Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 86

Thread: Apple anunta iPad

  1. #1 SP
    Senior Member Mika's Avatar

    Apple anunta iPad

    De cateva saptamani au circulat pe net zvonuri conform carora Apple va lansa in curand un Apple Tablet. Astazi, in cadrul unei conferinte de presa tinuta in San Francisco, Apple a anuntat in sfarsit noul lor produs - iPad. Acesta este menita sa acopere "golul" dintre iPhone si laptop-uri. Device-ul ce va cantari doar 0.68kg si gros de doar 13.4mm, va avea browser-ul Safari incorporat si posibilitatea de a citi Mail-uri precum si functia de redare a muzicii sau a fimelor sau afisare a pozelor.

    iPad va avea access la trei magazine virtuale separate: iTunes, AppStore si iBookstore.iTunes se va comporta la fel ca pe iPhone dandu-ti posibilitatea sa cauti si sa cumperi muzica, podcast-uri si show-uri TV. Pe langa asta, se pot inchiria sau cumpara filme atat in format HD cat si in format standard.

    AppStore-ul este acelasi care se gaseste pe iPhone cat si pe iPod Touch cu peste 140,000 de aplicatii variind de la jocuri la aplicatii pentru afaceri. Trebuie mentionat ca toate aplicatiile care sunt disponibile pe iPhone/iPod Touch vor putea fi folosite din prima si pe iPad. Pe langa acestea, exista cateva aplicatii special proiectate pentru iPad.

    iBookStore este un magazin nou care iti permite sa citesti si sa cumperi carti. In magazin se vor gasi atat carti clasice cat si bestsellere moderne. Astfel, iPad-ul devine un concurent serios pentru Amazon Kindle, diferenta urmand sa fie facuta de continutul fiecarui magazin virtual.

    iPad va avea incorporat si aplicatia "Maps" care va putea fi folosita drept GPS in cazul modelului 3G.

    Capacitatea de stocare a dizpozitivului variaza de la 16GB la 64GB de memorie flash. Va fi propulsat de un procesor de 1GHz denumit Apple A4.

    iPad va veni cu un ecran LED de 9.7 inch care va putea fi vizualizat atat in format landscape cat si in format portrait, schimbarea facandu-se pur si simplu prin intoarcerea aparatului.Ecranul va rula la o rezolutie de 1024x768 la 132 pixeli per inch (ppi).

    Unul din putinele minusuri ale iPhone-ului a fost bateria care nu tine prea mult. iPad nu are aceasta problema, aceasta fiind capabila sa tina dispozitivul deschis, dupa cum se lauda Apple, 10 ore incontinuu.

    iPad-ul are incorporat un modul 802.11n, Wi-Fi care va recepta automat orice hotspot din apropiere. De asemenea, va exista si o varianta cu 3G pentru acces la Internet oriunde contra unei sume lunare.

    Apple vine cu mai multe capacitati disponibile pentru iPad. Acestea variaza de la 16GB la 64GB de memorie flash.

    Sunt pregatite deja si cateva accesorii pentru aparat. In primul rand avem iPad Keyboard Dock care este practic un dock cu o tastatura fizica atasata. De asemenea se pot conecta niste boxe externe. Avem si un iPad Case care nu doar protejeaza iPad-ul ci poate fi pus in diferite pozitii astfel incat sa permita vizionarea mai buna a filmelor sau scrierea mai lejera la tastatura virtuala. Un accesoriu interesant este iPad Camera Connection Kit care permite transferul de poze si filmulete direct dintr-o camera foto in iPad printr-un cablu USB sau printr-un card SD.

    Pretul de comercializare va porni de la 499$ pentru varianta de 16GB fara 3G si se opreste la 829$ pentru varianta cu 64GB si 3G incorporat.

    16 GB 32 GB 64 GB
    Wi-Fi 499$ 599$ 699$
    Wi-Fi + 3G 629$ 729$ 829$
    Attached Images Attached Images apple_ipad.jpg apple_ipad5.jpg apple_ipad6.jpg apple_ipad7.jpg apple_ipad8.jpg apple_ipad1.jpg

  2. #2 SP
    Teraflops Graft's Avatar


    Clic pe embed pentru varianta wide [ ←  → ]

  3. #3 SP
    Senior Member Mr.KaKa's Avatar
    USB's?
    HDMI?

    meh... :/

  4. #4 SP
    Member ciypriyan's Avatar
    incep sa pun bani deoparte

  5. #5 SP
    Member Solozaur's Avatar
    meh!



    Si ca sa nu fiu total offtopic: de ce au ales aspectul 4:3 cand 16:9 este atat de popular in zilele astea? Dupa atat wide screen arata ciudat cand ma uit la display-ul tebletei

    PS: aia din clip-ul posta de Graft vorbesc de parca au descoperit leacul pentru SIDA, e doar un *** de tableta !!

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    I... MUST... HAVE... iPAD...

    Si acum sa trecem rapid printre carcotasi, si sa vedem de ce iPad will "rule" the world. In primul rand, ca fost posesor de tablet, pot sa spun ca NU EXISTA (si probabil nu va exista pt. o lunga perioada) la nici-un alt producator un astfel de nivel de tehnologie. Multitouch screen cu GPS, 3G, WiFi, Bluetooth, 64GB Flash, baterie de 10h (video), in doar 730grame... that's really something amazing !

    Un al doilea punct pentru care va castiga "razboiul" cu orice alt tablet sau "reader" (eInk) este faptul ca au decis sa mearga pe un iPhone OS modificat, pastrand compatibilitatea 100% cu toate aplicatiile de pe iPod/iPhone ! Peste 140.000 de aplicatii din start. Aici apare si motivul pentru care au mers pe un raport 4:3 pe cand "16:9 este atat de popular". In felul acesta, scalarea in fullscreen de pe un iPhone/iPod este mult mai usoara. Prefer asa, decat sa am toate jocurile "turtite". Sa nu uitam ca totusi fotografia si cartile (unele din functiile de baza pt. care iei asa ceva) sunt mai apropiate de 4:3 decat 16:9:

    A4 (la 300dpi) : 2475 X 3525 = 1.4 ratio
    Fotografie (la 21 Mp) : 5616 x 3744 = 1.4 ratio
    iPhone : 480 x 320 = 1.5 ratio
    iPad : 1024 x 768 = 1.33 ratio

    ... pe cand Widescreen : 1920 x 1080 = 1.77 ratio. Presupun ca oricine ar prefera in ziua de azi compatibilitate mai mare cu A4, fotografia, iPhone, decat cu widescreen-ul pt. movies. In plus, un un tablet widescreen ar fi un pic akward de folosit, fiind prea inalt si prea lat. Daca in mode landscape ar fi destul de usor de folosit, in mod portrait not so much. Anyway, nu cred ca se supara nimeni daca ramane cu niste mici bari negre in filme dar pastreaza un ratio mai bun cu toate celelalte.

    Trecand peste asta, sa nu uitam de aliasingul de la Apple... Sunt convins ca 1024 x 768 la Apple arata la fel de bine (cel putin pt. text) precum un 1920 x 1200 pe PC. Ca dovada sta iPhone-ul, care randeaza text mult mai bine decat telefoane care au rezolutii de cel putin 2 ori mai mari (480 x 320 vs 800 x 480).

    Nu stiu ce fel de custom CPU folosesc (un CPU A4 1Ghz) insa din ce am vazut se misca frickin' fast... La fel, nu sunt detalii despre acceleratorul grafic, insa avand in vedere compatibilitatea cu jocurile de pe iPhone 3GS si upscale-ul respectiv, cred ca este ceva peste procesorul grafic al lui 3GS (despre care va aduc aminte ca poate rula pana si engine de Unreal III). Adica mult prea mult pt. un tablet. Aici sunt un pic neincrezator in cifrele de la Apple... daca va tine iPad-ul mai mult de 2-3 in gaming, ar fi o minune.

    Lucruri negative pentru mine la iPad ar fi urmatoarele: no USB, no HDMI and no Flash. Atat USB cat si HDMI sunt rezolvabile prin dock stations sau adaptoare pt. iPod connector, iar pt. Flash, totul tine de Adobe. Intrucat pt. ultimele versiuni Adobe se joaca cu accelerari GPU pt. Flash, s-ar putea sa vedem totusi ceva care sa fie ok si pt. iPhone sau iPad.

    Cat despre multitasking... desi nu e specificat, ca si pt. iPhone, el exista. Nu va trebui nimic altceva decat un simplu homebrew (gen Backgrounder) pentru a folosi cu brio multitaskingul. Avand in vedere ca pt. iPhone OS 4.x a fost anuntat oficial suportul multitasking, presupun ca si pt. iPad vom avea asa ceva.

    Daca pun tot ce am vazut/citit despre iPad... mai ales la preturile anuntate, din punctul meu de vedere a nu dori sa detii asa ceva ar fi pur si simplu inexplicabil. Un reader, tablet, multimedia and gaming device de 9.7" la 730 grame... e un vis adeverit pt. multi. In special pentru cei care calatoresc mult si sunt obositi de laptopurile greoaie si care duc cu greu mai mult de 2-3 ore (eeepc nici nu-l luam in calcul avand in vedere puterea sa grafica si lipsa touch-ului). Eu in mod sigur voi avea unul...

    P.S. Ca funny fact, avand in vedere versiunea cu GPS si Wifi n si 3G data... presupun ca iPad-ul va deveni automat GPS-ul cu cel mai mare ecran si cel mai mic pret. De-abia astept sa vad primul iPad agatat de bordul masinii Si sper sa nu apara un hack ceva ca sa poata fi folosit si reteaua GSM, altel vom vedea oameni pe strada la ureche cu un device de 9.7"

  7. #7 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    are bluetooth, nu ai de ce sa il tii la ureche cind ai putea sa faci pairing cu un headset si voila...

    PS sa nu uitam ca apare si iWork pentru el asa ca poti sa mai si lucrezi pe el ceva....chestie care pe mine chiar ma intereseaza mai ales ca am de lucru cu text si de facut mici prezentari.

  8. #8 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    mi se pare absolut genial cum arata, mai ales cu tastatura si mapa aia. ce pot sa zic. oricat de mult ma obsedau astia de la apple inainte, acum parca mi-as vinde un rinichi (ala bun ) ca sa-mi iau tot ce vreau de la ei

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    pai h0stile, avand in vedere ca poti folosi aplicatii de pe iPhone, vei putea folosi linistit aplicatii gen QuickOffice... deci poti lucra si in .xls, .doc, etc... Cat despre bluetooth, chiar ma indoiesc ca va fi suportat (oficial) GSM-ul pt. iPad. Dar, cine stie...

    razvanrazy: nu cred ca e nevoie sa-ti vinzi un rinichi. After all, fata de iPhone nu va fi "blocat" pe o anumita retea, nu va fi vandut doar la pachete exagerate gen "Orange"... Cea mai ieftina versiune este totusi 499 USD... cauta pe la noi cel mai ieftin tablet pc (notebook) si daca il gasesti sub 1500-2000 USD, mare minune. Iar acela la 2000 USD, iti garantez eu ca mai mult de 2 ore autonomie nu are... nu are multitouch, are peste 1.5Kg si aproape sigur nu va rula nici-un joc serios

  10. #10 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    ma refeream la, a-mi vinde un rinichi sa-mi iau tot ce vreau de la ei. Incepand cu un iMac de 27", asta nou, un macbook air, samd

    oricum, daca iti cumperi unu, o sa vin la tine sa-ti salivez pe el

  11. #11 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    interesant. nu stiam de QuickOffice. m-as fi multumit si cu iWork pana la urma. iWork nu stie sa salveze doc sau xls ?(sau nu exista convertoare care sa faca trecerea de la formatul Mac la cel Windows? ma gindesc ca iWork ptr ipad s-ar putea sa beneficieze la max de functiile lui si atunci s-ar putea sa fie o solutie mai buna). damn, QuickOffice e numai 8USD. interesant...

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din cate stiu iWork lucreaza si cu .xls si cu .csv-uri. E clar ca versiunea pt. iPad va fi optimizata pt. lucrul cu touchscreen-ul. Vezi ca aplicatii precum QuickOffice sunt o gramada (inclusiv Docs care e free in caz ca ai Cydia)... insa pt. acestea, sunt sigur ca vor exista update-uri ca sa foloseasca la maxim ecranul iPad-ului. Asta e partea frumoasa la noul Apple Store. Ca poti lua o aplicatie compatibila pt. iPod, iPhone, iPad fara sa-ti faci prea multe griji, daca cumva iti trebuie mai mult RAM, un procesor mai rapid, etc...

  13. #13 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    nu stiu cine zicea ca nu-i place ca are marginile prea groase. Cum altfel sa fie ? unde pui mainile ca sa nu le pui pe ecran, cand il tii ?

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    nu stiu cine zicea ca nu-i place ca are marginile prea groase. Cum altfel sa fie ? unde pui mainile ca sa nu le pui pe ecran, cand il tii ?
    Probabil ca vrea sa-l foloseasca intr-un mod asemanator cu cel din poza... Look mom, no hands
    Attached Images Attached Images monky_mania_3.jpg

  15. #15 SP
    Senior Member mark's Avatar
    O mica descriere tehnica:

    - greutate 680g varianta WI-FI si 730g varianta cu WI-FI + 3G
    - grosime 13,4 mm
    - ecran multi-touchscreen capacitiv de 9,7 inchi rezistent la amprente (oleophobic coating) dar asta ramane de vazut
    - ecranul de asemenea este LED cu tehnologie IPS (in-plane switching) care se traduce prin unghi de vizualizare mult largit de 178 grade
    - de asemenea ecranul va fi la exterior din sticla se pare (iarasi ramane de vazut)
    - rezolutie de 1024x768, 132 ppi (aplicatiile de iPhone pot rula pe iPad upscalate ca sa poata profita de tot ecranul)
    - procesor A4 (productie proprietara Apple) de 1Ghz low-power system
    - capacitate memorie 16GB, 32GB, sau 64GB
    - WI-FI (802.11 a/b/g/n)
    - bluetooth 2.1 + EDR technology (cel mai probabil restrictionat ca si pe iPhone)
    - 3G + EDGE (pentru modelul Wi-Fi+3G) aici se specifica doar pentru date insa tare cred ca dupa jailbreak o sa avem un telefon veritabil de vreme ce suporta 3G si EDGE, trebuie doar un soft de telefon identic cu cel de pe iPhone
    - AGPS (se pare ca are si GPS) va dati seama ce inseamna asta? IGO pe ecran de 10" UAU
    - compas digital
    - accelerometru
    - senzor ambiental
    - baterie litiu-polimer de 25 Whr (wati per ora) tehnologie preluata de la macbook care tine aproximativ 10 ore
    - 3,5 mm jack
    - microfon
    - built-in speakers (se vorbeste la plural, sper sa fie 2 ba chiar trei boxe mici acolo dupa ce se vede la exterior)
    - locas pt sim card (din cate am citit e un microsim si asta ar putea impiedica folosirea iPad-ului ca si telefon cu cartele obisnuite - insa cred ca se pot gasi solutii)
    - OS iPhone 3.2

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    "- capacitate memorie 16GB, 32GB, sau 64GB" de fapt acolo vorbim de spatiu de stocare, nu de memorie. Chiar ma mir ca nu este specificata si memoria RAM. Sper sa fie cel putin 512MB.

    Iarasi, un lucru despre care nu vorbeste nimeni... este GPU-ul. Daca gasiti infos, let us know.

  17. #17 SP
    Senior Member mark's Avatar
    Da corect. Chiar nu se precizeaza cat are RAM. Sunt curios.

  18. #18 SP
    Senior Member Mihail's Avatar
    Gpu este integrat in noul procesor ARM. Din ce am citit A4, este un System-on-a-Chip sau SOC. In acest procesor este integrat si ARM Mali, procesorul video. ''A''-ul din A4 vine, evident, de la Apple.

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hmm, bizar... n-am gasit pe nicaieri video si ram specs... Eh, mai asteptam. Intre timp, o poza haioasa
    Attached Images Attached Images ipad_phone.jpg

  20. #20 SP
    Member Theodor01's Avatar
    LoL Monky,asa de mare e?Sincer,mie mi se parea acelasi iPhone/iPod.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 15 Last Post: 22-10-2014, 10:01
  2. Replies: 15 Last Post: 23-10-2013, 15:50
  3. Replies: 95 Last Post: 11-11-2012, 13:03
  4. Replies: 0 Last Post: 22-03-2012, 14:06

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts