Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 12 FirstFirst ... 9 10 11 12 LastLast
Results 201 to 220 of 228

Thread: Ghid de acvaristica, intretinere acvariu, pesti, plante si echipamente

  1. #201 SP
    Admin MonkY's Avatar
    LaurentiuD: la mine duritatea este atat de mare, incat da afara din scala. Am osmoza inversa, dar am renuntat, pt. ca pe langa costuri foarte mari, era si ineficienta. Astept sa vad, poate apa pe care o vor trage in zona va fi OK. Pana atunci da, stau cu apa plata, bidoane, etc...

    vialy: eu am vazut acvariu la bloc si de 1000 de litri. Dar, era pe o suprafata foarte mare, a fost consultat structuristul, facut un suport mai special (cu tampon anti-vibratii pt. cutremure). Eu am avut la bloc acvariu de 550L, insa recunosc ca l-am montat fix pe o placa de beton armat ce facea parte din structura de rezistenta. Cred ca ar fi cel mai bine sa discuti cu un structurist, pentru ca depinde de la bloc la bloc... depinde si de vechime... Acvariul in sine e OK, pentru ca se intinde pe o suprafata destul de mare (1.35m), dar trebuie sa iei in calcul si accesoriile, si standul metalic, si faptul ca te vei urca si tu in acvariu cand il cureti... deci sari usor de 500Kg.

    Cat despre filtru... nu conteaza daca are debit mare... poti oricand sa dai mai incet. Iar daca nu vrei asta, atunci poti sa adaugi in circuit inca un sorb, iar la iesire sa extinzi bara aceea astfel incat sa se distribuie apa scoasa pe o lungime mult mai mare. Bafta!

  2. #202 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Quote Originally Posted by vialy View Post
    Salutare all . Dupa cum am spus si in primul post , nevastamea nu ma lasa sa ma joc asa ca mi-am gasit alte hobby-uri printre care si acvaristica .
    Cu alte cuvinte va spun ca am in functiune un acvariu de 54 de litri si de curand " am prins o castana ", nu m-am putut abtine si m-am pricopsit cu un acvariu de 340 de litri (second hand ) cu tot cu stand . Sincer imi este frica sa il umplu de frica sa nu ajung cu el la vecinul de la etajul 2 . Asa ca pentru cei care aveti mini monstri la bloc va intreb daca un acvariu cu sticla de 10mm cu dimensiunile 135x50x50 pus pe un stand metalic si umplut cu toate cele necesare imi pune in pericol plafonul ?
    @LaurentiuD - Am cumparat si eu un fluval Fx6 iar acvariul doresc sa il plantez in stil olandez . Sunt curios daca se preteaza acest filtru cu debit mare la acavarii olandeze .
    Salut,

    FX6 are marele avantaj de a putea regla debitul si de pe inlet (vezi ca la Eheim sau Tetra sau JBL este strict interzis sa umbli la inlet ca omori motorul) Deci te joci cum vrei tu cu el. Un dezavantaj este ca nu vei gasi nici inlet-uri nici outlet-uri de inox/sticle pentru el pentru ca nimeni nu fabrica pentru furtune de 28/31. Cele mai mari sunt pentru 16/22. Daca iti doresti asa ceva trebuie sa-i faci un splitter pe intrare si unul pe iesire si sa folosesti 2 inlet-uri si 2 outlet-uri. Munca multa dar si satisfactia ca circulatia apei in acvariu va fi foarte buna. Schimmer de asemenea nu vei gasi decat pentru furtune de 16/22 asa ca ori folosesti unul independent (dar o sa ai inca un plastic in acvariu) ori faci splitterul de mai sus si pui un schimmer pe unul din inlet-uri. Filtrul e foarte puternic si e gandit pentru acvarii de ciclide nu plantate. Trebuie sa reduci debitul la jumatate. Avantajul este ca apa o sa stea mai mult in filtru unde bacteriile se vor dezvolta mai bine iar NO3 va scade natural. Eu unul personal am scos toti buretii din filtru (nu mai folosesc filtrare mecanica) si am pus doar Sera Siporax (inele ceramice) inclusiv in locul buretilor laterali. Dar am acvariul "imbatranit" si ciclat de un an. Filtrul face fata cu succes si unui acvariu de 500 litri deci daca ai rabdare sa se cicleze si ai pus in el medii biologice multe nu ai de ce sa-l cureti mai devreme de 5-6 luni.

  3. #203 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    Buna, acum 3 zile am cumparat un acvariu de 180 de litri Juwel cu tot cu suportul pe care sta. Este dotat cu filtru si incalzitor, are capac cu 2 neoane..... Am pus nisip si niste ornamente, plante naturale (nu plastic). Am spalat nispul care l-am pus pe fundul acvariului. Apa s-a albit foarte tare in momentul de fata. Am sa incerc sa atasez si niste poze. Nu am cumparat inca pesti. Problema mea e ca nu stiu ce sa fac ca apa sa se limpezeasca. Nu am testere pentru apa si nici posibilitatea de a afla ph-ul apei sau nivelul de nitrati (nitriti, amoniac, sau cum le zice ). Locuiesc in Danemarca, aici apa nu are clor. In momentul de fata e si mai alba. Aceste poze le-am facut aseara. Multumesc pentru raspuns.
    Attached Images Attached Images 2.jpg 4.jpg

  4. #204 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Buna Adinutza. Presupun ca nu ai citit ghidul, pentru ca daca o faceai, stiai ca acum acvariul tau este in perioada de ciclare. E foarte bine ca nu ai cumparat pesti (ii omorai, oricum), iar in acest moment trebuie sa introduci in acvariu bacterii si ceva care sa ajute acele bacterii. Iti recomand sa achizitionezi si sa folosesti ProdiBio StartUp sau ProdiBio BioDigest + BioTrace (exista n astfel de solutii cu bacterii, dar ProdiBio sunt cele mai bune). Acestea vor ajuta la ciclare. Va ajuta foarte mult si filtrul, desigur (care in 3 zile deja ar fi trebuit sa faca apa super limpede). Am avut si eu Juwel de 180L, si nu am fost foarte multumit de filtrul intern. El e gandit binisor, insa este un filtru cam mic. Si e mai greu de curatat fata de un filtru extern, plus ca ocupa spatiu aiurea in acvariu. Iti recomand, daca poti, sa achizitionezi un filtru extern mai maricel... De exp. acum acel Juwel are o capacitate de filtrare de 3.5L si pompa de 600L/h (atentie, acela este debitul fara medii de filtrare, cu filtru nou, curatat). Iti recomand un Eheim (sau un alt filtru bun) cu o capacitate de filtrare de cel putin 6L si pompa de aprox. 1000L/h. E un cost in plus, dar in timp vei fi multumita de investitie. Bafta!

  5. #205 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    azi l-am citit doar si deja era cam tarziu sa respect ceea ce scria acolo. Pesti nu am cumparat pentru ca am stiut de ciclare. Am mai avut acvariu in tara, dar niciodata nu mi s-a albit asa de tare apa. Daca este calcaroasa ( posibil din cauza asta sa fie asa alba apa ) ce se poate face? La aceasta marime de acvariu, cam cati pesti imi recomandati sa pun in el. Ce specii de pesti mi-ati recomanda sa cumpar. Intr-adevar vreau un acvariu frumos, care sa imi incante ochiul, dar nu vreau sa am in el pesti care nu se accepta. Unde locuiesc eu nu exista petshop. Trebuie sa merg la 30 de km. Abia saptamana viitoare pot sa ajung acolo ( abia vineri sau sambata) Nu stiu daca au acele produse, ei mi-au dat un tetra aqua safe.

    ---------- Post added 16-02-2020 at 17:50 ----------

    este adevarat ca daca pun mancare de pesti ( o cantitate foarte mica ) ajuta la formarea bacteriilor bune? Filtrul intern care il are acvariul nu se poate scoate, este bagat intr-o carcasa de plastic lipita etans de sticla acvariului. acolo a trebuit sa pun piesa care are motorasul de la pompa, incalzitorul si sa construiesc din buretii primiti filtrul. Filtrul se scoate foarte usor pentru curatare ( am si lista cu perioada cand trebuie sa scot buretii ca sa ii curat- 1 saptamana, 1 luna, 3 luni, 4 luni si cel mai de jos la 9 luni ).

  6. #206 SP
    Admin MonkY's Avatar
    E multa informatie, sunt multe intrebari... asa ca o sa incerc sa le iau punctual (si din pacate pe scurt, pentru ca sunt pe drumuri):

    - Daca aveti apa calcaroasa in zona, e grav. Nu veti putea tine decat acvariu de ciclide. Sau va trebui sa investiti intr-un dedurizator, sau sa folositi apa de osmoza si sa o imbogatiti cu minerale... complicat si foarte scump. Sau, faceti ca mine la casa de la tara, si folositi apa plata, cu pH 7. Oricum ar fi, pana nu faceti test de apa, nu aveti de unde sa stiti. Luati macar un tester din acela 6 in 1, 5 in 1, care are si test de duritatea apei.

    - Avand in vedere ca nu aveti decat o sursa de pesti la 30Km, si avand in vedere problemele cu apa, nici nu conteaza ce pesti as recomanda eu. Ci ce pesti are petshop-ul respectiv, si ce valori ale apei veti avea in final. Daca apa e prea dura (de la calcar), repet, va trebui acvariu de ciclide africane... in care nu veti putea tine plante (exista prea putine care rezista), se foloseste un anumit tip de nisip, un anumit aquascape...

    - Nu mai folositi chimicale aberante, gen Tetra Aqua Safe... E bine ca macar le-ati folosit cand nu aveati pesti. Oricum, din ce am vazut, nu contine bacterii, deci e useless.

    - Asta cu mancarea de pesti, intr-adevar ajuta cand nu aveti pesti (pentru ca cineva trebuie sa produca nitrati/nitriti) dar din pacate, e varianta cea mai proasta a ciclarii. In primul rand ca dureaza foarte mult. In al doilea rand, va rezulta si in tot felul de alte aberatii/mizerii si in special va favoriza aparitia algelor. Mancarea aceea ar trebui sa fie descompusa de bacterii, nu sa produca ea bacterii in sine. Prin urmare, ne intoarcem la prima recomandare: introduceti bacterii in acvariu. Eventual luati dintr-un alt acvariu (iarasi o solutie nu prea buna, dar e mai bine decat deloc).

    - Am avut 3 acvarii Juwel. Filtrul intern se poate scoate (daca ai vointa). Este lipit cu un silicon de sticla. Dar, pentru inceput, e suficient. Eu doar am recomandat ca pe viitor sa va ganditi la un filtru extern, mai mare, si cu eficienta mai buna. Cat despre lista cu perioada de curatare, am ras un pic. Filtrul nu se curata la perioade prestabilite, se curata in functie de incarcarea acvariului, de cati pesti aveti, de cat de repede se colmateaza, se murdareste... Eu la filtrele externe umblu cam odata la 1 an. Dar avand doua, imi permit sa il "deciclez" pe unul din ele. Oricum, si pentru filtru o sa trebuiasca bacterii. Repet, bacteriile bune sunt sfinte, ele tin in viata micile acvarii.

  7. #207 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    mutumesc frumos de raspunsuri. Saptamana asta la sfarsit voi ajunge la petshop si am sa vad ce solutii au pentru acele bacterii. In cel mai rau caz voi cere sa imi dea apa din acvariile lor. Sper sa nu aibe ceva boli, dar nu am vazut nici un peste la ei cu probleme, sunt foarte vioi. Am sa vad si daca au testere pentru apa. In mare, am vazut la ei gurami, xipho, molly, gupy, neoni, carasi, beta, zebre, asa zisii sanitari, melci, caluti de apa dulce, gurami neoni pe albastru, scalari, creveti sau racusori, tetrazone, molly balon, somn de sticla, platy. Mai erau ceva dar nu stiu cum le zice.
    Apa s-a limpezit azi, deci spre norocul meu nu e calcaroasa.
    Am doua plante in ghivece, azi le voi scoate din ele.
    Din lista de pesti de mai sus, care se inteleg? Care este numarul ideal de pesti pentru marimea acvariului meu? Cat timp trebuie sa tin acvariul ca sa fiu sigura ca e ciclat? Eu stiu de 2 saptamani, dar care este timpul maxim?
    Asa arata acvariul meu in momentul de fata.
    Attached Images Attached Images 3.jpg

  8. #208 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    Am uitat sa zic ca ieri plantele din spate nu se vedeau, atat de alba era apa

  9. #209 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca nu este de la calcar, atunci cu siguranta era de la acel nisip. Oricat de mult l-ai spala, va tulbura apa initial (o rezolva filtrul, dar depinde de capacitatea sa - daca aveai un filtru extern mai mare, rezolva mai repede), si e posibil sa o faca atunci cand replantezi sau il cureti. Din pacate, din ce vad eu in poza, e genul de nisip in care nu prea se poate planta (sau se face foarte greu, cu greutati puse la radacina plantelor). Si daca vei lua ancistrusi sau pesti mai mari "de fund", iti vor scoate toate plantele. De obicei se foloseste pietris... nisipul arata mai bine, dar se foloseste mai mult la cel de care am vorbit mai sus, la ciclide africane (unde plantele nu prea sunt). Prin urmare, cred ca vei merge cu plante in pot-uri (in ghivece). Dar, e dragutel daca iti place asa... insa nu este realist. In natura, nu exista ghivece.

    Referitor la bacterii, nu stiu in ce localitate stai, dar cred ca nu exista in ziua de azi o localitate unde sa nu se poata livra direct. Poti sa comanzi bacterii ProdiBio direct, online. Iti vin la usa, sunt bine impachetate... sunt in fiole care stau perfect intr-o cutie foarte solida. Eu 90% din ce am in acvariu, e comandat online. Pana si plantele mi le-am luat online... Intr-o perioada luam chiar si pesti (in anumite conditii).

    Din lista de pesti, ai grija ca mare parte din ce mi-ai spus tu acolo, sunt vivipari. Adica nasc pui vii. Adica se inmultesc IN DRACI (molly, gupy, xipho in special). Adica vei ajunge sa dai la altii, sau daca nu ai cui, sa-i "arunci". Carasi sub nicio forma. Ei sunt "porcii" acvariilor. Ei mananca ORICE le intra in gura. Inclusiv alti pesti. Inclusiv pietris. Nu vad bine deloc nisipul acela cu carasi. Tetrazonele imi plac la nebunie, dar sunt pesti de grup... si sunt cateodata extrem de activi. Atat de activi incat ii zapacesc pe ceilalti. Si sunt cam "ciupitori".

    Eu as zice ca pentru inceput sa mergi pe neoni (sunt multe feluri de neoni), si sa iei grup mare (minim 20-30 de pesti). Sunt mici, nu strica plantele, nu strica aquascape-ul, sunt frumosi, nu fac mizerie. Si nu prea se inmultesc decat in conditii speciale, deci nu ai sanse de suprapopulatie. Pentru partea de jos, iei niste cory (corydoras) care la fel, sunt zeci, sute de feluri. Si foarte simpatici, nu sunt agresivi. Merg perfect cu niste ancistrusi.

    Probabil ca am putea discuta luni de zile despre incompatibilitati... de exp. daca tu pui "creveti" sau "racusori", din start nu poti sa pui gurami, beta, scalari, tetrazone, etc. Pentru ca ii vor manca. Cu cory si cu neonii ar putea convietui destul de OK, daca ar fi in numar mare (minim 30 de shrimps - sunt mai curajosi in grup, altfel or sa stea mai tot timpul ascunsi). Trebuie sa te decizi ce fel de acvariu vrei.

    Alti pesti care sunt foarte destepti, foarte activi (cand vor), ar fi botia. Dar atentie, vorbim de botia kubotai, yoyo (cei lunguieti, cu diverse pattern-uri pe ei). Pentru ca daca iei botia macrachanthus (botia loach), ai imbulinat-o. Nu degeaba se numesc "vacutele" acvariilor. Pentru ca se fac mari ca niste vacute... ajung la dimensiuni impresionante (chiar si 30cm).

    Hope this helps... Ape limpezi!

    ---------- Post added 17-02-2020 at 18:03 ----------

    P.S. Mai bine la pesti alege-ti 2-3 specii care iti plac cel mai mult (stai si urmareste-le comportamentul, desi in pet-shop e cam complicat). Alege-ti o specie de fund (asa numitii "sanitari", care ei saracii sunt numiti asa complet aiurea, nu mananca rahatul altora si nici nu fac curat - pur si simplu sunt pesti de "bottom", mananca pellets si mancare ce ajunge pe fundul acvariului... eventual mananca din algele care se depun pe sticla acvariului sau pe plante). Alege-ti o specie de mijloc (cum sunt neonii, tetrazonele, etc.). Si alege-ti o specie care sa te ajute la controlul algelor (SAE de exp. sunt renumiti pentru asta... sau melci - grija si cu ei pt. ca sunt multe specii care se inmultesc in draci). Si dupa aceea vedem care este compatibilitatea intre speciile alese.

    Desi pare mare, un acvariu de 180L este destul de mic... nu exagera cu numarul pestilor. Probabil ai putea sa pui 20-30 de pesti mici (gen neoni), 8-10 pesti mici de fund (gen corydoras), 3-4 ancistrusi, 5-6 melci.

  10. #210 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    ok. Am inteles. Am luat in calcul si filtrul extern, dar momentan il las asa. Pentru a schimba filtrul intern cu unul extern, trebuie scoasa apa din acvariu.
    Probabil ca mai mult ca sigur voi opta pentru neoni. Aveau 3 tipuri, albastri, verzi si inca o culoare. Sunt foarte frumosi. Carasi nici prin cap nu imi trece sa iau, exact cum ai spus sunt porcii acvariilor. Am avut acum vreo 15 ani. Frumosi dar foarte murdari. Viviparii nu prea ma tenteaza, din cauza inmultirii. Singurii care ma tenteaza sunt neonii (cory, binenteles ) si somnii de oglinda. Somnii de oglinda sunt foarte interesanti dar si prea sensibili. Deci chiar multumesc de ideea cu neonii.
    Daca am sa pun pietris rotund peste acel nisip este ok? sau mai bine il las asa? Am reusit sa plantez majoritatea plantelor, dar pentru cele doua mi-am pierdut rabdarea, de aceea sunt inca in ghiveci.
    Eu locuiesc in momentul de fata in Danemarca, exact unde se agata harta Danemarcei in cui ( unde se intalnesc cele 2 mari)
    Si da m-ai ajutat foarte mult si sigur vor fi apele limpezi. Multumesc mult pentru sfaturi si voi reveni cu o poza finala cand voi lua pestii. probabil peste vreo 2-3 saptamini. Sper ca pana atunci acvariul meu sa isi faca ciclul.
    Problema este ca sunt puse separate speciile in acvariu si nici ei nu stiu care cu cine se impaca. Mi-ar fi placut si niste gurami neoni si gurami galbeni sau ce culori mai sunt, dar se fac mai mari decat neonii si imi este frica sa nu ii manance. Ma gandesc ca este mai sigur daca iau o singura specie de pesti, dar mai multe culori si cory.
    problema mare, nu exista produse ProdiBio numai tetra si din cate am vazut doar pentru curatare. TETRA BACTOZYM asta e singurul de care zice ca e de pornire. Ce porneste, dumnezeu cu mila, ca nu scrie nimic despre produs.

  11. #211 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hello again. Nu trebuie neaparat sa scoti filtrul intern... il poti lasa si merge in paralel impreuna cu cel extern. Niciodata nu strica mai multa filtrare a apei. Presupun ca vrei apa cristal. In afara de asta, cu cat ai mai mare capacitatea de filtrare biologica (avand in vedere ca ai un acvariu mic), cu atat se va auto-sustine mai bine, vei curata mai rar mizeriile, etc. Desigur, sunt extra costuri, iar Eheim-urile nu sunt ieftine.

    Referitor la pietris, eu nu as risca sa le combin. Nu de altceva, dar ma tem ca fiind de granularitati diferite, greutati diferite, te vei trezi ca pietrisul se duce la fund, si tot nisip vei avea deasupra, plus ca se va colmata ca naiba (substratul trebuie sa respire, nu sa fie cat mai "compactat").

    Chiar daca locuiesti in Danemarca, sunt sigur ca poti cumpara direct de aici. Dupa cum poti vedea, au cam toate produsele de la ProdiBio: https://fish.aquaristic.net/index.ph...param=prodibio. Si eu am luat ani buni de la ei, si vorba aceea, daca trimiteau in Romania, in Danemarca sigur nu e nicio problema. Eu am luat chiar si plante de la ei.

    Atentie cu ciclarea. Singura nu se va face. Trebuie sa pornesti cumva cu bacteriile acelea, si ceva "sa manance". Cum nu ai pesti care sa-ti genereze nitriti (poo), incearca cu niste melci de sacrificiu si niste mancare aruncata prin acvariu (nu multa). Dar neaparat cu bacterii!

    Also, nu ti-as recomanda sa iei apa de la pet-shop. Dzeu stie ce alte boli iei de acolo. La fel, si cu pestii... fa-le "transfer", nu-i arunca direct cu apa de la pet-shop. In mod normal ar trebui tinuti in carantina, dar fiind acvariu nou...

    Bafta!

  12. #212 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    Buna, din nou. am facut comanda de prodibio start up si de testere. Acum astept sa vina. Intrebare, cum se foloseste prodibio? nu am folosit niciodata. Si inca o intrebare, neonii si guramii se impaca intre ei? Dupa ce pun PRODIBIO START UP cat dureaza pana pot sa pun pesti? Mai trebuie sa fac si altceva? Inainte de a baga pesti in acvariu?

  13. #213 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hello. Ma simt ca la tech support, dar ma bucur sa te pot ajuta.

    First of all, e foarte simplu de folosit ProdiBio BioDigest. Sunt niste fiole care contin miliarde de bacterii. Ai instructiuni pe cutie, dar pe scurt, le agiti un minut inainte de a sparge fiola, dupa care o versi in acvariu. De preferat sa pui cantitatea recomandata (o fiola la 120L daca nu ma insel - posibil sa fie nevoie de cantitate dubla la pornirea unui acvariu).

    Second: referitor la compatibilitatea intre neoni si gourami, am vazut cazuri si cazuri. In mod normal ambele sunt specii pasnice... insa am vazut gourami "scandalagii", care au devorat toti racii si toti neonii dintr-un acvariu (masculi nabadaiosi). Daca vei forma un grup serios de neoni, gen minim 20... nu vor avea curaj gouramii sa intre in ei. Atentie mare, cand iei neoni, sa nu ii combini. Adicatalea, chiar daca noua ni se par asemanatori, ei nu se vad ca fiind aceasi familie. De exp. cei cu dunga dreapta pe ei, sunt alta familie fata de cei cu dunga intrerupta. Sau cei albastrii cu cei rosii. Ai sanse nici sa nu stea impreuna... prin urmare, ia-i "la set"

    Referitor la cat dureaza pana pui pesti... raspunsul nu o sa-ti placa: "Pana se finalizeaza ciclul azotului". ProdiBio asta e foarte tare... eu am vazut oameni punand de a doua zi pesti... insa nu-ti recomand. Daca tot iti vin testerele, vezi in ce parte a ciclului azotului esti, si cand ai scapat de valorile mari de nitriti, atunci incepe sa fie safe. Asta inseamna ca nitritii au inceput sa fie transformati de catre bacterii in nitrati. Nitrati pe care ii vor consuma plantele si vor produce oxigen.

    Legat de "mai trebuie sa fac ceva inainte de a baga pestii in acvariu"... cand ai timp, iti recomand sa mai citesti ghidul. Chiar am scris totul din experienta, nu e nimic prea mult scris aiurea. Arunca o privire in special pe partea de ciclare, si pe Sfaturile practice: http://www.consolegames.ro/forum/f63...te/#post325980. Bafta!

  14. #214 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    Buna, scuze ca nu am mai dat nici un semn de viata, dar am fost schimbul 2 si am ajuns acasa rupta. Intrebare intrebatoare, cati pesti din rasa ciclide malawi ar intra in acvariul meu? Sunt superbi, dar nu am nici o idee despre cat de mari se fac si cati ar intra in acavriul meu. Nu am avut niciodata acest tip de pesti. Doar scalari, macropozi, gurami si pesti vivipari.Am reusit si performanta de a inmulti scalarii la vremea respectiva.
    La petshopul de unde am cumparat acvariul au 6 culori din ciclidele malawi. Mi s-a pus pata pe ei, sunt superbi. Problema este cat de mari se fac? Cati as putea sa bag in acvariul meu de 180 l?
    Sunt galbeni, portocalii, galben cu alb si dungat cu negru de-a lungul pestelui, negru cu dungi albastre, un fel de albastru neon cu dungi negre mai spalacite, si tot un albastru neon cu 2 puncte negre pe mijloc.

  15. #215 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate la ciclide africane nu prea ma pricep. Stiu insa ca majoritatea cresc foarte mari... stiu ca trebuie sa ai grija cu raportul de femele/masculi, stiu ca unii sunt foarte agresivi. Si cam atat. Cred totusi ca un acvariu de 180L ar fi cam mic pentru o familie serioasa de ciclide. Daca ar fi sa presupun, as zice ca nu intra mai mult de 7-8 pesti (cu conditia sa nu fie din cei care depasesc 10-15cm).

  16. #216 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    sper sa nu fiu sacaitoare, dar discusii sunt pesti pretentiosi? ar intra macar 2 in acvariul meu? acum am fost la petshop si am vazut ca au primit si discusi

  17. #217 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Multi numesc discusii "regii acvariilor de apa dulce". Personal nu sunt fan al lor... Cred ca ar fi bine sa incerci cu altceva, pentru ca la discusi e o adevarata "arta" sa-i cresti. Necesita mancare speciala, necesita spatiu (ceea ce la 180L e cam putin de oferit). As spune ca a tine discusi e pentru avansati...

    Stai linistita, nu ma sacai... considera ca e o discutie ca intre prieteni. Doar ca raspund cand apuc 2-3 minute libere.

    P.S. Grija mare la treaba asta cu "au primit si discusi". Niciodata sa nu cumperi pesti de-abia adusi in petshop. Niciodata! De fapt, niciun petshop care se respecta, nu va scoate la vanzare pesti de-abia primiti. De obicei sunt tinuti o luna in carantina... Multi vor fi afectati de mutare, la unii se va vedea efectul de-abia dupa cateva saptamani... si cu siguranta multi vor muri. E bine ca totusi lucrul asta sa se intample la ei, si nu la tine. De boli nici nu mai vorbim...

  18. #218 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    incerc cu ciclidele, am facut testul de apa totul e ok in afara de calciu, fier, magneziu. Probabil ca apa este dura. Ciclidele am citit ca nu au probleme la apa prea dura. Daca se fac prea mari am posibilitatea de a duce inapoi din ei.
    De boli, stiu destul de bine. Am avut candva pesti cresuti dupa ureche. Mai bine zis am avut tocanita de pesti. Acum imi doresc doar un acvariu in care sa am pesti colorati si sa nu fie aglomerat. Nu mai vreau sa inmultesc, vreau doar sa fie pentru placerea mea. Ma relaxeaza atunci cand stau si privesc la ei. Am si 3 pisici deci v-a fi distractie mare si pentru ei.
    In privinta bolilor, am trecut prin destul de multe acum cativa ani buni
    Asta a fost si motivul pentru care am renuntat la pesti. Nu am mai reusit sa sterilizez acvariul. Oricat de multa grija am avut, tot am bagat un peste cu probleme in el. Doi ani m-am chinuit cu acvariul acela. Intr-un final am renuntat.
    Acum imi doresc doar un acvariu placut vederii si sa imi incante mie privirea.

  19. #219 SP
    Junior Member Adinutza's Avatar
    buna, nu am mai dat nici un semn de viata pentru ca m-am luptat sa fac acvariul cat mai limpede. Am avut de lucru foarte mult dar a meritat. Concluzia finala, apa este dura. Am luat 12 ciclide malawi si un filtru UV. Pot sa zic ca acum sunt multumita de acvariul meu. Atasez poze ca sa vezi si tu. Multumesc frumos de ajutor si ghidul a fost de mare ajutor
    Attached Images Attached Images 2.jpg 20200411_151149.jpg

  20. #220 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cu mare placere. Desi nu sunt eu expert in plante de acvariu, ma tem ca acele plante nu vor rezista in apa dura. Fie cauta ceva specific (desi sincer nu prea am vazut acvarii de ciclide africane cu plante), fie sa nu te sperii daca vor muri pe rand...

    Iti recomand sa cumperi niste pietre mai mari, pietre mai mici, din acelea de rau (rotunjite). Lor le place foarte mult sa aibe casutele lor, sa se poata ascunde, sa aiba zone unde sa se simta in siguranta. Bafta!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 12 FirstFirst ... 9 10 11 12 LastLast

Similar Threads

  1. Totul despre pesti si acvarii By MonkY in forum Pets
    Replies: 535 Last Post: 09-07-2022, 18:36
  2. Xbox 360 Jasper -> intretinere By aconstedani in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 13 Last Post: 19-04-2014, 14:45
  3. Acvariu de chiclade By Carloss in forum Pets
    Replies: 8 Last Post: 04-09-2012, 17:44
  4. Povesti de inceput in acvaristica By veras911 in forum Pets
    Replies: 190 Last Post: 01-06-2011, 21:47
  5. Replies: 0 Last Post: 10-06-2010, 12:36

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts