati si astia sunt jucatori care au murit. Sa invadezi sau sa fi invadat nu merge. Partea online consta doar in ce am zis mai sus.
    Avem si co-op local si chiar poti sa te iei la bataie cu prietenul tau.

    Am intalnit si o eroare la ultimul boss. M-a aruncat in perete si am ramas acolo. Si eu am incercat sa profit de asta ca sa ii administrez lovituri cu nemiluita ca statea langa perete si nu putea sa m-a loveasca. M-a lasat sa ii iau putin peste jumate din viata si apoi m-a linistit cu o smetie.

    Grafica & Sunet
    Din punct de vedere vizual este foarte frumos si cel putin pentru mine, a fost o placere sa vad toate zonele cum sunt facute. Totul este desenat de mana. Jocul este si foarte sangeros. Cand dai in inamici ii spargi in bucati si ii spoiesti pe toti peretii. Stilul vizual se potriveste perfect cu atmosfera care de cele mai multe ori este una apasatoare si intunecata, tinandu-te in suspans. Pai eu aveam o data multa sare stransa si nu mai gaseam altarul ca sa o folosesc, cand intalnesc o aratare de 4-5 ori mai mare. Credeti ca am stat sa ma lupt ca un spartan? am fugit ca un erou, daca era Bolt langa mine il intreceam si pe el.

    Soundtrack-ul isi face treaba cum trebuie si cateodata iti da putina panica prin sunetele scoase de creaturi. Din cand in cand mai porneste cate un acord de chitara care tine aproximativ 1 minut.

    Concluzie
    Toate lucrurile imprumutate din jocurile Souls sunt atat de bine facute, incat zici ca este copilul lor.
    Mi-a placut atat de mult incat m-am oprit din jucat doar cand a trebuit sa dorm sau cand a fost un meci mai interesant la TV. Ca si Dark Souls, este brutal, neiertator, cateodata frustrant, frumos, extraordinar. Daca sunteti fani Souls, nu aveti voie sa il ratati.

    Multumesc Dant3 & CG pentru aceasta ocazie!


    Gameplay: 9
    Sunet: 8
    Grafica: 9

    Nota Finala: 8.6

    Prima recenzie si accept propuneri, critici. Sper ca v-a placut si facut sa cumparati acest joc pentru ca doar daca il jucati o sa vedeti cat de bun este! 17$ pentru 22-27h de joc.
    Attached Images Attached Images salt_and_sanctuary_08.jpg salt_and_sanctuary_07.jpg salt_and_sanctuary_06.jpg salt_and_sanctuary_05.jpg salt_and_sanctuary_04.jpg salt_and_sanctuary_03.jpg salt_and_sanctuary_02.jpg salt_and_sanctuary_01.jpg

  2. #2 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Felicitări pentru recenzie, te mai aștept pe aria Reviews. Văd ca lipsește nota pt Story, nu are o poveste sau ai uitat?

  3. #3 SP
    Member eneea's Avatar
    Sper sa-l porteze la un moment dat si pe X1. Imi place stilul celor de la SKA, recomand si alte jocuri ale lor cum ar fi Dishwasher si Charlie Murder

  4. #4 SP
    Member AzFaust's Avatar
    Am zis aici

    Povestea este una minimalista si din acest motiv am decis sa nu ii dau nota. Ea consta in gasirea unei printese si apoi sa scapi de pe insula pe care se petrece actiunea jocului.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Bloodborne PS4 By raducucosmin in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 12 Last Post: 19-11-2015, 21:42
  2. User Review: I am Bread - PS4 By LeicaBogdan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 30-08-2015, 00:32
  3. Salt and Sanctuary By Graft in forum Console Club
    Replies: 0 Last Post: 26-04-2015, 14:28
  4. User Review: Forza Horizon 2 presents Fast and Furious (Xbox One) By djleo666 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 10 Last Post: 06-04-2015, 08:48
  5. User Review: Sonic and the Black Knight By Leni in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 17-09-2009, 18:10

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts