Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 47

Thread: TOP 10 Jocuri PS3, Xbox360, Wii si PC

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    TOP 10 Jocuri PS3, Xbox360, Wii si PC

    Inainte de toate, mentionez ca acesta nu se doreste a fi un thread de Versus. Nu dorim sa facem o comparatie intre calitatile consolelor vs PS si nici nu vrem sa dam unor fanboys inca o tema de discutie. Este o simpla statistica a vanzarilor pentru consolele de la Sony, Microsoft, Nintendo, si pentru a nu supara pe nimeni, vom afisa si cifrele de vanzari pentru jocurile de PC. Iar la sfarsit, vom face o mica analiza (mai ales ca tot este la moda acest lucru in perioade de criza) pentru a vedea cum au evoluat vanzarile in industria de gaming. Datele sunt preluate de pe vgchartz, date care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi destul de exacte. Intr-adevar, unele date nu au mai fost updatate in ultima perioada, insa consideram ca marja de eroare este foarte mica, in general fiind vorba de titluri mai vechi ale caror vanzari nu puteau schimba foarte mult clasamentul. Mentionez ca datele sunt preluate astazi 14.05.2009. Prin urmare, sa incepem (in ordinea "varstei"):

    TOP 10 vanzari jocuri PC:
    1. The Sims - 16.08 milioane
    2. World of Warcraft - 9.19 milioane
    3. Half Life - 7.85 milioane
    4. Myst - 7.79 milioane
    5. The Sims 2 - 5.21 milioane
    6. World of Warcraft The Burning Crusade - 4.81 milioane
    7. Microsoft Flight Simulator - 4.69 milioane
    8. Half Life 2 - 4.13 milioane
    9. Theme Hospital - 3.99 milioane
    10. Doom II - 3.81 milioane
    TOP 10 vanzari jocuri Microsoft Xbox 360:
    1. Halo 3 - 9.61 milioane
    2. Call of Duty Modern Warfare - 7.33 milioane
    3. GTA IV - 7.03 milioane
    4. Gears of War - 5.88 milioane
    5. Call of Duty WaW - 5.45 milioane
    6. Gears of War 2 - 4.87 milioane
    7. Assasin's Creed - 4.49 milioane
    8. Guitar Hero III - Legends of Rock - 4.23 milioane
    9. Forza Motorsport 2 - 3.98 milioane
    10. Lego Indiana Jones the Original Adventures - 3.30 milioane
    TOP 10 vanzari jocuri Sony Playstation 3:
    1. Grand Theft Auto 4 - 5.59 milioane
    2. Call Of Duty 4: Modern Warfare - 4.26 milioane
    3. Metal Gear Solid 4 - 3.93 milioane
    4. Resistance: Fall Of Man - 3.59 milioane
    5. Motorstorm - 3.49 milioane
    6. Assasin's Creed - 3.36 milioane
    7. Call of Duty World at War - 3.25 milioane
    8. Gran Turismo 5 Prologue - 3.02 milioane
    9. Uncharted Drake's Fortune - 2.34 milioane
    10. LittleBigPlanet - 2.22 milioane
    TOP 10 vanzari jocuri Nintendo Wii:
    1. Wii Sports - 44.60 milioane
    2. Wii Play - 23.22 milioane
    3. Wii Fit - 18.91 milioane
    4. Mario Kart Wii - 15.73 milioane
    5. Super Smash Bros Brawl - 8.49 milioane
    6. Super Mario Galaxy - 8.02 milioane
    7. Mario & Sonic at Olimpic Games - 7.09 milioane
    8. Mario Party 8 - 6.55 milioane
    9. The Legend of Zelda Twilight Princess - 5.28 milioane
    10. Guitar Hero III Legends of Rock - 4.21 milioane
    TOP 10 vanzari jocuri toate consolele si PC:
    1. Wii Sports - Nintendo Wii - 44.60 milioane
    2. Super Mario Bros - Nintendo Entertainment System NES - 40.24 milioane
    3. Pokemon Red / Green / Blue - Nintendo GameBoy - 31.38 milioane
    4. Tetris - Nintendo GameBoy - 30.26 milioane
    5. Duck Hunt - Nintendo Entertainment System NES - 28.31 milioane
    6. Wii Play - Nintendo Wii - 23.22 milioane
    7. Pokemon Gold / Silver - Nintendo GameBoy - 23.11 milioane
    8. Nintendogs - Nintendo DS - 22.34 milioane
    9. Super Mario World - Super Nintendo Entertainment System SNES - 20.61 milioane
    10. Wii Fit - Nintendo Wii - 18.91 milioane
    Bon, rezultatele fiind puse "pe hartie", ce analize putem face ? In primul rand, nu putem sa nu observam ca in TOP 10 GAMES, nu exista NIMIC altceva in afara de Nintendo. Acesta ramane REGE atat cu jocuri clasice precum Tetris si Duck Hunt dar si cu jocurile pentru nebunia de consola numita Wii. Prin urmare, putem spune cu siguranta ca oamenii nu se uita neaparat la puterea grafica, puterea de procesare a unei console sau a unui PC. Marea majoritatea a gamerilor vor si au vrut dintotdeauna sa se relaxeze si sa se distreze intr-un joc. Iar Nintendo, din momentul in care a salvat industria gamingului de la colaps, a inteles acest lucru. Bravo lor !

    Mai departe, vedem vanzarile celor de la Microsoft cu mult peste cele de la Sony. Insa nu trebuie scapat din vedere faptul ca PS3 are o intarziere de un an si jumatate. Pe de alta parte totusi majoritatea jocurilor din TOP sunt jocuri care au avut mare succes in multiplayer. Iar multiplayerul pe Xbox 360 costa, pe cand pe PS3 este gratuit. Prin urmare, nu putem spune decat ca Sony trebuie sa traga tare ca sa vorbeaca "de la egal la egal" la vanzari.

    Cat despre TOP 10 jocuri PC... asa cum spuneam mai demulticel si eram luat "peste picior", PC is dying. Mai toate jocurile din TOP sunt jocuri foarte vechi, nici-unul din marile titluri lansate in ultimul an nereusind sa aiba succes pe PC. Nu putem sa ignoram acest lucru. E un adevar pe care multi incearca sa nu-l vada, apasand pedala pe acceleratie si aruncand pe piata placi video cu 2-4GB RAM, cu zeci de milioane de pixeli shaderi si alte nebuniii. Le-as recomanda sa arunce o privire in camera gamerului care inca se joaca pe PS2 sau Wii in 640x480 (maxim) si se distreaza de nota 10. Acestea fiind spuse, va multumesc pentru atentia acordata, si sper ca cifrele de mai sus sa ii ajute inclusiv pe cei care nu stiu incotro sa se indrepte. Enjoy the games and stop wasting money !
    Attached Images Attached Images top_10_games_pc_xbox360_ps3_wii.jpg

  2. #2 SP
    Member Kratos's Avatar
    Nintendo ramane rege. Nu-mi doresc de la ei decat sa scoata un Wii 2 cu un hardware mai performant. Atunci vor putea "ataca" toate genurile de jocuri, toate categoriile. Atunci Nintendo va fi un zeu al gamingului, nu doar un rege. Si eu sunt de parere ca PC-ul e in cadere libera. Mai sunt o mana de titluri, majoritatea RTS si MMORPG care mai fac vanzari. Dar, cand se vor destepta cei de la Blizzard & Co ma tem ca nu vom mai vorbi de upgrade-uri la placa video din 3 in 3 luni sau alte aberatii de genul acesta. Cat despre Sony si Microsoft, chiar imi place de ei. Isi vad de treaba, fiecare cu exclusivitatile sale, fiecare cu titluri din ce in ce mai bune. Si concurenta asta ajuta mult. Sper sa o tina tot asa si sa vedem in curand si cateva jocuri de PS3 sau Xbox 360 in TOP 10 sales. Insa trebuie sa fie opere de arta pentru asta. Amen to that !

  3. #3 SP
    Member Solozaur's Avatar
    Felicitari Monky pentru mini-articol, si clar felicitari Nintendo pentru ce au reusit cu Wii! Desi eu personal nu ii vad rostul si nu pot sa cred cat de bine se vinde nu pot sa o vorbesc de rau, inseamna ca a ocupat un loc in sectiunea de gaming in care alte console nu prea umbla! Asta da viziune.

    Bravo lor!

  4. #4 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Top 10 all time numai Nintendo, cred ca asta spune multe despre ei. Sony si Microsoft stau bine. Nu stiam ca Halo 3 a vandut 9.61 milioane. Call of Duty WaW s-a vandut foarte bine, iar Call of Duty 4 este regele FPSurilor. PCul e in declin. Toate titlurile din aceea lista sunt vechi de cel putin 3 ani.

  5. #5 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Pentru cei care nu cunosc singura companie producatoare de console la ora actuala care CASTIGA bani din vanzarea Hardware ului este Nintendo (cu Wii si NDS/NDS lite si NDSi) - ca o picanterie (se pare ca adevarata) consola nintendo WII se VA SCUMPI pe viitor (spre deosebire de consolele de la Sony si Microsoft care au o tendinta de ieftinire in timp ce tehnologia producatoare se maturizeaza, a se citi - "hai sa folosim materiale mai ieftine si mai proaste si sa mai taiem din feature urile consolei ca e prea desteapta" - cazul sony - si "nu ne intereseaza de problemele consolei, pentru noi nu exista nici o problema cu consola noastra" - cazul microsoft -)

  6. #6 SP
    Member Dromoter's Avatar
    My god ...ce bine sta nintendo .

  7. #7 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Monky, asa cum spui despre PC ca e pe duca, ai putea spune si despre muzica populara, dar adevarul este ca they're not going anywhere anytime soon, iar asta nu de ieri, de azi.

  8. #8 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Mda.. au vazut unii milioane in dreptul lui Nintendo si acu sar cu respectele. In primul rand, primele 2 jocuri din top (ca de restul nu stiu) au fost bundle-uri cu consolele respective. Astfel ca n-aveai cum sa nu le cumperi si pe ele.
    Intr-un top retail n-au ce cauta.

    O fi Nintendo rege dar nu poate face minuni. Degeaba ei scot jocuri geniale daca producatorii 3rd party scot doar porcarii pt platformele lor. Numeri pe degete jocurile bune pt Wii care nu sunt facute de Nintendo. La DS situatia e un pic mai buna, dar nu cu mult.

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sanjuro: atata timp cat nu sunt vanzari, castiguri din ce in ce mai mici... rezultatul e clar. Se duc in jos. N-am afirmat niciodata ca PC-ul dispare, ci doar ca se poate vedea clar din topurile vanzarilor si nimic mai mult. Daca as fi vazut un Crysis, sau un joc recent care s-a vandut bine pe PC, as fi fost de acord cu tine. Pentru mine, cifrele vorbesc. Sims 2 a ajuns acolo cu cele 40 de addonuri sau cate Dzeu or fi pt. el. WoW se apropie usor usor de 3 ani si este pe o piata unde nu sunt prea multi competitori...

    Khan: Nintendo e rege, n-ai ce sa-i faci. Cat despre bundle sau nu... si placile video de PC se vand cu bundle-uri gen Crysis. Si ce daca ? E nesemnificativ. Asta este, trebuie sa acceptam ca vorbim de gaming, nu de industria auto...

  10. #10 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Monky, vei vedea numere in momentul in care vor aparea Starcraft 2 si Diablo III, iar Kratos, tot in acel moment, vei vedea ca cei de la Blizzard sunt prea destepti.
    Monky, nu vad de ce nu ai fost de-acord cu comparatia mea si ai scris cu alte cuvinte ceva ce apare si in primul post.

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Sanjuro View Post
    Monky, vei vedea numere in momentul in care vor aparea Starcraft 2 si Diablo III, iar Kratos, tot in acel moment, vei vedea ca cei de la Blizzard sunt prea destepti.
    Daca doream sa fac un articol despre viitor, poate il faceam. Eu am scris un articol despre vanzarile de pana acum. Imi pare rau, n-o cunosc pe Mama Omida ca sa stiu ce vanzari va avea firma X sau Y. Sorry, cand voi avea acele puteri, o sa-ti fac pe plac si o sa iti prezic... intr-un articol special.

    P.S. Sa inteleg din ce spui tu ca PC-ul se bazeaza pe o singura firma (aka Blizzard) ca sa-l salveze ? Well, good for you then. Mai ales ca sunt sanse sa iasa Diablo III pe console (unde se va vinde probabil intr-un numar de n ori mai mare chiar si decat numarul downloadurilor aceluiasi titlu de pe torrents - vezi cazul Assasin's Creed care s-a vandut de aproximativ 16 ori mai bine pe PS3 si X360 fata de PC). Anyway... daca nu-mi placea de Blizzard, ti-as fi zis sa te gandesti la un upgrade la PC (o suma cu 3 zerouri cel putin) ca sa poti sa joci ceva fluent...

  12. #12 SP
    Member Solozaur's Avatar
    Apropo de Starcraft 2, chiar sunt curios ce vanzari o sa aiba, pana acuma majoritatea persoanelor ce se joace pe pc cu care am vorbit mi-au spus ca o sa-l cumpere cand apare, si asta daca ne gandim ca in general putina lume se obosese sa cumpere un joc pe pc original (e urat dat e adevarat).

    Si sa fiu ontopic: eu n-am fost niciodata fan wii, si inca mi-e o dilema cum vand atat de bine, dar atata timp cat vand..nu prea avem ce sa le zicem!

  13. #13 SP
    Member Kratos's Avatar
    Quote Originally Posted by Sanjuro View Post
    vei vedea numere in momentul in care vor aparea Starcraft 2 si Diablo III
    Quote Originally Posted by Solozaur View Post
    Apropo de Starcraft 2, ... pana acuma majoritatea persoanelor ce se joace pe pc cu care am vorbit mi-au spus ca o sa-l cumpere cand apare
    Extraordinar. Apare Starcraft 2 si da faliment Nintendo, Sony si Microsoft. Pfft. Uite ca eu n-am motiv sa-l cumpar. Nu-mi plac strategiile (desi W3 a fost o exceptie - l-am jucat mai mult ca un RPG). Si sunt satul de jocuri d-astea care apar odata la 10 ani (pardon, sunt 11 ani de cand a iesit Starcraft si Diablo 3 pe PC). Eu joc 50-100 de jocuri pe an, din care sa zic ca 20 sunt bune si foarte bune. Acum ce sa fac, sa stau la mila lui Blizzard sa-mi dea si mie cate un joc bun la fiecare 10-11 ani ? Nici-o sansa.

    Si asa ca o tot dai cu PC-ul in sus si in jos (mai era unul tphase parca), pentru cultura ta generala, Starcraft a iesit pana si pe Nintendo 64. PS3 suporta mouse (cred ca si Xbox 360 suporta daca vrea Microsoft - dar nu vrea, ca-i moare vanzarea de licente Windows pe care sa ruleze Starcraft 4) asa ca nu e mare branza sa iasa si pe el. Problema e daca il vrem. Eu unul nu.

    Eu pe PC mai am doar un joc. Si acela la care nu mai platesc de vre-un an (e vorba de World of Warcraft). Si ma uit acum ca desi e un joc care merge doar online (deci neaparat cu licenta) nu face fata la un "amarat" de Mario Kart. Atat !

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Va avertizez de acum... nu care cumva sa incepeti un flame war, console vs pc. Inca odata repet. Stick to the facts ! Aveti cifrele, contestati-le daca doriti, dar sa nu incepeti un versus, pt. ca nu are rost. Fiecare se joaca pe ce doreste, cum doreste. Eventual il si cumpara

  15. #15 SP
    Member Snake's Avatar
    Ohoo. Ce cifre. Chiar buna treaba cu comparatia la vanzari (pentru ca la downloaduri stim bine cum stam )
    Imi place cat de bine sta GTA IV. Aproape 13 milioane de copii pe ambele console (fara sa fie numarat si addonul). Si imi place sa vad acolo un vechi joc si bun: Myst. Ce vremuri ! Si Half Life, care merita, indiferent de platforma. Iar de Nintendo ce sa mai zici ? Jos palaria ! Sper sa traga si Microsoft si Sony sa vina din urma, ca altfel, cum zicea cineva mai sus dupa Wii 2 nu cred ca mai sufla nimeni. In afara de Blizzard, care probabil va scoate intr-un final Ghost

  16. #16 SP
    Member zaice's Avatar
    Foarte interesant articol.Subscriu si eu la ideea ca, pe ansamblu, au scazut vanzariile.Raman la parerea ca acest articol,precum a prcizat si Monky,nu poate fi vorba de un Pc versus WII,in ideea ca senzatia la Wii este mult mai interactiva si dinamica decat la un PC.Sper ca,in aceasta criza,sa existe si un rezultat bun si-anume imbunatatirea calitatii jocurilor.In criza se pierd averi dar se si fac mari averi.Se inchid mari firme,dar sunt si fuziuni,achizitii etc.Sa speram doar ca spiritul industriei gaming-ului sa mai faca un pas spre o treapta mai inalta a performantei.Game On

  17. #17 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Inteleg ca sunt minoritar, dar va enervati aiurea. De unde si pana unde s-a inteles ca aia 3 vor da faliment si ca PC-ul e the best, nu-mi dau seama. Pai daca da 360 faliment, imi bag ghiara-n gat la cati bani mi-a inghitit platforma asta. Lumea nu mai joaca pe PC ca nu mai are ce, de-asta nici nu se mai vinde. Asta-i adevarul, PC-ul sta doar in Blizzard, pentru ca ei sunt singurii care scot/vor scoate ceva care sa merite luat, dar si cand apar jocurile lor se cunoaste. PC-ul a devenit un fel de Rolling Stones, nu se aude nimic de ei ani de zile, dar cand apar cu un album si cu un turneu everybody's on board. Rolul asta il joaca de foarte mult timp si de-asta sta in starea asta de suspended animation. Nici nu are nevoie de vanzari exorbitante, ci de 2-3 developeri seriosi ca sa continue, lucru care se si intampla. It's not dying.
    Mai e si aspectul vanzarilor on-line, pe care din pacate nu-l vad acoperit cu cifre pe nicaieri. In fine, nu conteaza prea mult pentru voi si nu am de gand sa talk some sense into you, prea sunteti porniti. Ati putea face o incercare sa vedeti cat de usor e sa gasesti pe PC un lobby full de COD 4, 5, L4D, Battlefield 2, GTA IV, etc., in ciuda vanzarilor mici. Daca nu luati contact cu scena, nu inseamna ca nu e activa.
    Eu imi amintesc ca generatia trecuta Nintendo era cu piciorul in groapa, chiar daca aveau top 10-le ala asigurat.
    Multa bafta si nu ma mai bag in discutii de-astea ca n-are rost.

  18. #18 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    dar si cu jocurile pentru nebunia de consola numita Wii.
    Mda. Hai sa ne uitam in top. Wii Sports, Wii Fit si Wii Play. Daca astea sunt jocurile etalon ale companiei Nintendo in actuala generatie prefer sa ma lipsesc.
    De ce nici macar un joc de-al lor care nu s-a dat intr-un bundle cu ceva nu e in top? E ca si cum eu imi cumpar maine o masina, si Volvo se lauda cu cele mai vandute capace de roti.
    Doar pentru ca ofera stabilitate in ceea ce priveste bundle-urile unei console, asta nu-i face mai breji. Daca PS2 ar fi avut acelasi joc bundle de la lansare si pana acum ar fi fost cu siguranta un intrus in topul Nintendo de aici.
    Daca e sa laudam Nintendo, ii laudam pentru Mario 64, Zelda cat si tehnologia din spatele Wii-ului.
    Nintendo inca incearca sa convinga lumea de faptul ca Wii nu e o jucarie, e o consola de jocuri. Multi iau Wii, se joaca doar Sport si atat. Cam prost marketingul pentru un "rege".

    @Kratos - ai sarit cam aiurea. Ai facut o exagerare nesimtita dupa care ai raportat situatia PC-ului la persoana ta, de parca tu ai fi in centrul universului. Ma rog, ideea e ca era foarte important ca noi sa stim cum iti plac tie strategiile si in ce stil ai jucat W3 ca sa ne facem o idee despre viitoarele influente in industrie.
    Tunning-ul si patch-ingul care se face la jocurile Blizzard e nebunie. La vreo 6 ani dupa lansare de exemplu, inca se mai scoteau patchuri pentru Diablo 2. Si nu din cauza ca era jocul plin de buguri ci pentru ca il balansau diferit de fiecare data, jocul schimbandu-se dupa fiecare patch.
    Concluzia e ca nu trebuie sa astepti 11 ani intre jocurile respective, pentru ca in mare parte daca iei unul, te tine pe putin 5-6 ani de jucat. Dar daca ai ars si tu un CD ca sa termini campania "pe piratelea" cred ca ar fi cam ipocrizie sa vii sa-ti dai parerea pe un thread de vanzari.
    Ca spui tu de mila Blizzard, eu spun de mila la care sta posesorul de Wii in fata lui Nintendo. Cat trebuie sa astepte pentru urmatorul joc first party pe Wii pentru a mai avea parte de un joc bun? Si vorba aia - Nintendo rege/PC pe "duca".

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sanjuro: Eu zic ca n-ar strica sa iasa jocuri bune si pe PC. Momentan eu nu le vad. Asta este, poate-si revine... nu cred ca deranjeaza pe cineva. Dar atata timp cat o face obligandu-te sa bagi tone de bani in PC... bleah...

    Khan: de ce alegi doar ce iti place pentru comentarii (and watch the language please, nu e nevoie de injurii) ? Ai ales Wii Sport, Fit si Play. Dar de Mario Kart, care nu e cu nici-un bundle (ba mai mult, costa chiar mai mult pachetul cu "accesoriul" de transforma wiimotele in volan), cum Dzeu de s-a vandut de 2 ori mai bine decat Halo 3, nu zici nimic ? Ca la ala n-am vazut nici-o reclama, n-am vazut party-uri ala Halo, stuff like that. Inca odata... trebuie sa intelegi ca majoritatea gamerilor nu suntem astia care traim prin RPG-uri si visam la SF-uri... majoritatea sunt pusti/oameni care vor sa se relaxeze/distreze la jocuri si nimic mai mult. Oameni pe care-i doare in cot daca au 3 procesoare in cutiuta aia pe care apasa Play sau nu au nimic. Iar oamenii astia fac vanzarile... Noi, mai ales ca romani, nici nu contam in calculul acela. Probabil ca din topurile de acolo, doar WoW sa se fi vandut in numar masiv la noi (ca deh, nu se sparge) pt. ca in rest, vorbim de zeci, maxim sute de unitati vandute. And that's... like zero

    Una peste alta, eu nu m-am mai distrat de mult cu prietenii asa cum am facut-o pe Wii. Numai pt. party games daca o iei, si tot isi merita si ultimul leut. De Zelda, Mario, Metroid & Co nici nu mai vorbesc... aia sunt deja in legenda

  20. #20 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Fara suparare, dar ati ajuns sa urati exact platforma ce produce milioanele alea de jocuri de care se face vorbire in topul acesata . Daca moare PC-ul mor si consolele nu ?Si nu e adevarat ca trebuie sa iti schimbi placa video din 3 in 3 luni, in unul din PC-uri am un amarat de 8600gt cu care am jucat F.E.A.R. 2 cu detaliile la maxim deci sa fim putin realisti .

    Cat despre Nintendo, da, este intr-adevar regele consolelor si nu prin numarul de procesoare pe care il are in el (vorba lui monky) ci pur si simplu prin factorul "fun" care este inglobat in el. Majoritatea gamerilor sunt casual nu hardcore, asa ca de asta exista vanzarile alea.

    P.S. Blizard, Blizzard te iubim!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Top 10 Jocuri pentru Wii By GreyhounD in forum Nintendo Wii
    Replies: 11 Last Post: 18-07-2011, 15:16

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts