Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 25

Thread: Top 10 PSP Games

  1. #1 SP
    Senior Member Khan's Avatar

    Top 10 PSP Games

    Inainte de a insira topul cu cele mai bune 10 jocuri de PSP tin sa subliniez faptul ca acest top este 100% subiectiv, bazat pe experienta avuta de mine cu cele peste 30 de jocuri terminate, fara sa iau in considerare pe cele pe care nu le-am terminat. Cu speranta ca nu voi starni o noua polemica bazata pe modul in care eu imi expun punctul de vedere, sa incepem cu recomandarile mele pentru Top 10 PSP games:

    10. God of War: Chains of Olympus

    Cu toate ca seria God of War pe PS2 a impresionat pe toata lumea, nu acelasi lucru il putem spune si despre versiunea de PSP. In primul rand din cauza duratei scurte a jocului, care s-a dovedit a fi suficienta pentru a umple o dupa amiaza plictisitoare de duminica. Totusi, God of War merita mentionat in special din cauza ca a dus grafica pe PSP la urmatorul nivel, prin prisma faptului ca foloseste procesorul la capacitate maxima.

    9. Castlevania X Dracula Chronicles

    Castlevania X reprezinta un remake aniversar al primului joc Castlevania. Prin transpunerea jocului intr-un 2.5D acesta a reusit sa se abata de la clasic, facand cu adevarat pasul catre modern. Gameplay-ul este la fel de consistent, jocul continand o multime de secrete si puncte de interes astfel incat cu siguranta veti dori sa terminati jocul de mai multe ori. Unde mai pui ca poti gasi in joc si respectiv debloca varianta originala a jocului cat si apreciatul Castlevania Symphony of the Night de pe PSOne. Cu adevarat un pachet excelent.

    8. Daxter

    Primul joc pe care l-am jucat odata ce mi-am cumparat consola PSP. Reprezinta un platformer de exceptie cu cateva elemente inovatoare. Daxter este protagonistul actiunii, acesta traindu-si prima aventura separata de Jak (din seria de succes de pe PS2 Jak & Daxter). Succesul avut pe PSP il va aduce in curand si pe mainile posesorilor batranului PS2.

    7. MediEvil Resurrection

    Bazandu-se pe seria MediEvil care a avut un succes fantastic pe PS2, acest joc reprezinta o portare foarte reusita a titlului pe platforma PSP. Cu un control mai mult decat bun si cu un umor de calitate, MediEvil isi merita cu siguranta pozitia 7 in top.

    6. Valkyrie Profile: Lenneth

    Din nou avem de-a face cu un titlu portat de pe PS2. Jocul incepe destul de lent, primele 2 ore rezumandu-se la foarte multe dialoguri si interactiuni si foarte putin gameplay, insa pe parcurs iti dai seama ca totul a meritat intrucat esti prins cu totul in poveste. Modul in care actiunea se desfasoara (fiecare locatie vizitata consuma un numar de perioade) cat si cutscene-urile de calitate superioara, fac acest joc sa-si merite pozitia in clasament.

    5. The Warriors

    Alegerea lui Sony de a adapta jocurile sale de succes pentru PSP nu avea cum sa nu se faca simtita. The Warriors este din nou unul din acele jocuri. In cazul in care nu ati mai jucat jocul inainte, veti fi prinsi intr-o adevarata poveste de cartier a anilor 80 cu tot ce implica acea perioada. Jocul respecta scenariul filmului The Warriors si Rockstar a facut o treaba excelenta prin modul in care a facut acea lume jucabila. Cu siguranta va va tine inclestati de PSP.

    4. Disgaea: Afternoon of Darkness

    Aceasta nu este doar o portare ci vine cu cateva imbunatatiri asupra primului titlu din serie. Este cu siguranta un joc de referinta pentru fanii RPG-urilor cu elemente de strategie turn based. Jocul porneste lent, insa esti prins in doar cateva minute de dorinta de a avansa atat cu povestea plina de umor si sarcasm cat si prin dorinta obsesiva de a-ti imbunatati stats-urile si armele. Rejucabilitatea este la loc de cinste prin posibilitatea de a juca nivele realizate random, astfel incat niciodata nu vei juca aceeasi strategie.

    3. Ratchet & Clank: Size Matters

    De data aceasta iarasi avem de-a face cu un joc care a avut succes pe PSP si a aparut ulterior pe PS2. Jocul ne pune in pielea lui Ratchet cat si a companionului sau devotat, robotelul Clank, fiecare cu abilitati si posibilitati diferite. Povestea, umorul, modul in care totul se leaga, au dus la aparitia acestui joc demn de un loc pe podium.

    2. Patapon

    Ceea ce la inceput mi-a parut a fi doar un joc stupid, ce doar japonezii l-ar putea intelege s-a dovedit a fi din punctul meu de vedere, o adevarata capodopera de design. Fever-uri duse la nesfarsit pana-ti pocneau degetele, bucurie de sari in sus atunci cand pica un item de o calitate deosebita, mandrie atunci cand ai reusit sa treci peste un nivel la care prietenii se chinuie de 3 zile, sunt stari care doar Patapon ti le poate oferi. Cu siguranta asteptam continuarea, mai ales ca aceasta va permite jocul in multiplayer.

    1. Crisis Core: Final Fantasy VII

    Mult asteptata capodopera de la Square Enix isi merita cu siguranta locul 1 in top. Povestea profunda care a raspuns la multe dintre intrebarile fanilor este presarata pe alocuri cu FMV-uri care te fac sa-ti doresti ca aceasta sa nu se termine niciodata. Gameplay-ul pare straniu la inceput, fiind un Turn Based atipic pentru ca atat tu cat si inamicii mutati in acelasi timp, dar odata ce ati prins ritmul cu siguranta va va fi greu sa-l mai lasati din mana. Jocul poate fi usor digerat si inteles de oricine, indiferent daca a jucat jocurile din seria FF VII sau nu. Totusi, pe cei initiati ii duce cu gandul la un remake al celebrului FF VII pentru ca grafica jocului de pe PS One ii va speria pe multi gameri ai noii generatii. Si totusi... pacat ca se termina.
    Attached Images Attached Images castlevania-x-_02.jpg castlevania-x_01.jpg crisiscore_01.jpg crisiscore_02.jpg daxter.jpg disgaea.jpg medievil.jpg patapon_01.jpg patapon_02.jpg ratchet_01.jpg ratchet_02.jpg valkyrie_01.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Nice job! un singur lucru nu mi-a placut: nu ai inclus in top MHF si MHF2, cele mai bine vandute titluri in Japonia. Ce-i drept, in europa nu sunt atat de apreciate, insa MH este unul dintre cele mai populare branduri Capcom! Oricum, e jocul meu preferat pe PSP, am peste 60 de ore bagate in el, ca de altfel si peste 100 de ore bagate in MH de PS2!

  3. #3 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    hehe DonAdryan - ma asteptam sa zici de Monster Hunter ca stiu ca-ti place, dar mie nu mi-a placut deloc jocul. Chiar am incercat sa-l joc si am petrecut cateva ore in el dar mai degraba chinuit. Si asta din simplul motiv ca nu are pic de storyline.
    Sigur, e variat, iti solicita ceva creativitate si merita apreciat, dar fara poveste mi se parea pointless toata actiunea
    E doar parerea mea personala.

  4. #4 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Ma rog, intr-un fel ai dreptate. Insa MH este un joc special. Nu tu esti in centrul actiunii. Personajul pe care tu il controlezi nu are o asa mare importanta. Toata atentia este indreptata catre asa numitele wyverns. Ele sunt personejele principale, iar tu nu esti decat un vanator care trebuie sa le studieze foarte bine pentru a putea sa le vaneze. Vanatoarea este o combinatie de skil, curaj si inteligenta. Jocul este gandit in asa fel incat nu poti progresa pana nu reusesti vanezi o anumita wyvern, deoarece numai din materialele pe care le ei de la ea iti poti face arme, armuri, bombe, capcane si alte intrumente necesare pentru reusita impotriva altor wyverns.

    Jocul este o capodopera in multi-player, unde poti sa-ti faci un clan, si sa vanezi in grup. De aceea, povestea este oarecum abandonata in favoarea gameplay-ului, lasand imaginatia ta sa faca restu'. Este cel mai complex joc pe care l-am jucat vreodata, si unul dintre cele mai grele pe care le-am incercat. Este jocul meu preferat...

  5. #5 SP
    Senior Member Bobby's Avatar
    Era mai recomandat sa faci un Must-Buy 2007 pentru ca niciodata nu se poate face un TOP 10 al unor jocuri.

  6. #6 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Crisis Core si God of War Chains of Olympus au aparut in 2008 si chiar si Patapon (in decembrie a aparut in Japonia, februarie varianta EN). Daca le scot iese un top 7 ca si-asa e "trendy" sa faci un TOP 7

    Oricum, eu nu-mi pun sperantele in nimic ce va aparea pe PSP in viitor si pot spune ca va sta mult si bine in picioare acest top.

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Poate scot un Little Big Planet pt. PSP

    Acum fara suparare, dar din ce-am vazut Resistance pe PSP arata exceptional... nu stiu insa, eu unul nu inteleg tipul de control la shootere doar cu un analog...

  8. #8 SP
    Manager paul's Avatar
    Eu unul astept Resistance Retribution
    @MonkY: Doame da sa fie, ar fi super

  9. #9 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Eu astept Patapon 2 si chiar imi voi cumpara PSP din nou atunci cand apare.

  10. #10 SP
    Junior Member Snoopy16's Avatar
    God of War pe 10 ? putea primi un loc mai bun ... final fantasy locul unu no doubt... i still play Final Fantasy XII on my ps3... pe ps3 nu prea sunt RPG... anyways Good list...Peace

  11. #11 SP
    Member weriwulf's Avatar
    Interesant top...ai atins intr-adevar jocurile cele mai importante...dar mie nu mi se pare ca God of War: CoO merita locul 10...ar merita 2 sau 3...anyway in niciun caz 1

  12. #12 SP
    Senior Member huber's Avatar
    frumos topul dar totusi aicea este vorba doar de parerea lui Khan nu sa facut un top in care sa voteze oameni , in alta ordine de idei e frumos topul totusi cum 90 % din oameni care au comentat pe acest thread nu sunt de acord cu God Of War : CoO pe locul 10 nici eu nu sunt de acord nu merita locul 1 dar nici 10 . numai bine

  13. #13 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    pt 5 ore de joc pentru un non-speed runner jocul nu e tocmai o capodopera.

    Si nu merita un loc mai sus doar pentru ca GoW1 si 2 sunt super senzatii pe PS2.

  14. #14 SP
    Junior Member and13gtc's Avatar
    Cred ca printre cele mai tari jocuri de psp este: Ironman!

  15. #15 SP
    Senior Member Christien's Avatar
    Fara suparare acum, dar nici unul din Grand Theft Auto nu ti-a placut pe PSP ?

  16. #16 SP
    Senior Member Pastilutza's Avatar
    Mie nu mi-a placut nici unul.Parca jucam Vice City cu misiuni diferite.

  17. #17 SP
    Senior Member Christien's Avatar
    Majoritatea spun asta, dar daca Rockstar nu scotea aceste titluri pt, handheld-ul nostru iubit de la Sony? Sa vezi ce se mai plangea lumea ca nu exista asemenea titluri si pentru psp. La fel cum spun unii ca mai degraba ar juca GTA: SA decat IV , deja astea sunt mofturi ..

  18. #18 SP
    Senior Member Pastilutza's Avatar
    E doar parerea mea....eu nici pe PC nu le-am terminat.Pe nici unu nu am terminat pe PC.Nu imi place ideea de a pierde 20 de minute ca ajungi la cnv sa faci o misiune si dupaia sa pierzi alte 20 de minute pana in capatul orasului ca sa omori un om sau sa transporti o duba cu droguri.

  19. #19 SP
    Member UrSuLeTzU's Avatar
    Good top 10 dar trebuie sa te atentionez ca MediEvil Resurrection si Valkyrie Profile: Lenneth sunt portate de pe ps1 si nu ps2.

  20. #20 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Yup, my bad. Another Big Brother event � Khan

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Top 5 PoKeMoN Games By Darksell93 in forum Nintendo DS, DSi, 3DS & XL
    Replies: 5 Last Post: 14-09-2013, 00:31
  2. Top ps3 games By doriant in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 13 Last Post: 26-01-2011, 13:11
  3. Top 10 PSP Horror Games By klausn in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 9 Last Post: 27-08-2010, 17:16
  4. Top 10 PS3 Games By davidteen14 in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 40 Last Post: 24-05-2010, 12:57
  5. Xbox games: Top 10 By CrysMM in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 9 Last Post: 15-01-2010, 23:52

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts