Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast
Results 121 to 140 of 228

Thread: Ghid de acvaristica, intretinere acvariu, pesti, plante si echipamente

  1. #121 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Salut,

    Gata, am terminat cu lemnele (unul e deja in acvariu) si am pus nisip (2-5 mm), am instalat cele 2 filtre (unul intern Juwel 600 litri si unul extern JBL 1501), am pus bacterii in apa (Easystart) si in filtrul extern (Filterstart - JBL) si apa din put dupa dedurizare (apa din put are duritate 24 dG !!!). Am masurat urmatoarele valori dupa 5 zile de cand am pus apa (testul 6in1 de la Tetra):
    1. NO3 - 30
    2. NO2 - 0,03
    3. Duritate Totala - 0 dH
    4. Duritate Ca - >20 dH
    5. pH - 8,7
    6. Cl2 - 0 mg/l
    7. CO2 - 1 mg/l

    Acvariul nu e ciclat inca (a trecut o saptamana) si apa e alburie. Nisipul a fost spalat in multe ape pina a ramas apa clara. Acvariul nu are nimic in el (plante, pesti) inca.
    Ce parere ai, mai astept inca o saptamana sau e cazul da incep sa reglez pH-ul spre 6,5-7 ? Se va modifica si duritatea apei sper cu aceasta ocazie ca acum e foarte mica () .... Sfaturi ceva la momentul asta ?

    10x.
    Attached Images Attached Images img_9337.jpg img_9360.jpg

  2. #122 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Da.... cred ca threadul asta e abandonat.... . Mai scriu ceva si gata. Am folosit apa dedurizata la acvariu si am constatat ca, cu toate ca gH rea 0, kH era 14. Plantele pe care le-am pus au luat-o razna. Pur si simplu s-au "topit" in cateva zile. Pestii (molly) au rezistat mai bine, dar pina la urma au ajuns inapoi in acvariul de la serviciu. Am schimbat complet nisipul (tot german de la Hornbach, dar bej nu alb pentru ca reflecta infiorator lumina) si l-am spalat mult mai mult si mai bine decat pe precedentul. Cu toate ca scrie in 3 limbi ca e prespalat a iesit foarte mult "praf" din el. Deci nu va luati dupa etichete ! . am aruncat tot din acvariu, l-am spalat si dupa ce am pus noul nisip am pus apa direct din put. Nu am apa "de bloc" asa ca am mers pe principiul ori functioneaza asa ori il fac cadou. Dupa 10 zile de stat la ciclat valorile masurate sunt:

    1. NO3 - 24
    2. NO2 - 0,91
    3. Duritate Totala - 12 dH
    4. Duritate Ca - 14 dH
    5. pH - 8,8
    6. Cl2 - 0 mg/l
    7. CO2 - 1 mg/l

    Masuratorile le-am facut cu substante individuale de la JBL si verificate cu strip-uri de la Tetra. Valorile au fost aproximativ la fel. Acvariul este clar neciclat inca asa ca mai astept vre-o 10 zile sa vad ce valori capat la NO2 si NO3 (restul nu cred sa se modifice). Ca si observatie este faptul ca au aparut bucati de calcar in apa (probabil desprinse de pe conductele filtrului extern) dar care au fost trase in filtrul intern (are doar bureti). Apa este foarte calcaroasa dar la ora actuala este perfect transparenta. Din ce am citit aici singura solutie pentru reducerea pH-ului la o valoare cat de cat normala (tot timpul va trebui sa schimb apa din acvariu cu apa din put !) este sa adaug o instalatie de CO2 destul de costisitoare. O sa vad daca e asta va fi varianta finala sau daca o sa pun ciclide africane. Imi pare rau ca nu mai este nimeni interesat de acest thread asa ca va urez o vara frumoasa si fara incidente.

  3. #123 SP
    Member Inuhanyou's Avatar
    Salut. In general forumurile de acvaristica parca au cam murit. Nici eu nu am gasit nici unul mai rasarit.
    De asemenea sunt in procesul de ciclare. Nu ai teste NH3, NH4? Din cate am mai citit si eu trebuie sa ai amoniu ridicat sa se formeze bacteriile benefice ca sa creasca NO2/NO3.

    Sa pui si mancare in acvariu chiar daca nu ai pesti. Plus ar fi bine daca ai putea sa cureti filtrul din acvariu de la servici in cel nou pentru a introduce niste bacterii benefice.

    Cu duritatea apei nu stiu cum sa te ajut. Eu stau la bloc si nu am probleme cu apa si deci nu prea am citit despre asta. Totusi pietrisul e inert? Sa nu schimbe si el propietatile apei.

  4. #124 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Nu am. O sa iau de la JBL sambata din Hornbach. Vad atunci ce se intimpla...

  5. #125 SP
    Admin MonkY's Avatar
    LaurentiuD: Eeeh, nu e abandonat threadul... doar ca eu din pacate in ultima perioada sunt aproape non-stop pe santier si mi-e foarte greu sa raspund userilor pe fiecare thread in parte - pana si acvariul meu ma asteapta sa il pun si pe el la punct, ca e cam abandonat... In plus, daca citeai ghid-ul cap-coada iti raspundeai singur la intrebari.

    Dar sa o luam pe rand, pentru ca am vazut la greseli de mi s-a ridicat parul pe ceafa:

    1. Tu faci ciclare cu duritate cand 0, cand 12? Ar trebui sa ai duritate constanta, la asemenea diferente vorbim de pesti morti... In plus, in perioada de ciclare nu te joci cu "acum pun apa dura, peste o saptamana pun apa moale... facem o medie si isi revine". Mai ales ca ai si pesti in el!

    2. Ce faci cu pH aproape 9 in acvariu? Normal ca ti se topesc plantele... Majoritatea o duc bine intre 6-7... la mine daca a ajuns pH-ul la 8 pot sa le arunc intr-o saptamana. De pesti ce sa mai zic... molly cu siguranta nu sunt ciclide africane...

    3. Spui ca "am pus apa direct din put. Nu am apa "de bloc" asa ca am mers pe principiul ori functioneaza asa ori il fac cadou."... Sincer, daca nu stii ce valori ai la apa de put (care oricum difera de la anotimp la anotimp, sau in functie de zona si alti factori) si totusi ai pus apa direct, eu zic sa-l faci cadou (mai ales ca totusi ai niste teste acolo din cate vad). Urasc maxim atunci cand cineva se joaca cu vietile pestiucilor sau ale plantelor de parca ar fi o chestie "la noroc". Ma bucur ca macar ti-ai dus pestii inapoi la servici...

    4. Nu stiu cine ti-a recomandat Easystart sau alte solutii magice, dar cel care a facut-o sper ca ti-a si garantat ca functioneaza. Eu nu am recomandat in acest ghid decat ProdiBio (dupa ce am incercat si eu tot felul de "chimicale magice"), si inca n-am vazut acvariu unde sa nu fi ajutat.

    Imi pare rau daca pot parea rautacios, dar cateodata ma minunez si eu cum pot oamenii sa faca lucrurile "dupa ureche", chiar si atunci cand te-ai chinuit niste ani buni sa pui cele mai bune sfaturi "pe hartie". Era suficient sa citesti ghidul si sa stii ca dureaza intre 4 si 8 saptamani o ciclare. Daca am inteles corect tu in timpul ciclarii ai schimbat nisipul, ai schimbat valorile apei complet, ai aruncat tot din acvariu... Nu mai inteleg nimic.

    Nici daca as avea timp berechet, eu unul n-as sti cu ce sa te ajut. Decat poate sa-ti recomand sa citesti ghid-ul din nou. Promit ca dupa ce ma eliberez il recitesc si eu... poate chiar am scris prostii si de-asta le ignora lumea.

    Bafta!

  6. #126 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Salut Monky.

    1. Ma bucur sincer ca mai citesti prostiile pe care le scriem pe aici si vrei sa ne mai ajuti cu sfaturi. Daca mai facem prostii nu le facem sa-ti facem in ciuda ci pentru ca ne lipseste experienta si poate nu intelegem exact ce ai vrut sa spui la inceput in ghid.

    2. Cred ca nu m-am exprimat coerent pe site. Situatia e asa: am 2 feluri de apa. Apa din put care are duritate gH 12, kH 14 si pH 8,8 si apa din put trecuta printr-un dedurizator cu rasini ionic care are gH 0, kH 13 si pH 8,7. Prima data am pus apa dedurizata. Dupa 2 saptamani 2 plante (Echinodorus major). Dupa inca o saptamana 4 molly maturi. Cand am constatat ca plantele au luat-o razna am mutat molly in acvariul de la serviciu (si eu iubesc pestii...) si am aruncat apa si nisipul. Am schimbat nisipul din 2 puncte de vedere: primul pentru ca era de un alb orbitor, iar al doilea pentru ca aveam in apa chestii mici si albe care pluteau si care pareau a fi mizerie din nisip (cu toate ca il spalasem). Din ce am citit pe net dedurizatorul extrage din apa toti ionii de minerale si calciu. Deci Ca+, Mg+, Fe+ si orice mai are nevoie o planta pentru supravietuire. La CaCo3 si la pH insa nu umbla (de unde si valorile apropriate ale acestora). Si atunci m-am gandit logic ca apa dedurizata nu e buna pentru plante ! Asa ca am facut curat in acvariu si am reinceput ciclarea din nou (fara plante sau pesti) cu apa direct din put. Valorile actuale ale acvariului care are doar apa si nisip si 2 radacini de mangrove sunt ultimile de mai sus.

    3. Referitor la aia cu apa de la bloc, ce sa faci, ma cam enervez si eu. Nu prea ma vad mergand 5 km pina la primul prieten care sta la bloc, odata pe saptamana, sa iau 5-6 bidoane de apa clorinata ca sa pot face schimburi partiale daca voi folosi apa de bloc ca apa de baza in loc de cea din put....

    4. Nu am folosit solutii magice deloc. In apa sunt doar bacterii de substrat (puse in pietris cand am pornit acvariul) si bacterii de fitru (puse in ambele filtre si cel intern si cel extern). Tot ce spuneam este ca singura solutie pe care am vazut ca o recomanda toata lumea pentru scaderea pH-ului este aditia de CO2 din butelie cu numarator de bule si reactor. Solutia e cam 2000 lei si e destul de scumpa. Daca am inteles gresit spune-mi te rog.

    5. Acvariul la ora actuala are 2 saptamani de cand a intrat din nou la ciclat. Nu am plante sau pesti si il las in continuare. O sa fac masuratori saptamanale sa vad cum evolueaza.

    6. Da-mi un sfat: In conditiile in care gH este 12 si pH este 8,8 ce ar trebui sa fac ? Sa pun pietre si sa renunt la plante, iar pestii sa fie ciclide africane (nu foarte incantat de solutie) sau sa incerc cumva sa reduc gH si pH spre limite mai normale ?

    7. Din ghid lipsesc niste capitole pe la sfarsit de ex: VI.6. Algele si modalitati de combatere. Ma apuc de citit din nou !

  7. #127 SP
    Admin MonkY's Avatar
    O sa incerc rapid sa dau o mana de ajutor in punctele esentiale. Pentru inceput, dedurizatorul tau nu-l poti seta sa nu mai faca duritate 0? Ma refer sa-l setezi pentru ceva mai ok... Oricum incep sa ma indoiesc de calitatea testelor... eu duritate 0 am scos doar cu osmozatorul, dar orice e posibil. Daca poti seta, ai scapat de problemele cu duritatea prea mare.

    A doua mare problema: pH-ul. Ai scris ceva de solutie de 2000 RON, dar sunt sigur ca poti merge si pe o solutie mai decenta ca pret - in special daca ti-l faci tu. O sa listez rapid cam ce ar trebui si ce preturi sunt intr-un sistem CO2 ok.
    - butelie CO2 reincarcabila - am vazut unele de 2-3Kg pe la 250-300 RON
    - reactor - aici poti incepe cu ceva micut, de 50-100 RON
    - furtun CO2
    - ph Controller + sonda pH - aici probabil ceva decent sare pe la 4-500 RON
    - valva de sens
    - bouble counter - 50-100 RON
    - reductor de presiune - 100-150 RON
    - difuzor (optional, mai ales daca folosesti reactor)

    Deci cu ceva noroc iesi pe la 900 RON (hai sa zicem 1000), si ai un sistem nou de CO2 cu care sa poti sa-ti controlezi perfect pH-ul. Cam jumatate din estimarea ta (daca te uiti si pe la anunturi gen olx, sigur gasesti mai ieftin, dar folosit). Poti merge pe sistemele acelea mini/nano, cu butelii de 500g, dar in timp vei da mai mult pe butelii decat pe tot sistemul...

    Ai putea folosi bomba de CO2, home-made... dar personal nu recomand asa ceva. Asa cum nu recomand nici solutiile (chimicale) de scadere a pH-ului. Bafta!

  8. #128 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Dedurizatorul are un by-pass mecanic care ar putea da in reteaua casei atit apa complet dedurizata (crede-ma gH este 0 iar cand te speli cu apa pe maini ai senzatia ca ai sapun... ) cat si o anumita cantitate de apa nededurizata. Pot sa incerc sa umblu acolo si sa fac teste dar nu cred sa-mi ajunga sticluta de la JBL.
    Referitor la pH... nu ma gandisem la olx dar sa vad ce se gaseste si pe acolo. Oricum, o sa-ti urmez sfatul sa vad ce gasesc din bucati. Restul variantelor, sincer nu ma tenteaza...

    Am pus niste poze sa vezi ce fel de dedurizator folosesc pentru casa. Si Fac teste anuale la Apanova a apei din casa dar de cand fac teste pentru acvariu incep sa ma indoiesc de testele de la ei....
    Attached Images Attached Images 17616_ecowater.jpeg 35431_dedurizator-ecowater-atlas-lcs15.jpg dedurizator-apa-lcs9-dedurizare-dedurizarea-869973_big.jpg statie-de-dedurizare-ecowater-atlas-lcs-9-ed.jpg

  9. #129 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    salut,

    Situatia e ca in pozele de mai los. Incep sa ma agit pentru CO2.
    Attached Images Attached Images 13.08.2016.jpg 1.jpg 2.jpg index.jpg

  10. #130 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Apropo, am gasit de vinzare Sulawesi Snail Tylomelania sp. Cred ca se mai numeste si Yellow Rabbit Snail. Am luat 2 dar cred ca mai iau 2 (sunt cei mai frumosi si agitati melci pe care i-am vazut... ). In rest, 2 Ancistrus Triradiatus Bristlenose Pleco si 4 Gyrinocheilos aymonieri (CAE). Mai vad peste 2 saptamani daca si ce mai pun in acvariu. . Sper ca nu am facut greseli prea multe.

  11. #131 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Asa arata acum acvariul. Cu CO2 si substante Micro, Macro si Carbon lichid de la Masterline.
    Nu stiu daca mai citeste cineva aici, dar sper ca place privitorilor.
    Attached Images Attached Images 15696601_1488954484455762_1273485217_o.jpg 15725262_1488953757789168_1822891758_o.jpg

  12. #132 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eee, deja e alta viata! Se vede ca ai investit ceva (timp si bani), dar e altceva. Ai cateva plante pe-acolo de care probabil in timp vei scapa (gen "cabomba"), dar pentru inceput e OK. Eu pe vremuri o foloseam tocmai pentru ca are crestere extrem de rapida si "suge" extra nutrientii. Bafta si ape limpezi!

  13. #133 SP
    Member viezure's Avatar
    Arata foarte misto!
    O impresie de nepriceput (zic asta pentru ca poate e acvariul mic sau mai stiu eu ce), dar mi se par pestii cam micuti si nu prea se vad Ori se ascund pe dupa plante.

  14. #134 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by LaurentiuD View Post
    Asa arata acum acvariul. Cu CO2 si substante Micro, Macro si Carbon lichid de la Masterline.
    Nu stiu daca mai citeste cineva aici, dar sper ca place privitorilor.
    Salut, ai rearanjat lemnul ala din acvariu? ca in ultimele poze nu mai pare acelasi lemn si parca ai mai multe pietre!

  15. #135 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Quote Originally Posted by viezure View Post
    Arata foarte misto!
    O impresie de nepriceput (zic asta pentru ca poate e acvariul mic sau mai stiu eu ce), dar mi se par pestii cam micuti si nu prea se vad Ori se ascund pe dupa plante.
    Acvariul este un Juwel Rio 180 (200 litri brut). Pestii sunt Tetra, CAE, SAE si un Ancistrus. Nu prea stau la vedere decat cand au chef.

    ---------- Post added 17-02-2017 at 13:35 ----------

    Salut, da, am scos lemnul ala mare ca era prea mare.... . Si am pus niste pietre vulcanice. Acvariul a trecut prin multe aventuri intre cele 2 poze... Era sa-l arunc peste gard ! Sase luni de chin (nu se cicla apa) dar pina la urma a iesit ceva...

  16. #136 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    A trecut un an...
    Attached Images Attached Images 18954684_1645501368794544_6510289339669253592_o.jpg 18921887_1647831405228207_133839159354625483_n.jpg 19060217_1647831348561546_6025608406939830070_n.jpg 18814242_1647831328561548_6639274423918011261_n.jpg 19059623_1647831301894884_1999342164799309027_n.jpg 19030555_1647831281894886_1306645806823873260_n.jpg 18920439_1647831251894889_7599134158448939119_n.jpg

  17. #137 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Foarte frumos man. Keep up the good job!

  18. #138 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Foarte frumos man. Keep up the good job!
    Multumesc. Am invatat multe de la toti dar mai ales am invatat citind de vre-o 5 ori Ghidul asta de acvaristica. So....

  19. #139 SP
    Junior Member LaurentiuD's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Foarte frumos man. Keep up the good job!
    Salut, ce mai face acvariul tau ? Ai terminat constructia casei ? Te mai ocupi de acvaristica ? Poze cu acvariul ?

  20. #140 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Constructia in mare s-a incheiat, ne-am mutat... dar mai e mult de lucru. Acvariul din pacate face foarte-foarte prost. M-am lovit de problema apei extrem de dure. Am dat o caruta de bani pe un dedurizator, am instalat o baterie de 8 filtre, pus inclusiv nebunii dinacelea magnetice (anti-calcar)... si degeaba. Am ajuns sa le schimb cu apa plata din comert (si ustura la buzunar).

    Din pacate, tipic romanesc, constructorul a "uitat" pe unde mi-a tras teava de scurgere (pe sub casa), asa ca a betonat-o. Imi venea sa plang cand l-am auzit... pe el l-a durut in fund. Avand alte urgente, am lasat acvariul pe un plan secundar (sa-mi fie rusine, stiu)... Insa au inceput lucrarile la mine in zona pentru canalizare si apa curenta... si sper ca intr-un an sa trag si eu si sa scap de chin. Pana atunci, incerc sa rezist cu pestiucii asa cum putem... Sorry!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast

Similar Threads

  1. Totul despre pesti si acvarii By MonkY in forum Pets
    Replies: 535 Last Post: 09-07-2022, 18:36
  2. Xbox 360 Jasper -> intretinere By aconstedani in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 13 Last Post: 19-04-2014, 14:45
  3. Acvariu de chiclade By Carloss in forum Pets
    Replies: 8 Last Post: 04-09-2012, 17:44
  4. Povesti de inceput in acvaristica By veras911 in forum Pets
    Replies: 190 Last Post: 01-06-2011, 21:47
  5. Replies: 0 Last Post: 10-06-2010, 12:36

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts