Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 11 FirstFirst ... 9 10 11
Results 201 to 202 of 202

Thread: Ghid de acvaristica, intretinere acvariu, pesti, plante si echipamente

 1. #201 SP
  Admin MonkY's Avatar
  LaurentiuD: la mine duritatea este atat de mare, incat da afara din scala. Am osmoza inversa, dar am renuntat, pt. ca pe langa costuri foarte mari, era si ineficienta. Astept sa vad, poate apa pe care o vor trage in zona va fi OK. Pana atunci da, stau cu apa plata, bidoane, etc...

  vialy: eu am vazut acvariu la bloc si de 1000 de litri. Dar, era pe o suprafata foarte mare, a fost consultat structuristul, facut un suport mai special (cu tampon anti-vibratii pt. cutremure). Eu am avut la bloc acvariu de 550L, insa recunosc ca l-am montat fix pe o placa de beton armat ce facea parte din structura de rezistenta. Cred ca ar fi cel mai bine sa discuti cu un structurist, pentru ca depinde de la bloc la bloc... depinde si de vechime... Acvariul in sine e OK, pentru ca se intinde pe o suprafata destul de mare (1.35m), dar trebuie sa iei in calcul si accesoriile, si standul metalic, si faptul ca te vei urca si tu in acvariu cand il cureti... deci sari usor de 500Kg.

  Cat despre filtru... nu conteaza daca are debit mare... poti oricand sa dai mai incet. Iar daca nu vrei asta, atunci poti sa adaugi in circuit inca un sorb, iar la iesire sa extinzi bara aceea astfel incat sa se distribuie apa scoasa pe o lungime mult mai mare. Bafta!

 2. #202 SP
  Junior Member LaurentiuD's Avatar
  Quote Originally Posted by vialy View Post
  Salutare all . Dupa cum am spus si in primul post , nevastamea nu ma lasa sa ma joc asa ca mi-am gasit alte hobby-uri printre care si acvaristica .
  Cu alte cuvinte va spun ca am in functiune un acvariu de 54 de litri si de curand " am prins o castana ", nu m-am putut abtine si m-am pricopsit cu un acvariu de 340 de litri (second hand ) cu tot cu stand . Sincer imi este frica sa il umplu de frica sa nu ajung cu el la vecinul de la etajul 2 . Asa ca pentru cei care aveti mini monstri la bloc va intreb daca un acvariu cu sticla de 10mm cu dimensiunile 135x50x50 pus pe un stand metalic si umplut cu toate cele necesare imi pune in pericol plafonul ?
  @LaurentiuD - Am cumparat si eu un fluval Fx6 iar acvariul doresc sa il plantez in stil olandez . Sunt curios daca se preteaza acest filtru cu debit mare la acavarii olandeze .
  Salut,

  FX6 are marele avantaj de a putea regla debitul si de pe inlet (vezi ca la Eheim sau Tetra sau JBL este strict interzis sa umbli la inlet ca omori motorul) Deci te joci cum vrei tu cu el. Un dezavantaj este ca nu vei gasi nici inlet-uri nici outlet-uri de inox/sticle pentru el pentru ca nimeni nu fabrica pentru furtune de 28/31. Cele mai mari sunt pentru 16/22. Daca iti doresti asa ceva trebuie sa-i faci un splitter pe intrare si unul pe iesire si sa folosesti 2 inlet-uri si 2 outlet-uri. Munca multa dar si satisfactia ca circulatia apei in acvariu va fi foarte buna. Schimmer de asemenea nu vei gasi decat pentru furtune de 16/22 asa ca ori folosesti unul independent (dar o sa ai inca un plastic in acvariu) ori faci splitterul de mai sus si pui un schimmer pe unul din inlet-uri. Filtrul e foarte puternic si e gandit pentru acvarii de ciclide nu plantate. Trebuie sa reduci debitul la jumatate. Avantajul este ca apa o sa stea mai mult in filtru unde bacteriile se vor dezvolta mai bine iar NO3 va scade natural. Eu unul personal am scos toti buretii din filtru (nu mai folosesc filtrare mecanica) si am pus doar Sera Siporax (inele ceramice) inclusiv in locul buretilor laterali. Dar am acvariul "imbatranit" si ciclat de un an. Filtrul face fata cu succes si unui acvariu de 500 litri deci daca ai rabdare sa se cicleze si ai pus in el medii biologice multe nu ai de ce sa-l cureti mai devreme de 5-6 luni.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 11 FirstFirst ... 9 10 11

Similar Threads

 1. Totul despre pesti si acvarii By MonkY in forum Pets
  Replies: 528 Last Post: 08-02-2018, 20:58
 2. Xbox 360 Jasper -> intretinere By aconstedani in forum Microsoft Xbox 360
  Replies: 13 Last Post: 19-04-2014, 15:45
 3. Acvariu de chiclade By Carloss in forum Pets
  Replies: 8 Last Post: 04-09-2012, 18:44
 4. Povesti de inceput in acvaristica By veras911 in forum Pets
  Replies: 190 Last Post: 01-06-2011, 22:47
 5. Replies: 0 Last Post: 10-06-2010, 13:36

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts