Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 15 of 15

Thread: Blackberry isi da cu stangul in dreptul

 1. #1 SP
  Admin MonkY's Avatar

  Blackberry isi da cu stangul in dreptul

  Ma uitam deunazi ce se mai intampla in tabara Blackberry (ex. RIM) si ma bucuram ca in sfarsit au sarit si ei de pragul a 100.000 de aplicatii in BlackBerry World. Intr-adevar, sunt departe de numarul de peste 1 milion din celelalte tabere (iOS si Android), dar m-am gandit ca totusi au crescut enorm in atat de putin timp. Mi-a trecut entuziasmul instant in momentul in care am inceput sa arunc un ochi pe aplicatiile respective. Si cel mai grav a fost cand am realizat ca din cele aproximativ 120.000 de aplicatii, peste 47.000 din ele sunt facute de un singur developer: S4BB Limited.

  Initial am zis wow, e mare lucru sa ai un developer serios care scrie apps pentru OS-ul tau si sa fie atat de dedicat. Dar mi-a trecut si asta dupa ce mi-au trecut prin fata ochilor mii de aplicatii de tipul Mega Shaver, Mega Machine Gun, Mega Fart, Flip Coin... Unele dintre ele nici nu se pot numi aplicatii. Mi s-a parut jenant ca Blackberry sa accepte orice ineptie de aplicatie, doar ca sa creasca numarul.

  Si imediat am aflat si de Portathons, prin care Blackberry nu doar ca permite asemenea aplicatii, dar chiar si plateste 100$ pentru fiecare submission. Deci pe scurt daca faci vreo 50.000 de aplicatii de 2 lei, scoti DIN START 5000.000$. La Blackberry se scufunda corabia, dar ei platesc cate jumatate de milion pe niste gunoaie (ma scuzati, dar 99% din ce am vazut la S4BB asta sunt). Din pacate pentru mine asta este expresia clara "a-ti da cu stangul in dreptul". Double facepalm!
  Attached Images Attached Images double_facepalm2.jpg

 2. #2 SP
  Junior Member gforce's Avatar
  Macar avem din ce alege ANDROID or IOS.

 3. #3 SP
  \ tudyniuz's Avatar
  Dupa cateva luni de folosit BlackBerry OS 10 ma declar destul de multumit. Da, nu exista apps, nimic. Sunt de umplutura. Dar sa nu uitam ca si pe Android era asa la inceput. Dezavantajul celor de la BlackBerry este ca nu vand destul, doar ei isi fac telefoanele. Am vrut sau nu, majoritatea telefoanelor comercializate sunt pe Android, si atunci normal ca se face development.

  Pe OS10 de la BB se pot instala aplicatii de Android si ruleaza destul de decent. Era mai civilizat sa ai aplicatii esentiale gen imdb, instagram, shazam, pulse, etc pe BB, dar nu exista.

  In afara de aplicatii nu am ce sa ii reprosez sistemului de operare. Este printre cele mai bune pe care le-am folosit pe o platforma mobila. Cu Android nu m-am inteles niciodata, iar iOS e invechit. OS-ul de la BlackBerry e ca o gura de aer proaspat. Niciodata nu mi s-a blocat. E la fel de fiabil ca un iPhone + multitasking adevarat, swipe gestures, etc.

  Nu cred ca sunt de blamat pentru chestia ca accepta orice. Ei nu au nicio aplicatie. Niciuna, nimic. Cand nu ai nimic si altii se lauda cu sute de mii, faci orice sa ii ajungi cat de cat din urma. E o chestie de marketing. Da bine la public sa spui ca ai 80k apps.

  Eu in locul lor, pentru ca sunt mult in urma, faceam un parteneriat cu Google, prin care sa am acces la Google Store si astfel impacam pe toata lumea.

 4. #4 SP
  Senior Member BizZare's Avatar
  Imi place foarte mult design-ul telefoanelor Blackberry, insa lipsa aplicatiilor este un mare minus.

 5. #5 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Tocmai asta ziceam si eu tudyniuz... ca e pacat cu un OS stabil... cu hardware sa zicem bunicel... sa vii sa strici totul cu aplicatii facute in 5 minute, doar de dragul de a avea acel "marketing" bun despre care vorbesti. Eu il consider un mare minus, si nu un plus. Preferam sa spuna "avem 10.000 de aplicatii, dar sunt toate numai una si una, alese si super testate de noi". Asa, avem 120.000, din care 115.000 sunt doar ca sa fie... E pacat, pt. ca ei se bazau pe business, enterprise... unde nu prea merge cu aplicatii "la misto". Dar poate, cine stie... au un altfel de target.

  P.S. Din cate am inteles sunt pe cale sa-si vanda OS-ul... oricui doreste sa-l cumpere. Sa inteleg prin asta ca sunt "in galeata"?

 6. #6 SP
  Senior Member RaverX's Avatar
  Quote Originally Posted by MonkY View Post
  Dar mi-a trecut si asta dupa ce mi-au trecut prin fata ochilor mii de aplicatii de tipul Mega Shaver, Mega Machine Gun, Mega Fart, Flip Coin...
  Mega Fart? Suna... interesant.
  Quote Originally Posted by MonkY View Post
  Si imediat am aflat si de Portathons, prin care Blackberry nu doar ca permite asemenea aplicatii, dar chiar si plateste 100$ pentru fiecare submission.
  Asta e si mai interesant. Sa inteleg ca daca eu scriu o "aplicatie" Blackberry care iti arata ora si data sau o aplicatie care iti schimba cateva imagini si le pun la ei in "store" ele sunt acceptate instant si eu primesc 200 dolari?

 7. #7 SP
  \ tudyniuz's Avatar
  La asta ma gandeam si eu acum. Development pentru BB OS10. How hard can it be?

 8. #8 SP
  Senior Member RaverX's Avatar
  Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
  La asta ma gandeam si eu acum. Development pentru BB OS10. How hard can it be?
  Pai o aplicatie serioasa probabil ca nu-i chiar usor de facut. Ai nevoie de programatori, graficieni, testeri, chiar si un project manager. Dar aplicatii "hello world" cred ca pot fi scrise de orice programator, doar studiezi un pic si gata.

  MonkY: se poate un link cu cerintele pentru a primi cei 100$/aplicatie?

  Cred ca daca studiez un pic treaba as putea scoate lejer 5 aplicatii pe zi, poate si 10 daca as sta serios pe ele.

  100x10x21 (zile lucratoare) = 21.000 dolari

  Dupa aia cred ca as ramane in pana de idei (pentru aplicatii) si as fi si scarbit de development, dar ar fi cea mai productiva luna din viata mea

 9. #9 SP
  Admin MonkY's Avatar

 10. #10 SP
  Senior Member AndRewqp's Avatar
  am un prieten care face aplicatii pentru bb, chiar a castigat un concurs organizat de bb cu o astfel de aplicatie si i-a dat o tablta bb, dar nu a castigat niciun ban pe urma aplicatiilor

 11. #11 SP
  Senior Member RaverX's Avatar
  OK, m-am lamurit, aplicatia trebuie aprobata. Si probabil ca un developer are o limita de aplicatii sau alte chestii. Parea asa de simplu sa faci mii de dolari, dar ca orice lucru care pare prea frumos ca sa fie adevarat... stiti voi continuarea.

 12. #12 SP
  Senior Member GS0Ls's Avatar

 13. #13 SP
  Sunt Eco Dj Mo's Avatar
  Tudy.. in loc de shazam, poti pune SoundHound. Lipsesc multe pe os10. Multe, care pe 7 exista.

 14. #14 SP
  \ tudyniuz's Avatar
  E varza SoundHound. Shazam recunoaste orice, SoundHound nu. La Shazam si daca incep eu sa cant stie ce cant. In fine, era doar un exemplu. Lipsesc toate, si alea care sunt, sunt de fapt variante mobile ale site-urilor (imdb, youtube).

 15. #15 SP
  Member Inuhanyou's Avatar
  Parca sunt de vanzare ...dar nu se stie daca ii cumpara careva.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Blackberry By AndRewqp in forum GSM
  Replies: 65 Last Post: 28-06-2013, 16:24

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts