Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: Top 10: jocurile cu cele mai mari incasari

  1. #1 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    Top 10: jocurile cu cele mai mari incasari

    Sunt cateva lucruri/aspecte care decid daca un joc are succes, este popular printre gameri si daca franciza merita sa fie continuata sau abandonata. Dintre acestea cel mai important aspect, cel putin din punctul de vedere al publisherilor, sunt incasarile generate de vanzarile jocului/jocurilor. Asa ca dupa ce am aflat care sunt cele mai populare personaje dintr-un joc video din istorie potrivit "Guinness World Record", acum e timpul sa vedem care sunt si cele mai profitabile jocuri din aceasta generatie, mai exact un top 10 al acestora.

    Jurnalistii de la CNBC au scris un articol despre acest subiect pe baza informatilor oferite de compania NPD, o firma de marketing ce urmareste vanzarile produselor. Insa inainte sa va zic mai multe vreau sa specific cateva lucruri, in primul rand NPD analizeaza doar piata de gaming din Statele Unite ale Americii, asa ca numerele ce vor fi prezentate in decursul acestui articol vor reprezenta doar vanzarile din acesta tara. Am specificat mai sus ca in top se afla doar jocuri lansate in aceasta generatie de console, deoarece firma nu a luat in calcul si inflatia. Iar cel de-al treilea lucru care ar trebui amintit este ca jocurile care s-au vandut sub forma de bundle cu consola nu au intrat in top, o decizie corecta daca ma intrebati pe mine. OK avand in vedere ca am lamurit aceste mici detalii, dar esentiale, putem sa trecem la topul propiu-zis.

    Nu cred ca este nicio surpriza si banuiesc ca multi dintre voi va asteptati ca Activision-Blizzard sa fie cel mai profitabil publisher, bine e impropiu sa zic acest lucru, sa rectific, Activision-Blizzard a lansat cele mai profitabile jocuri ocupand 5 locuri din acest top. Nintendo" nu se lasa mai prejos, avand 4 pozitii, insa ce m-a surpins pe mine e ca niciun joc lansat de celebra companie Electronic Arts nu se afla in acest top, dubios.

    Cele mai mari incasari in SUA, potrivit datelor furnizate de grupul NPD, le-a avut jocul... *drums*... "Guitar Hero III: Legends of Rock". Cel de-al treilea joc din franciza "Guitar Hero" a reusit sa aduca o suma frumoasa, aproximativ $831 de milioane publisherului. Trebuie specificat faptul ca au fost incluse si bundles care contineau instrumente si pretul acestora putea sa ajunga pana la $200, insa incasarile provenite din vanzarea de DLC sau melodii nu au fost incluse. Un alt titlu din aceasta serie ce a prins un loc in top, mai exact pozitia 7, este "Guitar Hero: World Tour", insa din pacate nu stiu cu ce suma, pentru ca doar primelor 5 pozitii s-a specificat acest lucru, NPD refuzand sa dezvaluie sumele pentru restul jocurilor din top, dubios. Un lucru foarte interesant e ca Activision-Blizzard a decis destul de recent sa renunte la aceasta franciza, chiar daca aceasta era una dintre cele mai profitabile din istorie.

    "Call of Duty"... o serie atat de disputata, chiar daca multi gameri sunt de parere ca ultimele jocuri lansate au fost foarte proaste avand o multime de buguri si nu aduceau nimic cu adevarat nou, este franciza cu cele mai mare incasari a publisherului american, ocupand 3 pozitii in top: "Call of Duty: Black Ops" se claseaza pe locul 2 cu $787.4 de milioane, "Call of Duty: Modern Warfare 2" se afla pe locul 4 cu $713.6 de milioane, iar pe ultimul loc o sa gasim "Call of Duty 4: Modern Warfare". "Black Ops" are toate sansele sa devina cel mai vandut joc lansat pe console si cu cele mai mari incasari, la sfarsitul lui februarie aflandu-se doar cu $43 de milioane in spatele liderului.

    Dupa cum ziceam si mai sus, Nintendo ocupa 4 pozitii, pe locul 3 cu $736.6 de milioane si locul 8, aflandu-se 2 jocuri, daca putem sa le numim asa, ale francizei "Wii Fit". De la lansarea primului joc in 2007, acest nou gen inventat de Nintendo a crescut in popularitate in randul americanilor foarte repede si mult, devenind o franciza foarte profitabila pentru compania japoneza. Cu ajutorul acestor software, accesorilor si consolei Wii, Nintendo s-a orientat rapid spre piata casual si a reusit fara prea mari probleme sa devina liderul pe toate planurile ale acestei generatii de console. E adevarat ca si Microsft (Kinect) si Sony (Move) au intrat pe aceasta piata, insa prea tarziu si nu au avut un impact major, bine in afara de Microsoft care a dat lovitura cu ajutorul noi tehnologii de care dispune Kinect-ul, insa nu reprezinta un pericol mare pentru Nintendo. Celelalte 2 jocuri care se afla in top sunt "Wii Play" si "Mario Kart Wii", clasandu-se pe pozitile 6 si respectiv 9.

    Bun, acum ca am stabilit topul jocurilor cu cele mai mari incasari, vreau sa va dezvalui si cateva informatii suplimentare. Aaa... era sa uit, pe locul 5 in topul mai sus mentionat se afla "Rock Band" cu incasari in valoare de $670.7 de milioane. Gata sa revenim, daca luam in calcul si jocurile care au fost vandute sub forma de bundles cu consola, pe primul loc s-ar fi aflat "Wii Sports" de la Nintendo conducand detasat atat din punct de vedere al unitatilor vandute, 75 de milioane de copii, cat si al incasarilor. Un alt joc care s-ar fi aflat lejer in top 5 ar fi fost "Super Mario Bros." care se vindea cu originalul Nintendo Entertainment System, fiind achizitionat in peste 40 de milioane de exemplare, inca din 1985 de cand a aparut pe piata. Daca am tine cont si de inflatie si am exclude jocurile vandute sub forma de bundles, liderul acestui top ar fi fost "Super Mario Bros. 3", care s-a vandut in peste 18 milioane de exemplare pentru NES. Daca vanzarile din acea perioada ar fi convertie la dolarii din prezent, incasarile generate de joc ar ajunge la o suma de nici mai mult, nici mai putin de $1.7 miliarde, mai mult decat primele doua locuri la un loc, extraordinar.

    Sper ca nu v-am plictisit prea mult cu atatea date si detalii despre aceste jocuri si sper sa vi se para interesant acest subiect, cum mi s-a parut si mie, si chiar daca e un articol putin mai mare i hope you enjoyed. Daca v-a placut apasti pe butonul de thanks (:evil: glumesc), insa puteti sa lasati un comment cu parerea voastra despre acest articol/subiect. Mai jos aveti si topul:

    Pozitie Joc Suma incasata
    01. Guitar Hero III: Legends of Rock $830.9 million
    02. Call of Duty: Black Ops $787.4 million
    03. Wii Fit (w/ Balance Board) $736.6 million
    04. Call of Duty: Modern Warfare 2 $713.6 million
    05. Rock Band $670.7 million
    06. Wii Play (w/ Wii Remote) 
    07. Guitar Hero World Tour 
    08. Wii Fit Plus 
    09. Mario Kart Wii (w/ Wii Wheel) 
    10. Call of Duty 4: Modern Warfare 
    Attached Images Attached Images money.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member AnDu_alex95's Avatar
    la guitar hero au avut avantaj cu chitarile,tobele si toate chestiile incluse care costa mult si s-au vandut ca painea calda,chestie care le-a adus incasarile asa mari

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Top 5 Cele Mai Bune Jocuri De PS2 In Opinia Voastra By StarKiller in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 31 Last Post: 18-11-2012, 00:53
  2. Top 10: cele mai importante jocuri in 2010 By erik95 in forum Stories & Other News
    Replies: 16 Last Post: 13-07-2010, 20:40
  3. Top 10: cele mai scumpe jocuri By AndRewqp in forum Stories & Other News
    Replies: 5 Last Post: 25-02-2010, 20:54
  4. Top 10 cele mai groaznice console... By octav in forum Stories & Other News
    Replies: 0 Last Post: 03-06-2009, 15:17

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts