Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

View Poll Results: Esti de acord sa folosim banii din "buget" pentru upgrade?

Voters
40. You may not vote on this poll
  • Da, sunt de acord!

    36 90.00%
  • Nu, nu sunt de acord!

    4 10.00%
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 51

Thread: To upgrade or to not upgrade...

  1. #21 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz: sa fiu sincer, de data aceasta imi pun speranta in nebunia care se va isca in jurul lansarii Xbox One si PS4. Practic pana la sfarsitul anului incercam sa venim cu cat mai mult content, sa mearga totul super (ca atunci cand intra posibilul sponsor pe site, sa nu care cumva sa trebuiasca sa astepte 20 de secunde sa incarce o pagina, ca a doua oara nu-l mai prinzi), sa urcam ca nr. de utilizatori unici... si cum va veni momentul, vo incepe si eu (din nou) sa-i "agasez" pe toti cei de la noi (emag, domo, altex, mediagalaxy, etc...) cu o prezentare cat mai profi, si sa sper ca le vom atrage atentia.

    Ce ne lipseste noua este un PR bun... care de asta sa se ocupe. Daca se poate zilnic sa incerce sa ia legatura cu un distribuitor, magazin, etc... si sa nu se lase pana nu face rost de banii pe un an-doi.

  2. #22 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    acum sincer, avand in vedere numarul mare de useri, influenta pe care o are siteul, fiind cam singurul din RO pentru console si are si un forum foarte activ si in plus noi sustinem din toate puterile achizitionarea de jocuri originale si interzicem pirateria, pe cand pe alte siteuri se poate vorbi despre toate prostiile, ar trebui sa bata sponsorii la noi la usa... dar noah, traim in romania

  3. #23 SP
    Admin MonkY's Avatar
    AndRewqp: sa stii ca nu fugim dupa numarul mare de useri. Numarul respectiv a ajuns acolo fara a fi nimic fortat. Acum avem 23.000. Te rog sa ma crezi ca daca vrem, in maxim o luna putem avea 50.000 (limitandu-se accesul userilor de tip guest, care automat vor fi obligati sa-si faca un cont). Insa pe noi nu ne intereseaza (ca pe altii) sa fie acolo un numar cat mai mare... ci sa fie cat mai aproape de realitate. Sunt aproape 2.000 de useri banned (in general clone). Daca ne-ar fi interesat sa avem doar un nr. cat mai mare de useri, le "dadeam drumul" la toate cele.

    Cat despre influenta... nu stiu ce sa spun. Imi place insa sa cred ca suntem printre putinii care nu suntem influentati de nimeni si nimic. Nici macar de lipsa banilor pentru hosting. Adica, sa nu creada cineva ca daca vine un sponsor care zice "va platesc eu hostingul, dar omorati orice tine de vanzarile second hand"... acest lucru se va si intampla. Sau "platesc eu, dar vreau sa fiu exclusiv... sa fiu singurul care poate vinde jocuri noi". Chiar am avut propuneri de genul acesta (se stiu ei)... si am refuzat. La fel cum am avut propuneri sa vand site-ul (si am refuzat categoric).

    Din pacate multi din afara nu stiu ca pe consolegames.ro nu se discuta doar despre console... si considera de fiecare data ca vorbesc de un segment de nisa si atat. Este si motivul pentru care am incercat sa mai ridic in picioare si alte arii... si sa punem stiri din diverse categorii, astfel incat sa se poata discuta despre orice si sa se poata dezbate orice subiect. Slava Domnului ca nu avem multe chestii de tip CanCan. Desi dau bine la search engines, aduc hit-uri multe, pot spune ca suntem curati din punctul asta de vedere.

    Desi multi "hulesc" tipul de moderare pe CG... si unora nu le convine ca nu exista threaduri publice de scandal (pentru fiecare infractiune in parte)... trebuie sa recunosc ca a fost o alegere foarte buna, CG-ul fiind cel mai curat site de discutii libere pe care-l stiu (cel putin din Romania). Intrati pe site-urile mari, detinute de Intact, Media Pro & Co... si o sa va ingroziti. Nu doar ca nu cenzureaza cuvintele urate, dar moderatorii cred ca se ocupa cu altceva. Poti sa injuri linistit, atata timp cat le aduce mai mult trafic si hit-uri. Not gonna happen in here!

    Singura mare problema pe care o avem aici... este cea legata de bani. Si colac peste pupaza a venit si duda asta cu slowdowns, load-uri mari. Am inceput sa fac teste pe un nou search engine, sa optimizez bazele de date, sa mai inlocuiesc sau sa modific anumite functii... dar in final, din software nu poti contra balansa ceva ce ar trebui rezolvat hardware. La urma urmei, cu exceptia RAID-ului si a HDD-urilor Enterprise, sa nu uitam ca totusi avem un server care face 5 ani! Eu zic ca a rezistat eroic (normal, doar a costat o caruta de bani)...

  4. #24 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    @MonkY, tocmai de asta CG este singurul forum care il fregventez, si sunt sigur ca site-ul nu doar ca va suprevietui ci chiar va prospera.

  5. #25 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si ca sa exemplific ideea cu guests, cam asta este un exemplu bun: There are currently 922 users online. 82 members and 840 guests...

  6. #26 SP
    Junior Member alpha2003rol's Avatar
    Buna! OK pentru upgrade. Pentru hostingul de la anul in noiembrie/decembrie mai contribuim cu bani. Succes!!!

  7. #27 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mda... parca am avut gura "aurita"... azi noapte au picat 2 memorii Nu mai pornea serverul (de aceea ne cerem scuze pt. downtime)... au fost scoase cele defecte (sper sa nu mai fie si altele) si a plecat. Deci momentan stam in 12GB... Cum vad ca majoritatea a votat ca e de acord... voi face comanda de un kit de 32GB. Sa fie intr-un ceas bun!

  8. #28 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Memoriile sunt comandate si deja sunt pe drum. Prin urmare, in perioada urmatoare vom avea un mic downtime... timp in care vom schimba memoriile, procesoarele, si HDD-ul de backup. Sper sa fie totul OK. O sa anunt exact si cat au fost memoriile (au tras direct de pe card si inca nu mi-a aparut in extrasul ed cont)... si la fel voi anunta exact si cand vom avea micul downtime. Sper doar ca va fi totul OK...

  9. #29 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Memoriile sunt comandate si deja sunt pe drum. Prin urmare, in perioada urmatoare vom avea un mic downtime... timp in care vom schimba memoriile, procesoarele, si HDD-ul de backup. Sper sa fie totul OK. O sa anunt exact si cat au fost memoriile (au tras direct de pe card si inca nu mi-a aparut in extrasul ed cont)... si la fel voi anunta exact si cand vom avea micul downtime. Sper doar ca va fi totul OK...
    Le-ai montat? In ultimele zile a mers cam prost forumul, dar de azi dimineata am observat ca se misca mai bine, insa nu chiar asa de "fluent" ca in urma cu o luna-doua (de exemplu).

    EDIT: Rectific, pe thread-uri intra mai bine, dar in mesaje private tot extrem de greu intra. Sau cand postez ceva, astept destul de mult pana cand "termina" de incarcat postul, la fel si cand trimit un mesaj privat. Deci probabil nu-s montate, chiar sunt curios cat de bine va merge dupa upgrade.

  10. #30 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu am montat... am zis mai sus ca voi anunta exact cand va fi downtime-ul. Faptul ca merge bine cateodata, tine de load, de cati useri sunt online... ce procese ruleaza, etc. Eu sper sa se rezolve cu upgrade-ul la CPU-uri si RAM... pt. ca din acel moment totul e la MAXIM pe el. Mai mult de-atat... altul.

  11. #31 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si au venit memoriile. Arata bine... de testat nu am cum sa le testez (ca trebuie ECC tester)... asa ca, bag un Doamne Ajuta si astept sa-mi dea OK-ul de la Datacenter.
    Attached Images Attached Images img_3164_cr.jpg

  12. #32 SP
    Member cipvas's Avatar
    Aha...deci prin alea o sa treaca "asl, pls, tst"-urile noastre.

  13. #33 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Dap... o memorie o sa o marchez ca fiind speciala. Acolo vor sta trollii

    P.S. Cred ca duminica noaptea se va face operatiunea "monstru"

  14. #34 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    cam cat estimezi ca va fi downtime ?

  15. #35 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Dap... 7 memorii o sa le marchez ca fiind speciale. Acolo vor sta trollii

    P.S. Cred ca duminica noaptea se va face operatiunea "monstru"
    fixed it

  16. #36 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    cam cat estimezi ca va fi downtime ?
    Daca totul decurge perfect, 30 de minute.

  17. #37 SP
    Junior Member Busyka's Avatar
    Monky da-mi de stire daca sunt bune la ceva memoriile din atasament....poate o punem de o donatie (pacat ca nu am vazut threadul mai devreme )
    Attached Images Attached Images img717.jpg

  18. #38 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Busyka: multumim frumos de intentie. Primele 2 cred ca ar fi mers in proportie de 99% (sunt 2R) insa sunt de 2GB. Celelalte 2 sunt de dimensiunea celor luate acum, insa sunt 4R (lucru care ne dau 10% sanse sa mearga). Sa vedem azi daca se rezolva situatia cu ce am luat. Din fericire vom avea in Datacenter un server pe care sa putem testa noile memorii si procesoare.

    Cu aceasta ocazie anunt ca downtime-ul va avea loc dupa ora 22:00 (nu pot specifica exact ora pentru ca nu stiu cat va dura testul de RAM si CPU-uri). Daca testul dureaza o ora si sunt OK toate cele... probabil intre 23:00 si 23:30 vom fi down. Scuze pentru inconveniente!

  19. #39 SP
    Member Snake's Avatar
    Cum e? Ati reusit upgrade-ul?

  20. #40 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Da, dar nu in totalitate. Acum m-am intors din Datacenter si pic de somn. Ceea ce trebuia sa dureze maxim o ora s-a prelungit la 6 ore. Din fericire downtime-ul a fost undeva sub o ora... dar am pierdut enorm de mult timp pentru a testa memoriile de server. Ocazie cu care am aflat si eu ca Memtest pe un server cu ECC este cam egal cu zero. Mai exact... desi una din memorii era busita, Memtest-ul a dat OK.

    Din fericire, cu ultimul update de BIOS de la Intel am sarit si de limita de 16GB... a recunoscut si noile procesoare. Am pus si HDD-ul mai rapid si mai mare pt. backup. Dar, ramane problema memoriei busite, care automat a dezactivat memoria pereche. Prin urmare acum stam cu "doar" 24GB pana trimit memoria defecta in UK... si astept alta.

    Una peste alta, nu e rau. Dar sunt rupt de oboseala... asa ca optimizarile pt. ceva mai mult RAM si testele le voi face dupa ce trag un pui de somn. Inca odata, sorry pt. downtime, dar era necesar.

    P.S. Pana se termina backup-ul... va fi un load ceva mai mare decat de obicei, pentru ca nu am mai stat sa si copiem la loc de pe vechiul HDD (pt. a scurta downtime-ul).

    ---------- Post added 22-07-2013 at 09:58 ----------

    Mbon, intre timp vad ca a aparut si tranzactia pe card. Au tras 1727 RON (adica echivalentul a 335 GBP cu tot cu shipping)... In EUR ar veni cam 390 EUR. Eu zic ca e bine, avand in vedere ca estimarea initiala era de 5-600 EUR. Oricum, voi suporta eu cheltuiala pt. shipping back & replacement la memoria busita. Tough luck

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Upgrade la SSD By tudyniuz in forum Hardware
    Replies: 61 Last Post: 24-05-2014, 00:46
  2. It's time for an upgrade! By MonkY in forum Hot Story
    Replies: 31 Last Post: 02-06-2011, 18:49
  3. Upgrade HDD PS3 By justamodel in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 17 Last Post: 16-06-2009, 22:18
  4. Upgrade reports... By MonkY in forum Help Desk
    Replies: 32 Last Post: 07-03-2009, 23:15

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts