Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: User Review: Super Paper Mario

  1. #1 SP
    Member Leni's Avatar

    User Review: Super Paper Mario

    Super Paper Mario a fost primul joc exclusiv de Wii cu o poveste solida, si totodata prima adaptare pentru (pe atunci) noua consola Nintendo a uneia dintre marile mascote ale japonezilor (Zelda: Twilight Princess a fost de fapt primul titlu, dar jocul a fost de fapt creat pentru Gamecube si transpus pe Wii), restul jocurilor de pana atunci fiind colectii de mini-games, sau joculete scurte pentru copii mici. Oricum este un joc demn de luat in considerare cand iti faci lista "must have"-urilor pentru Wii.

    Story

    Cu siguranta credeti, ca si mine de altfel cand am achizitionat jocul, ca story-ul il stiti deja. Bowser o rapeste pe printesa Peach si Mario porneste sa o cauta si blablabla, corect? Gresit! Nintendo a decis sa surprinda pe toata lumea creand o poveste noua si unica pentru un joc Mario, si trebuie sa recunosc ca au reusit. Da, la inceput pare ca totul e rutina obisnuita: Mario si Luigi merg s-o salveze pe printesa care a fost rapita si sa-l infrunte pe Bowser. Doar ca de aceasta data se pare ca Bowser n-are nimic de-a face cu rapirea, ci se amesteca in toata treaba contele Bleck, care urmareste sa indeplineasca profetia scrisa in asa numitul Pronosticon Intuneric, cu alte cuvinte sa distruga lumea, cu toate universurile paralele cu tot. Si cum nu se putea altfel, acest pronosticon ii implica pe Peach si Bowser (care este si el rapit), care sunt obligati de catre conte sa se casatoreasca. Odata cu acest act incepe crearea unui portal intre lumi paralele, iar Mario se trezeste intr-o lume necunoscuta unde trebuie sa gaseasca opt asa numite "inimi curate" pentru a indeplini profetia Pronosticonului Luminii, si implicit a-l opri pe contele Bleck din incercarea de a distruge lumea. Mario este ajutat in aventurile sale de asa numiti "pixl", niste creaturi magice care ii daruiesc "eroului din profetii" diferite aptitudini. Povestea este una simpatica, cu multe momente hazli si o gramada de intorsaturi neasteptate, dar care va va mentine curiozitatea pana la sfarsit tocmai datorita faptului ca pe parcurs iti dai seama ca te poti astepta la orice si te face sa razi... mult.

    Gameplay
    Desi jocurile anterioare din aceasta serie sunt RPG-uri in toata regula, Nintendo a alterat un pic formula aici. Cu multe elemente RPG, cum ar fi colectarea de obiecte, obtinerea exp. points-urilor si avansarea in level, necesitatea de a umbla prin orase si sate pentru a vorbi cu locuitori, existenta unui numar de HP etc. Super Paper Mario are totusi si o tenta de adventure/platformer. Asta pentru ca luptele cu inamicii nu mai sunt in stil RPG, adica "turn based", ci seamana mai mult cu jocurile Mario de odinioara (Super Mario Bros., Super Mario World etc.). Pur si simplu sari pe inamici pentru a le scadea HP-urile, iar cand raman fara, ei mor. La inamicii cu tepi sau alte aptitudini speciale trebuie insa aplicate alte modalitati, cum ar fi puterile dobandite cu ajutorul pixl-ilor. Acesti pixl sunt defapt niste mici creaturi care plutesc pe langa Mario si ii ofera fiecare cate o aptitudine, majoritatea cunoscute din jocurile anterioare ale lui Mario. Ei se gasesc in anumite locatii in joc, si gasirea lor este obligatorie pentru a avansa in poveste, dar deloc grea (sa nu credeti ca sunt ascunsi si trebuie cautati cu disperare, o sa dati peste ei automat). Elementul unic al acestui joc este posibilitatea de a schimba perspectiva din 2D, predominanta a jocului, in perspectiva 3D. Acest lucru te face sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva noua, iar la stagiile care seamana izbitor de mult cu unele din primele jocuri Mario de pe NES parca ai sentimentul ca vezi "behind the scenes". Este un element dragut si deosebit, care merita un punct rosu mare. De mentionat este ca Mario este singurul personaj cu aceasta aptitudine de a schimba perspectiva, pe parcursul aventurilor jucatorul avand ocazia de a juca si cu alte personaje (Peach, Luigi si Bowser), fiecare cu aptitudinea lui speciala. Jocul necesita aptitudinea speciala a unuia dintre caractere pentru a avansa (de cele mai multe ori schimbarea perspectivei de catre Mario), iar schimbarea intre personaje doar pentru acel moment, care dureaza de cele mai multe ori cateva secunde, poate deveni plictisitoare si chiar enervanta. Inamicii sunt cei cu care v-ati obisnuit in majoritatea stagiilor, dar si unii noi datorita faptului ca va aventurati totusi in universuri paralele. Ocazional veti infrunta si ajutoarele lui Bleck, care apar sub forma de miniboss, evident fiecare avand o putere speciala (de la forta bruta, la capacitatea de a schimba infatisarea, etc). Jocul nu duce lipsa nici de cutscene-uri, care desi nu au voice-acting, sunt dragute si ofera personajelor multa personalitate si caracter bine definit, iar uneori dau impresia ca jocul tinde sa ironizeze povestile tipice cu "bad guy care distruge lumea" si "super hero that saves the day".

    Sunet
    Muzica este tot timpul vioaie, uneori cu tenta retro si ajuta la crearea unei atmosfere optimiste, care in unele momente parca nu se potriveste jocului, avand in vedere ca lumea e la un pas de a fi distrusa. Totusi daca luam in considerare latura ironica a povestii muzica este mai mult decat adecvata. In orice caz este captivanta, unele melodii chiar va veti trezi ca le fredonati doar gandindu-va la acest joc.

    Grafica
    Grafica este draguta, si la prima vedere pare foarte simplista, fiind 2D. Lucrurile se schimba insa cand schimbati perspectiva. Atunci va dati seama de adancimea graficii, si de faptul ca totusi stagiile sunt mai complexe decat par. De asemenea la cutscene-uri veti observa cateva efecte simpliste, dar care au scopul precis de a crea si mentine atmosfera "paper" a jocului.

    Multiplayer
    Nu are, dar nici nu prea are nevoie, jocul avand si in singleplayer mult continut (pana la 20-25 ore de joc).

    Nota finala
    Cu o poveste complet neobisnuita pentru Mario, acest joc sigur va va captura atentia, si va va mentine curiosi sa continuati sa aflati din ce in ce mai mult din ea. Stagiile sunt viu colorate, pline de personaje simpatice, cu replici care mai de care, si cu probleme banale si un pic ironice, si nu lipsesc nici elementele retro, facand din Super Paper Mario combinatia ideala intre retro si complet nou. Este cu siguranta unul din cele mai placute jocuri de Wii din cate am jucat si daca inca nu l-ati jucat merita incercat.

    Parerile si sugestiile, respectiv completarile voastre sunt bine venite. Multumesc.

    Dedic acest review echipei de moderatori CG, pentru efortul depus si timpul sacrificat pentru a crea aceasta comunitate. Munca voastra nu ramane neapreciata. Va multumim pentru tot!


    Story: 9/10
    Gameplay: 8/10
    Sunet: 9/10
    Grafica: 9/10
    Multiplayer: -/10
    Nota Finala: 9/10

    Attached Images Attached Images super_paper_mario_user_review_01.jpg super_paper_mario_user_review_02.jpg super_paper_mario_user_review_03.jpg super_paper_mario_user_review_04.jpg super_paper_mario_user_review_05.jpg super_paper_mario_user_review_06.jpg super_paper_mario_user_review_07.jpg super_paper_mario_user_review_08.jpg super_paper_mario_user_review_09.jpg super_paper_mario_user_review_10.jpg

  2. #2 SP
    Member Dromoter's Avatar
    Super fain jocul . In special schimbarea de la 2d la 3d .

  3. #3 SP
    Member Leni's Avatar
    dapp, asa este...este ceva ce nu intalnesti la alte jocuri...si iti ofera o perspectiva noua asupra lucrurilor

    @Ronan: yeah, but this is Marioooooo...duuuuh
    PS. not everyone is a fan of non-Nintendo games. like for example me

  4. #4 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Quote Originally Posted by Leni View Post
    dapp, asa este...este ceva ce nu intalnesti la alte jocuri
    �nt�lnești - The Secret of Monkey Island: Special Edition (X360), R-Type Dimensions (X360), etc.

  5. #5 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Quote Originally Posted by Leni View Post
    dapp, asa este...este ceva ce nu intalnesti la alte jocuri...si iti ofera o perspectiva noua asupra lucrurilor

    @Ronan: yeah, but this is Marioooooo...duuuuh
    PS. not everyone is a fan of non-Nintendo games. like for example me
    Hihi, a vrut sa spuna nu prea intalnesti! Nu am Wii inca, dar daca as avea, as achizitiona jocul asta fara rezerve. Super treaba Leni!

  6. #6 SP
    Member Leni's Avatar
    multumesc pentru aprecieri. si ptr corectarile aduse

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 21-11-2012, 11:45
  2. User Retro Review: Super Mario Bros By zinodaur in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 15 Last Post: 02-06-2010, 21:09
  3. User Review: New Super Mario Bros Wii By Leni in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 15-03-2010, 18:25

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts