Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 105

Thread: Gamerii de astazi, redactorii de maine

 1. #1 SP
  is the man! trickz's Avatar

  Gamerii de astazi, redactorii de maine

  Cu apropierea Sarbatorilor Pascale, fiecare dintre noi petrecem cateva clipe sa ne analizam viata, greselile, realizarile. Anul acesta am acordat o atentie sporita ascensiunii mele in cariera, mai ales asupra zilelor mele ca scriitor. Mi-am amintit, deci, de primii pasi, facuti sub indrumarea lui Bobby. Redactorii acestui forum au facut o treaba foarte buna, pe parcursul anilor. Unii au inceput sa publice in acelasi timp cu mine (un gin pentru Mika) sau pe unii i-am urmarit transformandu-se din trolli in scriitori cu norma intreaga. Am fost ajutat sa imi imbunatatesc scrisul de toti userii acestei comunitati si am ajuns intr-un moment critic pentru un redactor: prima scriere oficiala.

  Trecand peste emotii, am placerea sa va anunt un nou concurs, organizat de Asociatia Editorilor din Romania, cu ocazia Salonului international al cartii "Bookfest", cu sprijinul ConsoleGames.ro si Elefant.ro.

  Pentru a participa, trebuie doar sa scrieti si postati un Review al oricarui joc de consola doriti, respectand conditiile de acceptare specifice acestui forum. Pentru a face un scurt rezumat al acestora, sunteti obligati sa respectati limba romana si sa fie conceptie proprie. Nu stricati experienta de joc a altor useri ci punctati aspectele pozitive si negative. Pastrati un stil casual dar nu deveniti neglijenti cu asezarea in pagina! Regulamentul complet poate fi citit aici. Orice user poate participa, indiferent de numarul de posturi.

  Concursul incepe din acest moment si se incheie pe 15.05.2011, la ora 23.59. Juriul va fi format dintr-un membru AER si doi membrii ai staff-ului CG. Dupa votul juriului, castigatorii vor fi anuntati pe 19.05.2011. Acum sa anuntam premiile. Cu cel mai mare inainte:

  Locul 1 va aduce un iPad 2 16Gb Wifi, cu ajutorul www.elefant.ro . Un gadget folositor pentru momentele in care apare inspiratia, putand lua notite in orice clipa sau chiar publica pe bloguri/site-uri, din mers. In plus, ai avea acces la unul din cele mai cautate gadget-uri ale anului. Mai multe detalii despre tablet-ul Apple gasiti aici.

  Locurile 1 - 5 primesc din partea editurii Vellant cate un exemplar al Istoriei Benzii Desenate Romanesti.

  Premiul special este oferit de www.bookfest.ro si consta in publicarea lucrarilor primilor 5 clasati in ziarul zilnic ce va avea tiraj doar pe timpul desfasurarii salonului "Bookfest", respectiv 25 - 29 Mai 2011. Astfel, cei ce doreau sa urmeze o cariera in jurnalism au ocazia sa adauge o fila in portofoliul personal. Aceasta aparitie este facultativa.

  Drept premii de consolare avem carti la alegere, tot din partea librariei online www.elefant.ro . Acest stoc va fi anuntat ulterior, pentru a nu tine concursul in loc.

  Asadar, puneti mana pe stilouri, tociti tastele si scoateti ce este mai bun din voi. Castigati-ne premiile si consolidati-va viitoarea cariera. Succes!

  Din partea echipei AER, ConsoleGames.ro, Elefant.ro si a editurii Vellant, va urez Sarbatori Fericite, bucurie, caldura si iubire!

  Onorându-şi promisiunea de a crea o tradiţie prin invitarea unei ţări, după găzduirea - în 2010 - a Spaniei, ediţia din 2011 se va bucura de prezenţa Ungariei, de care România este legată prin vechi tradiţii de dialog cultural. Dorinţa organizatorului este să evidenţieze, la „Bookfest“, bogata moştenire culturală a Ungariei și să încurajeze interesul cititorilor români pentru a o cunoaşte în mai mare profunzime.

  Astfel, timp de cinci zile, într-o primitoare „casă a carţii“, se regăsesc scriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şi internaţionale, jurnalişti şi, bineînţeles, prieteni de toate vârstele ai vedetei salonului, CARTEA.

  În fiecare an, zilele în care Salonul internaţional al cărţii „Bookfest“ îşi deschide porţile sunt aşteptate cu multă nerăbdare. De aceea, şi această ediţie va încerca să surprindă - atât participanţii, cât şi publicul - prin noutate şi profesionalism.

  Între 25 şi 29 mai 2011, ne vom aştepta vizitatorii în pavilioanele C2, C1, C4, C5 şi C6 ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti.
  Attached Images Attached Images concurs_bookfest.jpg bookfest.jpg

 2. #2 SP
  Senior Member Mika's Avatar
  Felicitari tuturor celor care au organizat acest concurs !

 3. #3 SP
  is the man! trickz's Avatar
  Daca exista intrebari, va raspund cu mare placere, pe topic.

  Ne-am gandit ca o sa va placa sa postez din cand in cand, cateva informatii si sondaje legate de editia de anul trecut a salonului Bookfest si chiar despre carti in general.

 4. #4 SP
  Member Kratos's Avatar
  Wow! Un iPad 2 ca premiu! Cred ca ma apuc si eu de scris, ca vad ca se castiga bine in domeniu
  Thanks guys! Mereu veniti cu surprize d-astea placute. Keep'em coming!
  Respect!

 5. #5 SP
  Vires Intus eagle-eye's Avatar
  Mereu am vrut sa scriu un review frumos. Asta e ocazia perfecta sa incep

 6. #6 SP
  Member Snake's Avatar
  Chiar ma intrebam ce surpriza ne mai pregatiti de Paste. Trickz, esti mare, ce sa mai! Tot respectul pentru efortul depus si multumiri sponsorilor si organizatorilor! Ma bucur ca fac parte dintr-o comunitate unde cartea si scrisul inca mai au valoare. Bravos si tineti-o tot asa!

 7. #7 SP
  Senior Member Khan's Avatar
  Foarte tare concursul. Cred ca o sa fac si eu un review, dar astept o marire de la sefii mei pentru ca vreau sa fac la un joc de la EA /facepalm

 8. #8 SP
  Senior Member ShpioOn's Avatar
  Am scris si eu primul meu review. Nu pentru concursul in sine cat pentru mine personal. Sper ca am indeplinit cat de cat conditiile si astept criticile, bineinteles.

 9. #9 SP
  Senior Member DeathWings's Avatar
  Hmm.. tot vroiam eu de ceva mai mult timp sa fac un review de suflet pentru Starcraft 2 (da stiu ca nu este de console ) si uite ca acum e ocazia perfecta

 10. #10 SP
  Admin MonkY's Avatar
  trickz, desi nu cred ca mai era nevoie sa o spun, ai tot respectul meu pentru ceea ce faci. Ti-ai ales o meserie grea, dar cunoscandu-te prin prisma posturilor pe CG, cred ca nu va fi niciun fel de problema pentru tine. Felicitari pentru organizare! Nici nu stii ce sentiment super apare atunci cand vad oameni din comunitatea CG venind cu astfel de idei.

  Multumim celor de la elefant.ro pentru premiile cu adevarat valoroase... si nu ma refer aici strict la iPad 2, ci si la carti. Pentru cei care nu cunosc (si rau fac, pentru ca promotiile de pe site merita toata lauda), elefant.ro este un portal online romanesc ce include o librărie virtuală, un blog literar şi o comunitate (sper ca la fel de stransa precum cea de pe CG), redefinind cu originalitate experienta de shopping cultural.

  Cat despre Bookfest, tot respectul. Ma bucur sa vad asa ceva organizat si in Romania (de catre AER - Asociatia Editorilor din Romania). E semn ca arta scrierii este valorificata si la noi... chiar si in vremuri atat de grele. Sincer as prefera sa vad astfel de evenimente cel putin la fel de des precum "spectacolele" de manele...

  Acestea fiind spuse, va doresc "succesuri" la scris! Nu uitati sa cititi cu atentie Regulament ConsoleGames.Ro pentru aria de Reviews, pentru ca veti fi depunctati pentru orice abatere.

  Sarbatori Fericite!

 11. #11 SP
  Vires Intus eagle-eye's Avatar
  M-as apuca de review instant, dar vreau sa fac la MK si astept sa dea drumul odata la PSN-ul ala sa vad si cum e online... mama lor de samantari

 12. #12 SP
  is the man! trickz's Avatar
  Va prezint cateva date culese de redactia Adevarul la sfarsitul editiei "Bookfest" de anul trecut.

  Totuşi, marile edituri raportează vânzări egale sau mai mari cu 5% - 15% faţă de ediţiile precedente, chiar şi faţă de Târgul de Carte Gaudeamus din 2009. Anul acesta au fost preferate ghidurile practice, cărţile de psihoterapie, ezoterice sau, dimpotrivă, cele isihaste, pe lângă succesele din seriile scrise de Dan Brown sau de Stephenie Meyer.

  Cele mai căutate titluri au fost cele de la Editura Adevărul Holding, care a vândut în cele cinci zile de Bookfest peste 10.000 de exemplare din toate colecţiile. Volumul „Sfârşitul Ceauşeştilor" de Grigore Cartianu a fost vândut în 2.500 de exemplare, iar „Găina fără bilet" de Ion Cristoiu, în 500 de exemplare.

  Succesul Editurii Rao este „Codul lui Oreste" de Oreste Teodorescu, cu 1.000 de exemplare vândute. De asemenea, „Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner" de Stephenie Meyer s-a dat în jur de 800 de exemplare, „Simbolul pierdut", al lui Dan Brown, a fost vândut în 500 de exemplare, în vreme ce „Ultimul cântec" de Nicholas Sparks şi „Autobiografie" de Eric Clapton s-au cumpărat în jur de 500 de exemplare, potrivit reprezentanţilor editurii.

  Mircea Cărtărescu este cel mai bine vândut autor Humanitas, cu „Frumoasele străine" cumpărate în 520 de exemplare. În topul Humanitas, care anul aceasta aniversează 20 de ani de existenţă, urmează „Întâlnire cu un necunoscut" de Gabriel Liiceanu (430 de exemplare), „Aşteptând ceasul de apoi" de Dinu Pillat (320 de exemplare), „Leagănul respiraţiei" de Herta Müller (315 exemplare) şi „Note, stări, zile" de Andrei Pleşu ( 270 de exemplare).

  Cel mai bine s-a vândut de la Curtea Veche cartea lui Petru Popescu, „Fata din Nazaret", în 500 de exemplare, urmată de titlurile „Colaborarea" a autorului Morten T. Hansen, „Manual de NLP - Ghid practic pentru a obţine rezultatele pe care le doreşti" de Joseph O'Connor, sau „Programul de întinerire Real Age" de Michael F. Roizen din colecţia „Să fii sănătos", fiecare vândute în câte 400 de exemplare.

  Scriitoarea suedeză Liza Marklund a fost cel mai bine vândut autor la Editura Trei, cu titlul „Explozii în Stockholm", cu aproximativ 500 de exemplare cumpărate. De altfel, seria de romane poliţiste a înregistrat cele mai mari vânzări la Editura Trei.

  Din colecţia Psihologie practică, titlul „Cum să trăim alături de un nevrotic acasă şi la locul de muncă" de Albert Ellis s-a vândut în 430 de exemplare. La Pandora M, parte din grupul editorial Trei, a fost lansată seria Reality Shock, din care s-au vândut 420 exemplare din cartea „Fiul Hamasului" de Mosab Hassan Youssef. Cartea include mărturisirile unui dublu spion, membru Hamas şi fiu al unui lider Hamas, care a lucrat pentru serviciile secrete israeliene.

  La Editura Tritonic, „A doua lună plină" s-a vândut în 495 de exemplare. „Soţia călătorului în timp" de Audrey Nieffenegger şi „The City and The City" de China Mieville s-au dat în câteva sute de bucăţi. George Arion a dat cele mai multe autografe pentru „Spioni în arşiţă".

  La Editura Paralela 45 cel mai bine vândut titlu este „Istoria se-nşală" de Erich von Däniken, dat în 300 de exemplare. În topul editurii urmează „Virusul minţii. Cum ne poate fi de folos o ştiinţă revoluţionară, memotică" de Richard Brodie, „Surâd, deci exist. Psihoterapia isihastă" de Vasile Andru, „Francmasoneria şi simbolul pierdut" de Morris S. Brent şi „ Dieta Young pentru bolnavii de diabet" de Robert Young şi Shelley Redford. Dintre autorii români, cel mai căutat a fost Nicolae Manolescu, cu titlul „Viaţă şi cărţi", lansat anul trecut la Gaudeamus.

  Cel mai bine la Editura All s-au vândut titlurile „Vei fi acolo?" de Guillaume Mussom, în 350 de exemplare, „Marioneta" de Robert Harris, în 280 de exemplare, şi „Cartea viitorului" de Cecelia Ahern, în 200 de exemplare. Atlasul rutier editat de All s-a cumpărat în 170 de exemplare, iar „Istoria Rusiei" în 100 de exemplare.

  La Nemira, cel mai bine vândut titlu este „Ghidul fetelor obraznice"de Tara Palmer-Tomkinson & Sharon Marshall, vândut în 909 exemplare, urmat de „A doua odisee 2010. Odiseea Spaţială 2010" de Arthur C. Clarke, în 873 de exemplare. Volumul „Cartea cimitirului" de Neil Gaiman s-a cumpărat în 792 de exemplare, „Dragonul Maiestăţii Sale" de Naomi Novik, în 630 de exemplare şi „La asfinţit" de Stephen King, în 585 de exemplare.

  La Polirom cel mai bine s-au vândut cărţile lui Andrei Oişteanu, „Narcotice în cultura română", „De ce m-am întors în România", coordonată de Sandra Pralong, urmate de „Viaţă şi destin" de Vasili Grossman. De asemenea, a avut succes primul volum al seriei dedicate prozatorului Henry Miller, „Sexus", alături de „Viaţa unui om singur" de Adrian Marino, şi „Provizorat" de Gabriela Adameşteanu.

  De la Cartea Românească cel mai bine s-au cumpărat titlurile „Medgidia, oraşul de apoi" al lui Cristian Teodorescu, „Ana Maria şi îngerii" de Radu Aldulescu şi „Apropierea" de Marin Mălaicu-Hondrari.

  Cea mai vândută carte la standul Adevărul Holding de la Bookfest a fost, de departe, „Sfârşitul Ceauşeştilor", de Grigore Cartianu, care a fost dorită de 2.500 de cumpărători. Majoritatea acestora au obţinut şi autografe din partea autorului, prezent în permanenţă la stand la lansările maraton din cele cinci zile.

  În total, în cele cinci zile de Bookfest, Adevărul Holding a vândut peste 10.000 de exemplare din toate colecţiile sale. Printre cele mai vândute titluri se află „Idiotul" de Dostoievski şi „20.000 de leghe sub mări" de Jules Verne. Cei mai vânduţi autori din colecţia „Cartea de lux" sunt Vintilă Corbul şi Sven Hassel.
  Top 10 cele mai vândute cărţi

  1. „Sfârşitul Ceauşeştilor" de Grigore Cartianu, Editura Adevărul, 2.500 de exemplare.
  2. „Codul lui Oreste" de Oreste Teodorescu, Editura RAO, 1.000 de exemplare.
  3. „Ghidul fetelor obraznice" de Tara Palmer-Tomkinson & Sharon Marshall, Editura Nemira, 909 exemplare.
  4. „A doua odisee 2010. Odisea Spaţială 2010" de Arthur C. Clarke, Editura Nemira, 873 de exemplare.
  5. „Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner" de Stephenie Meyer, Editura RAO, 800 de exemplare.
  6. „Cartea cimitirului" de Neil Gaiman, Editura Nemira, 792 de exemplare.
  7. „Dragonul Maiestăţii Sale" de Naomi Novik, Exditura Nemira, 630 de exemplare.
  8. „La asfinţit" de Stephen King, Editura Nemira, 585 de exemplare.
  9. „Găina fără bilet" de Ion Cristoiu, Editura Adevărul Holding, 500 de exemplare.
  10. „Fata din Nazaret" de Petru Popescu, Editura Curtea Veche, 500 de exemplare.

 13. #13 SP
  is the man! trickz's Avatar
  In the Press: CG
  Attached Images Attached Images imageuploadedbytapatalk1304002078.001073.jpg

 14. #14 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Quote Originally Posted by trickz View Post
  In the Press: CG
  E bine ca suntem sub Ioana. Sunt sigur ca si ei ii place

 15. #15 SP
  is the man! trickz's Avatar
  Shh. S-au mai mutat putin, ca nu este cea mai actuala macheta; acum sta sub Business Adviser . Stati cu ochii in paispe', ca urmeaza aparitii in foarte multe reviste .

 16. #16 SP
  Vires Intus eagle-eye's Avatar
  Wow arata bine logo-ul CG acolo. Sa speram ca o sa-l mai vedem in muuuulte alte afise/panouri publicitare chiar

 17. #17 SP
  Member Merdiso's Avatar
  Perfect. Am scris si eu un review pe care l-am postat acum 2 zile, insa, nu a fost, inca, acceptat / respins (sau cel putin nu am fost notificat in legatura cu asta). Intrebare pentru moderatorii forumului: este normala aceasta procedura sau pana acuma trebuia sa se ia o decizie ?

 18. #18 SP
  Senior Member RazvyLord's Avatar
  Eu voi face unul la God of War 3, dar astept sa revina PSN-ul sa descarc skin-ul lui Deimos si sa-i mai casapesc pe olimpieni odata.

 19. #19 SP
  __The Game__ GreyhounD's Avatar
  Cred ca multe review-uri vor fi respinse din simplul motiv ca nu respecta Regulament ConsoleGames.Ro

 20. #20 SP
  Member Merdiso's Avatar
  Pai si daca review-ul este respins nu este comunicat review-erului treaba asta ? Poate el nu isi da seama, sau isi da seama, mai face un post, si inca unu, ajungandu-se chiar la spam, vazand ca nimeni nu da niciun semn de viata si ca review-ul sau nu este publicat, si desigur ca nici asa nu e bine.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

 1. Ce gen de filme urmaresc gamerii? By MonkY in forum Polls
  Replies: 5 Last Post: 18-07-2014, 19:45
 2. Astazi incepe PSN Summer Festival By Tudoran in forum Console News
  Replies: 8 Last Post: 05-08-2013, 19:24
 3. Gamerii: mai mult control in propriile vise By Tudoran in forum Stories & Other News
  Replies: 9 Last Post: 27-02-2013, 18:25
 4. Fable III anuntat astazi By Bobby in forum Console News
  Replies: 10 Last Post: 04-08-2010, 13:10
 5. EA va anunta mai multe jocuri astazi By naz in forum Console News
  Replies: 9 Last Post: 20-07-2010, 17:41

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts