Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Esports Summit Bucharest 2021

  1. #1 SP
    Senior Member dronology's Avatar

    Esports Summit Bucharest 2021

    Quote Originally Posted by Pagina de media
    La doar câteva zile după anunţarea la Bucureşti a celei mai importante competiţii de esports organizate vreodată în estul Europei, The International 10 – Dota 2, cu premii de peste 40 de milioane de dolari, dar şi apropierii Olimpiadei de la Tokyo, unde Intel organizează un test în vederea acceptării esports-ului ca probă olimpică la ediţiile viitoare, Capitala României va găzdui Esports Summit Bucharest 2021.

    Prima ediţie a Esports Summit Bucharest îşi propune să ofere o imagine de ansamblu asupra ecosistemului global al esports-ului, dar şi să identifice tendinţele şi oportunităţile existente pe piaţa din România.

    Evenimentul va avea loc pe 21 iulie şi va reuni peste 20 de personalităţi, de la jucători de esports până la autorităţi guvernamentale, ONG-uri, dar şi reprezentanţi ai brandurilor endemice şi non-endemice cu interes în zona de esports. Invitatul special al conferinţei va fi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Esport, românul Vlad Marinescu.

    Evenimentul cuprinde 5 paneluri de discuţie, concentrate în jurul fenomenului esports:
    1. Esports – un fenomen global. România: prezent vs. scenarii viitoare
    2. Competiţii esports: Suport vs. Reglementare
    3. Evenimentele de esports în România vs. în regiune
    4. Profilul jucătorului român profesionist. Mit vs. realitate
    5. Gamerii. Oportunităţi de marketing şi advertising pentru o audienţă în creştere rapidă

    “Vrem ca Esports Summit Bucharest să devină un eveniment anual dedicat tuturor stakeholderilor ai ecosistemului esports. Anul acesta, reflectoarele vor fi puse în special pe evoluţia esports-ului în România şi în regiune, dar şi asupra tendinţelor şi oportunităţilor. De asemenea, prin acest eveniment ne arătăm sustinerea faţă de eforturile autorităţilor şi asociaţiilor din domeniu pentru crearea statutului pe baza căruia cluburile şi jucătorii de esports să se dezvolte şi să funcţioneze legal în România”, spune Tudor Dăescu, Manager General al Dăescu Borţun Olteanu, organizatorul evenimentului.

    În cadrul primului panel, Esports – un fenomen global. România: prezent vs. scenarii viitoare, speakerii vor vorbi despre dimensiunea globală a fenomenului, cu focus pe avantajele României mulţumită infrastructurii digitală de vârf, dar şi adoptabilităţii tehnologiei şi alfabetismului IT în rândul populaţiei din zonele urbane.

    Panelul Competiţii esports: Suport vs. Reglementare îşi propune să atragă atenţia asupra oportunităţilor pe care ţara noastră le are şi care depind foarte mult de recunoaşterea domeniului, care va permite astfel jucătorului să aibă o profesie legală, să plătească impozite şi să beneficieze de beneficii sociale.

    Invitaţii din panelul Evenimentele de esports în România vs. în regiune vor vorbi despre diferenţele şi asemănările esports-ului din România şi din regiune. Discuţia va fi continuată pe tema Profilului jucătorului român profesionist. Mit vs. realitate, care îi va aduce la aceeaşi masă pe mai mulţi jucători profesionişti care vor povesti despre ce presupune cariera de esports player, dar şi de ce ai nevoie pentru a te remarca.

    Conferinţa se va încheia cu o discuţie despre oportunităţile de marketing şi advertising pe care le pot avea brandurile care se adresează jucătorilor de esports, audienţă care se află pe un trend ascendent şi greu de accesat, aceştia nefiind neapărat consumatori de media tradiţionale.

    Mai mult detalii pe: https://esports-summit.ro/
    Bucureşti are de-acum propriul său Esports Summit. Peste câteva zile

  2. #2 SP
    Banned galaxic's Avatar
    Nimic interesant.
    Nu e niciunul printre speakerii aia vreun cunoscut.
    Si sa mai platesti pentru asa ceva.....

  3. #3 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Vlad Marinescu is a President of International Esports Federation (IESF), Chief Media & Marketing Officer (CMMO) of International Judo Federation (IJF) and President of United States Esports Federation (USEF). He is working in International Sport for over 15 years, he was a Romanian Born, American Raised and Studied in Budapest. He worked through each level of sport organization, from athlete, to event organizer in all departments, to management of sport organization and sport business.
    Pretty cool; gasit un interviu interesant cu tipul:

  4. #4 SP
    Banned galaxic's Avatar
    Stii ca o sa spuna aceleasi lucruri si la summit?

  5. #5 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    N-am de unde sa stiu si cred ca nici tu.
    Eu doar ma bucur sa vad alti romani care ajung sa aiba succes in special in domeniul gaming-ului.

  6. #6 SP
    Banned galaxic's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    N-am de unde sa stiu si cred ca nici tu.
    Eu doar ma bucur sa vad alti romani care ajung sa aiba succes in special in domeniul gaming-ului.
    Te bucuri degeaba.
    Romani de succes erau niste producatori autohtoni de jocuri romanesti, asa ca CD Projekt din Polonia cu seria Witcher , Bohemia Interactive din Cehia cu seria ArmA, sau 4A Games din Ucraina cu seria Metro. Romania nici acum nu a dezvoltat pe cont propriu vreun joc serios de buget de calibrul lui Witcher, ArmA sau Metro, cu toate avem la dispozitie resurse, tehnologie si oameni, si internet de mare viteza.

    Aici sunt doar sucursale ale unor multinationale ca EA, Gameloft si Ubisoft + Amber si Whyttest, unde romanii, platiti mizerabil raportat la salariile din vest, testeaza jocuri dezvoltate in America, Japonia, Franta, Suedia si Canada. Doar testeaza jocurile companiilor, nu si dezvolta.

    Noi nu mai avem nici macar presa specializata pe gaming cum erau Level si Computer Games in anii 2000' , plus tentativa de IGN Romania care nu a mers. Astazi mai avem doar cateva forumuri , vloggeri, si tentative de emisiuni de tip Zona IT, 2.0 si ILikeIT care nu se ridica la nivelul din occident si care sunt mai mult pe software si telefoane.

    Se organizeaza competitii PGL si summituri anuale de eSports precum Dreamhack si festivaluri comic-con pentru ca avem tarife mai mici de inchiriat spatii pentru organizatori la Romexpo care e o cladire comunista URATA , dar platim bilete si preturi la produse la nivel occidental. Singurii care au de castigat apoi sunt organizatorii si jucatorii asiatici care ii bat pe toti. Avem cativa campioni la competitii eSports care sunt cam ca Echipa Nationala de Fotbal- nu trec mai departe de grupe.

    Deci nu inteleg de ce trebuie sa te bucuri. Romania e aproape 0 barat la capitolul gaming profesionist care e inca o nisa si va mai fi inca multi ani cat timp vor mai trai si vor mai conduce tara asta romanii care au copilarit si au fost educati in comunism.Eu imi doresc ca in tara asta totul sa mearga bine, dar iata ca nu merge absolut nimic si nu pot sa neg realitatea crunta sau sa ma bucur de ea.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Echipe eSports romanesti By lukecelmare in forum Offtopic
    Replies: 0 Last Post: 08-11-2017, 10:22
  2. DreamHack Bucharest 2012 By Tudoran in forum Stories & Other News
    Replies: 8 Last Post: 21-10-2012, 23:37
  3. Nintendo European Media Summit Overview By h0stile in forum Console News
    Replies: 3 Last Post: 26-02-2010, 21:49
  4. Replies: 23 Last Post: 05-07-2009, 00:59
  5. Bucharest Rock Arena By istrategie in forum Muzica, Filme & Seriale
    Replies: 12 Last Post: 15-04-2009, 10:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts