Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 47

Thread: Console Vs Console

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Console Vs Console

    Desi sunt ferm convins de faptul ca mai devreme sau mai tarziu o sa-mi para rau pentru deschiderea acestui thread, am in continuare speranta ca suntem oameni inteligenti si vom putea sa purtam o discutie cu argumente si contra-argumente. Totul legat de Consola X vs Consola Y (ca sa nu spun Xbox One vs PS3, Xbox One X vs PS4 Pro, and so on). Si totul in limitele bunului simt (orice flame, atacuri la persoana sau injurii vor fi taxate corespunzator).

    Fiecare dintre noi e liber la o opinie, si o sa incerc eu sa exemplific prin cateva plusuri si minusuri (ce imi place si ce nu-mi place la consolele din generatia actuala):

    - Urasc la o consola precum PS4 Pro ca trebuie sa-i suport zgomotul infernal. E unul dintre motivele pt. care nici nu-mi voi cumpara unul pana nu iese o revizie care rezolva problema asta. Probabil la PS4 Pro Slim? Probabil niciodata? Habar n-am, dar nu sunt dispus sa trec cu vederea o astfel de problema.

    - Nu-mi place deloc directia in care merge Microsoft cu exclusivele, motiv pentru care o consola Xbox am ajuns sa o tin doar pentru multiplatform games, Xbox Live (care este inca cu mult peste concurenta) si multimedia stuff (Kodi & BluRay player rulez). Slava Domnului ca sunt suficiente jocuri multiplatform bune.

    + Imi place la Xbox One X ca pe partea de hardware a reusit sa demonstreze ca se poate face ceva super si la bani putini (totusi, costa cat o placa video si avem un full PC cu 12GB RAM, BluRay, passthrough, full 4K, etc.)

    + Nu-mi place Nintendo pentru ca a ajuns in ultimii ani sa ceara pe hardware invechit sume astronomice. Ar fi fost de inteles daca ar fi fost o inovatie sau optimizare perfecta software (ca la Apple), dar ma uit la Switch si nu-mi imaginez pe ce Dzeu cer atatia bani. OK, inteleg ca ai exclusive, dar si pe acelea ceri oricum o caruta de bani... so?

    - Cat de varza sa fii ca in 2017 sa vinzi un produs al carui ecran se zgarie in propriul tau dock (Switch)? Pot sa se supere fanii Nintendo cat de mult vor, dar eu in ziua in care voi ajunge sa pun folie pe consola, ma mut dracului pe PC sau pe orice altceva. In momentul in care realizezi ca acum multi ani Nintendo vindea o consola care era ca un tanc, si acum stai cu frica sa nu se zgarie... e de rau!

    - Un alt mare minus, in 2017 sa nu-ti poti transfera propriul content/salvari de pe o consola. Daca se buseste, aleluia! Really? Si vor si bani pentru asa ceva?

    - Microsoft a tot trambitat ca noul Xbox One X va fi consola Full 4K, Real 4K and so on. Deja aud zvonuri despre jocuri care folosesc diverse metode de upscale, checkerboard, etc. No offense, dar la ce hardware e acolo, deja ar trebui injurati developerii si inginerii care se ocupa de optimizare. Indiferent ca sunt de la Microsoft, EA, Ubisoft...

    + Un mare plus pentru Sony si pentru Nintendo pentru ca se tin tare pe exclusive. Desi personal cochetam cu ideea ca in ziua de azi orice joc ar trebui sa fie multiplatform, si fiecare din noi sa aleaga pe ce se joaca... trebuie sa recunosc ca am ajuns sa prefer un joc super optimizat pt. consola X sau Y, decat sa-l vad ciopartit pe X, praf pe Y, cu content mai bun pe o platforma si o prostie totala pe alta (cum ar fi clasicele serii Fifa, NFS... )

    + Multe plus-uri pentru Sony, pentru ca tot ce tine de consola lor este oficial in Romania. De la vanzare/garantie, pana la servicii online.

    - La fel de multe minus-uri pentru Microsoft si Nintendo, pentru ca in 2017 ei inca nu stiu unde se afla Romania pe harta...

    Toate au plusuri si minusuri (ca si la PC dealtfel), asa ca trebuie sa acceptam si sa alegem ce dorim. Momentan, cam acestea sunt ideile care imi trec prin cap la ora aceasta... si tin sa va reamintesc ca fiecare dintre noi, ca gamer, are dreptul de a se bucura de jocul sau pe ce platforma doreste (sau pe ce platforma isi permite si ii este mai la indemana). Mi-am luat si eu tona de misto-uri si de caterinca ieftina pentru faptul ca inca mai ma joc si pe telefon/tableta... dar am decis sa nu mai cobor la acelasi nivel.

    Daca aveti timp si bani, si sunteti pasionat (sau poate colectionar), nu pot decat sa va sfatuiesc (si sa va doresc) sa le luati pe toate! Problem solved!

    Cam atat pentru azi. Bafta la postat! And keep on gaming...
    Attached Images Attached Images sony_ps4_pro_vs_microsoft_xbox_one_x_vs_nintendo_switch.jpg

  2. #2 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Total de acord cu ce ai spus vis-a-vis de PS4 Pro si Xbox One .

    Desi nu ma pot numi fanboy tinand cont de faptul ca pe langa PS4 Pro, mai am in casa si un Xbox360 si un PS2 Slim si luand in calcul faptul ca nu mi-as fi vandut nici Xbox One S-ul daca as fi avut fonduri suficiente pentru a-mi lua PS4 Pro-ul, singura consola care m-a marcat pana acum, a fost PS2-ul.

    Poate pentru ca sunt nostalgic.. sau poate pentru multitudinea de survival horror-uri disponibile pentru PS2, al caror fan declarat sunt.



    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #3 SP
    Senior Member nina's Avatar
    am crezut ca puneti consolele sa se bata intre ele gen mma console.lame topic

  4. #4 SP
    Senior Member SYZYGY's Avatar
    Meh, eu nu am inteles niciodata comparatia asta absurda. Daca esti gamer te vei juca la un moment dat pe ambele. Ce are una nu are cealalta si vice versa. Daca totusi o dam pe partea versus, poate doar la design imi place mai mult ps4, nu ma atrage deloc design-ul la x1 (la fel si cu controlleru).

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by nina View Post
    am crezut ca puneti consolele sa se bata intre ele gen mma console.
    Sorry, am depasit bugetul!
    Quote Originally Posted by nina View Post
    lame topic
    Pentru unii muma, pentru altii ciuma.

  6. #6 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    La asta s-a ajuns mai nou?


    Sent from my iPad using Tapatalk

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by OEE View Post
    La asta s-a ajuns mai nou?
    "Mai nou"? Am avut versus si in 2013: http://www.consolegames.ro/forum/f59...aystation-4-a/ sau http://www.consolegames.ro/forum/f7-...ds-3ds-xl-2ds/. Si daca mai cauti, mai gasesti multe vs-uri. Nu iti place genul acesta de discutii, le dai skip. Easy...

  8. #8 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Pe mine ma enerveaza la generatia asta ca au sarit de la jocuri de 7-8GB, la jocuri de 30-70+GB + update-urile care sunt si ele enorme. La generatia trecuta, in maxim 10 minute era instalat jocul + update.

    Imi pare rau de oamenii aceaia care au viteza foarte mica la internet.... Stiu ce e in sufletele lor.

  9. #9 SP
    AkF
    Member AkF's Avatar
    Pentru cine vrea cea mai buna performanța la ora actuala Xbox One X este cea mai buna consola. Asa cum PS4 a fost cea mai buna semi-generația trecută, Xbox One X este cea mai buna acum. Pur și simplu nu mai văd rostul unui PS4 Pro. Poți sa-ți cumperi un PS4 Slim pentru 1080p sau Xbox One X pentru 4K. PS4 Pro a devenit irelevant. Bineînțeles ca o sa se mai vândă in continuare din inerție pentru ca și-au creat o imagine buna datorită primului PS4, dar dacă gândești rațional Xbox One X este singura varianta de astăzi înainte dacă vrei upgrade. Sacrifici doua exclusive importante pe generatie dar o sa ai o experiența mai buna per total cu Xbox.

    De asemenea Xbox este backward compatibil cu multe titluri 360 și prin programul play anywhere poți juca anumite jocuri cumparate pe Xbox și pe PC. Mi se pare un mega-avantaj fără de PS4 unde nu prea mai ai unde sa le joci jocurile decât pe... PS4. Este clar o direcție de deschidere din partea MS și este o direcție buna, nu îți poate aduce decât avantaje ca și consumator. Nu ești blocat intr-un singur loc. Dacă investești in jocuri pe PSN ești obligat-forțat sa rămâi cu ei ca sa le joci si peste câțiva ani. De asemenea, ești obligat sa păstrezi abonament PS plus dacă cumperi jocuri reduse pe PS Plus. Mi se pare o măgărie imensa din partea lor. DACĂ PS5 o sa fie backward compatibil cu PS4. Știu ca acum unii nu se gândesc sau prefera sa nu se gândească, dar lucrurile se pot schimba radical de la un moment in altul și sa vrei sa schimbi platforma. Dacă ești amator de jocuri cumparate online, pierzi sute de euro dacă schimbi platforma. O sa spună unii ca asa e și la smartphones și nu se plânge nimeni. Diferenta e ca acolo un joc sau aplicație costa 1e, nu 60 ca pe console.

  10. #10 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Quote Originally Posted by AkF View Post
    . De asemenea, ești obligat sa păstrezi abonament PS plus dacă cumperi jocuri reduse pe PS Plus. .
    De unde ai scos-o pe asta? Nu este adevărat. Orice joc cumpărat la reducere când ai Plus este al tau si poti sa il descarci de câte ori vrei indiferent daca ai sau nu Plus valabil. Doar pt jocurile date cadou la Plus trebuie sa ai abonament activ.

    Ce scriu acum s-a zis de mii de ori. Pt mine e simplă treaba. PS4 = God of War, Uncharted, Last of Us, Bloodborne, Horizon Zero Dawn, Killzone, Infamous, Hellblade, The Order, Days Gone, noul Spiderman, Quantic Dream, o grămadă de jocuri exclusive care mi-au plăcut si sigur o sa-mi placa si in viitor. Pe xbox ma interesează doar atât: Gears, Ori and the blind forest si Sunset Overdrive. Cam mare diferența, nu? Bineînțeles ca daca mi-as permite as lua si un Xbox sa le încerc si un Switch sa încerc Zelda si Mario, dar pana când God of War, Uncharted si restul sunt doar la Sony banii mei merg la ei, indiferent de cati teraflopsi îndeasă Microsoft in cutie. Aaa, si mai e si controller-ul ala, dupa atâția ani de dualshock mi se pare foarte nefirească poziția thumbstick-urilor la xbox.

  11. #11 SP
    AkF
    Member AkF's Avatar
    Atunci e greșeală mea. Eu am un PS4 Pro acasa, am cumpărat Drive Club de pe PS Plus și am crezut ca am nevoie de PS Plus ca sa îl joc nu am intrerupt abonamentul de când l-am cumpărat ca sa verific.

    Legat de exclusive, nu toate sunt bune și nu toti o sa le joace pe toate. Hellblade e și pe PC. Sunt și alte aspecte legate de o consola, nu doar jocurile exclusive.

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Danny: nu poti trece de la 720p/1080p la rezolutii de 4x/8x mai mari fara sa platesti un pret pentru asta. Asa cum nu poti sa ceri calitate BluRay dar sa fie dimensiunea unui divx

    AkF: Eu nu cred ca PS4 Pro a devenit "irelevant". Momentan este cea mai buna consola de la Sony, chiar daca ne place sau nu. Si sa nu uitam ca totusi are un hardware lansat acum un an. Probabil peste un an-doi vom avea PS5. Atunci ce vei spune, ca Xbox One X este "irelevant"? Neah... e un ciclu normal si mi se pare un pic aiurea sa schimbi platforma doar pentru ca unul sau celalalt detine avantajul hardware.

    bicky1310: Jocurile luate la reducere din cate stiu raman in Library. Problema este cu toate cele primite for free cand aveai Plus. Acelea sunt bye-bye. Sony spune asta foarte clar (dar e bine ca iti lasa free avatars):

    Can you play Playstation plus games after your subscription ends?

    Once your PlayStation Plus membership ends, content you previously downloaded at no cost as part of the membership (such as Plus Monthly Games) will no longer be available. However, free avatars and content you purchased at a discounted PlayStation Plus price is yours to keep.

  13. #13 SP
    AkF
    Member AkF's Avatar

    Console Vs Console

    MonkY: Eu ma refeream la cei care cumpara acum sau cei care vor upgrade de la PS4 sau Xbox One. Nu o sa-mi vând PS4 Pro pentru 10% extra performanța. Dar cine nu are, nu văd de ce ar alege varianta mai slaba din moment ce caută performanta. Din acest punct de vedere a devenit irelevant, pentru ca este varianta mai performanta a lui PS4, dar exista o consola si mai performanta decât PS4 Pro. Da, când o sa apăra PS5 și potențialii cumpărători o sa caute latest and greatest, PS5 o sa fie cel mai bun. E common sense.

  14. #14 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Pai asa sunt mai multe jocuri care sunt pe PS4 si PC, Nier etc. Nu cred ca ar trebui sa bagam PC-ul in discutie, avand in vedere ca toate exclusivitatile Xbox sunt si pe PC.
    Este clar ca Xbox One X este cea mai buna consola pentru multi-platform la ora actuala, dar sa nu uitam ca este mai scumpa decat un Pro si a aparut si un an mai tarziu. Este si normal.
    Parerea mea e ca tot nu merita un Pro sau un One X atata timp cat n-ai un TV 4K. Daca ai si nu iti pasa de exclusivitatile PS sau VR, atunci One X is the way to go.

  15. #15 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Pentru mine toate cele enumerate sunt bune, chiar mi-au plăcut toate exclusivele de pe PS (mai puțin Resistance). Stiu ca Hellblade e si pe PC, dar nu mai vreau sa aud de asa ceva. Am niște pitici pe creier si mai mult stau prin setari sa scot cat mai multe fps-uri decat sa ma joc. Plus ca un PC ca lumea e cat 3 Pro-uri sau mai mult? Habar nu am, nu mai sunt curios de preturi de mult. PS4 Pro pt mine e perfect prin prisma jocurilor disponibile si nici nu mi se pare ca face mult zgomot, dar eu joc cu sistem 5.1 si probabil acoperă consola.

  16. #16 SP
    AkF
    Member AkF's Avatar

    Console Vs Console

    Quote Originally Posted by keanustar View Post
    Pai asa sunt mai multe jocuri care sunt pe PS4 si PC, Nier etc. Nu cred ca ar trebui sa bagam PC-ul in discutie, avand in vedere ca toate exclusivitatile Xbox sunt si pe PC.
    Este clar ca Xbox One X este cea mai buna consola pentru multi-platform la ora actuala, dar sa nu uitam ca este mai scumpa decat un Pro si a aparut si un an mai tarziu. Este si normal.
    Parerea mea e ca tot nu merita un Pro sau un One X atata timp cat n-ai un TV 4K. Daca ai si nu iti pasa de exclusivitatile PS sau VR, atunci One X is the way to go.
    Exista Cross-buy între PS4 și PC in cazul Nier sau Hellblade, de exemplu? La asta ma refeream.

  17. #17 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    Console Vs Console

    Sa nu uitam totusi ca atat XbX cat si PS4 Pro aduc un boost de performanta semnificativ chiar si in 1080p. Asadar, pentru unii chestia asta este decisiva in alegerile lor.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  18. #18 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    tl;dr:

    Xbox One X castiga in ochii celor interesati de cancan sau jocuri multiplatform mediocre precum Fifa / AC series / *insert your multiplayer FPS here*.
    PS4 castiga pentru cei care vor filme interactive filosofice + NIOH + NIER AUTOMATA.
    Switch este alegerea celor care vor sa se joace si pot inchide ochii la nesimtirea baietilor de la Nintendo.

    Eu mi-as dori sa ii cumpere Amazon pe toti si sa avem jocuri facute de designerii de la Switch cu imersiunea Naughty Dog pe hardware de Xbox One X, dar industria nu pare sa se indrepte in directia asta.

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    Xbox One X castiga in ochii celor interesati de cancan sau jocuri multiplatform mediocre precum Fifa / AC series / *insert your multiplayer FPS here*.
    Si de jocurile "mediocre" si "cancan" multiplatform gen GTA, MGS, The Witcher, Fallout, Dishonored, Doom, Dark Souls, TitanFall, Destiny, Diablo, Resident Evil, Tomb Raider, Mortal Kombat, Injustice, Battlefield, Bioshock, Gears of War, Halo, Final Fantasy, Deus Ex, Mass Effect, Dying Light, Watch Dogs, Darksiders, The Division, Hitman, Overwatch, DiRT, Skyrim, Far Cry, Borderlands, Dead Rising, Devil May Cry, and so on (astea mi-au venit acum in minte)... nu spui nimic? Pfoai, nu se poate... cum sa omiti tu asa ceva?!

  20. #20 SP
    Member KiritoStefan's Avatar
    Eu unul sincer nu prea am inteles niciodata compararile de genul asta , adica conteaza sa ne placa noua si sa ne distram pe jocurile alea nui asa?
    Prima mea consola e Xbox one anul asta fac doi ani si pot spune ca mia mers bine si m-am jucat pe ea , am loat ps4 pro fiindca sunt mai multe jocuri care imi plac pe ps4.
    Totusi ceva ce nu mia placut pe xbox a fost ca uneori cand cautam jocuri mai repede gaseam jocurile de ps4 pachet decat pentru xbox (adica jocurile cu ceva de colectie la pachet ).

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Console By gfejsh in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 14-03-2010, 17:18

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts