Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 21

Thread: Propunere pentru imbunatatirea sistemului de vanzare jocuri pe forum

  1. #1 SP
    Member the_fool2k's Avatar

    Propunere pentru imbunatatirea sistemului de vanzare jocuri pe forum

    Salut,

    Am urmatoarea propunere de imbunatatire a ariei de publicitate pe zona de vanzare de jocuri. Pe scurt s cream o baza de date comuna in care sa postam cu totii jocurile pe care le avem la vanzare pentru a facilita identificare facila si rapida a tuturor jocurilor aflate la vanzare pe aria de publicitate.

    Imaginati-va la nivel simplu un Excel cu urmatorul cap de tabel: nume joc, stare (nou/sh), pret, user vanzator, localitate de domiciliu, disponibil posta si daca jocul mai este disponibil la vanzare sau nu. Fiecare isi trece jocurile pe cate o linie, iar tabela se poate sorta dupa capetele de tabel (gen sortare ascendenta dupa pret, sortare dupa nume, sortare dupa localitate).

    De ce sa facem asta ? Mai multe motive...
    - vanzatorii se vor asigura ca postul lor nu este pierdut intre alte sute de posturi
    - vanzatorii nu vor trebui sa dea up in fiecare zi (uita sa dea up intr-o zi, postul se pierde in istoric)
    - pentru vanzatori se asigura astfel o prezenta constanta
    - cumparatorii vor gasi foarte usor un joc cautat. Intra pe tabela si cu un ctrl-f gasesc jocul cautat.
    - cumparatorii vor gasi cel mai ieftin pret. O sortare alfabetica dupa nume, va permite gasirea aceluiasi joc la preturi diferite
    - in acelasi timp un vanzator interesat care vinde un joc ieftin, va iesi imediat in evidenta si isi va vinde jocul imediat.
    - ne aflam aproape de sfarsitul de viata al generatiei curente. Multi ne vom cumpara noile generatii. Multi vom ramane cu rafturi intregi de jocuri, pe care vom dori sa le vindem si metoda descrisa este cea mai eficienta. Eu unul nu am nici timp si nici rabdare si rasfoiesc zeci de pagini de vanzare jocuri pe aria xbox/ps. Poate si voi sunteti la fel. Poate ca vrem sa intram sa vedem care sunt jocurile care se vand cu 30 RON/discul, 50 ron/discul, etc. Poate vrem sa luam un joc pe care nu l-am jucat, dar nu suntem hotarati care. Sa zicem ca ai 100 RON... cate jocuri iti pot cumpara cu banii astia ? Intri , sortezi dupa pret si vezi ce gasesti.
    - evitam zeci de pagini cu posturi de genul vand 10 jocuri de PS/XBOX. Apoi trebuie sa intri pe fiecare post in parte , doar ca sa vezi ca nu te intereseaza nimic de acolo
    - search-ul din forum, te duce din nou catre posturi dificil de accesat si citit.
    - Scopul bazei ar fi acela de informare. Intru vad ce jocuri se gasesc la ce preturi, apoi contactez vanzatorul pe privat si negociez cu el.
    - evitam discutii si comentarii inutile pe forum gen pai la altex e 99 RON , tu vinzi cu 120... nu avem timp sa verificam piata. In plus un vanzator poate verifica cu usurinta concurenta pe aceleasi jocuri si poate modifica pretul astfel incat sa aibe o oferta cat mai atractiva pentru un potential cumparator. Daca se grabeste sa vinda jocul, ajusteaza pretul, daca nu... il pastreaza
    - se creaza o piata concurentiala cat mai buna, prin gradul superior de informare. Preturile vor scadea. Cumparatorii vor aprecia acest lucru. Unii vanzatori poate ca nu vor dori sa piarda profituri, insa baza poate fi optionala (vrei sa te inscrii ok, nu vrei iti faci topic separat). Repet, cei care vor dori sa vanda, vor vinde.
    - o sortare dupa user va permite sa aflam daca cineva vinde mai multe jocuri, si vom putea face oferte pe pachete de jocuri.
    - ideal ar fi sa creem liste pe console, XBOX, PS3, WII, etc.
    - ideal ar fi sa strangem toate jocurile din posturile existente intr-unul singur.
    - cine are afacere din vanzarea de jocuri, sa aibe topic separat. PS: nu vreau sa supar acei useri care au afacere si de la care am cumparat destule jocuri in ultimii 5 ani.
    - forumul va avea un trafic mult mai mare, deoarece se va duce vorba de sistemul imbunatatit de vanzare/cumparare al jocurilor. Oamenii vor prefera metoda simpla de cautare a jocurilor, fata de alte forumuri.

    Ideea o adresez in primul rand conducerii forumului si apoi user-ilor. Pornim ca un lucru optional care sa aduca valoare adaugata si daca reuseste va adera cat mai multa lume.

    PS: am postat pe aceasta aria pentru a avea o vizibilitate cat mai buna. Rog admin-ul sa mute topicul unde crede ca este corect (nu am gasit o sectiune de propuneri si imbunatatiri forum).

  2. #2 SP
    Senior Member Scofield91's Avatar
    Nu este o idee rea atâta timp cât înscrierea în acea listă este opțională și fiecare va putea în continuare să deschidă propriul thread, iar lista să fie sticky.

    E nevoie de useri voluntari să se ocupe de acea listă, eu m-aș oferi pentru partea de Xbox 360 dacă se încerca un asemenea sistem.

  3. #3 SP
    Senior Member FuriaAlba's Avatar
    Foarte interesanta ideea mai ales *auto-up*, sper sa fie luata in considerare. I approve

  4. #4 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar
    O idee foarte buna, sunt in totalitate de acord!

  5. #5 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Ideea nu e rea deloc, nici de implementat nu cred ca e chiar asa de greu. Dupa ce e facut thread-ul(de care inca e nevoie pentru intrebari, poze etc..) user-ul sa fie rugat sa isi inregistreze jocurile/consolele in sistemul asta.

  6. #6 SP
    Junior Member Moogle222's Avatar
    salut ,

    super ideea, o sa fie mai greu la inceput pana cream o baza a listei dar ulterior va fi foarte usor de urmarit
    si eu ma ofer sa ajut daca se ia hotararea asta.

  7. #7 SP
    Member the_fool2k's Avatar
    Ar fi interesant sa postam un feed-back atat in calitate de vanzator , cat si de cumparator. Cu totii am vandut si am cumparat jocuri pe forum. Eu personal, ca si vanzator as apela la aceasta metoda, pe langa topic deschis, doar pentru a nu mai imi bate capul cu up-uri toata ziua pe forum. In calitate de cumparator, avantajele sunt clare: gasesc imediat ce ma intereseaza la pretul cel mai bun si in acelasi timp daca am niste bani de cheltuit si nu stiu pe ce, intru si vad ce se vinde la pret bun

  8. #8 SP
    Junior Member Moogle222's Avatar
    folosind functiile excel-ului poate fi ff usor sa acorzi un feedback direct pentru seller / buyer etc.
    super ideea

  9. #9 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Metoda de feedback de acum e foarte buna, poate sa ramana neschimbata.

  10. #10 SP
    Senior Member Scofield91's Avatar
    De acord cu paunstefan!

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am lucrat la un sistem asemanator... cu baza de date de jocuri imensa in spate, gandita in asa fel incat fiecare user sa-si poata faca o colectie, pe are sa o puna la vanzare/trade... pana in momentul in care programatorul nu a mai putut lucra.

    Din pacate, sistemul propus de the_fool2k inseamna o investitie de cateva mii de euro intr-un programator... care programator trebuie sa stie sa lucreze si cu vBulletin (tough job). Daca fie aveti banii respectivi, fie aveti un programator care nu cere atat de mult... i'm in! Si voi ajuta pe cat de mult posibil... Din pacate eu de ani de zile nu am reusit sa fac asta. Iar daca m-as apuca sa fac iar o treaba cu donatiile pentru un asemenea proiect, vor sari imediat cei mici si rai cum ca ei faceau mai ieftin si mai bine (a se citi gratis si perfect)...

    Ideea e buna... practica ne omoara...

  12. #12 SP
    Member sollo's Avatar
    foarte buna ideea...

    pentru orice joc vandut/cumparat prin acest sistem, se poate percepe o taxa de 1-10 lei sau 5-10% din valoare produsului

    din pacate o sa ramanem la topicuri, o sa caut fifa cu search iar restul jocurile (fiind nou in domeniul consolelor) la reduceri de la altex...

  13. #13 SP
    Member naikum's Avatar
    Am incercat o varianta in google docs. Am facut un formular pentru punerea in vanzare care va centraliza raspunsurile intr-o lista.

    Problema este ca se va putea modifica doar de anumite persoane, eventual se ofera cineva sa fie responsabil pentru lista. In sensul de a sterge anunturi cu jocuri care au fost vandute sau daca un user vrea sa modifice pretul.


    Formularul este aici https://docs.google.com/forms/d/1huc...zoZsk/viewform

    Iar lista cu jocurile aici
    https://docs.google.com/spreadsheet/...nc&usp=sharing
    Pentru o organizare mai buna a listei, selectati de la VIEW ---> LIST in loc de normal.

    Mentionez ca nu prea am experienta cu asa ceva, am intalnit o data pe un site o procedura asemanatoare si am zis sa vedem daca merge.
    Pentru formular este optiune de EMBED in site, dar nu stiu cum se procedeaza pentru a face asta.
    Se pot adauga intrebari si optiuni de raspuns

    Dupa cum am spus, nu ma pricep, este o idee si o implementare simpla.

    Puteti completa in formularul respectiv pentru a vedea cum dercurge treaba.

    Eu am introdus cateva jocuri pe care le si am la vanzare, deci cine doreste sa completeze informatii reale, poate isi si gaseste un cumparator

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sorry... suntem oameni seriosi... nu putem sa facem "liste" pe Google Docs...

  15. #15 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    Si pozele? Unde pui pozele? Prima chestie este sa vezi cum arata produsul. Daca este o poza generica de pe net, multi pierd interesul fata de produs.

    De ce ar trebui sa-i bagam pe toti intr-un tabel? Pentru nu se descurca oamenii sa faca un search? De ce ar fi asa greu, daca vrei sa vinzi ceva, sa dai up la 24-30 ore? Daca nu esti pe prima pagina nu inseamna ca nu existi. Care este diferenta intre a fi pierdut intre paginile de pe forumul sau intre liniile unui tabel? O simpla cautare te aduce in actualitate.
    Cand vad chestii de genul din imagine, inteleg ca pentru unii este normal sa primeasca "mura in gura" decat sa caute ce ii intereseaza:
    bazar-ps3.jpg

  16. #16 SP
    Member the_fool2k's Avatar
    Scopul centralizarii este de a usura cautarea avansata dupa mai multe criterii si nu inlocuirea posturilor clasice. Acestea pot exista in continuare, cu up, cu descrieri, cu poze, etc. Cine crede ca e util adera, cine nu, nu.

    Eu zic ca merita sa incercam ideea cu un spreadsheat in google, care sa fie embeded intr-un thread sticky (aici avem nevoie de ajutorul adminilor). Spreadsheet-ul poate fi mentinut de moderatori, admin, voluntari. Daca se ajunge la o munca titanica, se poate trage concluzia ca poate merita sa investim intr-o baza de date avansata, creata de o persoana cu experienta si contra cost.

    Costul poate fi suportat ulterior prin croud funding (punem mana de la mana)... putem cauta pe cineva care sa lucreze la proiect. Nu avem nevoie de investitii majore in ceva ce nu stim ca va fi primit de majoritatea. Facem un pilot si in timp vedem cum evolueaza.

    Plus idei suplimentare benefice forumului.... vad acum vreo 600 de vizitatori de tip guest online... ieri erau tot cam atati.... Facem asa incat accesare topicului cu lista centralizata sa poata fi facuta doar de useri inregistrati, poate atragem astfel mai multe persoane care sa fie legate de acest forum intr-o forma sau alta. Sau... accesarea topicului poate fi facuta doar de useri premium care doneaza min 5,10 , 100 $ / an.

  17. #17 SP
    Junior Member Moogle222's Avatar
    eu ma ofer voluntar daca se hotaraste ceva . ideea mi se pare geniala .

  18. #18 SP
    Senior Member Scofield91's Avatar
    Me too!

  19. #19 SP
    Member Snake's Avatar
    Ce-mi plac mie ideile astea cu 'croud funding' care vin in special de la oameni pe care nu-i vad verzi - deci nu sunt Premium - deci nu au donat - deci vorbesc in necunostinta de cauza. Noi cu greu am reusit sa strangem ceva bani de hosting daramite sa strangem pentru un programator serios.

    Eu unul nu sunt de acord cu solutii d-astea 'de mana a doua', cu cineva care sa faca o lista. Mai ales avand in vedere ca sunt mii de mesaje de vanzare pe saptamana. Plus ca trebuie sa urmaresti fiecare thread in parte, sa vezi daca s-a vandut, daca nu s-a vandut, daca a scazut pretul. Trebuie sa verifici userul sa vezi daca nu cumva are rating slab, altfel lista nu are niciun sens decat sa ajute tzeparii. E o munca titanica pe care nici dracu' nu cred ca o va face.

    Aici trebuie un sistem serios, unde sa-si poata introduce userul singur toate cele. Sa poata sa se sorteze pe categorii gen second hand, noi, cu cod folosit, cod nefolosit, cu starea produsului (zgariat, nezgariat), cu poze, cu sortari dupa pret, cu optiune de filtrare dupa localitate, cu filtrare dupa modalitatea de livrare, cu afisare de rating pe sistemul iTrader, cu scoatere automata a userilor care sunt banati, cu linkuri la threadul de vanzare sau cumparare. La fel cum trebuie impartit intre vanzare si cumparare, unde sunt criterii diferite. De exemplu la cumparare trebuie introdusa o marja de pret. Trebuie facut un sistem prin care ceilalti sa poata face oferte, sa existe o optiune de a combina mai multe produse, s.a.m.d.

    Heheee, nu e simplu deloc. Am intrebat azi un programator de la firma (dar care lucreaza in asp deci nu ar putea ajuta) cam cat ar costa asa ceva, si mi-a raspuns cu o intrebare: 'Auzi, dar tu ce vrei sa faci acolo? Un sistem mai tare decat pe okazii.ro?'. A zis ca probabil discutam de preturi de la 10.000 EURO in sus.

    Deci momentan eu zic ca e bine asa cum e. Eu unul mi-am gasit de fiecare data ce am avut nevoie. Pentru toate celelalte exista ebay si okazii.

  20. #20 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    La urma urmei este forum, nu magazin online.

    ---------- Post added 10-07-2013 at 09:06 ----------

    Pana una-alta sunt alte probleme:
    http://www.consolegames.ro/forum/f59...e-not-upgrade/

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 17 Last Post: 20-03-2013, 14:06

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts