Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: Diablo 3 (PS3)

  1. #1 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar

    User Review: Diablo 3 (PS3)

    Sunt moment in care ma gandesc la cinematicul de intro al primului Diablo si ma trec fiori. Ceea ce a reusit Blizzard sa faca din acest joc (sau cred ca mai bine zis, aceasta serie) nu a reusit nimeni cu nici un alt action RPG (parere pur personala). Am multe sute de ore petrecute in Diablo 1, 2 si 3 versiunile PC si tot nu cred ca as putea sa ma plictisesc vreodata asa ca m-am hotarat sa il incerc si pe consola, insa pot sa spun ca am pornit sceptic la drum, dar nu mare mi-a fost mirarea sa imi dau seama ca am gresit.

    O mare dezamagire pentru mine la acest sequel este Povestea, deoarece mi se pare ca nu are aceeasi "adancime" pe care primele doua au avut-o. Vom intalni personaje noi, dar si vechi prieteni lucru care adauga la nostlagia pe care ti-o creeaza un astfel de sequel. Nu cred ca are rost sa va spun prea multe despre ce se intampla in joc fiindca e mai frumos sa descoperiti singuri, in mare: eroul jucatorului este atras de o cometa uriasa care a lovit catedrala din Tristram-ul vechi si incepe lungul drum spre locul de inpact. Acolo eroul nostru va descoperi un secret care poate sa insemne sfarsitul nostru al tuturor, insa cum el este pus pe fapte mari, va incerca sa salveze lumea de raul absolut. Pot sa spun ca partea frumoasa este ca pe langa povestea principala veti avea foarte multe lucruri de gasit, carti vechi, jurnale ale unor oameni morti in care sunt descrise multe povesti, povestirile oamenilor care sunt pe langa eroul nostru. Toate aceste lucruri dau o aroma placuta universului Diablo 3.

    Cred ca cea mai placuta surpriza a fost partea de Gameplay/Control care este total diferita de versiunea PC. Tot sistemul de movement, casting, inventory, journal, character sheet si alte lucruri de genul este complet schimbat, fiind mult mai controller friendly. Faptul ca jocul este jucat cu un controller adauga un challange in plus (cel putin mie asa mi s-a parut dupa atatea ore de mouse + tastatura) ceea ce mi se pare absolut genial. Un lucru in plus fata de versiunea de PC este faptul ca personajul poate sa faca si roll. Un alt mare plus este faptul ca interfata a fost schimbata astfel incat sa nu existe nimic care ar putea sa incurce campul vizual al jucatorului. Totul este rapid si fluid!

    Fiindca am vorbit de personaj principal, ei bine sa stiti ca puteti alege dintr-un total de cinci clase:
    • Barbarian: este personajul cu cei mai multi muschi, luptatorul neinfricat care prefera intotdeauna sa se bage in fata unde este bataia cea mai mare si unde poate sa imparta moarte cu securea sau sabia in stanga si in dreapta. Resursa folosita este Rage si este obtinuta dand cat mai multe lovituri.
    • Monk: este alt personaj melle, dar care spre desobire de barbar se bazeaza pe dexteritate, lovituri rapide plasate in punctele slabe ale inamicilor. Ii place foarte mult sa mediteze asa ca resursa principala folosita este spiritul care la fel se genereaza atunci cand loveste adversarii.
    • Wizzard: este clasa care se foloseste de magie elementala pentru a scapa cat mai rapid de inimaci: Foc, gheata, electricitate, arcane toate acestea sunt la degetele tale. Resursa principala este arcane power care se regenereaza in timp.
    • Witch Doctor: este personajul care se foloste de tot felul de blesteme, otravuri din cele mai intunecate jungle si minioni zombie care fac treaba pentru el. Resursa principala este Mana care la fel ca si Arcane-ul se regenereaza in timp.
    • Demon Hunter: este personajul ranged care a jurat sa omoare orice demon pe care il intalneste folosind sageti, pumnale, capcane si orice fel de astfel de masinarii. Spre deosebire de celelalate clase acesta are doua resurse principale Hatred si Discipline- hatred-ul este rsursa rosie care se genreaza in timp destul de repede, iar Discipline este resura ablastra care se regenereaza destul de greu insa pot fi folosite skilluri pentru a fi generata mai rapid.
    Oricare alegere pe care o faceti va garantez ca o sa fie absolut geniala si nu va veti plictisi de nici o clasa. Fiecare are clasa are plusurile si minusurile ei astfel incat atunci cand sunteti intr-un party de Multiplayer va veti completa unul pe celalat. Componenta multiplayer a acestui joc este absolut superba, cred ca nu exista ceva mai frumos decat 4 prieteni pe aceeasi canapea care impart moarte in stanga si in dreapta alaturi de o bere si multe glume bune. Se pot juca pana la un maxim de 4 jucatori in aceeasi sesiune si puteti juca atat local multiplayer cat si cu prieteni de pe PSN din alte tari.

    Dificultatea jocului este exact asa cum trebuie - exista mai multe niveluri de dificultate: Easy, Normal, Hard, Master 1 - 5. Cu cat Dificultatea este mai mare cu atat primiti loot mai bun, goold mai mult si desigur experienta mai multa. De mentionat este si faptul ca nivelul maxim la care puteti ajunge este 60.

    Sunetul jocului primeste un zece cu felicitari fiindca asa cum ne-a obisnuit Blizzard cu fiecare joc al lor, totul este perfect. Muzica este la locul ei, voice actingul este genial iar sunetele din jurul vostru vor adauga un mare plus la feelingul overall.

    Cred ca sarea si piperul acestui joc este lootingul, iar din punctul asta de vedere versiunea de console are ceva in minus si anume Loot 2.0 sau smart loot, ceea ce inseamna ca pe PC este mai usor sa gasesti un item specializat pentru caracterul tau si care are stats de care tu chiar ai nevoie. Nu este rau nici ceea ce se intampla pe console, insa eu i-am simtit lipsa.

    Per total experienta de joc este una absolut superba chiar daca ati mai jucat sau nu Diablo. Este un joc ce nu trebuie sa lipseasca din rafturile voastre si nu in ultimul rand, atunci cand veti fi batranei si bunici TREBUIE sa le povestiti nepotilor despre ceea ce a insemnat Diablo pentru industria gamingului. Este o capodopera pana la ultimul pixel!

    Story - 7
    Gamplay - 9
    Sound - 10
    Graphics - 9
    Multiplayer - 10
    Nota Finala - 9
    Attached Images Attached Images diablo_iii_4.jpg diablo_iii_3.jpg diablo_iii_2.jpg diablo_iii_1.jpg diablo_iii_0.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Diablo III (Xbox360) By djleo666 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 5 Last Post: 26-05-2014, 11:20
  2. User Review: Diablo III (PS3) By Mihail in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 10-05-2014, 22:46
  3. User Review: Diablo III (PS3) By eagle-eye in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 5 Last Post: 09-05-2014, 19:35
  4. User Review: Far Cry 2 (PS3) By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 11 Last Post: 02-04-2009, 23:23
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts