Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 47

Thread: Microsoft: Where art thou?

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Microsoft: Where art thou?

    Sunt sigur ca multi se vor intreba de ce folosim in titlu o expresie folosita acum mult timp de Shakespeare. Well, o facem pentru ca ni se pare o vesnicie de cand tot asteptam sa descopere cei de la Microsoft, Romania pe harta. Nu stiu daca va mai aduceti aminte de acest articol si threadul aferent pe site-ul omonim... articol care a incercat sa atraga atentia celor de la Microsoft, Sony si Nintendo prin aceasta petitie ca mai existam si noi prin zona. Cert este ca in final doar cei de la Sony au facut un pas, extinzand PSN si pentru Romania (din pacate fara PlayStation Store). Cum dupa Nintendo nu prea plange nimeni (pt. ca nu au un serviciu dedicat gen Xbox Live sau PlayStation Network), ramane Microsoft.

    In curand se fac 4 ani de cand am pornit acea petitie... de cand am batut pe la toate usile celor de la Microsoft (inclusiv Microsoft Romania). Am incercat noi si pe la TV, si pe la reprezentantii UE... dar rezultatul a ramas acelasi: Microsoft doarme! In concluzie, romanii inca sunt fortati sa isi seteze consolele si conturile de Live pe adrese din UK sau US... sunt blocati pentru mare parte din content (care bineinteles ca nu e disponibil pe Romania)... si continua sa ramana un fel de batjocura. Si asta in timp ce firmele de profil din Romania o duc foarte bine de pe urma consolistilor... in timp ce consolele celor de la Microsoft se gasesc in mai toate shop-urile de electronice.

    Dupa ce am vazut ca nici in ultima transa nu au aflat de Romania, eu sincer mi-am pierdut speranta. In curand o sa vedem noua consola a celor de la Microsoft (Xbox 720 poate?) si ma tem ca nu vom exista nici acolo. Ma intreb, oare la Microsoft Romania se doarme?

    Sunt curios de parerile voastre. Ce credeti despre modul in care sunteti tratati de catre cei de la Microsoft? Mai avem oare sanse?
    Attached Images Attached Images xbox_live_support_in_europe_no_romania.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Postez mai jos si articolele aferente, in caz ca cine stie... voi renunta complet la monky.ro (nu mai am timp sa ma ocup si de el de cand avem ConsoleGames.ro).

    Give Romanian Gaming Community The Rights ! January 25th, 2008 Console, PS3, Wii, Xbox360 21 Comments

    This is the petition we, the romanian console gamers have just started, in hope that the oficials from Microsoft Corporation, Sony Corporation & Nintendo will really hear us and show us the same respect that the other European Union members get and give us Xbox Live, Playstation Store and Wii Shop. So, go here and sign, helping the cause ! Thank you in advance ! Read more to see the petition and learn about Romania.

    Petition: Give Romanian Gaming Community The Same Rights As The Rest European Union Members !
    To: MICROSOFT CORPORATION, SONY CORPORATION, NINTENDO and EUROPEAN UNION REPRESENTATIVES

    We, the ROMANIAN owners of gaming consoles, related products and services offered by MICROSOFT CORPORATION, SONY CORPORATION and NINTENDO, as full rights members of EUROPEAN UNION and users of the products and services you sold us, we kindly plead you to consider our petition for enabling full online services and support for ROMANIA. Through this document, we would like to request to be treated according to the EUROPEAN UNION laws, as equals in rights with all the other member countries where these services are available.
    The products named here as MICROSOFT XBOX 360, SONY PLAYSTATION 3 and NINTENDO WII you sold us and are still selling in ROMANIA, like in any other European country, come with no warnings that the products bought have no support at all in our country. Therefore we would like to benefit from the full online services we paid for.
    Dear EUROPEAN UNION REPRESENTATIVES, as members of the EUROPEAN UNION, we would like to petition for full rights as everyone else and be able to use the online services and support for the products we paid for. None of the three products named above allow us to use it online in ROMANIA, as there is no such support, although most of us have paid for a product or service that gives us one month, three months, six months or unlimited access to online services. Most of us have bought products (software and hardware) that require a connection to XBOX LIVE or PLAYSTATION STORE, which is impossible as there is no such service for ROMANIA.
    Dear representatives at MICROSOFT, SONY and NINTENDO, when the products named above were launched, you promised us an experience like never seen before, with online multiplayer, online chat, online tournaments, news, downloads, updates and online support. How can we have that unbelievable experience if you don’t allow us to access those services?
    So, we, the ROMANIAN owners of products you sold us, kindly ask you to give us what we paid for. We ask for nothing more than what you promised when we bought your products. We honestly believe this is a win-win situation for all of us. And as a proof to you that we are not just 5 or 10 people, we will sign below.
    Thank you in advance for your understanding and listening to the gaming community from ROMANIA.

    Sincerely,
    The Undersigned

    And for the finals, “Who is Romania ?”. Well, check out the video below, it might help you find out !


  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Postez si articolul pe care l-am scris dupa ce am vazut reactia presei:

    Well, dupa acest intro “siropos”, ma intorc la problema de baza, si la ceea ce se intampla de cateva saptamani in Romania, in comunitatea gamerilor. Daca cititi ce mai scriu eu (prea rar din pacate) pe site, probabil ati observat acest post, referitor la Petitia Gamerilor din Romania adresata Microsoft Corporation, Sony Corporation, Nintendo si Reprezentantilor Uniunii Europene. Ei bine, petitia in cauza, care a plecat initial din acest thread de pe ComputerGames.ro, a luat amploare. Dar, inainte de a lua pe rand pasii care au fost facuti si unde s-a ajuns, sa incerc sa explic care sunt cauzele, de ce s-a ajuns la asa ceva. Practic este vorba de 3 produse. Produsele in cauza se numesc console. Console care sunt niste masinarii multimedia, mai ales cele de ultima generatie, care in special au fost concepute pentru gaming/jocuri. Respectivele produse in cauza sunt Microsoft Xbox 360, Sony Playstation 3 si Nintendo Wii. Toate trei sunt numite console next gen, fiecare laudandu-se cu jocuri superbe, cu facilitati multimedia, browsere de internet ba chiar si acceptarea de tastatura, mouse, webcam pentru folosirea unui sistem de operare precum Linux. Dar, in mod special, toate trei beneficiaza de servicii on-line. Servicii disponibile via internet. Si cum suntem in 2008 si deja pachetele de servicii de internet sunt disponibile la niste preturi ridicol de mici (fata de acum 2-3 ani), cred ca oricine detine una din aceste console isi permite sa o conecteze la serviciile on-line.

    Ce sunt aceste servicii online oferite pentru aceste 3 console si de ce se bate atata moneda pe ele ? Well, pe scurt, serviciile online de pe aceste console va faciliteaza in primul rand jocul in multiplayer. Oricine a descoperit internetul stie ce inseamna comunitatile online, ce inseamna chat-ul, ce inseamna mesageria si email-urile. Ei bine, aceste console, pe langa facilitatile de joc cu alte persoane, indiferent din ce locatie a planetei ar fi, ofera si aceste servicii de chat, mesagerie, comunicatii audio/video, suport online, download, online shop, inchiriere filme, update-uri. Cu alte cuvinte, farmecul acestora (in special la Xbox 360 si Playstation 3) stau in aceste servicii online. Fara acestea, consolele respective isi pierd farmecul, functionalitatea, de multe ori chiar functioneaza incorect din lipsa update-urilor online, iar in unele cazuri sunt jocuri sau servicii ce nu pot functiona fara acest acces online. Intrucat am inteles ce sunt aceste servicii online, sa trecem la fiecare consola in parte, si ce anume nu ofera pentru Romania:

    In primul rand, Microsoft Xbox 360. Care dealtfel este si prima consola next-gen, lansata pe data de 22 Noiembrie 2005. Ei bine, Microsoft ofera deja pentru 99% din Uniunea Europeana serviciile de Xbox Live (acele servicii online de care vorbeam mai devreme). In afara Uniunii Europene, serviciile Xbox Live mai sunt oferite si altor zeci de tari, regiuni, printre care merita sa mentionam Africa de Sud, Chile, Columbia, Ungaria, Polonia, si fostele tari ruse (Ukraina si Belarus). Mentionez aici ca Africa de Sud, ca urmare a acestei petitii care a fost semnata de doar 1600 de persoane a primit serviciul Xbox Live. La fel a procedat si Polonia, care prin aceasta petitie, semnata de 2700 de persoane, a primit acceptul de a intra in familia Xbox Live.

    Ei bine, in Romania, situatia este cel putin ciudata, si totodata foarte grava. De aproape 2 ani, Xbox 360, Xbox 360 Premium, Xbox 360 Elite, jocuri si accesorii pentru aceste console, se gasesc in Romania la toate magazinele de profil (jocuri, entertainment). La un scurt search pe price.ro veti gasi odata consola Xbox 360 la cel putin 29 de magazine si Xbox 360 Elite la cel putin 15 magazine. Daca veti merge la Flanco, Media Galaxy, Diverta, Best Distribution, etc… well, peste tot veti gasi consola Xbox 360 precum si cateva sute de titluri si accesorii (gamepad-uri, volane, webcam, casti, cabluri, hard disk-uri, telecomenzi, and so on). Bon, deci Xbox 360 se gaseste peste tot in Romania. Peste tot se vinde cu acte, cu garantie. Cei care au fost intrebati in mod oficial au raspuns ca respectivele console se vand cu garantie oficiala Microsoft, de 3 ani. Pana aici totul OK. Atunci, daca aceasta consola se vinde de mai bine de 2 ani in Romania, de ce nu exista serviciile Xbox Live in Romania ? Well, raspunsul oficial al Microsoft a socat pur si simplu: “Microsoft has not launched the Xbox 360, nor provides the Xbox LIVE service, in Romania. As a consequence of this, Microsoft does not provide technical support for the Xbox 360 console in Romania and Xbox 360 consoles sold in Romania may not be appropriate for the Romanian market.

    Cu alte cuvinte, Xbox 360 nu exista in Romania, intrucat nu a fost lansat in Romania. Deci toate acele jocuri si console pe care sunt reclame mari si frumoase cu Xbox Live si pe care le gasim in Romania sunt niste pacaleli ale distribuitorilor. Distribuitori ai nimanui as spune eu, odata ce Microsoft nu distribuie asa ceva prin nici-o firma oficial in Romania. Cu alte cuvinte, suntem pacaliti atunci cand cumparam Xbox 360 sau jocuri si accesorii din Romania. Pe nici-un astfel de produs nu exista o atentionare cum ca acest serviciu nu functioneaza in Romania. Ba mai mult, in momentul in care doresti sa-ti creezi un cont pe consola proaspat cumparata, vei putea observa foarte necajit ca din lista de unde esti OBLIGAT sa setezi o tara, nu exista Romania. Peste pasul cu setarea tarii nu se poate trece. Si atunci, cumparatorul trebuie sa comita poate prima lui infractiune din viata. Si anume sa se declare ca nu este roman. Si eventual sa incerce sa se logheze cu adrese din alte tari, precum UK sau US. Din pacate, in momentul in care va incerca sa descarce ceva de pe Xbox Live, datorita IP-ului de Romania se va trezi cu un minunat anunt prin care i se spune “The content you’re trying to access is not available in your region/country”. So, ilegal pe Xbox Live dar si oprit. Si asta pentru un produs in care investitia minima porneste de la 2000 RON !

    Sa trecem mai departe la Playstation 3. Aceasta sta si mai bizar, avand in vedere ca a fost lansata oficial in toata Uniunea Europeana in acelasi timp, inclusiv in Romania. Personal am participat/ajutat la lansarea oficiala pe data de 23 Martie 2007, la magazinele Flanco. PlayStation 3 se vinde oficial, poate fi gasit in toate magazinele de profil, impreuna cu jocuri si accesorii. Well, ce se intampla insa in momentul in care ajungi cu PlayStation 3 acasa si doresti sa te conectezi ? Aici stam un pic mai bine intrucat avem Romania in lista (Hooouray !). Setam contul, si incercam sa intram fericiti pe PlayStation Store (locatia de unde se descarca demo-uri, update-uri, trailere, filme, prezentari, addon-uri pt. jocuri, etc). In acel moment, primim un mesaj si mai calduros, de genul “PlayStation Store is not available for your country”. And that’s it. Adica, la revedere ! Esti roman, n-ai ce cauta.
    Oare cum este posibil, dupa ce Grupul Flamingo International anunta prin comunicate de presa ca au depasit numarul de vanzari ale PlayStation 3 estimate initial, cu o explozie in vanzari incepand din luna Decembrie 2007… oare cum este posibil ca pentru majoritatea tarilor sa existe aceste servicii, iar pentru Romania nu ? Oare cineva acolo la Sony ne-a uitat pe harta ? Oare estimarea celor de la Flamingo cum ca in 2007 numarul de console din Romania depaseste 100.000 nu arata ca suntem o piata indeajuns de matura incat sa nu fim pacaliti cu produse care nu functioneaza asa cum ar trebui ? Mentionez din nou, ca nici Flamingo si nici ceilalti distribuitori autorizati Sony Playstation 3 nu specifica/atentioneaza absolut nicaieri cumparatorilor ca respectiva consola nu poate beneficia de PlayStation Store in Romania.

    Si in ultima instanta, avem Nintendo Wii. Aceasta minunatie de consola care are si pretul cel mai mic dintre suratele sale, minunatie care a doborat recordurile la vanzari in toata lumea, vanzandu-se pana la 31 Decembrie 2007 intr-un numar de peste 20 milioane de console (fata de Xbox 360 cu 17 milioane si PS3 cu 10 milioane – sa tinem cont totusi si de diferentele de date de lansare, PS3 avand prima lansare pe 11 Noiembrie 2006)… Well, aceasta jucarie care te pune in miscare (la propriu) si ia gaming-ul ca pe un exercitiu fizic nu doar mental, s-a vandut atat de bine in Romania incat distribuitorii nu au facut fata la vanzari. Mai ales in perioadele de sarbatori, era o minune daca puteai prinde o astfel de consola. Sa nu mai vorbim de jocuri si accesorii care la noi se vindeau chiar si cu preturi de 3 ori mai mari decat in restul Europei.

    Bon, aceasta consola face ravagii si in Romania. Sa vedem cum se comporta insa cu serviciul on-line, denumit de Nintendo Wii Shop Channel. Well, dupa ce ai setat Romania, din momentul in care incerci sa te conectezi pe internet, ti se spune foarte clar ca serviciul nu exista pentru tarisoara noastra. Mai simplu de atat nu se poate. Nici macar browserul de internet nu se poate descarca intrucat trebuie luat de pe Wii Shop. Care a fost raspunsul oficial al reprezentantului TNT Games (distribuitor Nintendo in Romania) ? Iata-l, in toata splendoarea sa: “Trebuie sa intelegem ca inca in Romania piata este o piata foarte redusa, pentru Nintendo in momentul de fata nu se justifica deschiderea oficiala a acestor servicii pentru piata din Romania”. Adica ei nu fac fata la vanzari (si stim foarte bine ca alte firme au adus console Nintendo Wii separat de TNT Games si s-au vandut ca painea calda, si cu toate acestea nu se justifica ? No comment.

    Acum putem spune ca am inteles situatia. Avem 3 console next-gen, care ba sunt oficial in Romania, ba nu exista deloc dar se vand peste tot, ba se vand extraordinar de bine dar nu se justifica. Hmm, de fapt n-am inteles. Cum adica ? Ori suntem pacaliti cu toate aceste 3 produse si jocuri/accesorii pentru ele, ori de fapt sunt aduse la negru si “nu se justifica” pentru ca nu au cum. In plus, intram si intr-un cerc vicios in care pe deoparte distribuitorii se plang de piata mica din Romania dar pun adaosuri si de 300% sperand ca fac bani odata cu cresterea vanzarilor (si totodata ne cer noua sa crestem piata, pentru a fi observati – adica un fel de “Hai cumparati cat mai multe. Cand vom fi bogati vom spune producatorilor despre voi, si cat de cuminti ati fost”) si pe de alta parte foarte multi cumparatori nu achizitioneaza consolele respective tocmai din cauza lipsei serviciilor online.

    OK. Ce s-a intamplat insa cu acea petitie ? Hehe, petitia respectiva am pornit-o si am postat-o pe un website dedicat pentru astfel de idei publice (tocmai pentru a elimina orice fel de dubii in privinta semnatarilor sau a modalitatilor de falsificare – si aici doresc sa mentionez ca nu se poate modifica nici macar o litera din textul petitiei, fiind clar o regula bine definita pentru semnatari). Practic petitia a plecat de la acest thread de pe ComputerGames.ro (cel mai mare website si forum de gaming din Romania) de unde incet incet s-a propagat atat in media cat si pe site-urile de profil. In 2 saptamani putem spune ca am trecut cu brio de 3500 de semnaturi (in acest moment sunt 3703 semnaturi). Cu alte cuvinte, aproape cat petitiile Africii de Sud si a Poloniei la un loc. Si cu toate acestea, suntem ignorati, sau ni se spune ca nu suntem suficient de multi. Cu o piata estimata de peste 100.000 de console, si nu suntem indeajuns de multi ?

    Ce se cere de fapt in aceasta petitie, si cui este adresata ? Well, voi posta mai jos si continutul petitiei, dar intre timp doresc sa explic ideea de la care am plecat. Aceasta petitie este scrisa pe tonul cel mai respectuos si mai oficial pe care il puteam pune pe “hartie” si trimite celor de la Microsoft, Sony, Nintendo si Reprezentantii Uniunii Europene. Da, am trimis si catre UE, intrucat am considerat ca parteneri deplini ai UE ca avem aceleasi drepturi cu ceilalti parteneri. Si practic am incercat sa sensibilizam ideea ca nu este normal ca noi sa fim lasati deoparte. Indiferent ca era vorba de o singura consola vanduta sau de 100.000, este vorba de un produs vandut in Romania. De fapt, acest produs nici nu este necesar sa fie vandut in Romania. Atata timp cat se vinde in Uniunea Europeana, din care facem parte, si noi trebuie sa avem acces 100% la aceste console. Altfel ni se refuza practic niste drepturi ca simpli cumparatori.

    Din momentul in care a pornit petitia, au inceput sa articolele din presa, din media. Initial au fost cei de la Cotidianul, care prin articolul Romanii catre Microsoft: tratati-ne ca pe UE! au pus punctul pe “i”. Citez “Utilizatorii consolelor acuza ca acestea le-au fost vindute fara nici un avertisment, ca serviciile pe care le cumpara nu sint disponibile pentru Romania, inclusiv suportul tehnic.”.

    Dupa aceea Realitatea.net a continuat cu articolul Comunitatea gamerilor din Rom�nia �şi cere drepturile �n faţa firmelor producătoare de console din care citez “Susţinătorii petiţiei consideră că unele produse precum Microsoft Xbox 360, Sony Playstation 3 şi Nintendo Wii, distribuite de firmele producătoare şi �n Rom�nia, nu pot fi folosite aşa cum se �nt�mplă �n alte ţări europene, pentru că utilizatorii rom�ni sunt restricţionaţi de la serviciile online, fără a fi anunţaţi oficial de privarea acestor drepturi. Astfel, aceştia spun că nu beneficiază de serviciile Live precum support online, mesagerie, update, download, online shop, chat audio/video sau multiplayer.”

    A urmat Romania Libera cu Gamerii romani vor acces la serviciile online ale consolelor din care deasemenea preiau un mic citat: “Aceste console nu pot fi folosite la adevarata lor performanta, asa cum se intampla in alte tari europene, din cauza ca romanii sunt restrictionati de serviciile online, fara a fi insa si anuntati oficial de privarea acestor drepturi.”

    Dupa multe alte cuvinte curse pe paginile ziarelor, a urmat prima emisiune televizata la The Money Channel pe aceasta tema, emisiune la care Silviu Stroie, ca reprezentant al ComputerGames.ro si Computer Games Online, a incercat sa raspunda intrebarilor moderatorilor legate de aceasta situatie si de petitia pornita de noi. Puteti urmari inregistrarea aici sau mai jos in pagina, la resurse video. Un mic extras din emisiune: “Romania este exclusa din Europa. Suntem membrii NATO. Suntem membrii ai Uniunii Europene, si totusi nu avem un lucru de care se bucura vecinii nostrii din Ungaria, din Polonia, din Cehia. Ce se intampla in Romania. De ce suntem opriti ?”

    La scurt timp am fost contactati si de o echipa ProTV care deasemenea a facut un mic reportaj cu titlul Jocuri Mincionase. Il puteti urmari aici inregistrat si extragem cateva din reportaj: “Peste 3.000 de �mpătimiţi ai jocurilor pe calculator vor să reclame la Uniunea Europeană trei mari companii de soft, pe motiv că v�nd servicii pe care de fapt nu le oferă.

    Dupa aceste interventii, au aparut valuri de stiri si website-uri care doreau sa ajute aceasta miscare, printre care mentionez XtremPC cu articolele Petitia gamerilor atrage atentia si Serviciile online Microsoft, Sony si Nintendo in Romania din care extrag doar cateva cuvinte: “Consolele de noua generatie (Nintendo Wii, Microsoft Xbox 360 si Sony PlayStation 3) sunt comercializate oficial in Romania prin distribuitori autorizati. De asemenea, au fost organizate chiar si evenimente tematice, cum ar fi petrecerea de lansare a consolei PlayStation 3 si concursurile organizate de distribuitorul oficial pentru jocuri precum Wii Sports sau Halo 3. Cu toate acestea, serviciile online oferite pentru aceste console in tara noastra sunt aproape inexistente, detinatorii romani de Xbox 360, PlayStation 3 si Wii fiind privati de Xbox Live, PlayStation Store sau Virtual Console…
    Mai departe CDForum cu Gamerii rom�ni luptă pentru respectarea drepturilor cumpărătorilor, revista Level.ro, StiriAcasa.ro, ComunicatedePresa.ro, Xbox-Scene.com, 360plex.com, xbox360achievements.or, blitztech.ro, clauteo.com, comunicatii-it.laromani.com, pescurt.ro, codetaku.com, viatadeliceu.ro, tehnopol.ro, MonitorToday.com, schizoid.us, tvvity.com, ProTv.ro, go4it.ro, etc… etc.. Au fost atat de multe articole incat am incetat in a le mai nota. Mai merita mentionate insa articolele din Catavencu si Financiarul, pe care am reusit sa pun si mana si sa le scanez (le voi atasa la resurse in partea de jos a paginii).

    Bon, dupa toata aceasta miscare, ce s-a realizat ? Well, s-au realizat raspunsurile date mai sus. De la Sony nu se stie inca nimic, Microsoft spune ca NU EXISTA Xbox 360 in Romania iar distribuitorii Nintendo spun ca nu merita. La fiecare in parte am explicat situatia. Desi am trecut de Polonia si Africa de Sud la numarul de semnaturi ale petitie, pentru Romania nu a existat pana in momentul de fata nimeni care sa sara in ajutor, nimeni nu a oferit nici-o speranta, nici macar o data estimativa. Distribuitorii ne-au trimis la producatori, producatorii la distribuitori, acestia la magazine and back. Si uite asa am facut un ping-pong in declaratii si idei care de care mai bizare, de obicei fiecare aruncand vina in curtea celuilalt.
    Drept urmare al acestei situatii ciudate, Silviu Stroie, in calitate de reprezentant al ComputerGames.ro a luat decizia de a boicota vanzarea produselor respective in Romania, prin urmare excluzand din magazin toate produsele legate de consolele Xbox 360, PlayStation 3 si Nintendo Wii si a prezentat un comunicat denumit ComputerGames.ro opreste comercializarea consolelor Microsoft, Sony & Nintendo si pe care imi voi permite sa-l citez aici:

    Ca urmare a petitiei lansate de detinatorii de console Sony Playstation 3, Microsoft Xbox 360 si Nintendo Wii, cel mai mare website dedicat gamerilor din Romania isi retrage de la vanzare toate consolele, jocurile si serviciile aferente acestora. Prin aceasta actiune dorim sa demonstram ca suntem de partea miilor de gameri din Romania ce au achizitionat aceste console si care nu pot beneficia de serviciile online ale acestora, asa cum se intampla in 99% din tarile din Europa.
    Consideram actiunea de retragere de la vanzare a acestor produse ca fiind rezultatul incalcarii legislatiei in vigoare, in special prin oferirea unor produse ce nu pot fi folosite de catre cumparatorul din Romania asa cum este specificat de catre producator. Niciuna din consolele respective precum si jocurile aferente nu prezinta nici-un fel de indicatie prin care cumparatorul din Romania sa fie avertizat sau atentionat ca nu va functiona in Romania.

    Intrucat raspunsurile oficiale referitoare la activarea acestor servicii online intarzie sa apara, ComputerGames.ro a luat decizia de a retrage de la vanzare toate produsele Microsoft, Sony si Nintendo pentru consolele Playstation 3, Xbox 360 si Wii, pana la clarificarea situatiei in cauza.
    In momentul in care am vazut acest comunicat, personal am ramas blocat. Nu credeam ca mai exista in Romania o persoana, sau o firma, care sa renunte la profit pentru a se alatura unei cauze ale unor gameri (eu as indrazni chiar sa-i spun o cauza nobila). Practic Silviu Stroie a demonstrat cum ca cel mai mare website dedicat din Romania este alaturi de gameri. Practic sper sa fie si o buna modalitate prin care sa se atraga atentia celor 3 giganti. Surprinderea mea cea mai mare insa a fost in momentul in care acestei miscari s-au alaturat si PCGarage.ro si MediaDot.ro . Pur si simplu toate cele 3 firme au scos de la vanzare TOATE produsele legate de console, jocuri, accesorii pentru PlayStation 3, Xbox 360 si Nintendo. Pe threadul respectiv de pe forum s-a deschis o discutie foarte aprinsa asupra deciziilor respective, si presupun ca in curand vom vedea si alte shop-uri mari oprindu-si portile.

    Asa ca acum suntem in momentul in care se asteapta sa fim bagati in seama. Suntem romani, suntem europeni, si nu dorim nimic extraordinar, decat sa primim ceea ce am platit. Majoritatea au aruncat motive de genul “Sunt investitii prea mari care trebuiesc facute”. Dragii mei, investitiile necesare dupa parerea mea sunt MINIME. Pur si simplu pagina sau IP-urile de Romania pot fi foarte usor redirectionate catre UK. Ne consideram un popor prea destept ca sa nu ne descurcam in limba engleza. Macar temporar. Macar un semn ca se doreste o situatia win-win pentru ambele parti.
    Acestea fiind spuse, va multumesc pentru timpul acordat, si sper ca am explicat si am punctat tot ceea ce trebuia. In cazul in care aveti intrebari, va rog sa nu ezitati sa ma contactati sau sa comentati. Multumesc si celor care au semnat petitia sau care pot ajuta aceasta miscare prin orice mod posibil.

    Cateva comentarii ale semnatarilor petitiei:
    “I want just what i paid for. Online services & download. I paid thousands of euros and i have to lie i’m from UK to play my own games. I feel cheated.” – Semnatar petitie

    “My money were as good as anyone from Europe. But i got nothing in return. What a shame !” – Semnatar petitie

    “I bought my Playstation 3 and the first thing i wanted when i connected it to the internet was to visit the Playstation Store wich i couldn’t because of the politics that Sony uses.” – Semnatar petitie

    “Online gaming creates an international community and nobody should be left out.” – Semnatar petitie

    “Maybe from now on i’ll be able to play with my friends worldwide ! For now i can only see “this service is not available in your country”. Then why did they sell me the console and games and one year Live if i can’t use it ? Isn’t this call cheating ?” – Semnatar petitie

    “When you buy a console, that’s major feature is its integration into the gaming community via online media, you expect all you pay for. Not a reduced version because of your location!” – Semnatar petitie

    “I intended to buy a gaming console, but when i’ve found there’s no online support for it i changed my mind. I belive it’s enough to offer only game titles (and many are more expensive than other EU countries), but you’re paying as much as other customers across the world. So, i belive i deserve to be threated in the same way. “ – Semnatar petitie
    Attached Images Attached Images monky_the_situation_in_romania_comic.jpg monky_catavencu_masa_critica_a_tacerii.jpg

  4. #4 SP
    Member Kratos's Avatar
    Eu zic ca nu avem nicio sansa. Acesta e cel mai important motiv pentru care nu mi-am luat Xbox 360 ci PS3. Their loss!

  5. #5 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Va zic eu ca nu-i intereseaza. Chiar daca nu le va mai cumpara nimeni jocurile si consolele din Romania, tot nu le va pasa. Este o piata mult prea mica si nu meritam deranjul. Trebuie sa acceptam anumite lucruri si sa nu ne mai chinuim sa facem nimic.

  6. #6 SP
    Banned isis's Avatar
    Cat timp Romania este vazuta cum este vazuta, economia este cum este, prestigiul international este cum este, poti sa bati la ce usi vrei si poate sa iasa Xbox 7020... Microsoft gandeste GLOBAL, iar Romania nu este pe harta. Romania este vazuta ca ghetto-ul de unde se eclozeaza geniile care abia apuca sa scape de cosmarul romanesc si sa plece peste OCEAN in STATE.

    Cand s-o modifica perceptia asta, sa speri tu la ce speri de 4 ani.

    Quote Originally Posted by Kratos View Post
    Eu zic ca nu avem nicio sansa. Acesta e cel mai important motiv pentru care nu mi-am luat Xbox 360 ci PS3. Their loss!
    Prietene, costurile ca sa intretina un serviciu dinasta in Romania, costurile cu sediul angajatii logistica etc... sunt mult mai mari decat profitul pe care l-ar obtine, asa ca stai tu calm, s-au facut si nu de acum calcule de fezabilitate si analiza financiara, si serviciul exista DOAR in tarile in care este profitabil. Lucreaza la MS mai multi economisti avocati si psihologi decat programatori daca nu stii.

  7. #7 SP
    Member daviddd's Avatar
    OFF: Monky, expresia aia nu a fost folosita niciodata de catre Shakespeare deoarece ai scris gresit, citez, "Where art though". Variata corecta este "Where art thou".
    ON: Nu vad de ce sa ne suparam pe cei de la MS. Oricum TOTI ne trateaza cu posteriorul.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    razvanrazy: nu stiu, pe mine ideea asta cu "sa nu ne mai chinuim sa facem nimic" ma doare rau. Ma uit acum (ca tot s-a dus dintre noi) la cat s-a chinuit Steve Jobs pana a reusit. Sper doar sa nu reusim si noi cand n-o sa mai fie nevoie (de exp. sa apara Live in Romania cand o veni sfarsitul lumii )

    isis: My friend, chestia cu costurile nu mai tine de multicel. Google are de sute de ori mai multe servere in Romania, logistica, etc... Si uite ca nu moare. In plus, hai sa fim seriosi... nu or fi aceleasi costuri ca si in Africa de Sud? Si nu-mi spune ca acolo au mai multi useri, ca nu te cred

    daviddd: se mai intampla la ora 3:00 dimineata cand incerci sa scrii articole pentru ca editorii dorm. S-a corectat. Mea culpa!

  9. #9 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Cu faza cu Steve Jobs m-ai lovit la sentiment. Respect

  10. #10 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Africa de Sud unde oamenii sunt platiti in ore de somn si oxigen.

    ...da ei au Xbox Live.

  11. #11 SP
    Member rulzmaker's Avatar
    Eu unul m-am saturat sa ma umilesc pe internet prin tot felul de metode pentru a atrage atentia Microsoftului, cand ei nici nu dau 2 bani.
    Si sinceri sa fim, nici nu ne trebuie chiar atat de mult, tinand cont ca ne putem face conturi de exemplu pe UK si putem folosi paypal pentru plati. Oricum jocurile blocate pe regiune nu vor fi disponibile, deci nu avem nimic de pierdut concret. Eu unul m-am resemnat.

    Ignorance is bliss.

  12. #12 SP
    Junior Member Derek's Avatar
    Atat timp cat Romania va fi cunoscuta ca o tara care pirateaza, cu o putere de cumparare mult mai mica decat restul, nu cred ca vom avea Live. Sunt 2 factori foarte importanti, care merg mana-n mana. Nu renteaza sa investeti bani intr-un serviciu personalizat, atat timp cat profitul pe care il obtii din tara respectiva este foarte mic. Acelasi motiv pentru care la noi nu se fac evenimente comparabile cu cele din afara, nu exista magazine de profil cum exista in alte tari, etc samd. My 2 cents.

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In toate tarile se pirateaza. Nu-mi spune ca africanii isi permit toti originale... Dar daca nu se face ceva, cum ar fi garantarea unui serviciu premium contra cost (cum este Live-ul), nici nu se va schimba nimic. Multi pirateaza pe principiul "si-asa nu exista Live oficial pentru Romania" sau "degeaba mi-as lua jocul original, pentru ca e contentul blocat pt. Romania". Si-atunci prefera piratat, offline, "fara griji". Stii vorba aceea "Don't fight fire with fire!". Merge de minune aici

  14. #14 SP
    Junior Member mosorwvlad's Avatar
    Pirateria in Romania este la fel de folosita ca mersu pe jos. Chiar va mira decizia Microsoft de a nu da 2 bani pe noi ? cand noi nu dam nici macar 1 leu ?

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by mosorwvlad View Post
    Chiar va mira decizia Microsoft de a nu da 2 bani pe noi ? cand noi nu dam nici macar 1 leu ?
    Vorbesti in numele tau? Noi aici chiar ne cumparam jocurile... deci da, ma mira cand pe banii mei sunt privit ca un fel de mic jeg pe harta... Nu stiu de ce dar am impresia ca unii dintre voi va si complaceti in situatia asta. Ne vad cei de la Microsoft cam cum ii vad acum francezii pe romani zilele astea (niste cersetori nespalati)... si tot ce zice romanul este: "pai normal, ca asa merit!". Pfft. Se vede ca e buna vorba lu' tanti Udrea, cea cu "Noi suntem urmasii lui Traian. Suntem urmasii lui Traian Basescu!". Pacat... Ne doresc "succesuri"...

  16. #16 SP
    Junior Member Derek's Avatar
    @MonkY - Corect. E un cerc vicios. Dar lipsa live-ului mi se pare degraba o scuza, nu un motiv. Nici jocurile Single Player only nu se cumpara, deci... Preturile mari comparativ cu veniturile ar fi factorul principal. Apoi mai e si mentalitatea de "de ce sa dau bani, cand pot sa il iau moka de pe net ?".

  17. #17 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar
    Eu inca astept cu nerabdare un semn de la Sony si Microsoft. In acelasi timp, nu sunt de acord cu argumentul pirateriei. Uitati-va numai pe aria de bazar, sa vedeti cat de rapid se desfasoara tranazactiile pe acolo si o sa va dati seama ca lucrurile nu stau chiar asa. Apoi, asa cum a spus si MonkY nu exista padure fara uscaturi. Sunt multe alte tari in care pirateria este la cote comparabile cu cea din Romania.

    PS: Nu confundati pirateria de pe PC, cu cea de pe console !

  18. #18 SP
    Junior Member Derek's Avatar
    @piraterie issue - cred ca intrebarea cea mai corecta ar fi "Din toti posesorii de console din Romania, ce procent cumpara jocurile si ce procent le pirateaza ?" Eu cred ca procentul care pirateaza este semnificativ mai mare. Iar in legatura cu aria de bazar, intr-adevar, lumea vinde si cumpara, dar multe din ele sunt SH. Un om cumpara un joc nou din magazin, apoi il vinde SH. Cel care l-a luat SH il vinde la randul lui, si tot asa. Microsoft (sau orice producator) il ia in calcul doar pe primul care a cumparat, caci doar de la acela a inregistrat o forma de plata. Si sa luam in considerare si faptul ca multi care cumpara, cumpara din afara, pe adrese din afara si apoi le expediaza in tara.

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Avand in vedere ca se introduc "tehnologiile" de tip PSN Pass, OnlinePass si alte d-astea... chestia cu "producatorii nu mai scot bani din SH-uri" nu mai tine nici ea, chiar si cumparatorul la mana a 10-a fiind obligat sa plateasca o taxa (daca vrea servicii gen PSN sau Xbox Live). More money with just one game! Zero efort pt. publisheri/producatori...

  20. #20 SP
    Junior Member Derek's Avatar
    Corect, dar OnlinePass-urile abia au inceput sa apara, deci conteaza daca va exista piata pentru ele si la noi, si daca vom avea de unde sa le cumparam din Romania. Trebuie sa incercam sa scapam de stigmata asta.

    L.E. Si din cate stiu, unul din motivele pentru care nu exista LIVE/PSN in Romania era nivelul ridicat de fraude bancare online. Asta ar fi o chestie asupra careia nu prea avem ce face (noi, comunitatea de gameri din Romania).

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 28-08-2012, 09:26
  2. Replies: 0 Last Post: 24-02-2012, 10:21
  3. Replies: 8 Last Post: 08-06-2010, 12:34
  4. IP Comeback - Where`s the sequel? By drik in forum Console Club
    Replies: 13 Last Post: 28-01-2010, 15:16
  5. Where the Wild Things Are Videos By RonanN1 in forum Videos
    Replies: 4 Last Post: 14-10-2009, 15:45

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts