Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 8 of 12 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 ... LastLast
Results 141 to 160 of 228

Thread: Ghid de acvaristica, intretinere acvariu, pesti, plante si echipamente

  1. #141 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Constructia in mare s-a incheiat, ne-am mutat... dar mai e mult de lucru. Acvariul din pacate face foarte-foarte prost. M-am lovit de problema apei extrem de dure. Am dat o caruta de bani pe un dedurizator, am instalat o baterie de 8 filtre, pus inclusiv nebunii dinacelea magnetice (anti-calcar)... si degeaba. Am ajuns sa le schimb cu apa plata din comert (si ustura la buzunar).

    Din pacate, tipic romanesc, constructorul a "uitat" pe unde mi-a tras teava de scurgere (pe sub casa), asa ca a betonat-o. Imi venea sa plang cand l-am auzit... pe el l-a durut in fund. Avand alte urgente, am lasat acvariul pe un plan secundar (sa-mi fie rusine, stiu)... Insa au inceput lucrarile la mine in zona pentru canalizare si apa curenta... si sper ca intr-un an sa trag si eu si sa scap de chin. Pana atunci, incerc sa rezist cu pestiucii asa cum putem... Sorry!
    Aaaaaa ! Te-ai mutat la casa pe pamant si ai apa de la put ! Wellcome to the club ! Ce-ti scriam mai sus... ca am dedurizator si tot tacamul si gH = 0 dar kH = 12.... Da, din nefericire solutia este sa-ti aduci apa cu bidoanele din reteaua din Bucuresti. Singura solutie. Daca treci pe apa plata din magazin... mama ce de bani. Deci gaseste-ti un punct de alimentare cat mai aproape de tine (sau de la serviciu cum fac eu) si cumpara-ti bidoane de 10 litri din Hornbach (in alte parti am gasit de 20 litri sau mai mari dar este greu de turnat apa din ele in acvariu). Cate bidoane ai nevoie pentru un schimb de apa. Eu le tin in camera tehnica fara dopuri vre-o 3 zile. 5 bidoane.

    Constructorii sunt complet imbecili in tara asta. Daca nu stai dupa ei la fiecare etapa fac numai tampenii. Mie mi-au pus cand au turnat fundatia si placa de la parter a doua teava de scurgere de 110 in mijlocul sufrageriei !!! Nu stiu cum s-au gandit ca-mi pun vre-odata wc-ul acolo dar ma rog... Acum e conectata la ea toata bucataria

    In alta ordine de idei, am facut acvariul de la serviciu (58 litri) pentru creveti. Am 9 masculi de Endleri in el si 3 Yellow Rabbit (care au facut pui !) si astept sa-mi vina crevetii. Am pus o poza cu acvariul mai jos.
    Cu apa incearca sfatul meu. Astept poze cu acvariul.

    PS Pacat ca nu mai scrie nimeni pe forum.... cred ca toti au trecut pe fb, Si asta e o mare pierdere ca nu citesc ghidul de aici.
    Attached Images Attached Images whatsapp-image-2017-08-11-09.17.56.jpeg

  2. #142 SP
    Member Inuhanyou's Avatar
    Terminat acum cateva ore.
    Attached Images Attached Images 20915826_1687454521267047_1402700857_n-1-.jpg

  3. #143 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Quote Originally Posted by Inuhanyou View Post
    Terminat acum cateva ore.
    Misto. S-a ciclat ?

  4. #144 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar

    Cam astea sunt ultimile noutati.

    Salut,

    Uite a trecut ceva vreme de cand am luat acvariul de 200 litri... . De atunci s-a cam schimbat tot. Am inlocuit filtrul JBL e1501 cu un Fluval FX6, instalatia de CO2 este complet automatizata si folosesc un reactor DIY, lumina inca este cea originala dar lampile sunt 2 de 45W Juwel Color. Plantele nu mai sunt easy. . Tu ce ai mai facut ? Ai rezolvat cu apa sau ai renuntat la acvariu ?
    Attached Images Attached Images 20180113_193251.jpg 20180122_203517.jpg 20180106_212032.jpg

  5. #145 SP
    Member Hansel31's Avatar
    uh ce misto , pacat ca nu am vazut mai de mult topicul asta de pesti, eu am trecut la ciclide mai nou.. daca aveti ceva ideei pentru un tetra 60L de un aquascape de ciclide ar fi superb, intentionez sa folosesc nisip fin(cel alb) probabil o buturuga mare, si cateva pietre plutitoare (zburatoare)

  6. #146 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Salve MonkY, scurta intrebare: in perioada de ciclare a acvariului cand nu sunt pesti, care e temperatura optima? Stiu ca pestii in mod normal stau undeva la 22-26 grade, dar in perioada de ciclare nu am vazut nicaieri sa specifice o temperatura optima. Probabil 20-22 grade?

  7. #147 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut. Asa este, in general mai nimeni nu specifica o temperatura optima pentru ciclare. Dar tinand cont ca bacteriile nitrosomonas (cele care transforma amoniacul in nitriti) rezista cel mai bine in temperaturi cuprinse intre 20 si 30 de grade... si tinand cont ca deja ai plante (pe care ar fi bine sa le aclimatizezi la aceeasi temperatura in care vor sta de acum inainte), eu as spune 24-25 grade ca fiind optim.

    Sper ca ai introdus bacteriile recomandate... Bafta!

  8. #148 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    MonkY la plantele si pestii mei care e problema? Glumesc dude, plantele sunt pe drum si pestii dupa ciclare.
    Attached Images Attached Images fixed.jpg

  9. #149 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    PS acvariu se vede rau in poza dar e plin...cu aer

  10. #150 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Inceputul e promitator (mai ales cu background-ul acela)... dar data viitoare sa intorci poza
    There, i fixed it for you (rotated and cropped).

    P.S. Ai ales un substrat in care o sa-ti blestemi zilele cu plantatul, mai ales daca vrei si pesti mai maricei. O sa scoata plantele una-doua...

  11. #151 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Inceputul e promitator (mai ales cu background-ul acela)... dar data viitoare sa intorci poza
    There, i fixed it for you (rotated and cropped).

    P.S. Ai ales un substrat in care o sa-ti blestemi zilele cu plantatul, mai ales daca vrei si pesti mai maricei. O sa scoata plantele una-doua...
    Da mor io' daca pozele nu sunt facute normal, nu stiu de ce le incarca intoarse.
    PS uite thread nou personal ca sa nu postez pe Ghid. BTW si acolo tot intoarse s-au incarcat!
    http://www.consolegames.ro/forum/f63...i-meu-acvariu/

    PS backgroundul inca nu e lipit deoarece adezivul este inca pe drum, sta rezemat de perete asa ca e posibil sa apara reflexii, ma astept dupa lipire sa arate si mai bine. Substratul va fi acoperit de gazon, banuiesc ca dupa dupa ce creste gazonul se micsoreaza sansele sa il rascoleasca. Chiar si asa am inteles ca nu tulbura apa asa cum se vede in clipul lor de pe Youtube

  12. #152 SP
    Junior Member Coral's Avatar
    @MonkY - Ai scris cel mai bun si complet ghid de acvaristica apa dulce pe care l-am vazut pe RO.L-am pus la bookmarks pt orice incepator care cere sfaturi. Jos palaria , are o gramada de informatii pe care multi acvaristi cu ceva ani experienta nu le stiu. Sper ca inca ai acvariu !

    Dar nu am scris numai sa ti spun cat de tare esti. Vreau sa-ti cer si cateva sfaturi.Au legatura cu acvariu/stand custom , potential DIY pentru Reef. Sa adaug putin context... imi fac un Reef de aproximativ 600-700 kg (sunt la apartament)

    Ai idee de persoane sau o companie care poate sa faca stand din aluminiu proiectat de o persoana cu scoala pt asa ceva ? (Imi trebuie ceva sa reziste la 1 tona+ si sa fie cat mai usor).

    Cum am spus vreau sa ma incadrez in maxim 700 kg , asta inseamna un acvariu de ~ 350 l. Nu are sens sa spun cat de devastator ar fi daca s-ar sparge un reef crescut. Pe langa faptul ca mi-am inundat casa mea si a vecinului de sub am pierdut animale de probabil peste 1000 euro.Plus ca
    in curand o sa am copii si doresc sa nu le puna viata in pericol. In concluzie ceva sa reziste la un cutremur sub 7* fara problema si la o jucarie aruncata spre el. Il voi pozitiona peninsula style , cu latimea langa perete si cu lungimea spre centrul camerei. Ca si dimensiuni oscilez intre 100x70x45 si 120x65x45. Ideal era mai inalt dar greutatea... ideal era cu geam laminat de 20 (10mm/10mm) dar greutatea. Eu m-am gandit ca cel mai bun compromis e sticla ultra clara de 10 mm pe laterale si fund dublu varianta 1 cu sticla normala de 10mm plus una de 8 mm. Tu ce-mi recomanzi ? De asemenea sti pe cineva care poate sa faca asa ceva (sticla si materiale de la mine) la un pret echilibrat?

  13. #153 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Merci de apreciere. Da, inca am acvariu... si nu vrei sa stii cum e sa mentii un monstru de acvariu cu apa plata cumparata (chiar si cu dedurizator, osmozator, n filtre, tot nu am reusit sa aduc apa la calitatea optima)...

    Anyway, inainte de a te gandi sa-ti faci acvariu de o tona (chiar daca zici 6-700Kg, trebuie sa mai iei in calcul si echipamentele, iar cadrul metalic pentru a suporta o astfel de greutate cu siguranta va fi destul de greu - al meu are aprox. 200Kg), trebuie sa verifici exact ce greutate pe m2 suporta cladirea/apartamentul tau. Si sa incerci sa mergi mai mult pe lungime decat pe inaltime, chiar daca nu e optim pt. un marin (in cazul tau, de preferat 120x65 decat 100x70).

    Nu am mai tinut legatura cu marii maestrii in ale productiei de standuri si acvarii, dar incearca un telefon la Pepika (www.pepika.ro). Din pacate pe cei care mi-au facut stand-ul si acvariul anterior (Aquadec), nu-i pot recomanda. Vezi detalii aici.

    350L e cam putin pentru un marin... dar, nu stiu exact ce vrei sa faci cu el. Eu acvarii cu sticla sub 12mm am jurat ca nu mai fac, chiar si la cele mai mici de 500L. Fundul dublu si intaritoare pe margini sunt aproape obligatorii.

    P.S. Am observat ca la dimensiunile acvariului, ai dat 45 ca fiind adancimea. E cam mica, sa stii... si presupun ca stii ca "apa te fura", un 45cm cand te uiti din fata unui acvariu iti va da impresia de "prea subtire", ca si cand te-ai uita la un 20-25cm. Incearca macar 50-60 latime. Repet, nu stiu exact pt. ce il vei folosi. Bafta!

  14. #154 SP
    Junior Member Coral's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Merci de apreciere. Da, inca am acvariu... si nu vrei sa stii cum e sa mentii un monstru de acvariu cu apa plata cumparata (chiar si cu dedurizator, osmozator, n filtre, tot nu am reusit sa aduc apa la calitatea optima)...
    Poate te pot ajuta eu cu o opinia. Ce pesti ai in apa ? Care pare sa fie problema cu apa ta ?

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Anyway, inainte de a te gandi sa-ti faci acvariu de o tona (chiar daca zici 6-700Kg, trebuie sa mai iei in calcul si echipamentele, iar cadrul metalic pentru a suporta o astfel de greutate cu siguranta va fi destul de greu - al meu are aprox. 200Kg), trebuie sa verifici exact ce greutate pe m2 suporta cladirea/apartamentul tau. Si sa incerci sa mergi mai mult pe lungime decat pe inaltime, chiar daca nu e optim pt. un marin (in cazul tau, de preferat 120x65 decat 100x70).
    Calculul de care ziceam in postul initial este pentru greutatea totala (sump , dryrock , nisip stand + echipamente ,apa, inclusiv greutate stand) si e sub 700kg. Pentru greutatea standului cei la care am cerut o oferta mi l-au estimat la 35kg (din aluminiu).De asemenea nu am mentionat ca stand ul o sa aiba o suprafata semnificativ mai mare ca a acvariului exact ca sa cresc distribuirea greutatii (chiar daca un plafon de casa/apartament suporta peste cateva tone usor greutatea trebuie distribuita, greutatea maxima pe m2 pt majoritatea blocurilor am inteles ca e 250 kg) .Ma gandesc sa l fac in forma de T cu caciula T-ului langa perete ...in fine discutie lunga.


    Quote Originally Posted by MonkY View Post

    350L e cam putin pentru un marin... dar, nu stiu exact ce vrei sa faci cu el. Eu acvarii cu sticla sub 12mm am jurat ca nu mai fac, chiar si la cele mai mici de 500L. Fundul dublu si intaritoare pe margini sunt aproape obligatorii.

    P.S. Am observat ca la dimensiunile acvariului, ai dat 45 ca fiind adancimea. E cam mica, sa stii... si presupun ca stii ca "apa te fura", un 45cm cand te uiti din fata unui acvariu iti va da impresia de "prea subtire", ca si cand te-ai uita la un 20-25cm. Incearca macar 50-60 latime. Repet, nu stiu exact pt. ce il vei folosi. Bafta!
    O sa fie mixed reef aquarium , o sa am evident si pesti dar doar animale care nu cresc excesiv. Ideal era mai inalt dar trebuie facute sacrificii ca sa tin greutatea sub control iar acvariul cu cat e mai putin inalt cu atat e si mai stabil. Eu zic ca un reef arata mai bine daca sacrific din inaltime in detrimentul adancimii (latimii sau daca vrei depth).De asta 100x70 e o optiune. Invers cred ca ar arata rau.

    De ce spui ca nu mai faci sub 12 mm ? Ce ai patit...

  15. #155 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Este apa de put, cu probleme destul de mari. De la calcar excesiv, pana la diverse bacterii nasoale. O sa ajung probabil sa folosesc si un UV, dar dupa ce vezi ca dai o tona de bani pe un dedurizator si nu rezolva... te apuca toate cele. Incet-incet se trage si apa in zona, si incerc sa nu ma agit pana se va intampla asta. Oricum am facut toate algele posibile de la mutarea la casa... asta este: avantaje si dezavantaje!

    Cat despre stand... nu stiu ce sa spun. Nu prea as avea incredere in ceva de 35Kg care sa tina 700Kg. Si nu e vorba aici doar de greutate, ci si structural, ceva care sa reziste si la balansari/cutremure. Poate te ajuta daca il faci in forma de T - nu stiu, nu am facut niciodata asa ceva. Aici cred ca te poate ajuta un inginer, un "structurist".

    Sub 12mm am zis ca nu mai fac, dupa ce am vazut acvariu spart, cu sticla de 10, doar pentru ca s-a lasat cineva pe el in timp ce lucra. Am folosit de 10mm pana acum, dar merg pe principiul "better safe than sorry". Diferenta de pret nu e atat de mare incat sa nu merite. Poti intra pe Calculate Aquarium Glass Thickness - Custom tanks are great investments | Aquarium Tools si seteaza safe factor 4 (sau "very safe"). La un 120x60x60 din start recomanda 12mm. I like beeing very safe!

  16. #156 SP
    Junior Member Coral's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Este apa de put, cu probleme destul de mari. De la calcar excesiv, pana la diverse bacterii nasoale. O sa ajung probabil sa folosesc si un UV, dar dupa ce vezi ca dai o tona de bani pe un dedurizator si nu rezolva... te apuca toate cele. Incet-incet se trage si apa in zona, si incerc sa nu ma agit pana se va intampla asta. Oricum am facut toate algele posibile de la mutarea la casa... asta este: avantaje si dezavantaje!
    Iti spun cum vad eu lucrurile ,poate gasesti ceva folositor in ce spun. Eu sunt adeptul testarii complete a parametrilor apei. Am acasa teste pentru orice (inclusiv Clor/Cupru/O2 etc). In functie de cat esti dispus sa investesti iti recomand sa cauti un laborator de analize apa si sa duci un sample sa vezi exact care e problema. Aproape sigur ai nitratii foarte mari plus kh-ul (apa foarte dura) dar s-ar putea sa fie si alte probleme. Probabil ca sti deja o parte din ce spun. Pentru apa dura eu stiu doar de diluare cu apa RO . Pentru nitrati din punctul meu de vedere e mult mai usor. Am acum NO3 pe la 5ppm(5-15 mi se pare ideal pentru orice peste , mai ales cei de provenienta wild sau cei sensibili), fac schimp de apa la 2-4 saptamani. Atac problema din mai multe parti:

    -plante care cresc repede , orice plante atata timp cat cresc repede(eu sunt adeptul plantelor de suprafata si plantelor care ies la suprafata si continua sa creasca).Zilele trecute una chiar a inflorit. Mi se pare ca aduce o gramada de beneficii si un singur dezavantaj ... mai greu cu aerarea.Acvariul meu e acoperit in proportie de 80% de plante de suprafata cu un strat gros pe alocuri de 1 cm. Pentru aerare am compensat prin miscare rapida a apei in zonele libere.Eu personal sunt adeptul curentului de apa in acvariu ,nu doar suprafata ...folosesc output-ul filtrului plus pompa Sicce Nano pentru asta.

    -filtru de de-nitrifiere ...facut de mine. Cum functioneaza denitrifierea ...o serie de bacterii in lipsa oxigenului (mediu anaerob) vor trece la folosirea oxigenului prezent in NO3(nitrat), in felul asta transformand-ul in N si o serie de alti compusi.Doar unul e toxic dar se neutralizeaza imediat la contactul cu oxigenul(apa aerata bine si cu flow)...imi scapa numele lui acum. Ca denitrifierea sa se intample ai nevoie de un debit foarte mic (<1 L /minut), de un medium pt bacterii plus o sursa de hrana. Ce se intampla ...fiind debitul mic oxigenul din apa e consumat de bacteriile care fac nitrifierea ... iar pe masara ce apa avanseaza in filtru pierde oxigenul rezultand mediul anaerob necesar denitrifierii)

    Filtrul meu l-am facut asa :
    1)Pompa circulare - Eheim compactOn 300 (set la low are debit 170l /H)
    2)2 * Sera PrefiX Filter 1.6 L in/out 16/22
    3)aproximativ 5+ m de tub de diferite marimi (intre reactoare 16/22 , in pentru primul reactor 16/22, out catre acvariu si out-ul pompei 9/12 - am folosit un convertor 9/12 ->16/22 pe linie .Am ales 5m plus tub din mai multe motive. Trebuia sa am destul tub sa pot aranja reactoarele comod in spatele mobilierului de acvariu. Pe langa asta avand in vedere ca obiectivul meu e un debit cat mai mic , ideal < 50l/h am adaugat mai mult tub ca sa se micsoreze debitul si mai mult , mai ales dupa ce pe peretii tubului se depoziteaza alge si bacterii.
    4)Media - am mers pe 1 reactor plin cu JBL Micromec (primul pe linie) iar cel de-al doilea plin de JBL BioNitraEx(sursa de hrana). Ambele medii sunt usor consumabile , se recomanda schimbarea lor dupa 12/18 luni (mai ales BioNitraEx care se consuma incet) dar cred ca merg si 24 luni.

    - hranit mai putin dry food si mai mult frozen food

    Legat de alge - daca ai flow bun in interiorul acvariului , destul medium pt bacterii si apa aerata plus nitrati mici nu ai cum sa mai faci fara sa conteze cata lumina ai (atata timp cat ai plante in acvariu).






    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Cat despre stand... nu stiu ce sa spun. Nu prea as avea incredere in ceva de 35Kg care sa tina 700Kg. Si nu e vorba aici doar de greutate, ci si structural, ceva care sa reziste si la balansari/cutremure. Poate te ajuta daca il faci in forma de T - nu stiu, nu am facut niciodata asa ceva. Aici cred ca te poate ajuta un inginer, un "structurist".

    Sub 12mm am zis ca nu mai fac, dupa ce am vazut acvariu spart, cu sticla de 10, doar pentru ca s-a lasat cineva pe el in timp ce lucra. Am folosit de 10mm pana acum, dar merg pe principiul "better safe than sorry". Diferenta de pret nu e atat de mare incat sa nu merite. Poti intra pe Calculate Aquarium Glass Thickness - Custom tanks are great investments | Aquarium Tools si seteaza safe factor 4 (sau "very safe"). La un 120x60x60 din start recomanda 12mm. I like beeing very safe!
    Structura e sigur o sa fie buna ,aliajul de aluminiu e foarte rezistent. Adica ar trebui sa poata suport 1.5 fara probleme . La asa ceva ma gandesc :
    https://img.plici.ro/image/cF7

    Daca as sta la casa ca tine as face acvariul fara sa ma uit cu foi de 10 mm laminate intre cu euro bracers. Problema e greutatea

  17. #157 SP
    Junior Member maestrofree's Avatar
    Salutare, in primul rand vreau sa iti multumesc MonkY pentru timpul acordat acestui ghid, sunt sigur ca ai primit sute de multumiri dar nu pot sa ma abtin, multumesc.
    Vroiam sa te intreb deoarece sunt nou in acvaristica, am achizitionat un filtru eheim ecco pro 200 pt acvariul meu de 126 l, daca calculam substratul, pietrele si ce mai am pe acolo, cred ca mai raman circa 100l, am inteles ca este suficient. Intrebarea este cum sa pun mediile de filtrare in recipient, pe langa mediile cu care vine, am achizitionat separat si siporax si 3 bureti albastrii eheim, nu stiu in ce ordine sa le pun inauntru. Ma gandeam in primul recipient de jos sa pun siporax jumatate de recipient si in cealalta jumatate sa pun acel burete albastru, iar in al 2-lea recipient sa pun unul dintre cele 2 medii filtrante cu care vine deja echipat.
    Ce parere aveti?
    Attached Images Attached Images filtru-mediu-eheim-eccopro-2616310.jpg

  18. #158 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    MonkY e mai in masura sa iti explice, dar un sfat mic iti pot da si eu. In mod normal te uiti dupa IN-OUT, directia in care circula apa in filtru. Primii sunt buretele/buretii (pe IN, doarece buretii filtreaza mecanic apa si cam atat), apoi in celalalt doar siporax sau mediul filtrant care vine standard (care are rol de filtrare biologica).
    Restul sfaturilor vor venii de la greii in acvaristica, eu abia implinesc primul an de cand am un acvariu de 180 de litri, an in care m-am intalnit cu toate problemele normale ale incepatorilor.

  19. #159 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut maestrofree! Asa cum am explicat si in ghid, eu cred ca optim este asa: http://www.consolegames.ro/forum/f63...te/#post243044. Citez:
    In filtrul extern vom gasi (sau vom pune, pentru ca multe din ele vin doar cu anumite medii de filtrare) toate tipurile de medii de filtrare. Acestea vor fi organizate optim in urmatoarea ordine:
    • Prefiltru mecanic (de obicei un burete cu porozitate mare)
    • Inele ceramice sau arcuri de plastic pentru maruntirea mizeriei mari si pentru micsorarea fluxului de apa
    • Bureti cu porozitate mai mica pentru filtrare mecanica
    • Bile, inele sau pietre cu porozitate mare, pentru filtrare biologica
    • Vata de perlon pentru ultimul stadiu de filtrare si captarea mizeriei de mici dimensiuni
    Cu alte cuvinte, pentru filtrul tau ar trebui respectat ghidul Eheim. Nimic special. Trebuie doar sa o iei un pic logic si sa te intrebi de ce ordinea aceasta, si nu vei mai avea vreodata probleme. Pe scurt, in primul pas trebuiesc oprite chestiile mai mari trase de filtru (gen frunze, pietris, nisip, etc.). In pasul doi, trebuiesc "maruntite" lucrurile care totusi trec de prefiltru. Pasul trei (optional) se folosesc bureti cu porozitate mai mica, astfel incat in pasul cu filtrare biologica sa nu mai ajunga mizerii. Si ultimul pas, la fel optional, filtru superfin (vata de perlon de exp.) - dar mare atentie, acesta se va colmata foarte des si foarte repede.
    Attached Images Attached Images eheim-2034-ecco-pro-200.jpg

  20. #160 SP
    Junior Member maestrofree's Avatar
    Pai si care cosulet sa il inlocuiesc cu siporax-ul?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 8 of 12 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 ... LastLast

Similar Threads

  1. Totul despre pesti si acvarii By MonkY in forum Pets
    Replies: 535 Last Post: 09-07-2022, 18:36
  2. Xbox 360 Jasper -> intretinere By aconstedani in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 13 Last Post: 19-04-2014, 14:45
  3. Acvariu de chiclade By Carloss in forum Pets
    Replies: 8 Last Post: 04-09-2012, 17:44
  4. Povesti de inceput in acvaristica By veras911 in forum Pets
    Replies: 190 Last Post: 01-06-2011, 21:47
  5. Replies: 0 Last Post: 10-06-2010, 12:36

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts