Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 13 of 13

Thread: Vor disparea consolele peste 10 ani, inlocuite de streaming?

  1. #1 SP
    Banned Captain Price's Avatar

    Vor disparea consolele peste 10 ani, inlocuite de streaming?

    LOL, e ca stirea cu ecranele cinema 3D, dar fara ochelari 3D!

    O spune chiar directorului executiv al Ubisoft, Yves Guillemot! Si culmea, se pricepe la preziceri.
    https://zonait.tv/urmatoarea-generat...-fi-si-ultima/
    https://variety.com/2018/gaming/feat...le-1202833926/

  2. #2 SP
    Senior Member nina's Avatar
    daca apar pana atunci laptop-uri sau tablete cu ultima tehnologie si features ca display,da
    ca exemplu luam ce se afla azi,daca display-ul tabletelor sau a laptop-urilor(ca multi tot vor prefera controllerul si trebui sa ai port usb,nu doar display) vin cu display 4k hdr atunci da poti avea success
    eu nu vreau sa platesc un serviciu doar fiindca iti ofera posibilitatea sa joci jocurile,trebuie sa-mi oferi si calitatea grafica daca desfiintezi consolele
    nu vreau sa ma joc jocuri in 4k hdr cand exista 8k cu extreme hdr.daca faci magaria asta atunci cumpar pc high-end,nu subscriptie
    ma rog si tv dar am spus tableta si laptop ca sunt mobile

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La urma urmei, ce este o consola? Daca stam bine si ne gandim, este un combo de software + hardware, optimizat pt. gaming. Pana nu demult, consola era o "chestie" in care introduceai un cartridge sau un CD, dadeai Play si aia era. These days, consolele au inceput sa semene mai mult cu PC-urile. Arhitectura aproape identica, patch-uri peste patch-uri, update-uri peste update-uri peste fix-uri peste firmware update-uri.

    Din punctul acesta de vedere, da... consola actuala o sa dispara. Din punctul meu de vedere (si stiu ca pe multi inca ii stresseaza ideea mea - but i don't care), mai consola a devenit o tableta decat "next-gen-ul" din livingroom. Comparand experienta (si nu ma refer aici la performanta, faptul ca una afiseaza 4K si alta ba, sau alte d-astea), pe console a devenit dureros. Cand am facut upgrade la PS4 Pro, cred ca 2 zile am stat sa downloadez si sa fac update-uri... mi-a si pierit cheful de joaca (eu avand 2-3 zile libere atunci).

    Cat despre streaming... dap, viteza creste, banda creste, mai toti ofera servicii de streaming 4K... Insa pt. gaming stream nu e suficient sa-i oferi banda mare... problema e latenta. Si atata timp cat n-o sa vedem absolut orice serviciu de streaming care sa raspunda sub 10ms, nu se va compara.

    Iar despre Ubisoft... ce sa mai spun? Lor oricum le convine treaba asta... scot mai multi bani din orice inseamna online. Nu te mai chinui ani de zile ca developer sa finalizezi un joc... ii dai "episoade". Ii dai "expansion pack-uri". Ii dai "DLC-uri". Ii dai "bonus missions". Ii dai totul pe bani... si iti dai seama ca ai scos de 100x mai mult decat pt. un joc full pe consola.

  4. #4 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    The Khan is strong in this one.

    Pana nu se va compara cu joaca "on site", ca sa zic asa, fara acel input lag dezamagitor si toate cele, streaming-ul nu are vreun cuvant greu de spus. E undeva la masa, mic, vorbind mai in soapta, asa. Dar cum netul in lumea astea e dat cu taraita (chiar mai exista tari pe unde curge foarte multa apa calda unde multe zone sunt acoperite de provideri care ofera un maxim de trafic pe luna, hello 2003?) sau este foarte limitat din punct de vedere al vitezei, streaming-ul are multe de ajustat pentru a fi viabil. Ce faci cu sarmanii care vor si ei sa joace, dar nu stau cu fundul pe fibra? Nu poti sa alienezi o masa asa de mare de oameni.

    Ideea de baza este ca acolo ne indreptam, depinde doar de evolutia tehnologiei in cati ani se va intampla la scara mare.

  5. #5 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Mie daca imi spuneai cu 10 ani in urma ca nu o sa mai cumpar CD-uri cu muzica si ca urmeaza sa existe niste servicii de streaming extrem de convenabile, iti radeam in fata. Pentru mine, pana nu demult, nimic nu putea inlocui CD-ul in format fizic, cumparat de pe Amazon sigilat si ascultat la un sistem ca lumea.

    Ei, modul acesta de a asculta muzica a fost complet inlaturat pentru mine anul trecut in octombrie cand am dat de Apple Music. Platesc 30 de lei pe luna, am acces eu si inca 5 persoane la contul respectiv, am tot catalogul iTunes pe care il pot asculta online oricand, iar offline cat ma tine storage-ul telefonului. Sunt un impatimit al muzicii hip-hop si sa am la dispozitie orice titlu strain care m-ar putea interesa, in mod complet legal (inclusiv albume de acum 20-25 de ani) pentru mine este formidabil. Stiu ca am laudat si inainte serviciul asta, chiar daca am fost extrem de sceptic la lansare, dar pentru mine reprezinta unul dintre cele mai bune produse Apple din ultimii ani. Mi-a simplificat din toate punctele de vedere modul in care ma bucur de un hobby in fiecare zi.

    Ca atare, nu m-ar mira ca in 10 ani de acum, consolele sa nu mai fie asa cum le stim noi. Din contra, ar trebui sa existe un impas tehnologic urias ca intr-un deceniu sa fim tot la hardware-ul asta si sa nu trecem printr-un puternic proces de digitalizare. Da, ma enerveaza ideea in momentul acesta, nu ma bucura deloc, dar va exista un moment in care acela va fi unicul mod de a avea acces la jocuri. Si cine stie, poate va fi chiar mai convenabil.

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Khufu: stiu ca am mai primit reporturi pe treaba asta, dar din pacate, eu nu am nici-o dovada de care sa-l leg cu acel Khan de care vorbesti. Daca as avea, ar primi ban pt. inca o clona. Dar, nu e timpul pierdut...

    Razzo: stiu ca ai dat doar ca exemplu, dar e mare diferenta man. Daca muzica aceea o poti tine si offline, la jocuri nu iti permiti asta. La muzica, timpul de acces e irelevant, la gaming inseamna extrem de mult (mai ales pt. multiplayer). Tot aud despre Web 3.0, care ar trebui sa fie ceva descentralizat, unde userii fac peering, sharing, and so on... dar momentan, ramanem la clasicul standard care nu permite prea multe.

    Oricum, daca se va trece la streaming only, eu sunt 99.99% convins de faptul ca mai toti producatorii se vor baza pe peer to peer, sharing and stuff. Cu alte cuvinte, tu ca utilizator esti totodata si server... si uite asa brusc, isi scade producatorul costurile. Face un mesh intre useri si de acolo e mai simplu. Bine, simplu intre ghilimele... pentru ca de fapt vom deveni toti un mare VPN, si in loc sa apelam la cloud, noi vom fi cloud-ul. Dar, ramane de vazut... cine stie, poate in 10 ani quantum computing-ul va fi la ordinea zilei, si se va schimba tot.

  7. #7 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Sigur ca am dat numai ca exemplu, ma refeream la modificarea perceptiilor personale in raport cu rapiditatea progresului tehnologic.

  8. #8 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Undeva în viitor, prin 2050 poate, ăștia dau vina pe gameri că, consumă prea mult net și voi vb de stream.



    Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

  9. #9 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    @Monky. Nu-i nicio problema, stiu ca nu ai motive intemeiate sa iei vreo actiune (inca). Time will tell. Am zis-o asa, mai mult ca sa inteleaga ca lumea l-a luat la ochi

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Se7en Fury View Post
    Undeva în viitor, prin 2050 poate, ăștia dau vina pe gameri că, consumă prea mult net și voi vb de stream.
    Normal man. Eu as spune ca gamerii sunt de vina si pentru Global Warming, pentru alegerea unora precum Trump, Dragnea, etc...
    Da' de stream-urile 4K nu se mai leaga nimeni... de torrents... de live stuff and so on. Gamerii, fir-ar ei sa fie! Ei au distrus tot!

  11. #11 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Din pacate sunt sanse mari sa se ajunga la streaming only, nu doar pe console, ci si pe PC, tablete, telefoane, etc. La firmele producatoare de jocuri le va conveni de minune treaba asta, pirateria va fi zero, lucru bun, incontesatabil, dar cu ce pret?


    N-o sa ai nimic, o sa fii la cheremul lor, serverele pot pica oricand, oricat de mare va fi firma din spate, amintesc doar de chestiile urate cu PSN-ul. Si o sa ai "cumparate" nspe jocuri, dar n-o sa le poti juca pentru ca serverele sunt picate sau in mentenanta sau atacate.


    Eu sunt old school, probabil si din cauza varstei si efectiv nu suport chestiile "digital only". Poate si faptul ca sunt colectionar (de hardware in special, dar si de jocuri) ma face sa fiu asa. Da, jocurile fizice ocupa spatiu in dulap (sau unde le pui), trebuie sa le cauti, sa le instalezi, etc, sunt o gramada de dezavantaje comparativ cu cele "digitale", la alea teoretic ai acces de oriunde, nu ocupa loc, trebuie doar sa nu-ti uiti parola si sa ai conexiune la internet.


    Dar exista un mare avantaj: stiu ca *am* jocul ala, nu depind de internet si de alte chestii. Pot sa-l duc cu mine la o cabana la munte unde am doar curent de la un generator pe motorina Si il joc. Poate sa pice netul, pot sa pice toate serverele din lume. Hell, poate sa vina un razboi atomic, ma bag in buncar si le joc Exagerez, fireste, insa poate fi extrem de enervant sa *crezi* ca ai un joc si sa nu-l poti juca fix cand ai tu chef pentru ca e picat un server.

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RaverX: eh, nu e chiar asa de negru dracul. Ceea ce spui tu este valabil doar pt. multiplayer, care oricum... daca pica netul, degeaba ai chiar si jocul fizic. Pentru toate celelalte, s-ar putea sa avem un sistem asemanator cu iCloud-ul... adica sa iti poti accesa o parte din content chiar si offline. Sunt sigur ca vor exista eventual optiuni gen "download all game" sau "play it offline". Otherwise, daca va fi doar streaming only... nu-i vad un mare succes. Dar, poate cine stie, generatiile se vor schimba... si noi astia mai "old-school" o sa fim niste bosorogi senili care o sa jucam de pe DVD. Or sa se uite copiii si nepotii la noi exact cum se uita unii acum la o caseta sau la un cartridge... nici nu stiu ce sa faca cu ele

    Sau cine stie, editiile fizice vor deveni de fapt automat niste Collectors Edition's... pentru ca un lucru e sigur, colectionarii nu or sa dispara niciodata. Si daca sunt bani extra de scos, de ce nu? Daca 90% cumpara digital si 10% prefera sa dea o caruta de bani extra pe ceva fizic, why not?

    Oricum, cred ca multi dintre cei care lucreaza pe la companiile mari vad ce se intampla cu viitorul apropiat, legat de quantum computing, de AI... si pluseaza si ei pe ceva care sa fiu sincer, nu prea pare viabil. Adicatalea, in momentul in care un device cu procesor d-asta quantic e capabil sa sparga in 10 minute orice server existent pe piata, oare cine va fi capabil sa asigure streamingul acela despre care vorbim? Cine va mai fi capabil sa asigure conturile clientilor, cand daca pune un pirat mana pe asa ceva, da jos serverele pe banda rulanta. Desigur, ne gandim ca poate si cei care se ocupa de securitate vor avea un raspuns pe masura (ce, ei nu pot achizitiona un server cu quantum processor?)... dar orice fel de raspuns ar fi, retelele actuale, http-ul, web-ul in sine, nu e gandit si nu e capabil sa faca fata unor "batalii" la asemenea nivel.

    Dar, cine stie... poate ma gandesc eu prea departe si de fapt toti incearca un singur lucru: sa scoata mai multi bani din servicii decat din produse. E si normal, cand vezi ca tu ai muncit ca developer, publisher, programator, etc... ai muncit 5-6-10 ani sa scoti un super joc, sa-l scoti full pe piata, si cu greu sa-ti scoti banii investiti. Si vine unul care scoate mai mult un demo decat un joc (la care cel mai probabil a lucrat 2-3 luni)... il scoate pe piata si scoate milioane de dolari din addons, pay2win, items, etc...

  13. #13 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Este o certitudine faptul ca asa se va intampla. Am tot zis-o in ultimii ani si ma tot repet. O sa fie mult mai simplu sa avem o cutie gen Apple TV care sa se conecteze la internet si totul sa te joci de pe hardware-ul actualizat al Sony sau Microsoft (si cine o mai fi atunci).

    Totul trebuie facut cat mai simplu iar asta ar insemna faptul ca toate updates-urile vor fi la zi, facute pe serverele lor iar noi doar pornim/continuam de unde am ramas si atat.

    Drept dovada, chiar si EA aseara au anuntat un serviciu similar, care este in teste momentan. Asa ca daca deja s-a putut in trecut si se poate si in prezent, peste un deceniu cu siguranta va fi ceva la ordinea zilei.

    Intr-adevar, e vorba de delay de imagine si ma uit la youtube sau twitch care au cate 30s delay la vizionare, dar ma uit si la Mixer (al Microsoft) care are doar o secunda, iar la ei parca se poate si optiunea "pass the controller".

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Live Streaming By kaoru in forum Jocuri PC
    Replies: 6 Last Post: 22-03-2022, 23:59
  2. Streaming de pe Wii U By apbaciu in forum Nintendo Wii U / Switch
    Replies: 2 Last Post: 20-01-2016, 09:00
  3. Replies: 2 Last Post: 10-11-2015, 17:18
  4. PS4 Streaming By flavi_us in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 6 Last Post: 02-05-2014, 13:55
  5. Mafia III peste cativa ani By erik95 in forum Console News
    Replies: 14 Last Post: 04-01-2012, 15:04

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts