Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: Cat de bune sunt de fapt jocurile generatiei actuale?

  1. #1 SP
    Senior Member Mika's Avatar

    Cat de bune sunt de fapt jocurile generatiei actuale?

    EDGE impreuna cu EEDAR (Electronic Entertainment Design and Research) au realizat un studiu privind notele primite de jocurile consolelor next-gen. Ei si-au pus intrebarea daca ai intra intr-un magazin si ai cumpara la alegere un joc de PS3/Xbox 360/Nintendo Wii care ar fi sansele ca acest joc sa fie un joc bun. Din 2005 pana in 2008, 13 la suta (48 de jocuri) din totatul jocurilor de Xbox 360 au reusit sa depaseasca o nota cumulata de peste 85. In capatul opus, 38 la suta (136 de jocuri) au obtinut o nota de sub 65.

    Din 2006 pana anul tecut, 17 procente (36 de jocuri) din jocurile de PlayStation 3 au obtinut note de la 85 in sus. 65 de jocuri (30%) au luat insa note de la 65 in jos. Comparat cu Xbox 360-ul, PS3-ul este in avantaj la trei din patru capitole: un procent mai mare de jocuri bune, un procent mai mic de jocuri proaste si mai putine jocuri slabe. In schimb, Xbox 360-ul se bucura de un numar mai mare de jocuri cu note de la 85 in sus.

    Ultimul, dar nu cel din urma, are niste rezultate foarte diferite de celelalte doua platforme. De la lansare pana in 2008, doar 4 procente (12 jocuri) din jocurile de Wii au un procentaj de 85+. 54% (155 de titluri) au obtinut insa note mai mici de 65. Libraria de jocuri a Wii-ului este batuta la toate capitolele cele ale X360-ului si a PS3-ului.

    Insa pentru toate acestea exista niste explicatii. In primul rand, hardware-ul este mult mai accesibil pentru dezvoltatorii mai putin experimentati. Astfel multe jocuri slabe ajung in rafturile magazinelor, ele fiind produse de cei care spera sa obtina un profit rapid, mizand pe succesul consolei. De asemenea, target-ul Wii-ului fiind unul mai larg, majoritatea nu se intereseaza de parerile criticilor despre jocuri si cumpara jocurile dupa propriile criterii. (box art, anyone?)

    Insa jocurile care ii fac pe oameni sa se intoarca la Nintendo sunt acele titluri de calitate (desi putine la numar) dezvoltate chiar de Nintendo: Mario, Zelda, Metroid si chiar ultimul intrat in hora, Wii Fit, care sunt cateodata indeajuns pentru a detine o consola Nintendo.
    Attached Images Attached Images untitled-1.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Xbox 360 si Ps3 stau bine. Din pacate WIIul are o tona de jocuri proaste

  3. #3 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    Din pacate e adevarat, insa dupa cum spunea si Mika sint doar citeva jocuri atit de bine cotate incit se merita sa detii consola doar pentru acele titluri. Nintendo promite mult pentru anul acesta, o avalansa de titluri interesante ce promit mult, in comparatie cu celelalte platforme nintendo pare sa iasa in evidenta insa ramine de vazut ce va fi.

  4. #4 SP
    Senior Member DJ_Andrei's Avatar
    Cei de la Nintendo au creat consola Wii in special pentru jocurile in familie care sa fie mai mult distractive decat sa fie un joc exceptional.Ca intre timp au mai aparut si alte jocuri mult mai interesante asta e alta poveste.De asta Xbox 360 si PS3 stau mai bine la statisticile privind jocurile care depasesc 85 de puncte.A si cred si sper ca nu gresesc ca platforma Wii nu poate duce jocuri foarte noi si performante.

  5. #5 SP
    Banned Priceless's Avatar
    Normal ca Xbox-ul sa se bucure de un numar mai mare de jocuri cu note de la 85 in sus.Sa fim seriosi e facut de Microsoft si asta cam spune totul.

  6. #6 SP
    Senior Member DJ_Andrei's Avatar
    Singurul lucru care spune ca e facut de Microsoft este ca acesti au antecedente si experienta cu jocurile de pe pc.In alt motiv at fi ca xboxul are in fata 1 an in plus de experienta in jocuri fata de ps3 si wii si ca a aparut de craciun.Fiecare copil sau gamer atunci ori l-am primit ori l-a cumparat.Adica hai sa fim seriosi e craciunul.!!

  7. #7 SP
    Member zaice's Avatar
    Si eu subscriu ca nintendo are alt target decat Xbox 360.Articol bun Mika.Bvo

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 241 Last Post: 26-01-2022, 19:45
  2. Replies: 25 Last Post: 11-10-2015, 22:24
  3. Replies: 6 Last Post: 10-11-2013, 02:33
  4. Jocurile si cine a castigat de fapt E3 in acest an By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 49 Last Post: 18-06-2013, 13:42
  5. Cat de ''vechi'' sunt xbox360 si PS3? By angloma in forum Console Club
    Replies: 17 Last Post: 20-08-2012, 15:03

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts