Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 43

Thread: Why do haters do what they do?

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Why do haters do what they do?

    Oare chiar nu aveam ce face la 2-3:00 dimineata si trebuia sa scriu un astfel de articol ? Poate ca aveam ceva (chiar 2 jocuri bune, unul pe PS3 si altul pe Xbox 360) insa am zis sa fac un mic sacrificiu si sa incerc sa pun punct luptei asteia dintre fanboys... o lupta care mi se pare complet aiurea. Sincer pe mine au inceput sa ma oboseasca aluziile despre consola "mai perfecta" decat cealalta. Daca acum cativa ani m-as fi enervat la maxim, acum sunt mai calm. Dau cate un ban si ma gandesc ca cel care spune asta are una (sau mai multe din urmatoarele probleme):

    1. Este hater. Simplu. Este genul de gamer care daca si-ar fi luat initial PS3 ar fi urat Xbox 360 iar daca si-ar fi luat intai Xbox 360 ar fi urat PS3. Chestie de conjunctura. Si de conexiuni slabe undeva la mansarda.

    2. Este troll. Poate sa nu detina niciuna din cele 3 console (PS3, Xbox 360, Wii), el va ura oricum cel putin 2 din ele si pe toti utilizatorii sai. Sau mai rau, le va ura pe toate, dupa cum se scoala dimineata. Aici problemele mentale sunt de obicei cauza. Sau mai simplu ura. Pentru orice, oricine, oricand !

    3. Nu-si permite sa le cumpere pe ambele si jocurile aferente, sau de ce nu chiar pe toate trei, si atunci ce sa faca si el... incearca sa-si explice singur ce alegere inteleapta a facut, si ce prost au ales ceilalti. Deh, strugurii sunt acrii. Aici e problema de buget, cu mici zvacniri de hater transformate in "mai bine dau in ei ca oricum nu voi fi in tabara lor vreodata".

    4. Se crede prea inteligent. Cand si-a ales consola, a stat si a studiat filozofia din spatele consolei, a developerilor, a motoraselor din spatele industriei, a analizat toate costurile, a prevazut viitorul jocurilor exclusive si a tras linie: This is the one ! Tot ce a venit dupa, indiferent ca s-a potrivit sau nu previziunilor sale, ca i-a dat calculele peste cap, nu mai conteaza. Ceea ce a ales el este SINGURA solutie ! De obicei aici apar mici tente de psihoza, in special cand i se demonstreaza ca e posibil sa fi ales gresit.

    5. Se crede prea funny. E genul care desi se joaca pe orice consola prinde, ba eventual se si ocupa de comercializarea lor sau a jocurilor pe diverse platforme, are o placere ascunsa din a lua la misto o tabara sau alta. De obicei are mici inclinatii spre cel care se crede prea inteligent. Din pacate devine repede enervant si repetitiv.

    Acum, daca nu va gasiti in lista de mai sus, e bine. E un semn bun. Sunteti consolisti adevarati. Daca insa incercati sa va eschivati de la unul din punctele de mai sus, ar fi timpul sa va revizuiti parerile. Nu pentru ca o spun eu, ci pentru ca mi se pare fara sens. Exclusivitati vor iesi tot timpul pe fiecare din cele 3 console mari, jocuri de 10 vor iesi multiplaform sau exclusive... nu incercati sa comparati mere cu pere insa. Poate anul acesta va fi anul PS3, anul trecut af fi fost al lui Xbox 360, si in toate topurile de vanzari sa fie Wii-ul... conteaza ?

    Cred ca aici singurul lucru care conteaza este competitia. Va garantez 1000% ca daca oricare din cele 2 console next-gen nu ar fi iesit pe piata, acum aveati maxim 50% din titlurile actuale, cel putin 50% din calitatea jocurilor mai jos si preturile cu 50% mai mari (cel putin). So, why blame on the other console ? Cand de fapt va usureaza buzunarul, ar trebui sa va incante cu jocurile bune care ridica stacheta... Nu inteleg...

    Si pentru ca nu vreau sa devenim ca alt forum caruia nu-i spun numele si sa ajungem sa cultivam trolls si haters, smart a**es si funny clowns pe-aici, o sa incepem sa taiem in carne vie la orice chestie legata de fanboyism aiurea. Daca nu va puteti retine in a face misto de cei care sunt dealtfel consolisti ca si voi... si care cu putin timp in urma erau luati la misto pe mai peste tot... well, daca nu puteti face asta, atunci va garantez ca veti pleca pe alte site-uri mai acceptabile pentru voi.

    Acelasi lucru este valabil si pentru PC fanboys. Noi aici am acceptat fara probleme discutii despre orice joc pe PC. Consideram ca si PC-ul ajuta la ridicarea calitatii/performantei, la scaderea preturilor... ce sa mai, concurenta este intotdeauna buna. Insa de aici si pana la a lasa pe oricine sa ne explice cum ca pe console versiunea este "dumbed down" sau pentru "fraieri", e cale lunga. Iar cei care vor face astfel de afirmatii, le vom ura calatorie sprancenata spre locuri unde sa poata discuta linistiti despre crackuri, patchuri, drivere si orice altceva doresc.

    Imi pare rau, poate parea un ton prea autoritar... insa nu doresc sa ajungem ca pe site-urile fanboysilor americani (nu vreau sa jignesc o natiune, ma refer strict la cei care pot fi catalogati ca redneck fanboys) care numai de dragul de a face rau, ajung sa intre pe orice forum, orice site al consolei "adverse" si sa dea note proaste, sa faca bad reviews, sa faca un misto care de cele mai multe ori este complet exagerat. Un bun exemplu ar fi Elpresador, care spre rusinea mea, isi duce existenta si pe forumul nostru aici. Va garantez ca o sa dispara si el. Fanii lui daca doresc il pot vizita pe Youtube sau pe alte site-uri. Cred ca zbieratul, datul din maini, flegmele si alte aberatii la adresa unei alte console denota un IQ mult prea jos pentru a sta pe site-ul nostru.

    Un alt exemplu aici sunt cei care strica notele unor jocuri de nota 10. Nu de multe ori am vazut pe site-uri chiar respectate cum a fost nevoie de reinventarea sistemului de votare, doar pentru ca userii "hateri" dadeau note de 1. Culmea este ca aproape sigur nici-unul din managementul sau PR-ul unei console nu-si impinge fanii sa faca asa ceva. Dar intr-o lume in care agresivitatea, ura, contra este la moda... e normal sa apara si astfel de cazuri.

    Well, eu o repet... pe CG nu vom mai accepta asa ceva. Va readuc aminte ca scopul nostru nu este de a avea cati mai multi utilizatori cu orice pret. Dintotdeauna ne-am dorit o comunitate unita, indiferent daca e vorba de doar 200-300 de useri sau 2000-3000. Preferam calitate decat cantitate... Chiar eu ieri am facut un test de spam, m-am luat de diversi useri... incercand sa studiez reactiile fiecaruia. Multi s-au ferit pentru ca ma stiu ca Administrator... insa multi nu au rezistat in a-si mentine contrele. Si desi nu ma deranjeaza niciodata discutiile in contradictoriu cu argumente serioase, cele puerile ale cate unui fanboy ma plictisesc la culme. Repet, pana nu demult, m-as fi enervat. Acum, o sa incep sa spun "Inca unul care ne paraseste".

    Sa nu credeti ca am devenit prea seriosi, ca nu mai stim de gluma. Nu se supara nimeni pe o comparatie inocenta... de exemplu al aceluiasi joc prezentat pe ambele console. Doar prin astfel de comparatii putem afla care versiune este mai buna... si sunt multi care nu vor sa arunce bani pe o varianta taiata a jocului. Nu se supara nimeni pe o gluma la adresa lui Kratos sau a lui Master Chief. Poate doar fanboys o fac. Eh, e numai bine pentru a aplica banhammer-ul...

    Sper ca nu am jignit pe nimeni (in afara celor care nu pot fi decat fanboys mai mult decat consolisti, celor care prefera scandalul decat sa se bucure de comunitatea CG). Daca am facut-o, imi cer scuze. Insa ban-ul tot va fi acordat. Sa nu intelegeti gresit. Nu se va trece peste regulament. Ban pt. troll/flame va fi ca si pana acum o infractiune cu warning initial. Insa daca pana acum incercam sa contra-argumentam, sa contracaram ceea ce incerca sa explice in lumea lui de fanboy... si sa incercam sa-l convingem ca vede gresit lucrurile... well, de data aceasta warn, ban si la revedere.

    Acestea fiind spuse, va multumesc pentru rabdarea acordata si va doresc o vizita cat mai placuta pe ConsoleGames.ro !
    Attached Images Attached Images make_love_not_war_consoles.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    cu un singur lucru nu sunt de acord. cu cenzura nebunului. dimpotriva, ar trebui lasat acolo unde e si mentionat..ASA NU! am ras cu lacrimi la multe din posturile lui insa am facut-o pentru ca imi dadeam seama cit de dus este, nu pentru ca apreciez (tot) ceea ce spune. omu e sick, e funny, e fanboy si toata lumea trebuie sa-l ia asa cum e, insa cenzura lui nu mi se pare cea mai buna solutie pentru contracararea fenomenului.

    pana una alta, fanboyismul ne arde in masura in care produce flamewars. linkurile cu nebunu nu au produs flamewars aici. cei care au postat fanboyisme le-au produs, iar daca cineva este intr-atat de dus incat sa fie influentat de el...presador atunci pur si simplu o sa calce stramb la un moment dat si isi va lua pedeapsa cuvenita.

    anyway, revenind, nu cred ca cenzura este cea mai buna cale de a incerca sa controlezi un fenomen. articole ca cel pe care tocmai l-ai scris, explicatii, warnings daca e necesar, ar fi mai mult decit suficient sa potoleasca orice persoana binevoitoare, doritoare sa se integreze in comunitate. pe restul...ban their asses.

    PS mie imi place explicatia de pe wikipedia. se refera la sports fans, dar ca si mecanism se aplica oricarui fanboy. "Fan activities give participants a combination of euphoria and stress (about the potential for their team to lose) for which they coin the name "eustress". Fans experience euphoria during moments when play is going well for their team, and stress when play is going against their team. This tension between the two emotions generates an unusual sense of pleasure or heightened sensations." dedus de aici ca pentru unii este o nevoie...aproape fiziologica...ca un drog.

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    h0stile, vezi tu... noi, echipa CG, precum multi dintre membrii site-ului suntem oameni maturi, mai greu influentati de un astfel de "nebun". Insa am ramas socat sa primesc mesaje de la anumiti useri prin care mi se propunea sa facem o miscare impotriva unei parti sau a celeilalte. Si aproape de fiecare data am realizat ca e vorba de niste pusti. Nu spun ca este o solutie cenzura... insa promovarea unor astfel de porcarii din punctul meu de vedere nu aduce decat rezultate negative asupra unora ca ei.

    Pe mine ma mira de multe ori inversunarea cu care se arunca unii asupra celorlalti. Nu inteleg, castiga ceva de la Sony, Nintendo sau Microsoft pt. astfel de porniri ? Eu cred ca nu. Ba mai mult, 2 dintre cei mentionati mai sus, nici nu stiu ca existam ca tara. Daca pe ei nu-i doare, genul asta de inflacarare chiar nu-si are rostul.

    Totodata, multi uita motivul pentru care am pornit noi acest proiect... motivul pentru care ne-am "mutat" intr-o "casa" proprie. Tocmai pentru ca dincolo de fiecare data cand se spunea cuvantul consola, apareau instant x gameri "seriosi" care explicau cat de dumbed down sunt consolele si cum vor dispare de piata. Daca-mi aduc bine aminte, atunci ne bateam pentru toate consolele... n-am promovat niciodata PS2 mai mult decat Xbox sau Gamecube.

    E unul din motivele pentru care cred ca aici nu-si au sensul flame wars pe tema unei console sau a alteia. Ba chiar ma gandesc la un proiect care sa-i ajute si pe cei care nu-si pot permite toate cele 3 console. Proiectul ar putea avea 2 directii. Una prin care sa putem face rost de ceva sponsorizari pentru cateva console (PS3, Xbox 360, Wii) pe care sa le "inprumutam" celor care nu detin asa ceva, impreuna cu jocurile exclusive... Si cea de-a doua directie, sa facem o arie dedicata de schimburi console pe durata limitata, prin care sa incurajam pe fiecare sa testeze cu adevarat consola "adversa" si de ce nu, sa dam ocazia multora care nu-si permit sa joace acele exclusivitati.

    E doar o idee... ca si aceea pe care o am de a imprumuta console celor care nu detin si nu au detinut vreodata asa ceva. De multe ori dau de gameri, unii chiar foarte buni, care nici macar nu stiu cu ce se "mananca" o consola. Aproape de fiecare data primesc chestii gen "aaaa, e jucaria aia pe care merge Mario" sau "nu vreau consola ca se strica repede". Faptul ca la noi se promoveaza atat de putin... e un pacat. Si nu trebuie sa-l aruncam numai asupra lui Microsoft, Sony sau Nintendo.

    Anyway, revenind... mai ales ca este 5:00 dimineata... Nu este o problema rezolvabila peste noapte. Eu am scris acest thread pentru ca am obosit pur si simplu sa explic aceleasi lucruri fiecarui hater in parte. De-acum inainte, va primi un link la acest thread cu un warning. Continua, va primi ban si gata.

    Sunt multi care ajung la noi pe forum/site dupa ce s-au "distrat" prin diverse scene. Au impresia ca si la noi totul e asa, o "caterinca"... au impresia ca noi luam gramezi de bani pe reclame sau mai stiu eu ce magnati avem in spate. De fapt, fata de altii, suntem singurii care scoatem bani din buzunar, ne chinuim cu donatii si cu orice mic sponsor putem gasi. Si ne mandrim cu niste premii pe care eu personal nu le-am mai vazut la nici-un site de specialitate din Romania. Cred ca am batut orice record imi imaginam (desi mai este loc destul, dar nu pe o perioada de criza)... Daca cineva crede ca noi aici facem ceva pt. cine stie ce faima, sau doar ca sa demonstram altora ca suntem mai tari... se inseala. Am plecat de dincolo un grup de prieteni tocmai pentru ca aici sa fim un grup (ce-i drept, mai mare) de prieteni. Dar lasati in pace, sa se bucure de bucatica lor de spatiu dedicat pe internet. Eu unul trebuie sa recunosc ca mi-am facut mai multi prieteni pe CG decat prin toate grupurile de "socializare" posibile si imposibile... si asta fara a face mari eforturi, pentru ca avemt totusi niste consolisti de nota 20.

    Incerc sa ma opresc, pentru ca probabil am plictisit pe multi (si am mai pus si ca Hot Story)... si inchei optimist. Nu vreau sa dau aici nume (se stiu ei care sunt in target), insa imi doresc sa nu fiu nevoit sa le dau ban. Sper sa inteleaga ca nu are nimeni nimic de castigat... iar intr-un final, vor iesi alte console, se vor lansa alte jocuri... Dzeu stie ce ne mai rezerva viitorul in materie de gaming. Si nu vreau sa-l prindem fiind hatery, inamici, dusmani, fanboys inraiti. So, peace ! MonkY out !

  4. #4 SP
    Sunt Eco Dj Mo's Avatar
    @andrei1: Nu mai folosi functia Thanks la vreunul din moderatori pentru ca iar se trezeste Skorch sa scrie pe alte forumuri ca te dai bine pe langa ei.

  5. #5 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    5. Se crede prea funny. E genul care desi se joaca pe orice consola prinde [...] are o placere ascunsa din a lua la misto o tabara sau alta. De obicei are mici inclinatii spre cel care se crede prea inteligent. Din pacate devine repede enervant si repetitiv.
    That's me - din păcate devin repede enervant și plictisitor



    Annoying Orange e amicul meu...hei!

    (am șters partea cu "ba eventual se si ocupa de comercializarea lor sau a jocurilor pe diverse platforme") - deci cam un 4,5...cu indulgență +sida

    Go!

  6. #6 SP
    Senior Member Uziwood's Avatar
    La troll e gresita descrierea, trebuia sa fie "He did it for teh lulz". Sau ca sa nu ma ia patriotii ca folosesc romgleza, "A facut-o pentru rasi!"
    Attached Images Attached Images lulz2.jpg motivatore46f196c10e66cd110e3400986d21a3fb84df668.jpg

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RonanN1 sa fiu sincer, desi stiu ca nu ai decat Xbox 360, nu te-am vazut a te lua de cineva cu PS3... ba mai mult, culmea ironiei, tu ai urcat clipurile cu Elpresador. Deci poti spune ca e funny, insa in the good way. A detine doar una din console nu te face automat fanboy... Poate nu-ti permiti, poate nu vrei, poate e prea mult si asa (pentru ca te stim maniac sa termini tot)... Asta e cu totul altceva fata de a te duce repede pe threadul PS3 si spune ca God of War 3 e de 2 lei si la doar 30fps, ca in Killzone ti se pare totul naspa, etc. So, stay cool...

    P.S. Eu totusi nu inteleg cum de nu te atrag anumite exclusivitati pe alte console... presupunand ca iti place challenge-ul... nu termini jocurile doar de dragul de a le termina... Las' ca poate iti gasim o consola de imprumut, desi tare mi-e ca la stilul tau de joc o sa iasa fum din ea

  8. #8 SP
    Senior Member Csander's Avatar
    Foarte bine zis MonkY!

    Chiar ma gandeam daca mai au si alti oameni aceleasi ganduri ca si mine.
    Eu mai frecventez si celalat forum (de pe care v-ati mutat-inteleg foarte bine alegerea si va felicit pt. initiativa) si la un moment dat am descoperit un thread in care se vorbea despre viitorul jocurilor (daca acest viitor va apartine consolelor sau jocurilor).
    Pur si simplu m-am intristat si enervat cand am citit ca jocurile au fost "dumbed down" din cauza consolelor.
    Ma mai deranjeaza un alt lucru: utilizatorii de PC cred ca cei care joaca pe console sunt "inapoiati" ca sa zic asa ( ca nu stiu sa instaleze un driver s.a.m.d) lucru care mi se pare o gogomanie grosolana.Oare s-au gandit zeii PC-uri ca poate nu vrem sa avem de-a face cu problemele lor?
    Deasemenea zilele trecute cand a fost problema PSN am auzit in stanga si in dreapta comentarii rautacioase de genul "De-aia nu mi-am luat luat eu PS3"...
    Pur si simplu cand auzeam inainte astfel de comentarii mi se urca sangele in cap dar de la un timp am inceput sa ma linistesc si sa ma gandesc ca acei oameni pur si simplu sunt plini de ura/nu am ce face altceva decat sa provoace flame-uri si incet, incet am invatat sa ii ignor.

    La urma mei consider ca marea problema nu este ca cesti hateri provoaca "flame wars" ci ca dezinformeaza .O persoana care vrea sa-si cumpere un PS3 de exemplu si vine pe forum si vede atatea probleme scoase in evidenta de "fanboyznu-stiu-care" se lecuieste si isi directioneaza.
    Pana la urma ar trebui sa fim recunoscatori ca avem unde si pe ce nejuca.Cine stie cum va fi ziua de maine.

    Oricum mi-au venit in minte doua proverbe dupa care ar trebui sa ne ghidam:
    -"No mor caii cand vor cainii".
    -"Cainii latra, caravana trece".
    Bucurati-va de console si lasati oamenii rai in pace, vor vedea ei in final cine s-a distrat si cine si-a irost viata.

  9. #9 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    @Csander:Spell check please!


    Cred ca >5.Se crede prea Funny< mi se potriveste insa nu in totalitate. Adica , exclud partea cu "placerea ascunsa"
    Din generatia actuala am doar xbox360 (si asta cu RROD)

    Cel mai mult ma supara pe mine cand incep sa discut treburi legate de console ca la un moment dat trebuie sa vina unu cu o fraza de genu "ah , e de c***t X consola..., n-are nu stiu ce..." chiar daca insul respectiv nici nu detine o consola din aceasi generatie ca si consola X.

    Sau cand vine un amic care zice ca are stransi niste bani si vrea sa ii bage intr-o consola...si ma intreaba de X Y Z si care e mai buna...

  10. #10 SP
    Senior Member Csander's Avatar
    Quote Originally Posted by Madk91 View Post
    @Csander:Spell check please!
    Te referi la acestea ("(daca acest viitor va apartine consolelor sau jocurilor)", "celalalt", "nu am ce face altceva", "La urma urmei", "acesti", "directioneaza (vroiam sa spun veniturile)", "nejuca") ?
    Da, mea culpa, am scris ceva, am sters, am adaugat, si nu mi-am corectat replay-ul.Le-am observat de mai mult timp dar nu am mai putut sa editez postul.
    Te rog frumos sa ma ierti, promit ca nu se va mai intampla.

  11. #11 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Dar stiu un caz : are consola X si e fanboy consola Y .

    Dar cam cati din cei care au si consola X si Y sunt fanboy ale uneia dintre ele ? Ajungi sa zici ca o consola e proasta atunci cand ai una care e in compentitie cu ea sau nu ai nici una , pentru ca nu sti ce poate , zici asa ce crezi tu si nu ai dreptate .

  12. #12 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Pe mine ma scoate din sarite cumva opusul lui

    3. Nu-si permite.

    Sunt aia care si-au luat toate consolele de pe piata si cand incep sa argumenteze o dau pe aia seaca: "am toate consolele si stiu ce vorbesti". Adica gata, incolonarea, din moment ce EL are toate consolele inseamna ca s-a aflat rostul vietii pe Pamant.
    Eu as zice chiar ca faza cu "nu-si permite" e un pic inversa la noi.
    Sunt multi care se lauda cu PS3-ul tocmai pentru ca "si-au permis". Ei cumpara originale si discuri Blu Ray pentru ca ei are banu sa moar' dusmanii.
    Sigur, nu ma refer la TOTI dar am vazut de-a lungul timpului multe astfel de exemple incat sa pot spune ca exista astfel de oameni.

    Cat despre fanboy si existenta lor, atat media cat si producatorii insasi SE BUCURA ca ei exista.
    M-am saturat de tot felul de siteuri anonime care incearca sa-si faca un nume aruncand la plezneala flame-baituri. Multe dintre ele le-am vazut luate ca stiri reale si savurate la maxim de unii, care parca abia asteptau un argument in plus sa fie fanboy.

    Era o legenda, nu stiu cat de adevarata, ca cei de la Coca-Cola au creat practic brand-ul Pepsi tocmai pentru a avea concurenta pe piata. Nu stiu cat e de adevarat dar putem invata ceva din aceasta legenda.

    Noua ni se ofera in proportie de 90% aceleasi jocuri, recte acelasi gust de Cola, si traim cu senzatia ca alegerea e a noastra. De aceea Wii nici macar nu e bagat in flame war, ca nu vrea nimeni sa discute despre rivalitatea Fanta - Mirinda. Who gives a f**k.

    Edit: Faza asta cu "hai sa nu ne mai uram unii pe altii si sa fie pace-n lume" mie mi se pare cam aiurea pentru ca da intr-un paradox.

    Quote Originally Posted by Monky
    Cred ca aici singurul lucru care conteaza este competitia.
    Pai daca competitia conteaza, automat si promotorii competitiei au si ei un rol nu? Daca eu zic "amandoua sunt la fel de bune" inseamna ca doresc sa neg existenta competitiei nu?

    Eu mi-am permis sa fac o alegere si voi suporta consecintele, mi se pare total gresit acesta abordare hipioata a problemei. Lasa oamenii sa fie fanboy, atata timp cat nu se ajunge la jigniri personale dintr-o tabara in alta, cat nu li se insulta inteligenta unora sau altora pentru alegerea facuta nu vad de ce nu au voie sa existe.

  13. #13 SP
    Senior Member tray's Avatar
    "De aceea Wii nici macar nu e bagat in flame war, ca nu vrea nimeni sa discute despre rivalitatea Fanta - Mirinda. Who gives a f**k."

    Defapt gamerii de pe platforma wii sunt cei mai echilibrati:nu intra in flame wars ,se multumesc cu ce au si overall pe forum sunt cei mai tari.Dar ,daca in viata reala te prind pe strada te bat cu nunchuckul pana intrii in coma.

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tray: De fapt cei de pe Wii nu prea intra in astfel de flame wars pentru simplul motiv ca au consola pentru a se relaxa sau a se distra. Sunt genul care nu prea au timp de forumuri... sau care nu stiu (nu cred ca vedeti vreun pusti de 5-6 ani postand flame wars). Multi sunt familisti care se distreaza cu familia pe console... nu ii intereseaza pe ei daca se bate PS3 cu Xbox 360 sau cu Transformers...

    Khan: nu cred ca am zis, sau poate asa s-a inteles... ceva de genul "Miss World 20xx"... cum ca vreau "pace in lume si sa nu ne uram unii pe altii". Am zis doar ca daca nu se pot abtine de la comentarii aiurea, flamewars, troll posting, etc... sa-si caute distractia prin alte locuri. De pace se ocupa NATO si altii...

  15. #15 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    fanboy/troll/hater este noul comunist!

    Incerci sa te bati cu insasi natura noastra, asa ca succes si sper sa tai indiscriminat in carne vie! (extreme measures for extreme goals)

  16. #16 SP
    Member GuCOZA's Avatar
    ]Din pacate chiar azi am vazut asa ceva pe forum pe threadul cu ps fat vs slim , in care un individ tot zicea ca designerul celor de la sony era mort cand a desenat slimul, si i-am spus ca posesorii de slim s-ar putea simit jigniti de afirmatia si raspunsul a fost mai mult decat graitor - http://www.consolegames.ro/forum/297454-post17.html

  17. #17 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    raspunsul da, e graitor. problema insa ramane oarecum. pacat e ca a exprimat-o in felul asta. calitatea materialelor din slim parca nu e tot aia....cel putin referitor la carcasa...dar na...nici pretul nu e tot ala. si eu prefer phat (si chiar am prima versiune) insa daca imi moare de tot im iau slim fara nici o discutie.

    problema aici e ca exista o linie foarte fina pe care trebuie sa mergi ca sa nu cazi intr-o parte sau alta. in mare, ai doua posibilitati. ori tai de la radacina (ceea ce a ales MonkY sa faca), ori nu tai de la radacina, insa incerci sa controlezi cresterea (iar aici sunt de acord cu Khan ca o exprimare libero-controlata este de dorit). pentru mine flamewarul este o ciocnire violenta de idei provocata de fanboys care prin natura lor sunt manati de diferite forte sa mearga pana la extrem.

    daca ne uitam in toata istoria civilizatiei umane, vedem ca progresul s-a nascut din competitie si ciocniri (de multe ori violente) intre persoane, popoare si civilizatii. putem spune ca toti marii ganditori ai civilizatiei umane care au suferit pentru ceea ce au produs au fost la vremea lor...fanboys. fanboyismul si flamewar-urile sunt bune daca duc la ceva constructiv, ceea ce, din pacate, se intimpla fff rar. avand in vedere incidenta acestor evenimente (extrem de rare), precum si prezenta geniilor per topic patrat, inteleg alegerea lui MonkY (si nu am luat in considerare the kinder invasion care se intimpla..as we speak). este cea mai sigura si lipsita de riscuri. pe de alta parte, nu stii de unde sare iepurele. poate ca asemenea flamewars ar trebui permise numai userilor cu vechime, care nu lanseaza aberatii precum cea citata de GuCOZA mai sus insa aici intram intr-o alta dilema si nu cred ca asa ceva se va intampla vreodata pe CG.

    ce vreau sa zic e ca nu putem spune neaparat ca o cale e mai buna decit alta. ambele sunt bune, in functie de obiectivul urmarit. nu cred ca putem vorbi de abordare hippioata vs anarhie (da Khan, daca nu controlezi atmosfera intr-o situatie diametral opusa de cea de aici...risti o mica anarhie..un haos total). cred ca totul se reduce la a-ti evalua riscurile care crezi ca te-ar afecta cel mai mult si a alege calea care ti se potriveste cel mai bine, iar cum in acest caz MonkY alege pentru noi, treburile sunt clare. cine se conformeaza ramane in comunitate, cine nu, pleaca in alta parte.

    am scris asta pentru ca am simtit nevoia unei mici clarificari...in parte si pentru mine insumi dar si pentru voi ceilalti. Khan, nu ii iau apararea lui MonkY (pentru ca eu de ex as fi facut chiar pe dos) insa il inteleg perfect, ceea ce ar trebui si tu sa faci.

    inca o chestie. de multe ori nu intelegem o persoana pentru ca nu am fost niciodata in locul ei. cel mai simplu mod este de a-ti intrebat seful (daca relatia permite) ce face el toata ziua, cu ce probleme se confrunta si cum si-ar dori sa fie lucrurile intr-o situatie ideala. veti vedea ca seful are o cu totul alta parere fata de a voastra, chiar daca ati avut impresia pana acum ca stiti exact cu ce se ocupa. eu tocmai am terminat un fel de audit mai special la mine in companie unde am intervievat toti directorii (vreo 20) iar prima intrebare a fost ...dvs cu ce va ocupati? nu pentru ca nu stiam cu ce se ocupa..ci pentru ca trebuia sa aud din gura lui/ei asta, formulata cu propriile lui/ei cuvinte. unii m-au luat peste picior, altii mi-au zambit, altii au raspuns prompt. am descoperit insa lucruri la care nu m-am asteptat ('auditul' a vizat depistarea unor probleme de o anumita natura la nivel de top management, probleme pe care ei singuri nu le pot depista/constientiza).

    ---------- Post added 07-03-2010 at 02:07 AM ----------

    cind vrei sa intelegi pozitia unei persoane si natura jobului respectiv, nu e nimic mai bun decit o serie de intrebari de genul...cu ce te ocupi? ce faci efectiv? cu cine comunici intern si extern? cum comunici? ce decizii iei? cum le iei? ai planuri? le-ai pus sau nu in aplicare? te documentezi pentru planurile/deciziile tale? de unde? ce riscuri implica activitatea ta si ce ai facut ca sa le minimizezi? ce vreau sa zic este ca o astfel de persoana are toate informatiile care converg spre produsul sau serviciul finit care iese din mana departamentului pe care el il coordoneaza. din cauza asta, el este sigurul care are o vedere de ansamblu, deci e singurul care isi poate da cu parerea sau decide in legatura cu domeniul respectiv de activitate. asa si aici. avand in vedere faptul ca MonkY are o vedere de ansamblu asupra ceea ce se intampla, e corect ca el sa decida in privinta directiei...strategice a forumului.

    ---------- Post added 07-03-2010 at 02:07 AM ----------

    case closed

    ---------- Post added 07-03-2010 at 02:11 AM ----------

    PS la exercitiul cu seful mai bine va abtineti...insa daca aveti vreun prieten care e sef pe undeva...sef cu scoala...nu oricum...nu strica sa-l scoati la o bere...si eventual la un mic interviu...dupa care puteti sa scoateti la o bere si un alt fel de sef...eventual unu care nu e sef..dar se crede...si sa faceti comparatia...e chiar funny.

  18. #18 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Daca noi pe aria de 360 ne dam Thanks-uri intre noi, ne respectam deciziile si ne felicitam pentru ele dar vine userul X care el are o parere opusa dar nici n-a jucat jocul sau nu are consola, mi se pare aiurea ca daca-l apostrofezi tot tu sa pici ca fiind personajul negativ.

    Din aceasta campanie de "social media" (ca sa fim si noi in trend cu terminologia) a lui MonkY singura chestie cu care nu m-as opune ar fi "Say no to trolls" desi si asta cateodata poate fi al naibii de distractiv.

    Eu nu vad de ce un fanboy care nu e troll si care-si vede de sectiunea lui si nu intra sa-si dea cu parerea (proasta evident) la altii n-are de ce sa nu existe, ba dimpotriva... trebuie ca userii sa fie indrumati sa fie astfel de fanboy.

    De aici si nemultumirea mea, mi se pare ca practic MonkY ne cere sa nu mai fim fani, sa ne luam dreptul de la a place ceva in opozitie cu altceva ca doar asa va fi bine pe forum.

    Daca nici pe aria 360 nu ma mai pot exprima liber despre alegerea facuta...

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Khan, te stiu microbist inrait... si de aceea inteleg de ce pentru tine a fi fanul unei echipe inseamna a ura pur si simplu atat echipa adversa, cat si pe suporterii sai. Eu tocmai asta incerc sa evit aici. A-ti place o consola nu e echivalentul a manca seminte pe stadion si a arunca cu petarde in ceilalti. Se presupune ca userii unui forum serios au un IQ mai ridicat, ca pot purta o conversatie cu "adversarii" fara a sta cu petarda in mana. Ca mai scapa si cate unii care de-abia stiu sa porneasca PC-ul si care nu stiu cum au scapat la materia numita "limba romana"... asta este. Stam si-i vanam, desi s-ar putea numi un pic discriminare. Insa daca nu vrem sa scada calitatea forumului si a discutiilor de aici, nu prea avem de ales... Initial as fi zis "survival of the fittest" dar nu se potriveste... considera-l ca pe un club mai select, unde poti sa aduci un contr-argument fara sa te trezesti cu 2 injuraturi de mama, 3 pm-uri ordinare si 4 replici jignitoare. Eu cred ca pana acum am reusit sa tinem ridicat acest nivel... continutul threadului acestuia e doar menit ca un "warning"...

    Si inca odata, repet... poti fi fanul oricarei console doresti... mai exact poate sa-ti placa o consola de 10 ori mai mult decat cealalta. Asta nu este acelasi lucru cu a sta si vana orice legat de consolele celelalte si tranti repede chestii gen "de-aia nu mi-am luat consola voastra" sau "vezi ce fraier esti daca ti-ai luat consola x". Sa fim seriosi, o dam in forum automobilistic deja...

  20. #20 SP
    Member drik's Avatar
    Ce inseamna practic sa fii hater? Ce inseamna sa fii fanboy? Eu unul stiu ca am fost numit cateva de la hater, gica contra, naysayer, fanboy doar pentru ca spuneam de cate ceva ca nu e perfect. Toata chestiunea sta in ochii privitorului pentru ca daca vrei sa o iei obiectiv, e imposibil.

    Presupun ca numai niste fanboys pot recunoaste un fanboy, am gasit rar un user pe forumul asta care sa nu traga puternic spre una dintre tabere. Eu am fost numit fanboy pentru ca am dat nota 9 la Mass Effect 2. Noua. Ma gandeam sa fac review la Heavy Rain, si credeti-ma, nu ar fi fost unul frumos, dar parca deja vad urlete si tot felul de mugeturi nearticulate care vor striga ca merita 10 in ciuda faptului ca am pareri argumentate.

    E foarte usor sa cazi intr-un tipar de hater daca pur si simplu iti exprimi opinia. Tin minte ca intreba cineva pe threadul GoW ce e asa special la joc. Eu i-am dat 2-3 idei de ce imi place mie jocul, altii au sarit din prima facandu-l troll. Ceea ce putea deveni o discutie interesanta despre punctele forte sau slabe ale jocului s-a transformat intr-un concurs de Spot the fanboy.

    Iar eu in general sunt hater pentru ca spun ca ME2 are o poveste mediocra, ca GoW3 nu ma impresioneaza, ca Halo Reach pare prafuit grafic si ca Heavy Rain nu e chiar joc. Si in ciuda faptului ca imi exprim admiratia fata de toate si cumpar Collector`s la toate, sunt inca hater.

    E o problema si in catalogarea asta... trebuie sa diferentiem clar intre cineva care incearca sa exprime o idee coerent si argumentat si intre cineva care in loc sa fie capabil sa isi apare mult-iubitul joc cu argumente la fel de puternice striga fanboy si cheama lumea la aprins faclii.

    Deci hai sa o luam asa, eu nu ma regasesc personal in niciuna dintre categoriile prezentate in articol DAR:

    - Daca spun ca ar fi fost ok sa nu imi stea inima in gat mereu cand dau drumu la Xbox -> Hater
    - Daca spun ca lumea ar trebui sa foloseasca cuvinte de genul "capodopera" cand vorbesc despre Heavy Rain -> Troll
    - Daca nu am Wii pentru ca cele 4 titluri pe care vreau sa le joc pe aceasta platforma nu sunt de ajuns -> Nu imi permit
    - Daca dau din aripi prea tare si fac un review de mai mult de 10 randuri pentru ca you know, incerc sa explic alegerile facute -> Ma cred prea inteligent
    - Daca ma comport exact cum sunt in viata reala si fac mereu haz de cate vreo chestie -> Clar ma cred prea funny.

    Now... what am I?
    Attached Images Attached Images irobot1.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 19-07-2013, 15:19
  2. Why do we keep on dreaming? By MonkY in forum Stories & Other News
    Replies: 12 Last Post: 25-02-2013, 15:05
  3. They Videos By RonanN1 in forum Videos
    Replies: 0 Last Post: 09-09-2010, 11:35
  4. They By RonanN1 in forum Console Club
    Replies: 0 Last Post: 09-09-2010, 11:20

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts