Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 41 to 60 of 79

Thread: Purici SONY 55XF9005

  1. #41 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Bine, LG suge, Sony suge, Samsung suge, păcat că nu face Apple un tv, ăla ar fi cel mai bun.

  2. #42 SP
    Member PumaS's Avatar
    Eu unul am ajuns la concluzia ca nu exista televizorul perfect trebuie sa il alegi pe cel care cele mai digerabile flaws si pentru mine aici s-a incadrat SONY XF9005, am terminat de setat noul TV pot spune ca tot mai exista bleed dar este foarte foarte de bun simt fata de fostul TV si altceva care mi s-a parut foarte interesant, cred ca primul TV nu era nou sau cine stie o eroare a celor de la SONY, la acela bateriile nu erau sigilate si picioarele nu aveau acel sigiliu erau bagate in punga dar fara sigiliul suplimentar eu ma gandesc ca poate a fost un retur care a fost incadrat ca si nou cu toate ca baietii de la E-mag mi-au spus ca nu exista asa ceva, in fine poate am prins eu produsul mai ciudatel putin .

  3. #43 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    Bine, LG suge, Sony suge, Samsung suge, păcat că nu face Apple un tv, ăla ar fi cel mai bun.
    Eu vorbeam de tehnologia OLED (care da... cam suge inca), si nu de un producator anume (am dat exemplul cu LG pentru ca tocmai am fost intr-unul din cele mai mari service-uri autorizate din .ro, unde OLED-urile aveau sectiune speciala de "ARSE" si erau zeci de bucati, nu 2-3). Dar, daca m-ai luat asa peste picior cu Apple, o sa-ti raspund si eu cu aceeasi moneda. Toti sunteti viteji pana in momentul in care va apare chiar voua problema despre care discutam. De-abia atunci incepeti sa plangeti pentru ca ghici ce, nici LG, nici Samsung si nici Sony, nu vor schimba TV-ul din cauza de burn-in (decat cu super mega scandal). Or sa va trimita la un paragraf din manual sau din certificatul de garantie, unde scrie clar ca acesta nu este considerat un defect... asa e tehnologia. S*it happens! Si sa vezi atunci cum e cand stii ca ai dat peste 10.000 lei pe un TV sau 4.000 pe un telefon si te uiti ca fraierul la un display defect.

    Problema asta se intampla si la Dell (culmea, au probleme cu remanenta inclusiv la LED-uri profesionale), si la Panasonic & Co. E suficient sa cauti pe Google, nu trebuie sa ma crezi pe mine pe cuvant. Si pentru ca tot ma iei la misto cu Apple, da... problema apare inclusiv la smartphone-urile lor cu OLED (X si Xs). Este dealtfel unul din motivele pentru care am refuzat sa imi cumpar asa ceva si am mers pe 8 Plus. Chiar daca la service autorizat Apple am schimbat telefon (un X) cu problema asta, no questions asked.

    Anyway, vorba lunga... saracia omului. Ma bucur ca tu ai TV-ul perfect. Imi pare rau ca Apple nu face TV-uri. Dar mai rau imi pare de faptul ca mi-am luat un TV de 75" de la Sony, cu Android... care este cel mai prost TV ever. Se blocheaza cam de 2x pe zi, Android cu niste slowdowns de zici ca e imposibil (stai 1 min sa iti apara bara de volum up/down), iar recent a inceput sa faca niste bleeding-uri de n-am vazut nici la no-name-uri. Dar Sony rulez, asa ca mai bine tac.

    MonkY out!

  4. #44 SP
    Member Hazer's Avatar
    Da, este adevarata treaba cu OLED-urile, dar se exagereaza putin (pe forumuri si alte site-uri intra doar oamenii care au intampinat probleme, nu si cei care nu au burn-in). Intr-adevar, te forteaza oarecum sa iti schimbi putin obiceiurile de frica burn-in-ului. Am in casa 2 B7-uri, cel mai folosit avand 1 an jumate si il verific aproape saptamanal.

    M-am impacat cu gandul ca merita sa iti asumi “riscul” pentru imaginea aia perfecta. Nu mai pot sa ma uit la un LED fara sa remarc calitatea inferioara a imaginii dupa ce am petrecut atata timp in fata oled-urilor..

  5. #45 SP
    Senior Member poiuyt's Avatar
    Din pacate cam asa este Hazer, cam tot ce e mai bun se plateste scump si din pacate cam tot ce e mai nou este un produs de consum pe care teoretic trebuie sa-l schimbi des , deci da , este un risc asumat pt ca da, se poate mai bine.

    Sa speram ca noile modele or sa fie mai bune de atat desi piata se duce clar spre un consum d-ala de unica folosinta..

  6. #46 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    @PumaS

    Salut, cum mai e situatia cu televizorul? Cat de cat multumit dupa ce ai stat o perioada cu el? Nu de alta, ma bate gandul sa decartez pentru acelasi model, dar varianta de 49", din lipsa de spatiu. Daca aveam mai mult loc si spatiu rezonabil fata de TV, as fi mers pe un OLED, dar astea vin doar in dimensiuni o idee peste, din ce am vazut eu. Asa ca OLED-ul mai poate sa astepte.

    Mi-am spart creierii sa gasesc un LED/LCD cat mai ok din punct de vedere al calitatii imaginii, deep black cat se poate, HDR 10 decent, sa nu aiba OS laggy cand vine vorba de meniu sau schimbat canale sau sa ia comenzile super greu etc. Am citit peste tot, vazut clipuri pe YouTube si toate cele. Vizasem un IPS de la LG, dar pare cam slabut, mai ales pe partea de HDR si movies, doar ca are unghiuri mai bune de vizibilitate. Imi place WebOS si mai ales telecomanda, dar degeaba e super responsive daca imaginea lasa de dorit, mai ales pe intuneric sau semi-intuneric cand te uiti la un film sau bagi un joc. De Samsung nu prea vreau sa ma ating ca stiu ca au probleme de response chiar si pe modelele 2018. Acum ma uit catre Sony, dar nu prea am avut tangente cu ei cand vine vorba de TV-uri. Greu tare..

    As putea spune chiar 1st world problems, dar nu o s-o fac

  7. #47 SP
    Member PumaS's Avatar
    Te saut Khufu,

    ce tine de partea tehnica din punctul de meu de vedere cel mai in masura sa-ti raspunda este MonkY, din perspectiva utilizatorului pretentios iti pot raspunde eu . Televizorul ca si fisa tehnica este best buy si eu m-am documentat foarte mult inainte si cam asta a reiesit, except OLED. Ce pot sa spun este ca din punct de vedere al imagini daca este dintr-o sursa buna ( BlueRay , PS4 PRO, 4kUHD, Youtube 4k ) este un televizor exceptional pe timp de noapte sau daca nu sta direct in lumina soarelui ( cum il am eu 3-4h pe zi bate soarele fix in el ) , daca bate lumina in el nu mai este asa de superb . Pe partea de OS, cel mai prost televizor inventat, nu stiu cum a trecut de controlul calitatii sau cine se ocupa la ei de partea de os dar comparativ cu un telefon mobile as spune ca este la nivei de un telefon android de pa aliexpress in valoare de 4USD ca sa intelegi si nu exagerez cu nimic este RIDICOL de prost. Dupa nici 2 spt din telecomanda apasand butonul dedicat netflix nu a mai pornit aplicatia a trebuit sa ii dau restart to factory setings am reluat instalarea si totul ok, repet ANDROIDUL este jenant . Pe partea de TV hmm nu stiu l-as incadra la mediu, comparatia pe care o fac este cu un Samsung 6102 cred de 43 de inch pe care posturile HD se vad mult mai ok poate si distanta e mai mare de vizionare cat si diagonala mai mica who knows. Navigarea prin posturi mi s-a parut ok daca stil la ce canal vrai sa ajungi chiar intuitiv adica dai in continuu pana ajungi unde vrei fara sa se schimba canalul decat la cateva secunde dupa ce te-ai oprit pe canalul respectiv, daca vrei sa butonezi in speranta ca vei gasi ceva interesant sa vezi dar nu ti-ai stabilit un canal acolo e dureros dureaza ceva pana apare imaginea.... Daca televizorul asta nu era cumparat strict pentru netflix, Filme BlueRay si PS4 PRO nu l-as cumpara si nici nu as recomanda cuiva sa o faca. Pentru every day use eu o sa merg pe Samsung (Serie 7 sau mai sus ) sau LG momentan nu OLED, chiar daca imaginea este mind blowing, app de chestia cu burn in-ul ca se discuta pe forum ca sunt strugurii prea acrii poti vedea unul cu BURN in in showroom media galaxy baneasa un C8 cel putin era joi seara.

    PS: am uitat sa spun un lucru important ca si input lag si fluiditatea imaginii pe ps4 pro nu situ daca exista mai rapid din nou extceptand OLED

    Respect

  8. #48 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Multumesc mult de raspuns. Cam la asta ma asteptam si eu sa zici, ca daca e vorba de content 4K UHD/PS4 Pro/Netflix, etc se descurca bine, dar are probleme pe partea de OS. Cred ca este un sacrificiu pe care il pot face, desi si eu ma consider destul de pretentios cand vine vorba de tehnologia pe care o folosesc. Nu sunt 100 % convins de el, de asta si aman decizia, dar stiu ca in "parametrii" mei de cautare nu sunt atat de multe variante bune.

    Daca baietii de pe aici au si alte pareri, le ascult cu mare drag. Daca nu, il iau si fingers crossed. Nu imi place, il fac pachet. De obicei imi place sa merg la sigur, sa nu ma complic cu retur si chestii, dar nu e mereu asa cum ne place

    Bafta!

  9. #49 SP
    Member PumaS's Avatar
    Good luck si daca prinzi ceva ok pls share si eu sunt in cautare de 65 inch pentru tv principal si netflix cam atat gaming cam 10%


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

  10. #50 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu am modelul de anul trecut, XE90, de 49" (din lipsa de spatiu) si sunt foarte multumit de el pe partea de imagine, folosit 95% pe Xbox One X/PS4 simplu (am incercat o vreme si pe switch, dar efectiv arata totul prea nasol - majoritatea jocurilor nefiind full HD la output, asa ca l-am mutat pe alt TV full HD) si restul de 5% pe youtube si fff putin Netflix (cred ca am vazut 2 sau 3 filme pe el, de 1 an de cand il am).
    Overall foarte multumit de el fix pentru ce l-am luat, dar mi-a luat ceva timp pana am reusit sa ajung la setarile potrivite pentru mine.

    Sunetul il am scos prin soundbar, deci nu ma pot pronunta la cum se aude el.

    Partea de OS este execrabila/mizerabila. Nu te vei obisnui cu el niciodata, daca-l vrei ca TV pentru ceva ce te obliga sa folosesti telecomanda (sau telefonul) pentru schimbat canale/surse foarte des.
    Eu sunt mega dezamagit si de faptul ca, tinand soundbar-ul in fata TV-ului, sunt nevoit sa ridic mereu telecomanda si sa o pozitionez in fix anumite unghiuri, ca sa o pot folosi la TV. Ca fapt divers, am 2 Panasonic mai vechi in casa la care pot schimba canalul in timp ce o indrept in partea fix opusa.

    Pe partea de smart...ca sa fiu sincer, am un chromecast standalone pus pe un alt TV care merge mai bine/mai rapid decat cum se misca partea de chromecast din acest TV, deci este o alta functie pe care nu o voi folosi vreodata.
    Iar restul aplicatiilor pe care le poti instala din store-ul Android, merg asa cum te-ai astepta. Foarte prost. Am incercat la inceput, pentru testare, diverse jocuri din store si nu am fost deloc multumit. Am reusit, in schimb, sa bag un emulator si cateva jocuri de NES/SNES pe el prin stick si cu un controller de PS4 am reusit sa ma joc putin. Asta mi s-a parut destul de interesant.

  11. #51 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    @PumaS Multumesc! Cu siguranta dau un semn daca gasesc ceva interesant.

    @razvanrazy Multumesc de feedback. Ideea de baza a acestui televizor va fi cam aceeasi, Netflix/Prime/HBO Go/YouTube/4kUHD/Gaming, ocazional fiind folosit si pe TV cand e vorba de vreun meci, film pe HBO (rar) sau ceva de genul. Stiu ca foarte putin timp voi interactiona cu partea asta, de schimbat canale, configurare prin meniu etc, dar cumva...stiu ca mi-ar sta pe creier. Sa stiu ca e asa "incet la minte". Mai ales cand dai o caruta de bani pe televizoarele astea si se misca de zici ca au 512 RAM, ceea ce nu e asa departe de specs-urile multora. Ma uit la tine, Samsung!

    La audio si eu tot pe soundbar merg, de asta nu am cerut niciun detaliu despre asta, ca stiu ca majoritatea oricum nu sunt cine stie ce. Mai incearca unii pe ici pe colo cu un Dolby Atmos, Harman Kardon, dar baza tot in niste boxe dedicate va sta. Legat de faza cu Panasonic-urile, te cred, ca si eu am un Samsung Full HD prin casa si ia comanda din orice unghi. Le faceau mai bune inainte

    Cand am fost sa vad XF-ul intr-un MG, ca acolo era expus, tot incerca baiatul de acolo (care purta triocu Sony si se ocupa doar de ele) sa o dea cu Android-ul ca e mult mai permisiv, ca face, ca drege. Degeaba poti sa bagi toate aplicatiile pamantului pe televizor daca se misca toate prost. Cand le vad cum se taraie asa, mai ca imi vine sa il sparg. Da, Samsung, tot de tine e vorba cu al tau Tizen!

    Pana la urma, ramane cum a zis PumaS mai sus. Vor exista flaws cam la orice televizor, important este sa nu intreaca numarul calitatilor.

  12. #52 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Exact. Si eu personal citisem despre OS inainte sa-l iau si stiam ca-l voi folosi exclusiv pentru console, deci doar schimbat sursa din cand in cand, inafara de On/Off.

    Iar ca imagine nu am ce sa reprosez. Local dimming-ul face minuni si sigur daca investesti niste bani si intr-o calibrare profesionala, e de 1000 de ori mai ok pe partea asta.

  13. #53 SP
    Member PumaS's Avatar
    You just hit the sweet spot for me razvanrazy

    Bun imediat cum am citit commentul am intrat pe google " calibrare profesionala TV" si zbang a aparut un anunt pe OLX, poti sa-mi spui mai multe despre cum se face acest lucru sau la cine sa apelez si daca ai idee cat ar costa ?

    Danke

  14. #54 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Rasko stiu ca-si facuse. Dar el e din arad si zicea ca l-a gasit pe tip pe softpedia. Poti incerca acolo daca mai exista forumul lor.

    Eu nu-mi permit momentan asa ceva (4-500€) dar cred ca ar fi diferenta ca de la cer la pamant.

    Vine tipu cu scule profesionale si dureaza cateva ore. Cred ca el ar putea sa-ti dea mai multe detalii despre cum a decurs la el.

  15. #55 SP
    Member DeepKiss's Avatar
    Exista un tip extrem de dedicat în București cu scule de mii de euro, acreditat ISF. Apelați la el cu incredere pentru calibrare TV. User Id pe forum softpedia JeanLucPicard.

    Trimis de pe al meu SM-J730F folosind Tapatalk

  16. #56 SP
    Member PumaS's Avatar
    Nu stiu in ce consta aceasta calibrare dar pretul mi se pare ..... jumatate din valoarea tv-ului mai exact

    Ok i will stick to the youtube tutorials

  17. #57 SP
    Member DeepKiss's Avatar
    Quote Originally Posted by PumaS View Post
    Nu stiu in ce consta aceasta calibrare dar pretul mi se pare ..... jumatate din valoarea tv-ului mai exact

    Ok i will stick to the youtube tutorials
    Nu este așa mult...vorbiți cu el si vedeți. Depinde ce vreti sa faceti la TV. Ce moduri, etc...era in jur de 50 euro

    Trimis de pe al meu SM-J730F folosind Tapatalk

  18. #58 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Am vorbit eu cu el acum vreun an. Cerea 350 de lei pentru calibrarea unui mod de vizionare la OLED. Deci daca vrei sa iti calibrezi modul de vizionare ISF pentru zi cat si cel pt noapte, ar costa 700 de lei, daca a mentinut acelasi pret. Pentru HDR nu avea scule la vremea respectiva, dar cred ca si-a luat intre timp.

    Legat de burnin-ul la OLED, ca tot s-a discutat mai sus, nu trebuie sa te iei dupa ce e expus in magazin. TV-urile alea sunt abuzate in fel si chip si functioneaza non stop. Cel de la LG isi face singur o curatare de panel dupa cel putin 4 ore de functionare, atunci cand il treci in stand by. Din cate stiu eu, oamenii in magazine le taie direct curentul de la priza cand le opresc si din acest motiv apare burnin la cele expuse. In normal use acasa, e f greu sa dai de asta, doar sa te uiti pe A3 in fiecare zi cate 15 ore.
    Suntem destui pe forum care avem si nu cred ca s-a plans vreunul de asta pana acum, in conditiile in care ne jucam pe ele destul de mult jocuri care au elemente statice afisate tot timpul, gen mini map, scoruri la fifa etc. Dar ma rog, fiecare crede ce vrea si se chinuie in continuare cu LED-uri. Si eu am fost sceptic la vremea mea, cat si alti colegi de pe forum. Din cate am observat, niciunul nu a regretat alegerea.

  19. #59 SP
    Banned PS4&PS3's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Eu am modelul de anul trecut, XE90, de 49" (din lipsa de spatiu) si sunt foarte multumit de el pe partea de imagine, folosit 95% pe Xbox One X/PS4 simplu (am incercat o vreme si pe switch, dar efectiv arata totul prea nasol - majoritatea jocurilor nefiind full HD la output, asa ca l-am mutat pe alt TV full HD) si restul de 5% pe youtube si fff putin Netflix (cred ca am vazut 2 sau 3 filme pe el, de 1 an de cand il am).
    Overall foarte multumit de el fix pentru ce l-am luat, dar mi-a luat ceva timp pana am reusit sa ajung la setarile potrivite pentru mine.

    Sunetul il am scos prin soundbar, deci nu ma pot pronunta la cum se aude el.

    Partea de OS este execrabila/mizerabila. Nu te vei obisnui cu el niciodata, daca-l vrei ca TV pentru ceva ce te obliga sa folosesti telecomanda (sau telefonul) pentru schimbat canale/surse foarte des.
    Eu sunt mega dezamagit si de faptul ca, tinand soundbar-ul in fata TV-ului, sunt nevoit sa ridic mereu telecomanda si sa o pozitionez in fix anumite unghiuri, ca sa o pot folosi la TV. Ca fapt divers, am 2 Panasonic mai vechi in casa la care pot schimba canalul in timp ce o indrept in partea fix opusa.

    Pe partea de smart...ca sa fiu sincer, am un chromecast standalone pus pe un alt TV care merge mai bine/mai rapid decat cum se misca partea de chromecast din acest TV, deci este o alta functie pe care nu o voi folosi vreodata.
    Iar restul aplicatiilor pe care le poti instala din store-ul Android, merg asa cum te-ai astepta. Foarte prost. Am incercat la inceput, pentru testare, diverse jocuri din store si nu am fost deloc multumit. Am reusit, in schimb, sa bag un emulator si cateva jocuri de NES/SNES pe el prin stick si cu un controller de PS4 am reusit sa ma joc putin. Asta mi s-a parut destul de interesant.

    Sunt 2 tipuri de telecomenzi TV pe lumea asta: cu infrarosu si in radio frecventa. Cele cu infrarosu au numai linie de vizibilitate directa. Cele cu radiofrecventa merg indreptate catre peretele din spate, deoarece undele radio se reflecta de pereti, pe cand infrarosu nu. Probabil ai telecomanda cu infrarosu.

  20. #60 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Da da, stiu Incercam sa explic pe intelesul tuturor.

    Cu infrarosu este asta de la TV Sony. Dubios este faptul ca soundbarul, tot Sony, foloseste radiofrecventa. Asa ca la soundbar doar apas pe buton, in orice orientare e telecomanda, iar la TV trebuie sa o ridic si indrept intr-un anumit unghi

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Similar Threads

  1. Sony PlayStation 5 By nurv in forum Console Club
    Replies: 103 Last Post: 20-02-2019, 15:23
  2. Conferinta Sony E3 By tudyniuz in forum Hot Story
    Replies: 19 Last Post: 18-06-2016, 15:12
  3. Sony vinde divizia Sony Online Entertainment By djleo666 in forum Console News
    Replies: 6 Last Post: 03-02-2015, 21:29
  4. Strategia Sony By Templier in forum Console Club
    Replies: 5 Last Post: 20-10-2014, 19:05
  5. Sony lanseaza noile casti Sony X By FallouT in forum Tech News
    Replies: 5 Last Post: 11-09-2012, 20:12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts