Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 11 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 61 to 80 of 215

Thread: Threadul maniacilor de cafea, espresso, cappuccino, ceai

  1. #61 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hehe, cred ca stiu care-i diferenta... pot sa ma laud ca am baut si de la aparat (pt. home use, nici macar nu era aparat pt. bar) de 10.000 EUR. M-a speriat insa ca trebuia sa-ti reglezi singur presiunea, sa-ti rasnesti tu, sa tragi de diverse leviere si sa verifici n ceasuri... Pentru mine, diferenta a fost cam de 9.800 EUR!
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    intr-o reteta simpla: cafea proaspata, rasnita, expressor. Poate studiezi mai in amanunt problema... pentru ca merita diferenta. Ti-am atasat un mic filmulet (tutorial)
    Ca sa indeplineasca ce imi doresc eu ar trebui sa pui tutoriale si despre cum sa-mi fac singur ceai, ciocolata calda, cafea cu ciocolata, cappuccino, caffe machiatto, caramel machiatto, starbucks, and so on. Cu alte cuvinte, la atata deranj, mai bine nu! Mai ales ca pentru fiecare sortiment trebuie o anumita presiune, o anumita temperatura, o anumita durata, etc... Prefer un singur aparat care sa stie sa le faca pe toate.

    Cat despre prospetime, nu-mi fac probleme. Capsulele sunt sigilate si au cod de bare cu data pana la care se recomanda desfacerea lor. Aparatul e destept si iti spune daca e ceva expirat.

    P.S. Nu stiu ce nu ti-a placut la Tassimo, dar daca ai testat in Cora & Co... Bleah. Am testat si eu acum 2 zile... cred ca aparatele alea ori au facut jde mii de cafele pe zi, ori n-au fost niciodata curatate (sau pun cine stie ce apa de la robinet). Incomparabil cu ce imi fac acasa. Si nu trebuie sa ma crezi pe mine... vezi parerile celor care detin un Tassimo. Sau, te astept pe la mine oricand la o specialitate

  2. #62 SP
    Member okayo's Avatar
    citind acum si documentandu-ma realizez ca nu costa atat de mult pe cat spui. mai exact eu vreau o masinarie de 300E (din segmentul pe care nu-l vezi la Domo si retailul romanesc care in majoritate sunt petarde) caruia ii voi adauga o rasnita buna si cu cafea proaspata cunoscatorii spun ca iese ceva incomparabil mai bun/mai natural decat orice capsula sau expresor obisnuit. Ingredientele principale fiind cafea proaspata (ca orice e proaspat e si bun), rasnita pe loc si bauta imediat. Anyway esti constient ca enumerarea facuta de tine nu are nicio legatura cu adevaratele cafele asa cum sunt facute ele la mama lor, asa cum nici Coca-cola nu mai are vreo legatura cu reteta originala, sau fructul natural de portocale (cu sucul stors de portocale). Iti las un forum ca poate te prinde... si inca un argument destul de plauzibil asa cum enumeri felurile de cafea din pastile care sunt in numar fix si cumparabile de la un singur producator (firesc caci asta e ideea cu consumabilele) asa pe piata cafelei gasesti diverse sortimente de cafea fiecare diferita care iti ofera o experinta gustativa diferita. Anyway nu vreau sa te fac sa intelegi ce spun eu doar ca mi-am amintit de postul tau si oarecum acum sunt mai multumit ca nu am facut achizitia caci as fi cazut in plasa. iti atasez aparatul pe care il voi lua sa-mi zici cum ti se pare. Numai de bine
    Recomandare Espressor cafea si rasnite, pentru un espresso perfect - Forumul Softpedia
    Attached Images Attached Images grande_pl41em.jpg

  3. #63 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sorry okayo, dar nu am baut de la acel aparat, deci nu ma pot pronunta. In plus, nu sunt un "cafengiu" atat de expert incat sa-ti spun cum se face cafeaua cel mai bine (pentru asta prefer sa merg la specialisti). Pentru acasa insa, prefer ca aparatul sa stie sa faca asta, dupa reteta de la mama lor. In plus, chiar daca aparatul ar face o cafea perfecta, m-as plictisi repede de ea. Eu sunt genul care poate azi vreau sa-mi incep ziua cu un Petit Dejuner, urmat de un Maestro Lorenzo scurt, dupa care ceva cafea columbiana iar mai pe seara poate un cappuccino sau un caramel machiato. Intre timp femeia isi face niste ceaiuri englezesti (i also LOVE Earl Grey) si niste ciocolata calda de la Suchard, Cadbury, Cote D'or sau Milka.

    In final, fiecare cu preferintele sale. Nu pot fi toti multumiti de aceeasi solutie. Tocmai de aceea avem thread, sa vedem si pareri alternative, ramanand ca fiecare sa-si aleaga ce doreste

    P.S. Mai jos aveti cateva din tipurile de capsule pentru Tassimo din US si Germania (sunt specialitati diferite pe regiuni... thanks god for ebay!)
    Attached Images Attached Images tassimo_us.jpg tassimo_de.jpg

  4. #64 SP
    Member okayo's Avatar
    Am inteles. Intr-adevar oferta e bogata...

  5. #65 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Uite ceva de genul asta era jucaria cu care am incercat sa ma imprietenesc timp de 10 zile or so... in Germania. Cum am zis, scotea ceva superb, dar ma plictisisem de jucarie din a doua zi deja. Si era prea complicata pentru a-i cere un simplu espresso... Am avut noroc ca neamtul avea pe langa si un Tassimo plus inca o jucarie de la Nespreso (era Krups sau DeLonghi, nu mai stiu exact). Nu s-or fi comparat ele pe "felia" respectiva, dar aveau diversitate... si erau usor de folosit si intretinut.

    Jucaria era un ECM Technika sau Mechanika cu toate nebuniile pe ea (din cate am inteles e un fel de Rolls Royce al espresoarelor). Pun o poza (aproximativa, ca nu stiu exact modelul).
    Attached Images Attached Images ecm.jpg

  6. #66 SP
    Member okayo's Avatar
    Cam despre asa ceva vorbeam si eu Monky. Am crezut ca nu prea ma intersectez cu tine. Stiind ca cel putin pe zona pestilor/acvariului mergi pe accesorii si solutii de calitate am redeschis discutia si nu pentru ca in vreun fel sa produc vreo revelatie. Sunt constient ca din comoditate ai ales Tassimo ca multi altii, si evident din rezultatul (gustul) pe care acele capsule il ofera. Eu doar am vrut (pentru ca la momentul respectiv eram pe punctul de a face pasul ca tine) sa-ti arat ca exista inca calea cea adevarata, aia din mosi-stramosi si ca marketingul si companiile multinationale inca nu au pus punct si pe acest segment unei traditii si unui fel de a face cafea natural cum se face si ca supriza exista si solutii acceptabile ca pret dar cu un efort mai mare decat bagarea unei pastile si apasarea unui buton.
    Dar stii si tu, ca si la acvarii, ca daca am pune doar pestii si nu am schimba apa, nu le-am da de mancare, nu am mai baga mana in apa si nu am mai aranja una alta acvariul ar fi un tablou la care ne-am uita cand si cand fara prea mare satisfactie.
    Un expresso adevarat (dupa cum scriu baietii astia pe forumul respectiv) il obtii cu 300-400E investitie intr-o masina bunicica (lasand la o parte oferta de petarde din magazinele de retail romanesc), o rasnita si aia la 200E o cafea proaspata si un ritual de 2-3 minute care iti intra de la un moment dat in reflex ca si spalatul pe dinti. Mi-ai aratat acele imagini cu oferta de cafele/ceaiuri. Ok, e ca si la jocurile Wii. Toate's frumoase pe coperta insa de jucat nu te joci cu toate. Asa si cu capsulele probabil ajungi sa ramai cu 10buc pe care sa le consumi. Insa poti baga mana in foc ca aia baga 100% cafea in pastilel respective si ca nu ai si prostii? Vezi la automate ce contine o cafea de 1-3lei Lavazza spre ex.
    Asa pe metoda traditionala cafeaua e intr-o oferta variata si totul depinde de felul in care te joci tu variabilele(rajnire, lapte, cacao, caramel, etc) pentru a incerca diferite gusturi.
    Cu alte cuvinte ca si la aparatele de facut paine. Stii ce bei/mananci ca-i facut cu mana ta.
    Cred ca ai inteles la ce fac referire...
    O zi buna
    Eu abia astept sa ma apuc de treaba

  7. #67 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Am inteles... de fapt datele problemei sunt explicate chiar in primul tau post. Simplu, apesi pe un buton, iata cafeaua.
    Eu citind acea pagina si apoi un forum intreg legat de expresso am realizat ca adevarata cafea nu se afla intr-o capsula chiar si buna la gust (am incercat mai multe cafele d'astea si de la Tassimo si de la Dolce gusto si nu am ramas super impresionat) ci intr-o reteta simpla: cafea proaspata, rasnita, expressor. Poate studiezi mai in amanunt problema... pentru ca merita diferenta. Ti-am atasat un mic filmulet (tutorial)
    Subscriu ... am avut sansa sa "gust expresso" obtinut cu mai multe tipuri / marci / modele de automate. Fiecare produce o aroma specifica, un gust diferit insa nici unul nu reuseste ceea ce poate un expressor manual, unde ai control maxim. Nu pot sa ma pling, automatele produc ceva placut, categoric altceva decit "ibric pe aragaz" insa tot nu poate fi tratat ca expresso.

    Filmuletul descrie cu exactitate cum obtii expresso insa cantitatea, si cantitatea conteaza. Iar ceea ce a facut acolo este destul ca sa gifii ca un taur. Un expresso trebuie sa fie undeva la 2,5 cm intr-o cescuta de 4 cm x 6 cm x 6 cm (diametru x inaltime x diametru). Functioneaza bine zicala "ce este mult strica". Daca-l bei ca pe ciorba isi pierde calitatea de cafea rafinata, gustul si placerea de a savura un expresso este dat si de cantitatea mica.

  8. #68 SP
    Member okayo's Avatar
    Q probabilsa nu fi fost cel mai bun exemplu. Exista o gramada de astfel de filmulete pe youtube. Eu l-am luat pe primul pe care l-am gasit tocmai sa-i exemplific lui Monky diferenta. Desi sunt sigur ca nu e o noutate pentru el, doar ca prefera varianta ONE touch button.
    Mai sunt ins asi unii care prefera varianta lunga cu lapte sau cu apa fiarta (americano).

  9. #69 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    Prezentarea este un exemplu bun doar ca trebuia specificata chestia legata de cantitate. Probabil este invizibila pentru multi insa este un factor important, cel putin cei care au inventat expresso sustin asta, nu verbal ci practic.

    Absolut, one touch este mult prea comod ... probabil, daca nu as fi avut experienta cu expresso "de la mama lui" cum se spune, si eu as fi preferat.

  10. #70 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu stiu de ce va deranjeaza ca e one-touch, atata timp cat datorita modului de lucru (pe care l-am vazut pana acum doar la Bosch cu Tassimo - daca mai exista asa ceva pe piata, please let me know!), fiecare chestie e facuta exact dupa reteta de la mama ei. Mai exact, Tassimo cu ajutorul codului de bare stie exact cum sa prepare fiecare capsula. Si mai exact, stie la ce temperatura trebuie sa fie apa, la ce presiune trebuie sa aibe loc toata distractia, timpul de preincalzire... daca sa incalzeasca cana inainte (cu aburi), and so on. Acesta este si motivul pentru care doar pe Tassimo veti gasi produse de la Starbucks & Co. (care se stie ca sunt maniaci in a prepara cafeaua cu exact acelasi gust). Tot acesta este si motivul pentru care la Tassimo nu exista "scurt" si "lung", fiecare capsula avand exact cantitatea setata. Totodata, fiecare capsula are specificata taria, termenul de garantie and so on. (Don't worry, daca doriti puteti sa "lungiti" bautura, dupa ce isi termina Tassimo programul pt. capsula)

    Damn, suna ca si cand le-as face reclama... dar, sa ne intelegem, nu am nimic de castigat din treaba asta. Vorba lui Webpredator: "De ce te chinui sa-i convingi?". Well, doar incerc sa-mi motivez alegerea, pentru ca si eu m-am documentat cateva luni bune inainte de a alege. Ma intrebam ce merita, daca merita, care e mai usor de folosit, de curatat/intretinut...

    Intr-adevar, la Tassimo sunt destul de scumpe capsulele, dar asta este pentru un motiv pe masura: cantitatea de cafea/ceai/lapte/ciocolata calda este pe masura. Eu ma uit la pod-urile si capsulele celorlalti si ma bufneste rasul (sunt foarte mici, contin niste cantitati jenante de cafea). La fel cum m-a bufnit rasul si privind videoclipul de la okayo. Sa fim seriosi, eu cand vreau sa beau o specialitate buna, nu trebuie sa ma gandesc ca trebuie tinut umarul la 90 de grade, cu degetelul intr-o anumita pozitie, sa aplic o greutate de 90 pounds pe suportul de cafea, sa am grija sa nu "sochez" espresso-ul cu temperatura prea mare, sa verific n ceasuri, trag de leviere, sa stau 25 de secunde pana se intampla nu stiu ce, dupa care 7 secunde pana incepe sa curga si alte alea.

    Hai sa luam cazurile in care am avut invitati. Vin 10-15 oameni, si ce le spun? Pai stiti... am doar espresso. Si stau o ora ca sa fac 15 espresso-uri bune. Nu mai bine ii duc eu in "Wonderland" si le arat cele 40-50 de sortimente, isi alege fiecare ce vrea... si-i las frumos sa-si prepare? One-Touch button rulez! Si le ramane si placerea de a-si fi preparat "singuri" bautura

    Si am zis-o si ma repet... unii nu beau doar espresso, vor ceai. Altii vor cafea fara cofeina. Sau vor ciocolata calda cu lapte sau cafea cu ciocolata. Unii vor o specialitate Starbucks, o cafea arabeasca sau americana, frantuzeasca sau italiana. Unii vor un cappuccino, altii un latte machiatto. Unii vor cu vanilie, altii prefera caramel. Si partea placuta e ca dupa toate astea, nu trebuie sa spal/curat nimic. Odata pe luna spal "doza" respectiva (ia 1 minut) si odata la 6 luni vrea sa faca descale (cere automat). Atat. Plus ca Tassimo are si propriul filtru de apa, in caz ca vreti sa folositi apa de la robinet (eu prefer cu o anumita apa plata).

    Anyway, probabil solutia perfecta (pentru mofturosi), ar fi exact solutia pe care a ales-o si neamtul despre care vorbeam. 2 aparate in casa. Unul pt. un espresso-ul acela "perfect", si altul pentru toate celelalte. Cum eu nu ma omor dupa acel espresso perfect, am ales toate celelalte

  11. #71 SP
    Member Webpredator's Avatar
    Ca sa subscriu, Tassimo ofera o varianta de calitate,comoda si nimereste la fix ceea ce-si propune!
    Sunt posesor de Tassimo, sunt multumit, am facut peste 200 de cafele / bauturi calde, imi plac,e clar ca da!
    Mi-as dori sa-mi iau si un expressor cu functie de macinare etc, dar nu e momentul, intrucat NU prea sunt bautor de cafea , iar investitia intr-un aparat de genul ala nu s-ar justifica!
    Ce pot zice mai mult ? Spor la vanatoare de capsule celor convinsi!

  12. #72 SP
    Ex-Studentul :D Ovidiu's Avatar
    Bai, vreau si eu capsule de tassimo... Ce uameni... pe shustake sa nu va stie nimeni... Momentan beau numai Latte Macchiato pt. ca e singurul sortiment ce-mi place, de la noi. Help a good guy here !

  13. #73 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pai Ovidiu, eu mai am o tona de capsule... daca vrei niste sample-uri, let me know. Daca nu, la urmatoarea comanda, ne strangem mai multi

  14. #74 SP
    Member okayo's Avatar
    Well Monky nu pot sa te conving pentru ca nu vreau. Argumentul e mai "comod asa" invinge orice alt argument... din acelasi pur motiv e mai simplu sa iei un cascaval afumat din market decat unul de la munte de la taranul care la afumat cum trebuie nu cu solutii, sau mergand la fel pe acelasi rationament fast-food-ul e mult mai comod ca slow-food-ul si evident stavileste mai repede foamea.
    Monky eu nu am insistat ca tu sau cei care folositi astfel de aparate sa renuntati la ele si sa apucati sa faceti pe cafea ca un adevarat barista de cafenea. Eu ti-am spus ca exista aceasta alternativa cea naturala, cea folosita de cafegii italieni si care cu putina indemanare si folosind metoda traditionala te poate aduce mai aproape de ce e o cafea la mama ei.
    Legat de exemplul tau cu petrecerea sincer mie mi se pare muuuuult mai cool sa arati o scula adevarata (pe care nu o are oricine) si la care sa poti face o cafea buna in 2 min decat sa lasi pe fiecare sa se amageasca ca e in control lasandu-i libertatea de a alege o capsula si a apasa un buton. E mai exclusivist zic eu, insa nu in masura in care invitatii sunt studenti sau absolventi de liceu :-). e ca si cum le-ai spune"ia uitati ce bijuterie am eu"... e mult mai sus ca abordare.
    Tehnica vazuta in filmul respectiv e un pic cam prea pentru copii mici. Din obisnuinta si din incercari vei gasi modalitatea cea mai buna de a avea cafeluta in max 2min cu tot cu curatare. (aici aici un alt exemplu>
    )
    Anyway si nu in ultimul rand... Tassimo ca si alte petarde (caci dupa ce ajungi sa citesti realizezi ce inseamna o masinarie de facut cafea, in speta de espresso) care se incadreaza intr-un plafon de pana in 1000RON, sunt niste jucarii. Ceea ce spui tu cu codul de bare si temperatura, etc lasa-ma sa cred ca e la un nivel mai mult decat empiric... caci de aia costa 100 si un pic de euro aparatul. Nu ca ar fi nu stiu ce computer. O masinarie cum trebuie cu boiler, site, etc costa de la 400E si asta nu de top. Anyway din ce am citit Tassimo nici nu se incadreaza in subiectul espresor caci are sub 9bari undeva pe la 5(repet am citit deci nu sunt sigur) caz in care e mai mult un fierbator de apa care se combina cu capsula respectiva si fac un suc cu savoarea respectiva. Cunoscatorii spun ca un expresso se obine la un 8-9bari si nu (15 cum marketeaza toti vanzatorii de petarde in Domo si pe piata) in maxim 25sec, nici mai mult nici mai puti (vezi clipul)
    Citeste codul de bare, deci niste date trece apa prin capsula un timp mai lung sau mai scurt si cam atat. Nu e mare inginerie in spate. Au dozat ei in capsulele alea gustul pe principiu "suc cu aroma de portocale" sau "iaurt de fructe de padure" si iti lasa tie impresia ca ai bautura de la mama ei cum o facea ducesa de Tassimo. :-)
    Let's get serios. Puneti niste intrebari... Iesi din Matrix cum s-ar spune.
    Din pura curiozitate citeste putin acel forum sau linkul asta dar la modul serios si detasat fara sa ai pornirea ca stii totul si ca adevarul e doar cel pe care-l cunosti.
    si vezi daca pe langa probabil un interes ascuns de marketing lucrurile nu stau mai aproape de adevar.
    Dar cred ca adevarul ADEVARAT e ala pe care-l are fiecare in cap sau manipularea pe care fiecare o accepta mai usor pentru ca se identifica bine cu argumentele departamentului de marketing al producatorilor de astfel de aparate care au gasit o nisa destul de buna si comoda de facut bani.

    Well poate pe alocuri am exagerat fiindca nu ma bazez decat pe "bunul simt"si nu pe experienta cu aparatul si doar pe 2-3 cafele baute in market insa doar ideea ca acea cafea se afla intr-o capsula imi zice ca nu este proaspata asa cum nici cea ambalata nu este.

  15. #75 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Man, eu ti-am vorbit frumos... nu ti-am facut alegerea o petarda. Si nici nu te-am luat la misto cu invitatii care sunt absolventi de liceu. Bine ca nu le-ai zis ca sunt nista tzarani inculti care in loc de o cafea buna isi doresc doar un "suc cu aroma de portocale". Eu am explicat ce este pro si contra, ramanand ca fiecare sa-si aleaga ce-si doreste, dar din cate vad s-a trezit barista-ul din tine sa ne explice ce aurolaci suntem. Da, stim ca Fast Food-ul nu e bun, nu era nevoie sa precizezi.



    Din ce scrii despre partea cu 8-9 bari, e clar ca habar n-ai despre modul de functionare a unui Bosch Tassimo, care nu are nevoie de presiune mare pentru ca nu are clasicul boiler (motiv pentru care si constructia lui duce la un pret mult mai mic fata de alte aparate). La fel este valabil despre timpul de preparare, cantitatea de apa, temperatura. Daca tie nu ti se pare mare inginerie, atunci iti doresc bafta la trasul de leviere, rasnitul si uitat-ul la ceas. Lasa-ne pe noi astia mai prosti sa bem de la "ducesa de Tassimo" in timp ce tu cauti pe forumuri cum se tine degetelul in timp ce prepari cafeaua Raro (pentru cei care nu stiu, este o cafea din excremente de pisica - cea mai scumpa cafea din lume, care presupun ca este foarte naturala si bogata in vitamine dar pe care nu am de gand sa o gust vreodata). Prefer metoda cu coduri de bare care face "iaurt de fructe de padure", dar care pentru mine are exact gustul si savoarea dorita. But, maybe that's just me...



    Mai jos aveti cateva link-uri in caz ca vreti sa va "hackuiti" T disc-urile...
    OneOfSix | Hacking the Tassimo single-serve coffee machine
    OneOfSix | Hacking the Tassimo - Part 2: Breaking the Code
    OneOfSix | Hacking the Tassimo: Part 3 - Updates

    tdisc_brew_measurements_small.jpg


    P.S. Dupa cum cred ca se poate vedea bine, threadul se numeste "Threadul maniacilor de cafea, espresso, cappuccino, ceai" si nu "Threadul maniacilor de espresso" sau "Threadul baristilor" Apropos, a testat cineva English Breakfast sau Chai Latte de la Twinings? Eram curios cum sunt...

  16. #76 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    Okayo, man ... stai ! a fost bine pina la un moment dat, acum am senzatia ca este si nu este ! In primul rind Tassimo - petarda ori nu face exact ceea ce a fost proiectat. Nu este un expressor ci o masina de "ceva", sa fiu sincer avind atitea posibilitati nu pot sa spun "masina de cafea" pentru ca face cam tot ce-ti trece prin cap, de la derivate pe baza de cafea pina la ceai, ciocolata calda poate si ciorba daca o sa scoata capsula . Acum, ca are capsule marcate ca "expresso" este o chestie simpatica si atit, ei una si vezi ce-i cu ea, mie-mi place - nu este expresso insa cam tot ce am avut ocazia sa testez de la un Tassimo mi-a placut, bun la gust, cald, nici cea mai mica senzatie de plastic in gura in concluzie este ok.

    Pe alta parte ca si consumator de cafea, mai nou (de citiva ani) de expresso si derivate, am decis pe baza de experienta si nu din teorie sa achizitionez un expressor (nu masina de cafea). Cum la capitolul asta este bine sa fii traditionalist - din motive de calitate a produsului final, respectiv cescuta de expresso, am luat un:

    DeLonghi EC200-CD

    Caldaia in acciaio inox per una lunga durata
    Manopola regolazione vapore
    Sistema antigoccia
    Pressacaff� incorporato

    Potenza (W) 1100
    Voltaggio /Frequenza (V/Hz) 230~50/60
    Pressione pompa (bar) 15
    Codice EAN8004399321281

    Avantaje:
    - expresso corto / lungo
    - cappucciono

    Dezavantaje:
    - poti prepara doar cele doua si atit, nimic altceva (nu ma deranjeaza, ceaiul il fac la ibric si ciorba la ciaun )
    - nu are preincalzire pentru cesti (am rezolvat prin alte metode)
    - daca cafeaua nu este macinata foarte fin nu obtii rezultat maxim, din cauza asta nu poti cumpara orice petarda in materie de cafea macinata. Probabil ai sa rizi dar aici nu este tocmai pretul care da calitatea unui expresso bun, am folosit cafea de 1eur/pac - 250gr care da un expresso excelent spre deosebire de Tchibo care da intradevar un gust deosebit insa nu mai este expresso, este o cafea buna.

    .... cum pretul a fost de numai 600 ron presimt ca o sa-mi spui ca-i petarda ori jucarie insa e mai bine sa nu o faci.

  17. #77 SP
    Member Webpredator's Avatar
    Deja abuzati in folosirea termenului "petarda"

  18. #78 SP
    Member okayo's Avatar
    OK, ma scuzati atunci se vede clar ca v-am produs iritarea. Sa ii dai cuiva o sugestie cand nu ti-o cere e evident un soi de ai intra in casa cand nu te pofteste. Sincer eu am avut incredere in ceea ce ai scris legat de Tassimo si aproape eram pe punctul de a lua jucaria. Acum inteleg ca e vreun advertorial sau ceva si imi cer scuze ca ti-am poluat threadul cu o sugestie. Nici macar nu am facut referire la un aparat sau marca anume. Poate nu e nevoie de sugestii, sau poate thread-ul e pe o singura directie Cafea si chestii solubile de la Tassimo (era more appropriate).
    Adevarul e ca daca cineva iti face alegerea petarda nu e magulitor insa eu m-am referit la aparate adica mai la toate... plastice ieftine care stau in rafturi la retaileri, facute de chinezi si care iti vand un vis creat frumos de un departament de creatie si de marketing alaturi de un gust pe masura... exact ca in reclamele care le-ai dat drept chestii credibile. Eu sincer aveam asteptari cel putin de cand ti-am citit guide-ul de acvaristica. Mi-am zis de atunci ca tipul asta stie ce vorbeste. Daca tu dai drept informatii credibile doua reclame... what else can I say.
    La partea cu invitatii imi cer scuze sincer ideea era alta. Nu ti-am facut invitatii in niciun fel doar iti ziceam de altceva.
    Well, sugestia mea se incadra perfect in denumirea topicului. Citeste, documenteaza-te, deschide ochi si imi vei da dreptate la afirmatia asta
    Imi poti sterge posturile caci dupa infierbantarea ta tot mai mult cred in advertorial decat intr-un review pe bune.
    Salutari

    p.s- mi-am zis ca poate am fost un pic prea dur cu cuvantul petarda in cazul lui Tassimo si am zis sa vad niste review-uri facute cum trebuie...ei bine in cateva link-uri (cu pareri si pareri) dau si eu peste un advertorial facut cum trebuie. Zici ca e scris direct de departamentul de marketing...
    Cum este Jacobs Tassimo
    Monky daca ai de spus un lucru si vrei sa fii credibil nu fi inflexibil cand cineva/oricine iti da doar o sugestie.

    ---------- Post added 17-01-2012 at 06:29 PM ----------

    Q... am sa-ti raspund pentru ca cel putin tu ai inteles ceva. Monky a rams cu impresia ca ma iau de scula lui sau de invintatii.
    Deci. Acum doua saptamani gandeam si eu ca tine. Vroiam un "espresor" pana intr-un maxim 600RON ca mi-a deschis vecinul dorinta care si-a luat un Philips Saeco si mi-a dat cu capuccino sa beau si uite asa incet incet de la o petarda de Electrolux pe care doream sa mi-a iau (ca vorba aia daca face aspiratoare ca lumea sau frigider si functioneaza amebele de atat vreme) consumatorul crede ca face si expressor cum trebuie. Wrong.
    Am inceput sa ma uit la carcase. Ce e aia carcasa de plastic, e cheap... e chinezesc, non bio :-). HAi la ceva de inox...si cauti si cauti si scormonesti incepi sa te deschizi vezi ca la un pret mai mare se poate mai mult. Ca la 600 ROn cat credeai ca e de ajuns pentru o cafea, ca vorba aia e o cafea nu afrodisiac si in cautarile tale dai de unul care zice de altfel de abordare, aia adevarata nu manipularea vizuala si advertisingul pe care-l vezi zilnic si care-ti polueaza alegerea. Asa intelegi una, alta.
    Evident ca multi daca nu marea majoritate sunt foarte multumiti cu cafeaua pe care o beau fie de la Tassimo fie de la Delonghi sau alte firme cu nume interesant de italienesc, dar poti spune cu mana pe inima ca ceea ce bei e natural (vezi aici desi chiar si bunul tau simt iti zice asta) si de ce pentru ca are un gust bun.
    Aici e spilul: ciocolata are gust foarte bun, la fel si parizerul sau cate si mai cate. Un om informat stie acum ce se intampla in spatele acestor produse...
    Mai mult citeste acel forum macar primele zece pagini pentru ca sunt utilizatori care au plecat de la Ufesa nu Delonghi si au ajuns la adevarata savoare obtinuta din cafea adevarata (nu pudra sau amestecuri de chimicale).
    Iar eu vin aici unde cineva mi-a dat de gandit ii spun "ia uite ce zic oamenii astia" si el ma trimite la plimbare ca nu e conform cu titlu.
    Well acum inteleg ca acesta e un loc pentru gameri si mai putin pentru altceva.

  19. #79 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    Eu speram sa nu ajungem aici insa acum trebuie sa spun. Pina acum nu am avut interventii in thread-ul asta ca sa nu contrazic in stinga si dreapta (vezi titlul thread-ului) - fiecare are dreptul sa aleaga ce doreste. Ceea ce tu nu stii este ca am stat aproximativ doi ani in Italia, da ? deci Italia ... locul unde a aparut conceptul de expresso. Vreau sa spun ca pina in acel moment am baut doar cafea la ibric si sporadic ceva mai "altfel" in baruri. In momentul in care am pus piciorul in Italia am avut un soc, am simtit o aroma puternica de cafea pe care nu puteam sa o recunosc. Am intrat intr-un bar, vorba vine am intrat, acolo barurile sint deschise, au storuri de exterior care se deschid complet aproape tot timpul anului. Din motivul asta aroma de cafea se resimte de la distanta. Eh ! acolo am avut sansa sa simt pentru prima data un expresso in adevaratul sens. Mai sus am spus aproximativ doi ani de Italia ca sa intelegi ca nu vorbesc dintr-o experienta de citeva zile. In astia doi ani, vreau sa spun ca am deprins obiceiul lor de a bea in jur de 6 - 8 expresso pe zi, ocazional un cappuccino ori latte machiato. Dimineata, la "colazione" - un cornetto cald si un expresso de regula, se mai intimpla si un cappuccino daca vroiam sa iau si cel de al doilea cornetto. Iti spun cu cele mai bune intentii, doresc ca toti romanii sa simta placerea de a face "colazione".

    Revenind la expressoare, Tassimo nu am nici cea mai vaga idee cine-l produce, tot ce stiu ca este din Franta, insa Delonghi care este o societate italiana este obligata sa produca ceva de calitate. Stii de ce ? simplu, pentru ca in primul rind produce pentru Italia, daca NU ofera calitatea pe care italienii o primesc in orice bar de colt, DeLonghi va disparea. Crede-ma ca in Italia se poate vorbi de "cultul cafelei" si nu de "baga o cana de ciorba" cum este la noi in mare masura.

    Considerind cele de mai sus ce spui ... am idee despre ce vorbesc ? oare stiu care este diferenta intre un expressor industrial de calitate (ca sa ma alinez, care costa de la 20.000eur in sus in Italia) utilizat in baruri si ceea ce am ales ? asa ca am rugamintea de a nu-mi da link-uri catre site-uri romanesti care nu au nici cea mai vaga idee ce inseamna "sa ei un expresso". Discutia se poate extinde pentru tot ce este comestibil, in Italia exista un adevarat curent in directia asta. Problema este ca as plictisi groaznic daca ar trebui sa exprim in cuvinte cum se maninca si se bea acolo, ce inseamna pentru ei aces lucru. Iar la final tot nu as reusi sa transmit ceea ce am simtit si inca mai simt.

    De aia spun, din nou - cu cele mai bune intentii, daca doresti sa savurezi (nu sa bei) un expresso ori un cappuccino atunci aparatul prezentat mai sus este ideal pentru uz personal. Bineinteles aparatul nu este totul, ai nevoie si de experienta si indeminare pentru a prepara expresso-ul despre care vorbesc.

    In alta ordine, la fel si Tassimo, pentru cine trece direct de la "ciorba la ibric" la o cana preparata cu Tassimo este deja un pas inainte. Avantaje - diversitatea preparatelor si simplitate data de automatizare. Este adevarat ca nu ai idee ce este in capsulele respective si mergi pe incredere insa daca vrei sa te lipsesti si de aceasta grija, atunci expressor manual/traditional, nu trebuie sa fie DeLonghi. Asa ai sa ai control absolut, poti cumpara cafea direct macinata daca nici in aia nu ai incredere poti lua boabe. Nu vreau sa fiu rautacios insa realist vorbind daca nici in bobul de cafea nu ai incredere ca ar fi natural atunci poti incerca sa-l asamblezi din atomi. Eu m-am oprit la cafea macinata, am incredere deplina ca este naturala. Iar cind pun lapte niciodata praf desi, tehnic, este obtinut din zer ceea ce tot natural este doar daca nu cumva e vaca clonata (a se retine ! gluma pentru descretit fruntea).

  20. #80 SP
    Member okayo's Avatar
    Q chiar ma bucur ca ai fost acolo si ca ai avut 2 ani in care sa poti experimenta. Eu am gustat doar in Madrid cafeaua insa principiile in baruri si cafenele sunt cam aceleasi. Servesc cafele cu zecile/sutele dar nu la aparat cu capsule. Poate la un automat care se apropie de ideea de capsule.
    Din cauza asta poate va intelege si Monky ca eu nu am dorit sa-i schimb preferinta sau sa-i scot din cap obiceiul. Doar sa-i arat altceva, sa-i cer parerea. Sa discutam.
    Revenind la aparatul tau. Cand vroiam sa cumpar expresorul Electrolux am intrebat-o pe vanzatoare ce recomanda si m-a indemnat catre Delonghi (by the way scrie made in italy?) iar in cu totul alt magazin m-au indreptat spre Dolce gusto in conditiile in care i-am zis ca am auzit vorbe bune despre Tassimo. Eu nu ma iau dupa ce imi recomanda unul altul in magazin pentru ca stiu ca sunt "mituiti" de producatori sa le faca vanzare la raft cu sfaturi pentru berbecuti fara discernamant care primul lucru pe care-l fac este sa zica "ce-mi recomandati, care marca e mai buna" (ceea ce evident am facut si eu intr-o piesa mult mai slaba evident).
    Ideea e ca am citit destul de mult iar tu imi confirmi exact prin ce imi zici. Ceea ce se discuta pe acel alt forum este tocmai asta.
    Anume ca luandu-ti niste boabe de preferinta proaspete si de curand prajite macinate de vanzator sau de preferinta de tine inainte de prepararea cafelei poti obtine o cafea mult mai buna si naturala chiar si cu un simplu expresor, pentru ca in aceasta ecuatie piesa cea mai importanta este rasnita si gradul de macinare si nu expresorul ca atare. Evident o scula mai buna va da rezultate mai bune si fiabilitatea va fi pe masura si cand spuneam anterior faceam referire la ceva de genul asta.
    Cum e sa ai asa ceva in casa si sa faci cafea invitatilor? De alta clasa. Evident si de alta valoare ( 800E.)
    Anyway long talk, no direction.
    Stick to "Threadul maniacilor de cafea, espresso, cappuccino, ceai" de firma(nu mai fac reclama ca se stie)
    So long.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 11 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast

Similar Threads

  1. Threadul pasionatilor de fotografie By MonkY in forum Foto & Video
    Replies: 81 Last Post: 01-10-2021, 23:37
  2. Threadul pasionatilor de video/film By tudyniuz in forum Foto & Video
    Replies: 14 Last Post: 22-09-2019, 20:00
  3. Replies: 9 Last Post: 01-05-2013, 01:06
  4. Threadul unde filozofam/ discutam By trickz in forum Offtopic
    Replies: 1 Last Post: 25-12-2009, 18:22

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts