Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 13 of 13

Thread: Valve isi face propriul sistem de VR

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Valve isi face propriul sistem de VR

    Nu cred ca mai are rost sa prezentam cine este Valve, insa pentru cei care totusi au trait pe o alta planeta pana acum, este compania din spatele Steam, Half Life, Team Fortress and so on. Este binecunoscut faptul ca acestia lucreaza la noul Steam Machine si Steam Controller, iar pe partea de Virtual Reality toti credeam ca se vor baza pe Oculus Rift. Ei bine, se pare ca saptamana viitoare la GDC (Game Developers Conference), Valve isi va prezenta propriul sau sistem VR, denumit (ati ghicit) SteamVR.

    Bomboana de pe tort (ca sa nu fiu rautacios si sa spun coliva) este zvonul prin care aflam ca Valve isi va prezenta si propriul sau Steam Machine (un PC dedicat jocurilor si care probabil va avea in spate Steam + Linux). Va reamintesc ca GDC 2015 va avea loc in perioada 2 - 6 Martie 2015. See you there!

    Sursa: Valve is making a VR headset and its own Steam Machine.

    P.S. Daca stau bine si ma gandesc, deja o sa avem o "aglomeratie" pe piata VR. E pe drum Morpheus (Sony), Oculus Rift (Facebook), Gear VR (Samsung) plus tone de third parties... Hmm...
    Attached Images Attached Images valve_team_fortress_steamvr.jpg

  2. #2 SP
    Member Snake's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Daca stau bine si ma gandesc, deja o sa avem o "aglomeratie" pe piata VR. E pe drum Morpheus (Sony), Oculus Rift (Facebook), Gear VR (Samsung) plus tone de third parties... Hmm...
    Nu uita si de Hololens de la Microsoft!

  3. #3 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Sunt foarte curios ce impact au aceste gaget-uri asupra ochilor.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cred ca nu ochii sunt afectati cel mai rau in VR... impactul asupra creierului e cel mai mare. Ochii, atata timp cat nu uiti sa clipesti... rezista (probabil ca la inceput vei avea o foarte mare perioada de acomodare - mult mai mare decat la 3D-ul clasic). Creierul insa se va da peste cap la anumite imagini si situatii. Nici nu vreau sa ma gandesc cate nebunii poti intalni... de la stat pe marginea prapastiei (sau a unui zgarie nori), pana la zbor sau "cadere" in spatiu... Creierul va percepe ceva, dar tot corpul va spune altceva.

  5. #5 SP
    Member Snake's Avatar
    Noi inca ne putem considera norocosi. Ganditi-va ca pentru noi majoritatea jocurilor vor folosi engine-uri clasice, deci noi ca gameri ne vom da seama imediat ca sunt jocuri si creierul se va descurca relativ ok cu treaba asta - dupa acomodare. Mai grav va fi momentul in care vor exista engine-uri super-realiste - sau ceea ce vrea sa faca Facebook cu acele tururi virtuale - si atunci creierul va fi usor pacalit. S-ar putea ca unii sa aibe probleme serioase cu asa ceva si cred ca persoanele susceptibile la epilepsie nu ar trebui sa se atinga de asa ceva!

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Corect. Uitati-va la cateva reactii ale oamenilor la VR:


  7. #7 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Competition is good. Personal sper sa vina si MS cu varianta lor ca sa ii forteze pe devs sa implementeze optiunea de oculus / morpheus, etc la cat mai multe jocuri multiplatform. Nu de alta, dar pe Sony nu ma bazez, ne-au demosntrat de atatea ori in trecut cum creeaza ceva interesant si apoi ramane semi-abandonat (de ex: move, vita)

  8. #8 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Fie ca cel care implementeaza cel mai bine aceasta tehnologie sa castige!

  9. #9 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Da, chiar vreau sa aud lucruri noi despre Steam Machine. Sunt curios cu ce 'se mananca' pana la urma.
    Si mai astept sa aud si despre DirectX 12. Cica va aduce o inbunatatire de 900%. Hai mai, ce dracu, chiar asa ?!

  10. #10 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    ^mhmm. Stii zicala aia: "m-am nascut eu intr-o noapte, dar nu azi-noapte." ?

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    (probabil ca la inceput vei avea o foarte mare perioada de acomodare - mult mai mare decat la 3D-ul clasic).
    In decembrie a fost un maraton 3D cu seria filmelor The Hobbit care a durat cca 8h cu pauze de 10 min intre filme, dupa acest maraton toti clientii aveau ochii injectati si se plangeau de dureri de cap.

  11. #11 SP
    Member cipvas's Avatar
    Din ce am vazut in clipul postat de Monky mai sus, nu pot decat sa concluzionez ca VR-urile sunt periculoase. Foarte periculoase. Obligatoriu trebuie sa ai pe cineva langa tine, care sa te tina sa nu te duci cu capul in televizor atunci cand iti este afectat centrul de echilibru. Si da, mai este varianta sa stai intr-un fotoliu sau pe canapea, dar tot te vei misca, din instinct, si atunci vei trage de pe mobil PS4 sau TV-ul(depinde la ce va fi legat acel VR)...

  12. #12 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    HTC Re Vive

    Se pare ca Valve va face VR headset-ul in parteneriat cu HTC.

    A 1,200 by 1,080 pixel screen in front of each eye, with refresh rates of a blistering 90 frames per second, displays photorealistic imagery that fills your field of vision in all directions, eliminating the jitter common to previous VR technologies and transporting you to another world.

    A gyrosensor, accelerometer, and laser position sensor combine to precisely track the rotation of your head on both axes to an accuracy of 1/10th of a degree, allowing you to look around the virtual environment naturally. Couple the headset with a pair of Steam VR base stations to track your physical location (in spaces up to 15 feet by 15 feet) – get up and walk around inisde the virtual world!

    Ergonomic VR game controllers in each hand allow you to use virtual objects and interact with the virtual world. The position of each controller is tracked in space, allowing developers to simulate a wide range of activities and interactions.

  13. #13 SP
    Senior Member Razvan's Avatar
    Quote Originally Posted by paunstefan View Post
    HTC.
    Halflife Three Confirmed

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 2 Last Post: 02-09-2014, 14:01
  2. DayZ isi face debutul pe PS4 By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 2 Last Post: 15-08-2014, 11:03
  3. Replies: 0 Last Post: 07-03-2014, 01:46
  4. Spartacus isi face aparitia in jocuri! By Dant3 in forum Console News
    Replies: 12 Last Post: 11-04-2013, 22:06

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts