Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 13 of 13

Thread: Surprize, surprize: Microsoft aduce Office pe iOS!

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Surprize, surprize: Microsoft aduce Office pe iOS!

    Titlul este cat se poate de eronat si sunt constient de asta, insa e mai funny sa ne dam si noi surprinsi. Dupa ani de teasing, in cadrul unei conferinte live din San Francisco, cei de la Microsoft s-au decis ca in sfarsit sa dea frau liber aplicatiilor proprii pe alte OS-uri decat Windows. Astfel acestia au anuntat suita de aplicatii Office pentru iPad (Microsoft Word for iPad, Microsoft Excel for iPad si Microsoft Powerpoint for iPad), precum si o aplicatie dedicata pentru smartphone-uri (Microsoft Office Mobile For iPhone). Nici Androidul nu a fost uitat. Desi nu exista o varianta pentru tablete, Microsoft a lansat si pentru acesta aplicatia Microsoft Office Mobile.

    Partea si mai funny vine de-abia acum: toate produsele lansate azi de catre Microsoft, sunt Freemium. In sensul in care acestea sunt free la download, free la vizualizare, insa in cazul in care doriti sa creati un document sau sa editati un document existent, va trebuie o subscriptie de tip Office 365, care costa "doar" 99$ pe an.

    Sincer, aplicatiile sunt binevenite... nu am idee daca e suficient sa detineti o subscriptie pentru Windows si functioneaza automat si pe iOS sau Android... insa avand in vedere ca suita Office de la Apple este gratuita cu orice nou device iOS, mi se pare overkill sa platesti 99$ anual.

    Well, e oricum un pas "istoric" pentru Microsoft... un pas pe care nu credeam ca o sa traiesc sa-l apuc. So it's fine by me. Apropos, mai jos aveti dimensiunile aplicatiilor principale de la Microsoft, de pe iPad, precum si un "trailer". Enjoy and happy office-ing!

    Microsoft Word for iPad - 264MB
    Microsoft Excel for iPad - 221MB
    Microsoft Powerpoint for iPad - 205MB
    Microsoft OneNote for iPad - 187MB
    Microsoft OneDrive (formerly SkyDrive) - 6MB
    Microsoft Remote Desktop - 12MB

    Attached Images Attached Images office_ipad.jpg

  2. #2 SP
    Member Snake's Avatar
    Sa astepte 1000 de ani pana le voi plati eu 99$ pe an! Sunt tone de suite de office atat pe Android cat si pe iOS care fac acelasi lucru - multe din ele sunt chiar gratuite! Microsoft wake up, please!

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eh, si tu acum... rau e ca nu exista deloc, rau e ca cer bani pt. asta. Trebuie sa traiasca si ei... desi, in momentul de fata exista multe alternative. Referitor la Office 365 subscription, cam astea sunt optiunile (ce bine e sa fii student ):
    An Office 365 Home Premium subscription required for editing documents runs $99.99 for a full year commitment or $9.99 per month, and allows access on up to five PCs and Macs. Student subscriptions are also available for $79.99 for four years, and are accessible on up to two PCs and Macs. For enterprise users, small business plans start at $5 per user, per month, but access to the desktop versions of Office start at $12.50 per month.

  4. #4 SP
    Member FlyingPotatoes's Avatar
    E o decizie buna insa nu stiu cat de multa lume o va folosi.Eu personal daca vreau sa fac un document pe iPad prefer sa il fac in Pages (iCloud FTW)...

  5. #5 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Pai stai un pic, MonkY. Multi isi doreau Office-ul lor pe iPad-uri. Intre timp, Apple a dat drumu' la Pages, Numbers si Keynote gratis pe iOS, desi chiar si inainte era moca. Te aducea pe la 60$ un one-time payment. Acum nu mai costa nici atat. Si vine Microsoft sa ceara 100$ pe an pe suita lor. What?! In conditiile in care, sa ne intelegem, ce ofera Apple nu sunt singurele variante. Sa spunem doar ca sunt mai OK decat multe din aplicatiile de documente disponibile in App Store. Dau un singur exemplu : Evernote. E gratis, face sync automat intre Mac si iOS si am documente nelimitate.
    Office pe iOS in primavara lui 2014 e prea tarziu si prea scump. Dar asa cum obisnuieste Microsoft de ceva timp, trebuie neaparat sa le faca pe toate invers. E rau si sa nu existe deloc, e rau si ca cer atat de multi bani pentru asta.

  6. #6 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    treaba asta se incadreaza in noua lor viziune de a-si propulsa serviciile si continutul pe toate device-urile pe care le foloseste lumea. in consecinta, nu trebuie sa va intrebati cine ar da 100 usd pentru a lucra pe iPad, ci cati dintre cei care lucreaza deja cu Office (si care poate au deja un abonament Office 365) au un device cu un sistem de operare de la un competitor Microsoft. ei bine, in momentul asta ei primesc mai mult pentru aceeasi suma, ceea ce este oricand un lucru binevenit. bineinteles, vor fi putini cei care vor plati taxa pentru a folosi suita exclusiv pe iOS, dar nu asta este scopul acestei actiuni.

    in plus, chestia asta trebuie pusa in context (referitor relatia MS cu Google). Google a blocat aplicatia MS pentru youtube, astfel incat pe WP8 esti obligat sa apelezi la third-party apps cum e metrotube (care e fff buna), dar asta spune destul de multe despre atitudinea unei companii fata de cealalta. din punctul asta de vedere, ma bucur ca MS nu au tinut cont si au lansat o versiune a aplicatiei pentru Android. este o palma data Google si sincer si-o merita.

  7. #7 SP
    Banned nurv's Avatar
    MS au fost dezvoltatori pentru MAC de foarte multi ani, chiar de la inceputurile Machintosh-ului. Suita OFFICE pentru iOS probabil sa nu fie ceva extraordinar, insa versiunea pentru MAC sigur e foarte asteptata, pentru ca, este una din killer apps in mediul office & productivity.

    Pages / Numbers sunt aplicatii extrem de dragute, si eu le folosesc pe Mac, sunt mai misto decat Office din multe puncte de vedere, dar o companie care trebuie sa faca schimb permanent de documente create in Office are nevoie de Office. Si cum foarte multi pe dincolo prefera calculatoarele Apple, au nevoie de o versiune la zi de Office pentru MAC. Sunt considerente economite puternice, asta a fost si motivul deciziei MS de a lansa o versiune actualizata de Office pentru OS X si iOS. Nu se adreseaza userului de rand ci mediilor corporate, iar acolo indiferent ce spuneti voi si cate mii de alternative sunt, Office e rege.

    Am lucrat 9 ani la o companie care apartine rusilor [si sunt lideri mondiali pe domeniul ala de activitate] si prin natura meseriei am avut contact cu foarte multe documente din cadrul companiei, din afara companiei, de la auditurile externe si corporative, de la o gramada de clienti, pana la documente complexe primite din UE de la tot felul de organizatii & stuff. Si absolut toate erau in Office, nici nu se punea problema de altceva [din partea tuturor]. Iar top managementul aveau toti iPAD-uri.

    Asa ca Office pentru OS X si pentru iOS este binevenit si cerut de foarte multa lume, in special de cei din mediile corporate. Iar pretul subscrierii nu constituie un impediment avand in vedere piata careia ii se adreseaza. Office ptr OS X si iOS nu este pentru userul de rand. La fel cum nu e nici Office-ul pentru Windows. Este pentru companii.

  8. #8 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Ce treaba are Office pentru OS X aici ? Ala exista de atatia ani. Aici vorbim strict de faptul ca l-au scos pentru iOS ca freemium. Daca ar fi fost cu plata, cum era normal, nu cred ca deranja pe nimeni.

  9. #9 SP
    Banned nurv's Avatar
    Are toata legatura posibila pentru ca face parte dintr-o strategie mai ampla care implica si lansarea unei versiuni actualizate pentru OS X. Nu e lansat asa aiuristic sa fie si pe iPAD.

  10. #10 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    O fi asa cum spui tu (ar fi si cazul, ultima versiunea de Office pentru Mac e din 2011), dar totusi, aici ne referim la versiunea de iOS si la alegerea lor de a o da gratuit, dar cu un abonament de 99$ pe an, ceea ce e cam aiurea.

  11. #11 SP
    Banned nurv's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    O fi asa cum spui tu (ar fi si cazul, ultima versiunea de Office pentru Mac e din 2011), dar totusi, aici ne referim la versiunea de iOS si la alegerea lor de a o da gratuit, dar cu un abonament de 99$ pe an, ceea ce e cam aiurea.
    Nu e aiurea deloc pentru ca, asa cum am spus mai sus, se adreseaza mediilor corporate si face parte dintr-o strategie mai complexa. Office e produs Premium si costa ca atare, iar faptul ca a venit pe iOS este un lucru foarte bun pentru corporatii [ca lor li se adreseaza, nu userului de rand, care are alternative]. Nu vad nicio problema in politica de licentiere, cu atat mai mult cu cat este un model de business extrem de des intalnit in cazul MS si anume modelul de inchiriere al licentelor pentru un fee anual.

  12. #12 SP
    Banned nurv's Avatar
    Se pare ca suita este free in cazul iPhone / Smartphone Android pentru home users iar subscriptia anuala este necesara doar pentru companii:

    Microsoft Makes Office Free for iPhone and Android Phones - Microsoft today updated Office for the iPhone and Android smartphones and made the application suite free for home users. Previously, the app required a subscription to Office 365, which carried a monthly fee. iPhone and Android smartphone owners can now open, edit, and create Word, Excel, and PowerPoint files on their smartphone for no charge. Business users will still need to subscribe to Office 365 in order to access Office on their smartphone. The change comes just after Microsoft announced Office for the Apple iPad. Office for the iPad is free to download, but is limited to read-only unless iPad owners subscribe to Office 365.

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    12 million people are already using Office for iPad


Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Colectie de surprize Turbo By ramonski in forum Offtopic
    Replies: 12 Last Post: 16-12-2020, 11:26
  2. LG ne pregateste surprize pentru CES 2013 By MonkY in forum Tech News
    Replies: 18 Last Post: 10-10-2013, 19:48
  3. Replies: 5 Last Post: 14-06-2010, 14:05
  4. Red Alert 3 - Premium Edition cu surprize By Mika in forum Console News
    Replies: 1 Last Post: 12-08-2008, 01:10
  5. Surprize Konami pentru Nintendo DS By Bobby in forum Console News
    Replies: 0 Last Post: 05-08-2008, 23:55

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts