Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 13 of 13

Thread: Alergare

  1. #1 SP
    Member chesterb's Avatar

    Alergare

    Salutare,

    Ciudat că n-am găsit niciun topic despre alergare/jogging. M-am apucat din nou de alergat după o pauză de aproape 1 an şi 13kg dobândite. Vreau să revin la forma pe care o aveam înainte, pătrăţele(una mare, bună şi rotundă) şi să nu mai am probleme cu somnul, probleme pe care am observat că am început să le am mai des de când m-am lăsat de sport.
    Şi pentru că suntem gameri şi avem asta în sânge, propun să ne întrecem pe Nike+. E fun şi sănătos. Trofee, bounty rewards, etc.
    Attached Images Attached Images running.jpg

  2. #2 SP
    Banned cryyo's Avatar
    ar fi ciudat pt ca nu are legatura cu jocurile...video.

  3. #3 SP
    Senior Member Danny's Avatar

  4. #4 SP
    Member chesterb's Avatar
    Dacă e s-o iei aşa, nimic din aria General nu are legătură cu jocurile.

  5. #5 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Spun si eu o idee de a mea, idee care mereu le pica prost unora.

    Eu nu vad rostul mersului la sala si a alergatului. Sunt niste lucruri fara rost care nu te fac decat sa rezisti mai bine tura urmatoare. E un grind. Nu le consider sporturi si nu le-am practicat niciodata.

    In Olanda unde stau acum, vad zeci, poate sute de oameni zilnic alergand si nu ii inteleg. Vor sa fie in forma, ii inteleg perfect si e bine ca vor asta, dar ce s-a intamplat cu sporturile? De ce prefera toti mersul la sala in defavoarea unui sport precum baschetul? Zicea cineva pe forum intr-un post ca s-a ingrasat ca nu a mai fost la fotbal, ca sa revina, a fost la sala. De ce nu a fost iar la fotbal? Parca dispare tot farmecul unei activitati fizice cand ai un scop cum ar fi sa slabesti. Cand practici un sport esti implicat in ce faci, miscarea nu mai e doar un grind precum in MMO-uri.

    Asa vad eu alergatul si mersul la sala. Eu am inceput (de cand cu Halep) sa merg tot mai des la tenis si dupa o ora jumatate nu doar ca m-am simtit bine, dar am si facut miscare si am devenit mai bun la un sport, nu la ridicat fiare.

  6. #6 SP
    Member chesterb's Avatar
    Şi asta înseamnă că dacă alergi nu te simţi bine?
    Îmi place să alerg şi mă simt foarte bine când alerg. M-aş duce şi la fotbal, doar că mi-aş rupe picioarele. Sunt paralel cu fotbalul. Corpul cere mişcare. Nu suport să stau toată ziua la birou, apoi să ajung acasă şi să mă pun în canapea legumă să mă joc pe consolă. Iartă-mă că nu îmi place să zac sedentar pe un scaun toată ziua.

  7. #7 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Unde am zis eu sa stai toata ziua pe scaun? Am zis ca multi prefera alergatul si mersul la sala in loc de un sport: fotbal, baschet, tenis, handbal, etc

  8. #8 SP
    Member chesterb's Avatar
    Nu. Ăsta e motivul pentru care alerg. Nu ştiu să joc fotbal, tenis, handbal, etc. Nu le am pur şi simplu. Am încercat şi mereu am încurcat lumea. Cu baschetul mă mai împac şi joc cam la 2 săptămâni când ne adunăm. E mai greu cu sporturile de echipă. Nu toţi au timp liber şi stare şi chef şi etc. Cu alergatul e altceva, mă duc singur de nebun, îmi pun căştile în urechi şi o iau la goană. Nici eu nu îl consider sport. E mişcare, tot mai bine decât statul în casă.

  9. #9 SP
    Senior Member Razvan's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    In Olanda unde stau acum, vad zeci, poate sute de oameni zilnic alergand si nu ii inteleg.
    The terrible and wonderful reasons why I run long distances - The Oatmeal

  10. #10 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Vezi Tudor ca nu este chiar asa. Eu m-am ingrasat teribil de cand m-am lasat de fotbal si m-am apucat de alergare de vreo luna din simplu motiv ca am depasit suta (de kg).

    Motivul pentru care nu practic un sport sau nu merg la sala, este strict banul. Inafara faptului ca nu am cu cine sa joc fotbal (poate strang 2-3 prieteni, dar cel putin 10 nu reusesc nici macar aici), inchiriatul costa. La fel si tenisul. Il ador, dar este costisitor.

    Pe cand alergatul este gratis. Intr-adevar, mi-am facut o investitie initiala de 100 ron (adidasi 60, armband 20, tricou special 20, toate din Decathlon), dar acum nu mai am treaba.

    In loc sa fie inca o cheltuiala pe luna, pur si simplu imi pun telefonul pe mana si merg in IOR (care e la 5 minute de mine) si alerg asa cum pot.

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Spun si eu o idee de a mea, idee care mereu le pica prost unora.

    Eu nu vad rostul mersului la sala si a alergatului. Sunt niste lucruri fara rost care nu te fac decat sa rezisti mai bine tura urmatoare. E un grind. Nu le consider sporturi si nu le-am practicat niciodata.
    O sa spui ca am ceva cu tine, dar aici ai dat-o iar "de gard". Daca nici atletismul (sau ceea ce numesti tu "alergat") nu e un sport si il consideri "lucru fara rost", atunci iti recomand sa nu te mai miri de ce le pica prost unora... Bine ca in schimb recomanzi sa mearga la football decat sa alerge - probabil ca ar trebui inlocuite olimpiadele cu meciuri de football (Doamne Fereste!). Nu vorbesc in necunostinta de cauza... am facut atletism de performanta cativa ani pana m-am accidentat si cred ca desi a fost cea mai grea perioada din viata mea, a fost probabil si cea mai frumoasa parte.
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    In Olanda unde stau acum, vad zeci, poate sute de oameni zilnic alergand si nu ii inteleg. Vor sa fie in forma, ii inteleg perfect si e bine ca vor asta, dar ce s-a intamplat cu sporturile?
    Nu ai cum sa intelegi pana nu vei alerga pana vei ajunge la limita fizica (si totusi vei continua), dupa care pana la limita psihica (si totusi vei continua)... Asta daca vrei sa faci performanta sau sa-ti testezi limitele. Dar poti sa alergi si doar pentru a te relaxa, fara a forta nimic.
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Am zis ca multi prefera alergatul si mersul la sala in loc de un sport: fotbal, baschet, tenis, handbal, etc
    Cred ca tu te referi la faptul ca ar fi mai fun un sport de echipa... unde poate socializezi mai bine... insa multi poate alearga tocmai pentru ca s-au saturat de atata socializare si de "sporturi" unde din 3 cuvinte doua sunt injuraturi (bonus cate un scuipat pe minut). Unii vor sa fie singuri, doar ei si drumul. Sau asa cum procedeaza multi: doar ei, un drum bun de alergat si o pereche de casti cu muzica favorita. E super relaxant, tonifiant...

    Eu acum poate nu mai sunt in masura sa dau sfaturi... ma simt "batran" si obosit, insa nu pot decat sa va recomand sa mergeti oricat de des puteti sa alergati. Implica toate grupurile de muschi, va aerisiti plamanii, va reglati circulatia, va calmati, and so on. Poate va ajuta daca vedeti Forest Gump - Run Forrest, Run!

  12. #12 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu cred ca tu te legi de ce nu trebuie. In forma actuala alergatul si mai ales mersul la sala nu le consider neaparat un sport. Nu tin minte cand eram mic si jucam fotbal in spatele blocului daca aveam vreun prieten care sa vrea sa alerge, sau care sa mearga la sala. Inveti sa faci miscare de tanar practicand un sport. Nu neaparat fotbal, ala e insa cel mai popular la noi si de aceea l-am dat ca exemplu.

    Am inteles ce au zis baietii mai sus si ii inteleg. Am inteles ce a zis Razvan si ii inteleg decizia, bine ca ia masuri pentru sanatatea lui, e de apreciat ca are puterea de a vedea ce poate schimba in bine si mai ales faptul ca o face.

    Poate am zis-o prea direct, eu spuneam doar ca lumea nu mai practica sporturi pentru a fi intr-o forma sanatoasa. Nu mai merge nimeni la inot, la tenis, la baschet. Sunt si banii un motiv, dar nu mereu.

    Cum ai facut tu atletism, asa am facut eu inot si am ajuns chiar si la un turneu national. Stiu ce inseamna sa iti depasesti limitele, stiu senzatia si stiu si satisfactia de dupa. Din pacate multi nu o mai ating practicand un sport ci mergand la sala sau alergand. Lumea nu mai are timp sa practice un sport si merge la sala, acolo unde marea majoritate doar alearga pe banda.

    Ce am vrut eu sa aflu este de ce lumea prefera sa faca miscare alergand in loc sa practice un sport mai "conventional", iar baietii mi-au spus mai sus motivele lor si le-am inteles. Nu m-am luat de nimeni, doar am vrut sa aflu. Dar am "dat-o iar de gard" Multam de lamurire.

  13. #13 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Am facut baschet vreo 2 ani de zile si desi mi-a placut o anumita perioada, ulterior, m-am plictisit teribil. Sporturile de echipa nu ma mai atrag de mult timp. Da, dezvolta conditia fizica, te ajuta sa ramai la o greutate normala, insa cam atat. De 4 ani de cand fac sala, ma simt extraordinar de bine. Pentru mine, trasul de fiare si alergatul (pe banda) au avut infinit mai multe beneficii decat baschetul. Nu as fi avut niciodata corpul pe care il am acuma din baschet. Conditia e sa respecti cu strictete programul. In timp, mi-am dat seama ca e mult mai important sa fii constant decat sa dai de fiecare data un randament extraordinar.
    Mi se par mult mai benefic pe termen lung un program facut pe zile si pe grupe de muschi decat patru antrenamente pe saptamana la fotbal, volei etc. Singurul sport pe care l-as practica cu abnegatie ar fi tenisul, fiindca sunt constient de nivelul de efort pe care il implica.

    Legat de alergat, e cea mai buna metoda de slabit, dar trebuie facut cu regularitate. Contrar opiniei generale, patratelele nu se fac prin programele de 8-10 minute zilnic sau exercitiile alea intense menite sa iti nenoroceasca muschii abdominali, ci tot prin alergat. Prietena mea vrea sa incerce saptamana viitoare si electrostimularea (bine, are 52kg) care aparent, e o metoda mult mai rapida de a slabi. Evident, cu un pret pe masura.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts