Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 20 of 25 FirstFirst ... 10 18 19 20 21 22 ... LastLast
Results 381 to 400 of 484

Thread: VR, AR, MR, XR - Realitate Virtuala, Augmentata, Mixta

  1. #381 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar

  2. #382 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eh, uitati aici VR serios, 8K, FOV de 200 grade, nu prostii: https://www.kickstarter.com/projects...-8k-vr-headset

  3. #383 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In caz ca planuiati sa va luati o solutie de VR in viitorul apropiat, va recomand sa mai asteptati un pic. HTC deja a anuntat Vive Pro: https://www.engadget.com/2018/01/08/...-images-video/. In sfarsit, higher res!

  4. #384 SP
    Member MAGNUS2's Avatar
    higher res da pc de higher res de unde, vive pro ala + pc sa-l tina + jocuri indie early access care arata a jocuri de ps1 foarte overpriced pe steam, toate astea ca sa apara altu peste 1 an jumate, asa imi vand casa si-mi cumpar una in lumea virtuala, cel mai bine e PSVR + un pro

  5. #385 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Este doar pentru cei care isi permit man, nu te obliga nimeni sa-l iei. Ideea este ca in sfarsit se trece la ecrane cu rezolutie mai mare. Si va urma si concurenta cu preturi mai competitive... Desigur, vor urma si placi video/procesoare optimizate mai bine pt. VR si higher res... Daca am ajuns sa ne plangem ca se lanseaza ceva "prea puternic", e grav...

    P.S. Ceea ce e pe PSVR nu se poate numi VR. E doar un simulacru... pana si pe un amarat de Gear VR se vede mai bine. Deh, daca am cazut in plasa Sony cu "noi avem un sub-pixel mai special in plus..."

  6. #386 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Mai dar te-a suparat rau $ony si al lor Pro, acum PS VR.. nu ca as da doi bani pe VR in general, dar na
    Mie-mi patineaza vederea si-asa dupa vreo 9 ore de stat cu ochii beliti intr-un monitor, mai stau si-acasa pe TV.. una d-asta lipita de retina mi-ar mai trebui. Si sa-i mai si platesc pentru asta. Dar, slava Domnului, nu suntem toti la fel.

    PS: AR alta treaba, pacat ca a murit nenica ala inginer de la M$ care incepuse sa dezvolte tehnologia. Cine stie pe unde eram acum. Altfel astia de la M$ se lipesc si ei de cine si cum pot, ca tot mentionai Vive Oricum, indiferent de solutie, bine este sa testezi asa ceva inainte, sa stii pe ce dai banii.

  7. #387 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu e o chestie generala cu $ony... ma deranjeaza cand se intampla porcarii d-astea. De exp. la Pro-ul lor nu ma supara decat zgomotul, atat al racirii cat si al unitatii optice. De performanta nu ma plang, pentru asta am PC-ul. Dar VR-ul... pfoai... mai bine iti faci un Cardboard si te distrezi pe un smartphone... for free! La 1800 RON sau cat o mai fi acum, trebuie sa fii un pic nebun sa iei un PSVR pentru ce ofera. L-as putea pune in acelasi capitol cu al lor PS Move / PS Eye... si de ce nu, poate si cu Kinect... Desi Kinect-ul daca stau si ma gandesc, a fost o super chestie (poate chiar "ahead of it's time", doar ca software-ul si suportul aproape zero al celor de la Microsoft l-a facut varza. Aici e invers. Developerii ofera soft bun pt. VR, dar degeaba, ca nu poate hardware-ul.

    AR-ul de-abia acum incepe sa se dezvolte serios... si poate si pentru simplul motiv ca si-a bagat Apple mana in borcanul cu miere...

    Ai dreptate referitor la PSVR. Dar m-am luat dupa cum il laudau unii si altii... si am cazut in plasa asta. Momentan nu ma pot juca aproape nimic, imi vine sa vomit de la rezolutia aceea. Imi aduce aminte de prima incercare de Cardboard pe un iPhone 6 Plus... de fapt, rezolutia e aceeasi Si sa nu incepem sa discutam despre FOV-ul care e atat de minuscul incat ai impresia ca te uiti printr-un hublou - nu e veridica deloc ideea de VR, atunci cand vezi marginile... De cablaraia si matzaraia cu care te procopsesti (plus passthrough-ul care mai creeza si alte probleme) nu mai spun nimic... In fine, you get the point!

  8. #388 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    ^^^Nu ai incercat ce trebuie, iar exagerezi

  9. #389 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Nici eu nu inteleg de unde comparatia cu GearVR vs PSVR. Cu toate ca ai rezolutia pe care o ai pe PSVR, experienta e cu totul alta. E clar ca suntem la inceput cu aceasta tehnologie si e destul loc de imbunatatit. Normal ca ne-am dori rezolutii a la Vive Pro si Wireless, dar mai avem putin de asteptat. Sa nu uitam diferentele de pret si ce calculator iti trebuie sa rulezi VR pe Vive sau Vive Pro.
    E bine ca sunt variante pentru cei ce vor sa profite de tehnologia asta si n-au limita de buget.

  10. #390 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La cati bani am dat pe chestia asta, cred ca imi permit sa exagerez. Dar oricat de mult as exagera, rezolutia e la fel de proasta, SDE-ul e la el acasa, si de cat este blurat totul (ca sa nu se mai distinga problemele "pixelate") nici nu mai vorbim. Ceea ce au pierdut prin rezolutie si calitatea lentilelor, au incercat sa repare prin FPS-uri extra si alte trucuri... dar nu prea ii ajuta. Tot ca intr-un arcade din anii 90 te simti, cu vederea limitata, prins de o tona de fire. Repet, chiar daca nu sunt titluri la fel de mari, m-am simtit mai bine cu GearVR-ul, pe care... vorba aceea, l-am primit aproape moka.

    Compar GearVR cu PSVR pentru ca pe astea le detin. Am intrebat pe aici si nimeni nu a fost in stare sa faca o comparatie. O fac eu acum... Daca vreti sa va compar si cu Vive sau Oculus, puteti sa imi donati una bucata... pentru ca eu nu mai cumpar nimic legat de VR din generatia asta. Mult prea slab totul. Un pixel peeper cred ca face atac de inima nu de la imersiune, ci de la gramada de pixeli cu spatii enorme.

    Oricum e haios ca ma intrebi de ce compar GearVR cu PSVR, dar aduci in discutie Vive si ce super calculator iti trebuie. Eu am comparat pe cele doua (plus Cardboard) din prisma pretului si ce iti ofera de banii aceia. Daca ai un S6, S7, S8... nu dai banii pe PSVR. Din punctul meu de vedere nu merita. Daca ai un alt telefon cu high PPI, iei un cardboard sau alegi din duzina de solutii VR de 10-20$... si se vede mai bine si ai tracking mai bun.

    Repet, eu ma refer la tehnologie, la calitatea imaginii, la cum stai atarnand cu jde mii de cabluri pe tine... la imersiune in final. Ori ce imersiune sa ai in ceva in care pixelii sunt blocuri de tetris (aici chiar exagerez, de dragul lui Dant3) si ai vederea atat de limitata?

    P.S. Si nici sa nu ma porniti acum sa discutam despre faptul ca de-abia am cumparat PSVR si ar trebui sa-mi cumpar altul, pt. ca a reparat Sony HDR-ul si in loc sa faca product replacement, prefara sa-l vanda din nou. E foame de bani nene...

  11. #391 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai stai putin MonkY. Nu vreau sa ma bag in discutia de VR aiurea, pentru ca nu am decat un cardboard pe care l-am folosit de 3-5 ori. Dar e aiurea sa spui ca intre PSVR si GearVR sa mergi pe GearVR. Si asta pentru jocuri. Poate la filme e alt lucru, dar nu ma vad folosind asa ceva pentru un film, cat timp am TV capabil (poate pentru pr0n )

    Pai...ok. Dar ce joci pe el? Deja pentru PSVR sunt zeci de jocuri, jocuri exclusive PS sau multiplatform (PS4-PC, fara telefoane), din care cel putin o mana de jocuri foarte bune, facute special pentru VR (asta din ce am tot urmarit si eu, vrand la un moment dat sa-mi iau asa ceva).

  12. #392 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am spus eu cuvantul "jocuri" sau "filme"? Eu am discutat doar per general si in functie de banii dati. Desigur, poate pentru altcineva merita un PSVR 100%, nu contest ca unii s-ar putea obisnui cu problemele. Poate eu am imbatranit si m-am uitat prea mult la Black Mirror

    Momentan nu joc mai nimic pe VR... calitatea e prea slaba pt. mine. Probabil ca o sa scot PSVR-ul la vanzare. Cu GearVR-ul raman si pt. ca am de lucru la o aplicatie pe el, dar si pentru ca este mult mai comod - fara fire si alte bazaconii, higher res, easier to use, tons of apps, lots of free stuff, etc.

  13. #393 SP
    Member MAGNUS2's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Este doar pentru cei care isi permit man, nu te obliga nimeni sa-l iei. Ideea este ca in sfarsit se trece la ecrane cu rezolutie mai mare. Si va urma si concurenta cu preturi mai competitive... Desigur, vor urma si placi video/procesoare optimizate mai bine pt. VR si higher res... Daca am ajuns sa ne plangem ca se lanseaza ceva "prea puternic", e grav...

    P.S. Ceea ce e pe PSVR nu se poate numi VR. E doar un simulacru... pana si pe un amarat de Gear VR se vede mai bine. Deh, daca am cazut in plasa Sony cu "noi avem un sub-pixel mai special in plus..."
    PSVR face ceva ce Vive/Oculus nu fac, comoditatea headsetului cand il porti o lunga perioada, comoditatea cand il porti cu ochelari, la aspectele astea bate Vive/Oculus la fund, si poate ca tu ai dat full price pe el cand era $400/$500, dar anul asta de sarbatori a fost $200-$250

    iar cand vine vorba de experiente, nimic pe Vive/Oculus nu se compara cu jocuri de PSVR ca Resident Evil 7, care o sa vina si pe Vive/Oculus, da pana vine pe alea, a fost exclusiv pe PSVR un an +, Batman Arkham VR, a fost exclusiv pe PSVR 6 luni +, jocuri ca Bravo Team, Farpoint, The Impatient, jocurile facute de Sony in general sunt topul experientelor VR, nu mai spunem de multe experiente scurte dar gratis ca The Last Guardian VR care daca erau pe Steam costau $40

    Gear VR nu este in grupa cu PSVR/Vive/oculus, top-ul VR headseturilor acum este PSVR, Vive, Oculus, astea 3, sa zici ca PSVR nu este in top cu Vive/Oculus este o deceptie pura, cat despre acel PSVR v1.2, nu trebuie sa-ti inlocuieasca tie nimic pentru ca tot ce face este sa permita trecerea HDR de la console la TV, lucru pe care il poti face si tu cumparand un adaptor simplu de doi sau trei $, nu cred ca ai problema de 2/3 $ cand te intereseaza un Vive Pro, da?

    eu nu am vrut sa ma plang ca "se lanseaza ceva "prea puternic" ", nu aia e problema, problema e ca nu este accesibil masei de utilizatori, ceea ce este necesar in ordine sa evolueze si sa apara mai mult suport pt VR, daca headsetul o sa fie ca prima versiune, $800, sau mai mult, tu crezi ca face cineva jocuri ca Resident Evil 7 pt un headset de $800 pe care o sa-l cumpre cati? 100k maxim? asa cu PSVR, a vandut 2 milioane +, si daca anul asta vin cu o reducere comparabila cu cea de anul trecut, de la 400/500 la 200/250 in 2017, poate de la 300/350 la 150 in 2018, o sa fie mult mai accesibil ceea ce insteamna un user base mai mare = mai mult support, mai multe experiente, experiente pt care Vive/Oculus o sa trebuiasca sa astepte de la 1 an la 6 luni

  14. #394 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Faptul ca Sony face bani cu ceva de genul asta... nu-l neg. Nu poate nega nimeni ca $ony face bani si din piatra seaca. Mai ales la ce marketing are. Din pacate, ma lasa rece ca Sony face bani, atata timp cat toate "super" jocurile de care ai vorbit mai sus, arata oribil (repet, nu ma refer la gameplay, la story, originalitate sau orice altceva - ma refer strict legat de partea vizuala, unde e super ugly). E o gaselnita de testat in sesiuni de maxim 30 de minute, ca sa vezi cum e... si cam atat. Rezolutia e atat de proasta si SDE-ul atat de clar, incat repet, e ceva mai mult retro decat next-gen (PSVR fiind un fel de PS2 in acest moment - ptiu, era sa spun PS). Si chiar daca Vive sau Oculus au rezolutie ceva mai buna, stai linistit... ca sunt in aproximativ aceeasi galeata.

    Corect, GearVR nu este in grupa cu PSVR/Vive/Oculus... este mult peste ele tocmai pt. ca e singurul VR Portabil cu rezolutie mai buna decat toate celelalte (in functie de modelul de smartphone, desigur). Restul sunt niste chestii care te obliga sa stai jos, legat de cabluri. Nu stiu cat de mult te-ai jucat in VR, dar eu era sa ma spanzur cu tona de cabluri... sau sa trag consola cu totul. Lucru care nu se intampla la GearVR. Si sper ca toate de acum inainte sa fie wireless.

    Cat despre pret, nu stiu unde l-ai vazut de sarbatori la 200$-250$ (poate la americani), intrucat la noi la cel mai mic pret a fost de Black Friday la 1400 RON (adica 370$)... Eu am dat banii astia si ma simt ca un beta tester. Acum a revenit la pretul de 1999 RON... Cine da banii astia pe asa ceva, sa fie sanatos!

    In rest, nu trebuie sa se panicheze nimeni ca nu-mi place mie. E opinie personala, nu am obligat pe cineva sa fie de acord. Doar ca am asa un deja-vu... daca era PSVR-ul scos de Microsoft, cred ca-l desfiintau toti.

    In timp ce noi purtam discutii despre cat de bine arata jocurile in rezolutia aceea de rahan a lui PSVR, altii se joaca in 8K in VR, cu un FOV de 200: https://www.kickstarter.com/projects...-8k-vr-headset. Sper ca urmatorul PSVR sa duca macar 4K...

  15. #395 SP
    Member MAGNUS2's Avatar
    nu inteleg care este problema ta, faci o gramada de afirmatii false

    1)jocurile PSVR arata oribil? pai ne jucam pt grafica sau pt mediumul VR?
    2)GearVR poate sa aiba ce rezolutie vrea el, ca nu pupa jocurile de VR serioase, RE7, Skyrim etc.
    3)pun pariu pe ce vrei tu ca emag a avut PSVR la 999 lei de black friday
    4)ummm ce a revenit la 1999? pt ca la altex acum PSVR este 1400 de lei la reducere si cel mai scump SKU este 1800 lei
    5)nu se panicheaza nimeni ca nu-ti place tie, dar spui lucruri false
    6)pot sa se joace ei in 400k/40000fps, degeaba daca nu au access la 99.99% din jocurile de pe piata si se joaca doar ei si cu prietenii lor, marketul de VR in momentul asta este PSVR, Oculus si Vive, Oculus pare mort de la toate scandalurile cu facebook si Palmer, cat despre PSVR, poti sa aduni Oculus si Vive si sa le dublezi si tot nu ajung cat a vandut PSVR, de aceea eu am zis ca daca este cineva interesat de VR, IN OPINIA MEA, la momentul asta cel mai bine este sa-si cumpere un PS4 Pro si un PSVR, pentru ca oricat de avansat ar fi Vive Pro sau alte kickstarturi, nu au suport, in momentul asta platforma cu cele mai bune si cele mai multe titluri este PSVR

  16. #396 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by MAGNUS2 View Post
    nu inteleg care este problema ta, faci o gramada de afirmatii false
    Ma scuzi. Lucrezi la $ony si te-am deranjat? Eu nu fac afirmatii false, imi expun opinia personala. Daca te deranjeaza atat de tare, vezi ca ai pe forum functia de IGNORE USER.
    Quote Originally Posted by MAGNUS2 View Post
    1)jocurile PSVR arata oribil? pai ne jucam pt grafica sau pt mediumul VR?
    Mediumul VR inseamna peste 75% grafica. Poate tu nu intelegi conceptul de "REALITATE VIRTUALA". You know... realitate nu este egal cu arcade. Iar rezolutia de pe PSVR cam asta permite momentan: ceva "funny", in nici-un caz realitate virtuala. Atat permit specificatiile sale in ziua de azi. Daca tie ti se pare OK, sa fii sanatos! Bucura-te de el si lasa-i pe altii sa-si exprime opiniile personale.
    Quote Originally Posted by MAGNUS2 View Post
    2)GearVR poate sa aiba ce rezolutie vrea el, ca nu pupa jocurile de VR serioase, RE7, Skyrim etc.
    GearVR nu are nici-un fel de rezolutie. In caz ca nu stiai, GearVR e doar un sistem de lentile In afara de asta, pentru mine VR nu inseamna doar jocuri. Incearca sa te uiti la un film pe PSVR si vorbim dupa...
    Quote Originally Posted by MAGNUS2 View Post
    3)pun pariu pe ce vrei tu ca emag a avut PSVR la 999 lei de black friday
    Or fi fost toate cele 3 bucati, ceea ce din nou ma lasa rece... Eu pot sa-ti arat factura de la ei unde a fost 1399 RON.
    Quote Originally Posted by MAGNUS2 View Post
    4)ummm ce a revenit la 1999? pt ca la altex acum PSVR este 1400 de lei la reducere si cel mai scump SKU este 1800 lei
    Te referi la cele doua variante care acum sunt cu "STOC EPUIZAT"? Si chiar daca erau in stoc si la "doar" 999 RON, tot era prea scump un PSVR.
    Quote Originally Posted by MAGNUS2 View Post
    5)nu se panicheaza nimeni ca nu-ti place tie, dar spui lucruri false
    Devii plictisitor si repetitiv. Eu unul te vad foarte panicat si foarte agasant la adresa opiniilor mele... tot incerc sa aflu de la tine ce "lucruri false" am postat si nu reusesc... Cu toate acestea, iti respect opinia (legata de PSVR), ceea ce tu vad ca nu poti face. Nu am cum sa respect insultele insa. Beware!
    Quote Originally Posted by MAGNUS2 View Post
    5)6)pot sa se joace ei in 400k/40000fps, degeaba daca nu au access la 99.99% din jocurile de pe piata si se joaca doar ei si cu prietenii lor, marketul de VR in momentul asta este PSVR, Oculus si Vive, Oculus pare mort de la toate scandalurile cu facebook si Palmer, cat despre PSVR, poti sa aduni Oculus si Vive si sa le dublezi si tot nu ajung cat a vandut PSVR, de aceea eu am zis ca daca este cineva interesat de VR, IN OPINIA MEA, la momentul asta cel mai bine este sa-si cumpere un PS4 Pro si un PSVR, pentru ca oricat de avansat ar fi Vive Pro sau alte kickstarturi, nu au suport, in momentul asta platforma cu cele mai bune si cele mai multe titluri este PSVR
    Ouch... e clar! Vorbesti ca unul care are icoane cu Sony in casa. Din ce spui se poate trage concluzia ca nu ai incercat nimic altceva in afara de PSVR, iti place Sony... doar Sony rulez, orice alternativa e bull****... si o tii pe una si buna, iar restul sunt morti pentru tine. Man, daca pentru tine e perfect, foarte bine. Enjoy it! Pentru mine e a lot of crap. Iar eu de la $ony nu prea mai inghit astfel de crap. Dealtfel, imi place sa cred ca nu mai inghit de la nimeni astfel de crappy stuff.

  17. #397 SP
    Member MAGNUS2's Avatar
    amuzant cum ma acuza pe mine cineva ca imi place doar Sony care el scrie Sony cu un $ in loc de S, pai daca eu sunt Sony lover tu esti clar Sony hater, ce te crezi tu mai bun sau ce? nici tu nu esti neutru, putem sa vorbim noi pana ne sar ochii din cap, dar la sfarsitul zilei, PSVR > 2 million sold, RE7, Skyrim sunt pe PSVR, cat a vandut Vive? e RE7/Skyrim pe GearVR? nu? aha ok
    Attached Images Attached Images keyv02-copy.jpg

  18. #398 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Puteti folosi Trinus PSVR pentru a va juca pe PC folosind PlayStation VR. Atentie insa, este trial.


  19. #399 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Mi-am cumparat recent Resident Evil 7 si am jucat aproximaiv 20% din el. Imi place foarte tare atmosfera pe care o creaza si sunt curios cam care este experienta cu PsVR.
    Am destule jocuri pe PS4 si nu ma grabesc sa-l termin, daca este o experienta care merita voi astepta sa imi cumpar/imprumut PSVR si il voi juca din nou.

    Este cineva care l-a terminat cu VR si poate spune o parere, doua?

  20. #400 SP
    Senior Member cosminbad's Avatar
    Eu am jucat cam 3 ore din el pe PSVR. Controlul este foarte bun, grafica este foarte buna pentru un joc pe PSVR. Imersiunea este maxima, la unele faze iti sta inima, iar felul cum apar umbre, sunete, pe coridoare, se stinge lumina si iti apare in fata vreo nebunie, contribuie la atmosfera horror. Nu l-am terminat pentru ca am prea multe jocuri si nu am timp pentru unul singur.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 20 of 25 FirstFirst ... 10 18 19 20 21 22 ... LastLast

Similar Threads

  1. Realitate virtuala pe PlayStation By maimutzica in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 0 Last Post: 13-06-2018, 14:02
  2. Teapa sau realitate ? By DeeJay-RainY in forum Offtopic
    Replies: 17 Last Post: 31-08-2014, 03:11
  3. Cortana a devenit asistenta virtuala By tudyniuz in forum Tech News
    Replies: 8 Last Post: 05-05-2014, 17:18
  4. Replies: 25 Last Post: 27-03-2014, 23:49
  5. Replies: 4 Last Post: 06-09-2013, 15:09

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts