Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

View Poll Results: Pot fi considerate tabletele/smartphone-urile ca si console?

Voters
220. You may not vote on this poll
  • Da, le pot considera si console

    100 45.45%
  • Nu, nu le pot considera si console

    104 47.27%
  • Nu sunt inca decis

    16 7.27%
Page 1 of 10 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 196

Thread: Tabletele si smartphone-urile pot fi considerate console?

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Tabletele si smartphone-urile pot fi considerate console?

    Well guys, a venit vremea sa aflam parerea tuturor referitor la includerea smartphone-urilor si tabletelor in categoria consolelor. La prima vedere poate parea un pic bizara o astfel de idee, dar daca stam si ne gandim la definitia consolei si modul de "lucru", o tableta cu iOS sau Android indeplineste aceleasi conditii precum o consola.

    Conform definitiei pe Wikipedia, "A video game console is an interactive entertainment computer or customized computer system that produces a video display signal which can be used with a display device (a television, monitor, etc.) to display a video game. The term "video game console" is used to distinguish a machine designed for people to buy and use primarily for playing video games on a TV". Ori in zilele noastre mai toate smartphone-urile si tabletele stiu sa afiseze pe un TV via HDMI, WiFi, AirPlay & Co.

    De asemenea, daca ne gandim ca o consola trebuie sa fie simpla de folosit, fara a fi necesara instalarea de drivere, fara a avea nevoie de antivirusi, firewall and so on. Trebuie sa fie capabil oricine de la 5 ani in sus sa poata porni un joc, fara a se intreba ce driver mai nou ii trebuie, fara a avea nevoie de cine stie ce DirectX, OpenGL sau alte nebunii. Adica exact modul in care oricine isi poate instala un joc pe un tablet, smartphone sau consola.

    In plus, din ce in ce mai multe jocuri sunt lansate multiplatform, atat pe console cat si pe tablets si smartphones. Mai adaugam faptul ca si consolele incep sa detina features disponibile pana acum doar pe tablete si smartphone-uri (audio, video, tv streaming, social media, etc.) si deja bariera dintre cele 2 categorii devine si mai subtire.

    Daca luam in considerare si recentele lansate tablete si smartphone-uri (cu quad core si nebunii care deja depasesc multe console si PC-uri, plus gamepad-uri fizice - via bluetooth sau direct incorporate), plus parerile developerilor de la Ubisoft, EA, Capcom & Co. (ce au trecut deja noul iPad in categoria console), nu putem sa ignoram tocmai noi situatia.

    Prin urmare, ce crezi despre acest lucru?
    Attached Images Attached Images moga_controller.jpg

  2. #2 SP
    Member Webpredator's Avatar
    Avand in vedere cum arata jocurile Tegra3 / iPad - cam da...

  3. #3 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Daca privim definitia consolelor, tabletele/smartphone-urile/telefoanele, plecand de la Nokia 5110 sau care-a fost primul mobil ce putea rula un joc, inseamna ca ele pot fi considerate console. Realitatea este insa un pic diferita. Consolele, sistemele de "home entertainment" asa cum le place sa li se spuna din generatia actuala prezinta un anumit stil de jocuri, de divertisment... au o anumita "savoare". Device-urile de care pomeneste MonkY pot si ele rula jocuri insa experienta este un pic diferita. Din acest punct de vedere, al experientei de gaming cred ca realitatea diferentiaza cele doua medii.
    Da, ambele platforme pot rula jocuri, recent chiar si jocuri hardcore pe smartphone-uri, insa diferenta intre ele este un pic mai subtila. Pe gadget-urile portabile jocurile au un iz de jocuri ce sunt facute pentru a fi jucate rapid, pe fuga, 5-10 minute. Da, sunt de acord, pot exista sesiuni de ore intregi la cate-un Tetris, Angry Birds, etc, insa feelingul general asta este. Pe consolele "casnice" jocurile par altfel, par mai serioase, cu toate ca exista o multitudine de titluri casual.
    Eu asa vad lucrurile intre cele doua medii, le vad completandu-se reciproc, un pic despartite, un pic contopite.

  4. #4 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Nu. Tabletele sunt tablete, telefoanele sunt telefoane, consolele sunt console. Ca toate pot rula jocuri e o chestie, dar pe baza definitiei de pe wikipedia asta putem spune ca si PC-urile sunt console, nu? Ca si ele pot rula jocuri. Si laptopurile pot rula jocuri si sunt portabile. Sunt laptopurile console portabile doar pt ca pot rula jocuri? N-as crede.

    Iar faza cu driverele e trasa rau de par. Ce-s driverele de fapt? Si consolele au nevoie in spate de as ceva, doar ca se updateaza mai elegant.

    Sau alt exemplu: de pe un PC poti da telefoane prin skype. E PC-ul un telefon doar pt chestia asta?

  5. #5 SP
    VIP Member Donely's Avatar
    Parerea mea este ca tabletele si smartphone-urile, sunt mai mult un hibrid, care incearca sa cucereasca piata si sa intre in categoria console. Acum depinde de marketing, de cerere si oferta, cat de mult vor reusi sa isi insuseasca si denumirea de console.

  6. #6 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Consola o cumperi ca sa joci jocuri. O cumperi pentru jocuri.

    Tableta o cumperi pentru web-browsing, facebook, twitter, video, muzica, citit si alte chestii de genul. Nu pentru jocuri. Nu stiu pe nimeni sa-si fi cumparat o tableta pentru jocuri. Nici eu nu mi-am luat tableta pentru jocuri.

    O tableta nu e o consola, desi presimt ca pe forumul asta va deveni una.

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RaverX, daca e sa o luam dupa ce zici tu, nici consolele nu sunt console, nu? Pentru ca au in spate un OS (drivere, kernel, etc.). Majoritatea au si Skype, Facebook, etc... deci sunt PC-uri? N-as crede!

    La urma urmei, atat consolele cat si tabletele si smartphone-urile, sunt niste PC-uri customizate. Dar sunt customizate pentru a fi usor de folosit, mai usor de implementant, si nu sunt fragmentate (asa cum este PC-ul). Mai exact... un joc conceput pentru un iPad, va rula la fel pe orice iPad, va fi extrem de simplu de instalat (just one click). Pe cand pe PC-ul meu, acelasi joc va rula la un anumit framerate, cu anumite probleme, va avea nevoie de un anumit OS, de anumite drivere, librarii, etc... cu care trebuie sa ma descurc. La tine pe PC va rula la un alt framerate, alte drivere, and so on. Sau poate la mine pe PC nu va rula, in timp ce pe PC-ul tau va rula cu brio.

    La urma urmei, cu ce se deosebeste o consola Nintendo DS de un iPhone? Doar prin faptul ca nu are modul GSM... si libraria de jocuri. Si butoanele, care sunt mai mult sau mai putin necesare (vezi Kinect, Wiimote). Also, Wii U-ul acela ce este? E o tableta care are si butoane. Si totusi... e consola!

    Eu zic sa nu ne incurcam in definitii si sa incercam sa vedem in ansamblu. O consola intra in categoria "start & play", un PC intra in categoria "install, tweak, fix, update, pray then start & play".

  8. #8 SP
    Member Snake's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Consola o cumperi ca sa joci jocuri. O cumperi pentru jocuri.

    Tableta o cumperi pentru web-browsing, facebook, twitter, video, muzica, citit si alte chestii de genul. Nu pentru jocuri. Nu stiu pe nimeni sa-si fi cumparat o tableta pentru jocuri. Nici eu nu mi-am luat tableta pentru jocuri.
    Gresesti! Eu mi-am cumparat o tableta fix pentru jocuri. Ca am posibilitatea de a rula si aplicatii, asta e altceva. Dar la fel am si pe PS3, o groaza de aplicatii (browser, facebook, twitter, muzica). Conform la ceea ce spui tu, eu mi-am luat PS3-ul pentru "alte chestii de genul. Nu pentru jocuri"?

  9. #9 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Quote Originally Posted by Donely View Post
    Parerea mea este ca tabletele si smartphone-urile, sunt mai mult un hibrid, care incearca sa cucereasca piata si sa intre in categoria console.
    Subscriu la ce a zis Donely.

    Sunt un fel de "incerc sa multumesc pe toata lumea" , iar pe mine (ca posesor de smartphone - iphone 4) a reusit sa ma multumeasca oferindu-mi un set de jocuri din categoria mea preferata (bullet hell) si cel mai important de la developerul original, CAVE.

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    O tableta nu e o consola, desi presimt ca pe forumul asta va deveni una.
    Depinde de voturile voastre acest lucru. Majoritatea decide

  11. #11 SP
    Member Kratos's Avatar
    Daca vor primi controllere si nu vor fi doar touch screen eu sunt de acord ca toate gadget-urile ce nu au Windows pe ele sa fie denumite console! Click & Play baby! Asa cum este dealtfel si OnLive (apropos, de ce nu exista si OnLive aici in lista?). Eu unul sper ca toate consolele sa duca la moartea gamingului pe PC, pentru ca eu unul sunt satul de upgrade-uri si probleme (schimbat 3 placi video intrun an, bleah). Dealtfel vad ca si Microsoft gandeste Windows 8 ca fiind mai facil pe o tableta.

    Dupa parerea mea, pana si amaratul acela de Tetris sau Pong, tot consola se numeste!

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Kratos View Post
    Asa cum este dealtfel si OnLive (apropos, de ce nu exista si OnLive aici in lista?)
    Merci de propunere. Am adaugat la poll si OnLive-ul!

  13. #13 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by Snake View Post
    Gresesti! Eu mi-am cumparat o tableta fix pentru jocuri. Ca am posibilitatea de a rula si aplicatii, asta e altceva. Dar la fel am si pe PS3, o groaza de aplicatii (browser, facebook, twitter, muzica). Conform la ceea ce spui tu, eu mi-am luat PS3-ul pentru "alte chestii de genul. Nu pentru jocuri"?
    Te-ai dat rotund pe un thread alaturat ca esti mai in varsta decat mine si ca sunt vinovat de incapabilitatea mea de a vedea diferenta intre doua tablete. Acum vad ca tu esti cel incapabil sa vezi diferenta intre o tableta si o consola. Unul este facut pentru gaming, celalalt nu. Spune-mi tu te rog un joc de tableta pe care il poti compara cu Batman AA. Nu vorbesc de jocuri mai noi ca nu ar fi cinstit. Si daca stau sa ma gandesc, majoritatea jocurilor bune de pe tablete, au fost deja pe PC si console. Nu? Gta III l-am jucat acum 10 ani. Si daca vreau sa il joc acum, tot pe PS2 il joc. Nici nu se compara. La fel si altele precum, Sid Meier's Pirates sau Max Payne care urmeaza sa apara. De ce sa iau o tableta pentru jocuri, cand cele mai "bune" titluri de pe tableta respectiva sunt copii ale unui original, si care nici nu aduc nimic nou. Vorba ta, poate varsta face diferenta, si ti-e mai comod sa joci Angry Birds.

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Depinde de voturile voastre acest lucru. Majoritatea decide
    Pai sa fim seriosi. Ca nu e vorba de tablete aici, e vorba de iPad-uri. Nu te-am vazut niciodata pe forumul asta de cand sunt membru de 4 ani sa impingi ceva de la spate cu atata putere cum faci cu iOS devices si nu inteleg de ce. Schimba si numele forumului si logo-ul, sa se invarta doua mere sau ceva. Nu stiu man, pana de curand chiar te credeam o persoana obiectiva, dar ori mi s-a parut, ori nu mai esti.

    Aah, si mai console decat tabletele sunt astea doua:
    Attached Images Attached Images 84526996.serioux-pgc100.jpg 92556569.lexibook-jl2050.jpg

  14. #14 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    RaverX, daca e sa o luam dupa ce zici tu, nici consolele nu sunt console, nu? Pentru ca au in spate un OS (drivere, kernel, etc.). Majoritatea au si Skype, Facebook, etc... deci sunt PC-uri? N-as crede!
    Da, daca privesti asa si consolele sunt PC-ului. Serios acum, ideea e simpla de tot. Tablete, PC-uri, smartphone-uri, console, etc - toate sunt niste "echipamente hardware" conduse de un OS si programe/drivere/etc. Cam toate pot indeplini anumite functii, gen vizionat filme, rulat jocuri, browsing, etc.

    Atunci oare cum le diferentiem?

    Explicatia de mai jos mi se pare excelenta:
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Consola o cumperi ca sa joci jocuri. O cumperi pentru jocuri.
    Fiecare "device" e specializat pe ceva, are o functie "principala" ca sa zic asa.

    Si pt mine e simplu: PS3 e consola, desi poate rula si filme bluray. Faptul ca poate rula filme nu o transforma automat in mediaplayer. Stiu, aici multi vor striga: dar PS3 e si mediaplayer. Si fix aici e partea tricky. Da, e "si" media player, dar nu "e" mediaplayer. E o consola care are si alte functii, printre care si mediaplayer.

    Cine vrea sa inteleaga intelege, cine nu vrea... asta e.

  15. #15 SP
    Senior Member AlanPoe's Avatar
    Cu siguranță că tabletele și smartphone-urile sunt platforme redutabile de jocuri, majoritatea site-urilor serioase ce se ocupa de gaming le-au dedicat o secțiune pe care noi o cautăm, să vedem cu ce se măn�ncă ultima apariție. Mai mult, acele jocuri au devenit mult mai mult dec�t o reiterare a unui puzzle de tip Angry Birds & co.

    Dar pentru a le considera �n principal platformă de jocuri �naintea altor feature mi se pare departe de adevăr, indiferent c�t au evoluat respectivele jocuri, indiferent de metoda de control sau de posibilitatea sau mai putin de a le conecta la un TV/ monitor. Personal, iPad-ul 2 al meu mi se pare senzational, claritatea imaginilor unui film, felul �n care fac browsing, faptul ca pot modela ceva 3d sau picta si faptul ca ma pot juca mi se pare, �ncă, incredibil. Aș spune că a-l considera consolă de jocuri �nseamnă chiar sa-i minimalizez funcționalitatea. Pe de altă parte, dacă ar trebui să-l folosesc �n principal ca și consolă pentru jocuri aș fi ușor dezamăgit, majoritatea alternativelor pe care le am �mi oferă mai mult sub acest aspect.

    Incontestabil este și faptul ca jocurile vor deveni (sau chiar au devenit deja) o locomotivă de marketing pentru promovarea tabletelor/ smartphone-urilor după cum este și faptul ca unii și le cumpără pun�nd pe primul loc capacitatea acestora de a rula anumite jocuri. Dar nu cred că ăsta e un aspect care le face să fie console de jocuri �n acceptul de platforme destinate �n principal jocurilor.

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Acum vad ca tu esti cel incapabil sa vezi diferenta intre o tableta si o consola. Unul este facut pentru gaming, celalalt nu. Spune-mi tu te rog un joc de tableta pe care il poti compara cu Batman AA. Nu vorbesc de jocuri mai noi ca nu ar fi cinstit. Si daca stau sa ma gandesc, majoritatea jocurilor bune de pe tablete, au fost deja pe PC si console. Nu? Gta III l-am jucat acum 10 ani. Si daca vreau sa il joc acum, tot pe PS2 il joc. Nici nu se compara. La fel si altele precum, Sid Meier's Pirates sau Max Payne care urmeaza sa apara. De ce sa iau o tableta pentru jocuri, cand cele mai "bune" titluri de pe tableta respectiva sunt copii ale unui original, si care nici nu aduc nimic nou. Vorba ta, poate varsta face diferenta, si ti-e mai comod sa joci Angry Birds.
    Mi se pare exagerat sa spui ca un device se poate numi consola decat daca ruleaza titluri gen Batman AA. Exagerarea continua cand spui ca PS2 era consola cand rula GTA III, dar un tablet sau smartphone care ruleaza acelasi GTA III, nu mai e... Isn't that calling ignorance? Bine, ca la urma urmei GTA III ruleaza si pe PC, dar acolo ai nevoie de tastatura, de Windows si alte alea...
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Pai sa fim seriosi. Ca nu e vorba de tablete aici, e vorba de iPad-uri.
    Am zis undeva ca e vorba de iPad-uri? Atata timp cat pot rula jocuri exact ca o consola, discutam despre orice smartphone sau tablet. Sa fim seriosi, conteaza daca scrie Samsung sau Apple, Sony sau Microsoft? Pentru fanboys poate...
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Nu te-am vazut niciodata pe forumul asta de cand sunt membru de 4 ani sa impingi ceva de la spate cu atata putere cum faci cu iOS devices si nu inteleg de ce.
    Eu astea le detin si pe astea ma joc. Am si smartphone cu Android... am avut si tablet cu Android. Nu pot sa postez despre ceva ce nu detin. In plus, nu inteleg ce "impins de la spate" vezi tu... ca discutiile despre iPad de exp. le-am pastrat strict in threadul de iPad. Insa nu pot sa merg cu vedere de cal si sa nu observ ce se intampla in lumea gamingului.
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Schimba si numele forumului si logo-ul, sa se invarta doua mere sau ceva. Nu stiu man, pana de curand chiar te credeam o persoana obiectiva, dar ori mi s-a parut, ori nu mai esti.
    Asta cu schimbatul numelui si forumului deja e "la misto" si deja cred ca ai intrecut masura. Daca nu eram o persoana obiectiva, nu mai faceam poll in care sa va cer parerea...
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Aah, si mai console decat tabletele sunt astea doua:
    Interesant cum Sony Ericsson Xperia Play poate fi considerata "handheld game console" desi este un Android dar cu softul lui Sony peste, iar celelalte nu pot fi numite pentru ca nu au sigla Sony?!? Handheld game console - Wikipedia, the free encyclopedia

  17. #17 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Nu. Niciodata Angry Birds sau orice aplicatie (chiar si hardcore,cum zicea cineva mai sus) pe iPhone nu imi va conferi satisfactia pe care o am cu DS3'u' in mana in fata TV'ului. Tabletele + smartphone'urile au o multitudine de capacitati,consolele inseamna automat si aproape exclusiv gaming. Sta cineva cu "clicku' pa Goagal" pe PS3? Sa fim seriosi.

    Sunt incomparabile.

  18. #18 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    @MonkY :Stai linistit ca nu vreau sa fac nicio disputa, insa daca tot zici ca ne spunem parerile, eu am expus-o pe a mea. Cum nici nu mai suntem pe un thread dedicat iOS nu vad unde este problema ca sunt impotriva trendului impus de tine.
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Asta cu schimbatul numelui si forumului deja e "la misto" si deja cred ca ai intrecut masura. Daca nu eram o persoana obiectiva, nu mai faceam poll in care sa va cer parerea...
    Nu a fost o rautate, doar o chestie care mi se pare ca se intampla. In plus de asta, sa stii ca nu sunt singurul care crede asta.

  19. #19 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar
    Cred ca ne orientam prea mult dupa definitia data de wikipedia de exemplu. Din punctul meu de vedere consolele vor ramane cele care vor fi strict create spre a rula jocuri. (vezi aici handheld-urile adevarate ale Sony sau Nintendo, Xperia Play este tot un telefon)

    iPad sau iPhone sau orice device Android sunt doar niste unelte cu care ne putem omora timpul prin intermediul functiilor extra pe care le ofera. Eu cred ca atata timp cat sa zicem Apple sau Samsung nu vor depune tot efortul in a crea un device pentru gaming nu vom putea vorbi de console. Sigur ca jocurile pe care acestea le ofera sunt remarcabile, insa nu fac altceva decat sa completeze lista apreciabila de functii pe care le ofera utilizatorului.

    Probabil ca unii si le cumpara si pentru joaca, dar zecile de milioane de oameni care achizitioneaza tablete si smartphone-uri, se gandesc intai la calitatile initiale, pentru care a fost scos pe piata device-ul respectiv. Poate fortand o idee nota, acestea sunt un fel de strutocamila, dar care de data aceasta se descurca in toate exemplar.

    PS: Imi doresc din suflet un iPad 3, mi se pare senzational, insa o vreau tocmai pentru ca nu este o consola, este mai mult decat atat. Si, ghici ce, printre altele ruleaza si jocuri !

  20. #20 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Da, expresia multiplatform parca prinde si mai multa consistenta cu tabletele si smartphone-urile astea puternice.
    In viitorul apropiat se va subtia substantial diferenta dintre console si tablete.
    Si pe una si pe alta se vor putea face cam acelasi lucruri.
    Din perspectiva asta o intrebare buna ar fi cu ce ne vor atrage viitoarele console pt a nu-mi cumpara o tableta, caci e si o chestie de bani...si timp ATENTIE?
    Caci pe cate device-uri sunt eu dispus sa-mi cheltuiesc din bugetul si timpul meu?!

    Cand diferentele intre ele se vor diminua isi va spune cuvantul pretul, pretul la jocuri in special.
    Parca e 10$/E un joc pe iPad, pe cand pe console e vreo 50E. Pfff, pt. care veti opta ???

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 10 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Smartphone Photography By MonkY in forum Foto & Video
    Replies: 10 Last Post: 05-03-2015, 04:28
  2. Nu mai pot posta in BAZAR CONSOLE !!! By szabi90 in forum Help Desk
    Replies: 1 Last Post: 13-12-2013, 12:23
  3. Nu pot crea thread nou pe Sony: Jocuri Console By TheArsonist in forum Help Desk
    Replies: 2 Last Post: 11-12-2013, 23:36
  4. Hobby-urile gamerilor By paunstefan in forum Offtopic
    Replies: 46 Last Post: 30-10-2013, 16:42
  5. iPad-urile si iPhone-urile primesc inca un GamePad By MonkY in forum Stories & Other News
    Replies: 6 Last Post: 04-01-2012, 15:53

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts