Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 34

Thread: Ce credeti in 5 ani vom mai intra intr'un magazin sa cumparam jocuri sau nu ?

  1. #1 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar

    Ce credeti in 5 ani vom mai intra intr'un magazin sa cumparam jocuri sau nu ?

    Am inceput discutia cu un mic preambul aici: (nu o sa-l mai repet)

    http://www.consolegames.ro/forum/f59...360-wii-si-pc/

    Voi raspunde direct la intrebarea din titlu.

    Mie unul mi-e FOARTE frica pentru ca industria se indreapta cu pasi vertiginosi spre distributia online a produselor, odata cu "era" continutului downloadabil pentru jocuri s-a creeat in mintea producatorilor de jocuri o psihoza referitoare la posibilitatile suplimentare de castig pe care le poate aduce un mic download - de ex. daca un joc costa sa zicem 60 $ (pret RRP standard pentru jocurile nextgen) si dupa ~ 2-3 saptamani pretul scade undeva la 40 $ aducand content suplimentar acestuia se poate recupera "gaura" de ~ 20 $ pierduta, probabil nu in totalitate insa cu 10 - 15 - chiar 20 $ (Sau mai mult in cazuri extreme) Alta modalitate de a mulge gamerii este prin adaugarea contentului "casual" - skinuri noi, sau noi track uri audio - care costa enorm - calculase cineva odata ca pentru un joc plateste 60 $ si are 40 trackuri si apoi suplimentar pentru fiecare track plateste minim 2 $ ...

    Evident aceste politici se pot pune in aplicare acum si nu alta data deoarece exista o expansiune a "internetului" si a tot ce tine de aceasta (comert online, viteza conexiunilor home-use etc)

    Eu sper ca in 10 ani sa intru intr'un magazin specializat si inca sa mai gasesc pe rafturi acele cutii placute la vedere care sa contina inca medii de stocare de pe care sa ma pot juca si care sa le pot adauga la colectia personala.

  2. #2 SP
    Member klausn's Avatar
    Intradevar cutiile sunt mai placute.Mie unul nu mi-ar placea sa cumpar chiar ''tot'' de pe internet.Mult mai frumos este o colectie cu acele ''cutii''.

  3. #3 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar
    Eu cred ca nu o sa mai gasim jocuri sau alte produse in magazine.Tehnologia avanseaza pe zi ce trece,si userul de zi cu zi este din ce mai stresat si are mai putin timp liber pt plimbari sau iesiri din casa.E mult mai usor sa faci comenzi/cumperi ceva online dacat sa pierzi timp pana la magazin,trafic,cozi...
    O sa i se para mult mai usor sa cumpere online.Poate producatorul de jocuri se va axa pe vanzarea catre user online,pentru ca nu mai da bani pe scris cd-uri/dvd-uri/bueray-uri,coperti,carcase,sigilat,curier etc ,online avand posibilitate de a procura jocul/contendul de mai multe ori,in caz ca-l pierzi (a se observa cazul jocurilor de PSP care timp spre piata online).
    Trist,dar cam asa vad eu viitorul apropiat,asta daca trecem de 2012.
    Eu unul NU cumpar/NU fac comenzi online,decat faorte rar,just old style baby...mai vezi si tu ceva frumos....

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Darkie, din pacate... peste 10 ani or so (estimez eu, daca nu mai vine o alta criza mare)... firmele care vor mai vinde jocuri la cutie probabil vor fi un fel de anticariate, un fel de collectors place. Gandeste-te deja ca placile de retea 10 Gigabit sunt deja pe piata, ca preturile de productie al unor discuri e totusi maricel, si cum e cazul Sony, UMD-urile si BluRay-urile sunt mult prea scumpe (fata de DVD de exp). Eu zic ca mare parte va trece online... si aici nu ma refer strict la jocuri. Pana si frigiderul va fi online (sunt deja diverse, care isi comanda singure ce este necesar). Insa sunt ferm convins ca vor exista acele Collector's Edition sau versiunea "palpabila", insa ma indoiesc ca va mai da cineva 50-60USD cand jocul downloadabil va fi 10-15 USD.

  5. #5 SP
    Taw
    Senior Member Taw's Avatar
    Asta inseamna ca toti vom avea hdd-uri de 10 TB

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Taw View Post
    Asta inseamna ca toti vom avea hdd-uri de 10 TB
    10TB e putin peste 10 ani. Deja se vand cele de 2TB si se joaca lumea cu holografice de 500TB. Ca idee, eu am peste 8TB acum, in 2009, in casa...

  7. #7 SP
    Member collector's Avatar
    Mie imi este frica de alta chestie ! Mi-e frica ca totul o sa devina ceva casual , jocurile vor fi toate casual (uite-te la wii ) si ca nu voi mai vrea eu sa cumpar jocuri

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stai linistit. Nu de casual sa-ti fie frica... ci de VR si alte nebunii. Nici nu vreau sa ma gandesc la cei care joaca aproape non stop CoD sau Gears... imagineaza-ti cat de zombie vor fi dupa non-stop de realitate virtuala... Sau mai rau, un Second Life cu o grafica in care cu greu sa deosebesti ca nu e real... acolo va fi greul, desi cred ca toti am visat la asa ceva.

  9. #9 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    or not!...VR sex-games

    si eu cred ca in viitorul apropiat se vor axa pe downloadable content. nu pot sa zic ca m-ar deranja foarte tare, avand in vedere ca nu sunt fan shopping, de nici un fel, cu atat mai mult din magazinele din romania. anyways, gandeste-te cat va valora colectia ta, peste x ani

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Parca-l si vad pe Darkie cautand frenetic prin anticariat un Gears of War 2...
    Iar la muzeul de istorie vom gasi Duke Nukem Forever

  11. #11 SP
    Member octav's Avatar
    chiar nasol sa cumparam doar de pe net...dar nu imi imaginez orasul fara magazine de it...sper sa nu apuc vremea aia...

  12. #12 SP
    Member Zaktan's Avatar
    Nu prea mi se pare corect sa luam jocurile de pe net,unii avem neturi slabe,si cum in viitor jocurile vor ave peste 15 GB (cred eu),ar lua cam o vesnicie

  13. #13 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Quote Originally Posted by X Zaktan XI View Post
    Nu prea mi se pare corect sa luam jocurile de pe net,unii avem neturi slabe,si cum in viitor jocurile vor ave peste 15 GB (cred eu),ar lua cam o vesnicie
    Pana atunci ar evolua conectiunile la net. Problema defapt este alta: vom putea cumpara de pe PSN, XBL din Romania. Daca lucrurile vor sta cum stau in prezent distributia digitala ar afecta destul de tare gamerii romani

  14. #14 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Pana atunci mai avem mult de vorbit,si fac pariu ca in 2-3 ani maxim va fi adaugata si romania printre tarile care au deja disponibile serviciile de download ale diferitelor companii.Parca se vb. ceva cum ca M$ are in plan sa introduca noi tari in serviciul XBOX LIVE si parca era si romania

  15. #15 SP
    Senior Member huber's Avatar
    eu sincer sa spun nu cred ca in 5-10 ani nu vor mai exista jocuri in stare solida ci doar downloadabile chiar daca stinta avanseaza marii producatori de DVD-uri , Blu-Ray etc nu vor lasa ca sa piarda singura lor sursa de venit. sper sa se gaseasca o solutie sa impace pe toata lumea asa cum cred ca nici viitoarul Serviciul On Live nu va fi ceva de succes ( ca idee e genial dar nu cred ca e un proiect pt anul 2009 ci mai degraba de anul 2030).Pana atunci sa ne bucuram de ceea ce exista in zilele noastre deoarce nebanuite sunt caile Domnului.

  16. #16 SP
    Member Atrium's Avatar
    Chiar si peste 5 ani nu stiu daca toti vor avea posibilitatea sa downloadeze jocuri de 50GB cum ar fi MGS. Totusi, inca existe zone in care providerii limiteaza sever viteza de download si traficul, si asta chiar si in tarile din vest. Nu mai spun de tarile in care infrastructura informationala nu este inca pregatita pentru astfel de utilizari intense.

    Ar insemna ca microsoft/sony/nintendo (nu neaaparat in ordinea asta) sa renunte la o mare parte din piata, si anume cei enumerati mai sus.

    Parerea mea este ca macar pentru inca o perioada de timp baza va fi tot unitatea optica. In 10-15 ani poate, in 5 nu prea cred...

    my 2 cents.

  17. #17 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Problema este ca producatorii de console vor o mare parte din piata (respectiv partea pe care o primesc acum distribuitori ca ebgames sau gamestop - care au profituri URIASE din vanzarile de jocuri)

    Avand in vedere prosibilitatea unui anunt referitor la prima console fara mediu optic de citire (respectiv next PSP - odata cu E3 2009) - eu cred ca producatorul Sony vrea sa testeze un pic piata.

    Eu cred ca pe Sony, Microsoft sau Nintendo ii cam doare in ... spate ... de catre cei care AU conexiuni de viteza mare la internet (vezi lipsa de interes a lansarii magazinelor online in tari UE cum e Romania - avand in vedere ca in Bulgaria s-a lansat cred ca e si o problema cu tara noastra - sincer chiar cred ca Romania este considerata de majoritatea talpa lumii)

    Deci nu vad in acesta un impediment - eu cred ca cel mai mare ROL in decizia marilor producatori sunt vanzarile de pe PSN, Xbox Live sau Wii Shop Chanell - care nu cred ca sunt atat de mici (ca sa parafrazez - sunt "freemoney" pentru ca in general lansarile constituie releasuri ale unor jocuri deja existente -> vezi PSX games pe PSN sau cele de pe Wii shop ... )

    Sper ca lumea nu ma intelege gresit ca si cum eu mi-as dori asa ceva, daca citeati cu atentie ce am scris eu in primul post - imi doresc ca in 10 ani sa pot cumpara jocuri din magazine pe .. whatever medii de stocare vor fi atunci (vis-a-vis de ce a zis monky)

    PS: nu uitati ca acum 10 ani nici nu visam la procesoare / memorii / placi video sau capacitati de stocare din ziua de azi - daca ar fi spus cineva ca o sa avem in standard 1 GB ram la placa video, 4 GB de memorie RAM sau 1 TB pentru stocarea datelor si procesoare multicore - probabil ca toata lumea te-ar fi crezut nebun - sa nu mai vorbim de vitezele de conectare la internet - care pe vremea aceea erau de domeniul 8 KB/s iar acum majoritatea metropolelor din Romania sunt conectate in sistem WAN si la viteze de minim 1 MB/s (10 Mbps ... comparativ cu cei 56 Kbps )

  18. #18 SP
    Member dogdan's Avatar
    nu as avea o problema cu distributia digitala a jocurilor,doar ca ar trebui sa existe hdd-uri uriase si la preturi acceptabile,iar a doua problema este ,ce se intampla in caz de faliment ? acum daca cumparam un joc il avem pt tot deauna. in caz ca ai toate jocurile cumparate in format digital si firma da faliment ...bye bye coltectia mea digitala.

  19. #19 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Eu zic ca 5 ani e totusi prea putin timp ca sa dispara formatele "palpabile". Si chiar de-ar disparea, industria "palpabila" nu va muri asa de usor.
    Cate jocuri s-au anunat pt urmatorii 2 ani sa fie exclusiv downloadable?
    Cate dintre jocurile astea anuntate se ridica la nivelul unui joc palpabil de 60 USD, si costa mai putin?
    Si cand zic la nivelul unui astfel de joc ma refer doar la aspectul cantitativ (dimensiune joc, filme, etc).

  20. #20 SP
    Senior Member nightprowler's Avatar
    peste 10 ani o sa avem niste harduri intre coaste si doar rugam pe cineva sa ne dea un pumn sa pornim aplicatia dorita..

    acum serios...si eu prefer clasicele "carcase" in care descoperi cu sufletul la gura un disc de plastic cu o gaura in mijloc. sau daca e sa faca nou sa fie tot palpabil ...sau ceva gen holograma 8-x

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 2 Last Post: 31-12-2014, 17:43
  2. Nu-mi mai functioneaza PS3-UL ! Nu mai intra CD-ul ! By br1c1vl in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 5 Last Post: 19-06-2014, 23:42
  3. Vom plati mai mult pentru jocurile lansate pe PS4? By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 10 Last Post: 30-09-2013, 19:29
  4. Replies: 5 Last Post: 04-01-2013, 23:24
  5. Cat credeti ca va mai rezista PS2-ul in magazine? By Radu386 in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 32 Last Post: 17-07-2011, 02:28

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts