Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: Cyberpunk 2077 Lore - Free Spoilers

  1. #1 SP
    Banned Alex Khan's Avatar

    Cyberpunk 2077 Lore - Free Spoilers

    Propun sa avem acest topic de tip "free spoilers" separat despre Cyberpunk 2077 pentru a discuta liber despre poveste, despre cele trei "lifepaths" , despre alegerea optiunilor, evolutia evenimentelor de dupa.

    In link-ul asta se afla cronologia si cursul istoric al evenimentelor pana in 2077 in universul Cyberpunk. Trebuie amintit ca e o lume paralela unde cursul evenimentelor e similar, dar de la un timp anume e cu totul altul, de aia si lumea din Cyberpunk e mult mai avansata.
    https://cyberpunk.fandom.com/wiki/Timeline


    1859 - in Japonia se naste Sasai Arasaka, cel care va fonda Arasaka Corporation in 1910 ,o companie de securitate corporativa, operatiuni bancare si de fabricatie arme. In secolul 20 va deveni o mega-corporatie conectata cu Yakuza, cu sedii si filiale deschise in toata lumea, si cu un capital de 98 trilioane de yeni/890 miliarde de euro-dolari. Sasai moare in 1960 si compania este preluata de Saburo Arasaka, care in 2077 va fi viu si va avea 158 ani. El va fi principalul antagonist al jocului Cyberpunk 2077.



    1935- se naste Antonio Luccessi , cel care in 1996 va fonda corporatia americana Militech producatoare de armament, care in 2077 va valora pe piata 1,2 trilioane de dolari.
    Luccessi va muri in 2051.
    Seful Militech in 2077 va fi Donald Lundee Jr.



    1945: America invinge Japonia in cel de-al doilea razboi mondial dupa ce o bombardeaza nuclear.
    Uniunea Sovietica invinge Germania si ocupa Europa de Est.

    1950: incepe primul razboi coreean intre Coreea de Sud si Coreea de Nord care se incheie cu un armistitiu in 1953.


    1969: se naste conolelul Emile Lazarus, fondatorul mega-corporatiei Lazarus in 2010, care opereaza contracte pentru mercenari. Va deveni afiliata de Militech si va valora 75 miliarde de euro-dolari .


    1989 - se formeaza Banda celor Patru: NSA, CIA, FBI, DEA, o multiorganizatie de securitate ce preia controlul asupra Americii.
    1991 -Incepe primul razboi central american dintre SUA condusa de George Bush vs Panama condusa de Manuel Noriega, respectiv Nicaragua, Honduras si El Salvador. Razboiul se incheie in 1994 fara succes, trupele americane se retrag din America centrala.
    1992- Este creata noua moneda internationala Euro-dolarul, folosita in multe tari europene, dar si in America. Acesta va depasi dolarul american in 2020 la puterea de cumparare si valoare. Principala moneda concurenta va fi Yenul japonez in secolul 21 In Europa devine dominanta "Comunitatea Europeana" sau Uniunea Europeana.



    1993- New York City este devastat de o bomba nucleara detonata de traficanti columbieni de droguri. 15 000 de new-yorkezi sunt ucisi. Cele doua Turnuri Gemene World Trade Center si Rockefeller Center sunt distruse. Izbucnesc revolte si conflicte stradale intre bande. Rata infractionalitatii creste.
    1994- Bursele se prabusesc la nivel global. Uniunea Sovietica se destrama, se formeaza Uniunea Republicilor Sovietice Suverane, regimul comunist se mentine in Rusia. Gorbaciov isi da demisia si este succedat de Andrei Gorborev.
    Intre timp, in California, este construit si finalizat Coronado City, cunsoscut si ca Night City, orasul in care se va amplasa povestea din Cyberpunk 2077. Va avea o populatie de 7 milioane de locuitori si va fi considerat cel mai rau loc de trait in America, dominat de violenta, coruptie, crima organizata, conflicte intre bande infractionale si mega-corporatii.



    1996: izbucneste anarhia si legea martiala este instaurata in America. Presedintele si vicepresedintele (speculez ca Bill Clinton si Al Gore) sunt asasinati.

    1997 : are loc un razboi nuclear in Orientul Mijlociu intre Israel, Egipt, Siria si alte tari arabe. Regiuni intregi devin radioactive.
    Economia Californiei se prabuseste.
    KGB preia puterea in URSS.
    Au loc devarsari in Pacific.
    Au loc conflicte intre compania japoneza Arasaka si compania publica si partidul politic FACS.
    Agentia spatiala europeana fondeaza prima colonie pe Luna si construieste doua orase , Tycho si Copernicus.




    1998 : Los Angeles este distrus de un cutremur de 10 grade Richter.
    Este impusa legea martiala si in Marea Britanie.



    1998- in URSS, Anatoly Novikovo fondeaza SovOil, o corporatie energetica de petrochimice, gaze, minerit, industria grea si transmitatoare de curent electric. Aceasta va ajunge sa controleze regimul de la Moscova. Are valoare de 400 milioane de eurodolari pe piata.


    1999: in Hong Kong incep protestele impotriva regimului comunist si luptele cu triadele si companiile de securitate, este instalata legea martiala. China e devastata de un razboi civil dintre maoistii condusi de Hua Yuchi si regimul capitalist lasat in urma de Deng Xiaoping.
    Cultul mileniar Y2K propaga panica in America privind sfarsitul lumii in anul 2000. Membrii se sinucid in masa la 1 ianuarie 2000.
    Incepe al doilea razboi coreean intre Coreea de Sud, Japonia si corporatia Arasaka vs Coreea de Nord condusa de Kim Jong Il si China. Razboiul tine pana in 2005. Coreea de Sud invinge si are loc unificarea celor doua state coreene, rezultand Coreea Unita, condusa de generalul I Ryong Yon care este insa ucis, si este succedat de generalul Park .


    2000 - se declanseaza o epidemie grava de catre un virus care ataca intestinele oamenilor infectati si le provoaca moartea prin foamete.
    14 milioane de oameni din Europa ,Asia si America mor din cauza virusului, pana cand Japonia dezvolta un vaccin.
    Jocurile olimpice de la Sydney sunt anulate din cauza crizei.

    2000-2011: este construita si trimisa pe orbita statia spatiala Crystal Palace, primul hotel spatial




    2001 - este creat WSN, World Sat Network
    Vestul Australiei isi proclama independenta fata de restul Australiei.

    2002 - izbucneste o epidemie care distruge recoltele din lumea intreaga, se declanseaza o foamete globala , dar America gaseste rapid un antidot .
    SovOil isi proclama independenta fata de URSS.
    Igor Starobin devine noul presedinte al URSS.


    2003- incepe cel de-al doilea razboi central-american intre SUA vs Venezuela, Ecuator, Columbia, Peru, se incheie in 2010 tot cu pierderi mari si retragere de trupe pentru America.
    Se creeaza corporatia Mitsubishi -Sugo, producatoare de masini si armament .
    Vulcanul Santorini erupe, devastand Grecia cu un tsunami.


    2004 - sunt clonate tesaturi umane

    2004-2006: Incepe PRIMUL RAZBOI CORPORATIST intre EBM (Euro Business Machines- companie germana producatoare de computere si electronice) vs Orbital Air ( companie din Nairobi, Kenya, care transporta pasageri pana pe orbita Pamantului) si Zetatech (companie americana producatoare de computer si electronice).
    Este primul conflict dus la scara globala intre entitati private. Este dus la inceput pe cale conventiona la si aeriana, dar ulterior se folosesc tehnologii avandate, ajungandu-se la razboi cibernetic . EBM pierde in fata lui Orbital Air.




    ---------- Post added 10-12-2020 at 05:01 ----------

    [/COLOR]2005: Los Angeles este reconstruit, dar multi nomazi se refugiaza in imprejurimi, multi se muta chiar in jurul orasului Night City .
    Sunt inventate cyberdecks-urile, aparate portabile pentru comunicare si stocare date.




    2006: este clonat primul om
    Bratele bionice devin raspandite in armata americana.


    SovOil se apuca de produs CHOOH2 - combustibil nou pentru masini , produs din grau bogat din zahar si amestecat cu alcool




    2008-2010 - AL DOILEA RAZBOI CORPORATIST.
    Se razboiesc SovOil , compania energetica ruseasca, cu Petrochem, compania petroliera americana.
    Este un razboi dus intre doua entitati private din America si Rusia, manifestat prin batalii navale si sabotaje .
    Razboiul se incheie fara rezultat in 2010.



    ---------- Post added 10-12-2020 at 05:25 ----------

    2008 - Razboiul Orbital. SUA ataca instalatiile spatiale sovietice de pe orbita. ESA intervine de partea sovieticilor.
    Orasul american Colorado Springs este distrus de un meteorit trimis de pe colonia lunara Tycho.
    Australia este si ea lovita de un proiectil electromagnetic lansat de ESA.
    Taiwan isi proclama independenta cu ajutorul corporatiei japoneze Arasaka
    Este construita prima linie Meglev in Night City




    2009- China si SUA semneaza un tratat defensiv impotriva aliantei euro-sovietice.

    2010 - 1 milion de nomazi se plimba abandonati prin America Centrala.
    Romania e devastata de un cutremur unde mor peste 200 de romani.
    Au loc revolte in Colorado din cauza foametei.
    Network News 54 devine cea mai populara televiziune americana de stiri.
    Au loc razboaie stradale in Night City.



    2012- se declanseaza o noua epidemie in Chicago.
    Se fac cercetari in nanotehnologie.

    2013- Microtech , o companie americana de Mainframe-uri și stații de lucru ultra-sofisticate, dezvolta prima inteligenta artificiala.



    2013- ESA si SovOil colonizeaza Marte. Sunt construite doua baze- Isidis Base. 60 000 de oameni ajung sa locuiasca pe Marte in anul 2077.




    2014 - lovitura de stat in Japonia, imparatul este inlaturat; in China si Hong Kong se incheie razboiul civil, partidul liberator popular preia puterea, Hong Kong isi recapata independenta.

    2015 - produse nanotehnologice devin comerciale pe piata
    Japonia isi reformeaza sistemul monetar- apare Noul Yen
    Incepe razboiul monetar in Europa, Germania impune politici protectioniste impotriva corporatiilor internationale.


    2016-2017: are loc prima casatorie via-net
    Londra este inundata.
    NASA trimite astronauti pe Marte.
    Arasaka descopera metale pretioase in Africa, dar Militech sprijina populatiile native sa o alunge, dar fara succes. Arasaka cumpara drepturile pentru exploatare.
    Sunt formate cele 7 natiuni nomade.




    2016-2017 AL TREILEA RAZBOI CORPORATIST
    Combatantii:
    1. Merrill, Asukaga & Finch - firme de consiliere si investitii / Lazarus- companie de mercenari
    2. Fundatia Rothstein
    Este un razboi mai degraba comercial dus pe Net, dar escaladeaza in confruntari intre mercenari si sabotaje cibernetice. Castia MAF si Lazarus.



    ---------- Post added 10-12-2020 at 05:35 ----------

    2018: ESA trimite astronauti spre lunile lui Jupiter, precum Europa.
    Legile pentru clonarea umana sunt aprobate in Europa.
    Romania invadeaza Bulgaria.
    Grecia anexeaza Macedonia.
    Iugoslavia anexeaza Albania

    2019: coloniile spatiale orbitale isi proclama independenta fata de Pamant



    2020- o noua epidemie devasteaza Night City.

    2021: NASA construieste prima baza americana pe Marte- Chryse Base

    2022-2023: AL PATRULEA RAZBOI CORPORATIST
    Se declanseaza intre CINO (companie europeana producatoare de echipamente subacvatice) sustinuta de Arasaka vs OTEC (companie americana producatoare de echipamente subacvatice) sustinuta de Militech.
    Este cel mai devastator razboi corporatist, dus la nivel mondial, desfasurat nu doar prin razboaie cibernetice si tarifare, ci si prin razboaie de gherila.
    Economia globala se prabuseste, iar guvernele Americii si Japoniei ajung in prag de colaps.
    Razboiul se incheie in 2023 fara rezultate.




    ---------- Post added 10-12-2020 at 05:46 ----------

    2021-2023 : Al Patrulea Razboi Corporatist




    2023- o bomba nucleara este detonata in Night City. Jumatate de milion de locuitori sunt ucisi, si multi altii mor din cauza radiatiilor. Cerul se inroseste pentru 2 ani. Fortele Arasaka sunt expediate din SUA.
    Reteaua NET este desfiintata.
    NASA efectueaza misiuni spatiale spre Jupiter si Saturn.
    2023 - Elizabeth Kress, prima femeie presedinte a Statelor Unite ale Americii, nationalizeaza compania Militech.
    Statele Unite traverseaza o perioada dificila : 100 milioane de americani mor in 15 ani din cauza saraciei, foametei, epidemiilor , crimelor si razboaielor.
    SUA se dezintegreaza, si unele state de pe coasta de vest se alatura Confederatiei PACIFICA.



    2026-2030: Elisabeth Kress devine dictatoarea Americii, declarand stare de urgenta


    ---------- Post added 10-12-2020 at 05:51 ----------

    2030: Night City este reconstruit si repopulat.
    Este fondata compania de telecomunicatii Ziggurat.
    Compania Rocklin Augmetics produce prostetice in masa.



    2035-2049
    New Corps in ascensiune
    Sunt construite mega-orase si mega-cladiri.





    2054: SE NASTE PERSONAJUL PRINCIPAL DIN JOCUL CYBERPUNK 2077- V




    ---------- Post added 10-12-2020 at 05:57 ----------

    2069-2077 : RAZBOIUL DE UNIFICARE
    Tabere:
    1. Noile State Unite ale Americii/ California de Sud/Militech
    2. Statele Libere Texas, Alaska, California de Nord, Nevada, Utah si California Libera, sustinute de Arasaka.

    Razboiul se incheie cu un tratat, iar Night City devine oras-autonom si separat de California de Nord.

    ---------- Post added 10-12-2020 at 05:57 ----------

    2077: evenimentele din Cyberpunk 2077....si de aici incepe povestea noastra


  2. #2 SP
    Junior Member Kernel_panic's Avatar

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Te rog sa nu mai adaugi poze asa pentru ca arata oribil cele care nu se incarca. Ori rezolvi cu ele, ori stergem thread-u cu totu

  4. #4 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Te rog sa nu mai adaugi poze asa pentru ca arata oribil cele care nu se incarca. Ori rezolvi cu ele, ori stergem thread-u cu totu
    Nu mai pot sa editez prima postare.
    Cred ca poti sa stergi pozele.
    Nu ma asteptam sa arate asa dupa cateva ore. Cand le-am postat erau toate afisate.

    ---------- Post added 10-12-2020 at 12:36 ----------

    Quote Originally Posted by Kernel_panic View Post
    Eu nu citesc nimic de pe site-urile alea clickbait si fake news legat despre "lore". Le folosesc strict pentru stiri despre data lansarii sau amanari si atat, ca nici recenziile nu le mai citesc cand am vazut ca fiecare e subiectiv. Mai ales dupa ce am vazut ca Gamespot i-a dat nota 7 joculului doar ca sa atraga audienta.

    Daca vrei lore, citeste mai bine direct de pe site-ul Wiki Fandom al francizei Cyberpunk.

  5. #5 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Primul meu walkthrough incheiat cu Street Kid:
    https://www.youtube.com/playlist?lis...GszKPhAKLwJGnq

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Cyberpunk 2077 By MonkY in forum Console Club
    Replies: 1530 Last Post: 25-03-2024, 18:37
  2. Vand Cyberpunk 2077 PS4 By Peetzy in forum Bazar Sony: Jocuri Console
    Replies: 0 Last Post: 08-12-2020, 14:42
  3. Cyberpunk 2077- Omenirea in 2077? By Alex Khan in forum Offtopic
    Replies: 13 Last Post: 22-11-2020, 18:32
  4. CD Projekt RED anunta Cyberpunk 2077 By Clopotarul in forum Console News
    Replies: 13 Last Post: 16-04-2017, 18:12
  5. Replies: 0 Last Post: 11-01-2013, 00:15

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts