Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: Primul SSD Raid PCIe sare bariera de 1GB/s

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Primul SSD Raid PCIe sare bariera de 1GB/s

    SSD pare a fi noua moda in stocarea informatiilor, avand in principal avantajul marimii, a timpului de acces, a protectiei la socuri si nu in ultimul rand al consumului de curent. Foarte rar insa este mentionat de dezavantajele, in special date de capacitatea mult prea mica fata de HDD-urile clasice, preturile astronomice si faptul ca nu sunt foarte reliable in timp (nu pot fi rescrise de prea multe ori in acelasi sector).

    In ultima perioada insa, firmele producatoare de memorii SLC si MLC (folosite atat in SSD-urile lente si ieftine - precum cele din EEEPC-uri, cat si cele folosite pentru servere) au avansat enorm pe partea de capacitate si viteza. Astfel, firma Super Talent Technology deja se "arunca" pe piata cu specificatiile unui produs revolutionar. Produsul despre care vorbim este un RAIDDrive pe interfata PCIe (versiunea 2.0 fiind singura capabila sa sustina astfel de viteze), cu o capacitate maxima de 2TB si cu viteze de citire/scriere de peste 1GB/s !!!

    Eu unul am ramas speechless. Un RAID 5 (pentru a avea si protectie asupra datelor) cu un timp de acces sub 1ms si cu peste 1GB/s ? Bring it on ! Mai ales ca produsul va veni si cu o baterie pentru cazurile de urgenta in care se opreste curentul. RAIDDrive-urile SSD vor fi comercializate atat pentru servere (ES), aplicatii tip CAD (WS) cat si gaming (GS). Sunt curios de preturi si de lifetime-ul garantat pentru astfel de produse.

    Mai multe detalii despre actualele produse SSD ale firmei Super Talent Technology aici: Super Talent Technology - SSD | Solid State Drives. Din pacate, nu avem o data specificata de lansare a gamei respective, insa cei de la STT au spus clar ca "sunt in lucru".
    Attached Images Attached Images super_talent_ssd.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts