Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 159

Thread: PSP 2 (alias NGP) a fost dezvaluit oficial

 1. #1 SP
  Senior Member AndRewqp's Avatar

  PSP 2 (alias NGP) a fost dezvaluit oficial

  Asteptarea a luat sfarsit, dupa o perioada lunga de zvonuri si concepte lansate pe internet, noua consola "handheld" a fost dezvaluita in mod oficial de catre Sony. Prezentarea a avut loc in cadrul evenimentului "PlayStation Meeting 2011" din Japonia unde Kazuo Hirai, presedintele SCEI, a dezvaluit in mod oficial noul produs Playstation. Sa stiti ca de fapt PSP 2, asa cum l-am numit noi in ultimele luni, se numeste NGP, Next Generation Portable, cel putin deocamdata acesta fiind numele de cod.

  Daca ne uitam putin pe foaie tehnica a NGP observam ca Sony nu s-a dezmintit nici de aceasta data, oferind un produs cu tehnologie de ultima ora. Procesorul noului device este un "Arm Cortex-A9 core" cu 4 nuclee, iar GPU este un "SGX543MP+", daca vreti mai multe detalii despre GPU intrati aici. Are incorporat 2 camere, una in fata si una in spate, un microfon, un multi touch pad, un sistem de miscare senzitiva "Six-axis", un compas electronic "Three-axis", GPS, WiFi, 3G (zvonul a fost confirmat), Bluetooth 2.1 si nu are suport pentru UMD. Cred insa ca cea mai importanta imbunatatire a fost adusa ecranului, NGP va dispune de un ecran OLED multi-touch de 5 inch si cu o rezolutie de 960 x 544. Pe langa butoanele obisnuite pe care le avea un PSP, NGP va avea un stick suplimentar.

  Acum sa vorbim putin si despre cele mai importante lucruri, jocurile video. NGP are potential mare, atat din punct de vedere hardware, cat si software. Sony a anuntat ca cele mai importante francizii din industrie isi vor face aparitia pe noua consola handheld, jocuri precum Uncharted si Call of Duty. In timpul conferintei de la Playstaton Meeting 2011, Hideo Kojima a prezentat un mic demo cu Metal Gear Solid 4 ce rula pe NGP. Reportarii prezenti la eveniment au fost impresionati de acest demo, precizand ca modelele personajelor Snake si Otocon erau excelente, iar jocul rula la 20 fps si ca doar detalile environmentului se pierdeau in tranzitie. Jocul nu a fost anuntat pentru NGP, aceasta fiind o mica demonstratie a puterii NGP-ului, dar sa stiti ca Kojima lucreaza la un proiect pentru aceasta consola si va fi dezvaluit la E3 din acest an. Un alt feature important este, "Backwards Compatible" ceea ce inseamna ca vom avea posibilitatea sa jucam jocuri lansate pe PSP sau PSP GO. Tim Sweeney, fondatorul studioului Epic Games, a avut numai cuvinte de lauda la adresa NGP, fiind de parere ca "is four times as powerful as any other handheld gaming device in existence. "

  Date tehnice:
  • CPU: ARM® Cortex™-A9 core (4 core)
  • GPU: SGX543MP4+
  • External Dimensions: Approx. 182.0 x 18.6 x 83.5mm (width x height x depth) (tentative, excludes largest projection)
  • Rear touch pad: Multi touch pad (capacitive type)
  • Cameras: Front camera, Rear camera
  • Sound: Built-in stereo speakers, Built-in microphone
  • Sensors: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer), Three-axis electronic compass
  • Location: Built-in GPS, Wi-Fi location service support
  • Keys / Switches: PS button, Power button, Directional buttons (Up/Down/Right/Left), Action buttons (Triangle, Circle, Cross, Square), Shoulder buttons (Right/Left), Right stick, Left stick, START button, SELECT button, Volume buttons
  • Wireless communications: Mobile network connectivity (3G), IEEE 802.11b/g/n (n = 1x1)(Wi-Fi) (Infrastructure mode/Ad-hoc mode), Bluetooth® 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)
  • 512 MB RAM, tip LPDDR2 (low consumption)
  Comunicatul oficial:
  Si a venit si comunicatul oficial:

  SONY COMPUTER ENTERTAINMENT ANUNŢĂ NOUL SISTEM DE DIVERTISMENT PORTABIL, DE NOUĂ GENERAŢIE
  Sistemul de divertisment de top, portabil, va fi lansat anul acesta, extinzând aria PlayStation® pe piaţa jocurilor portabile

  Tokyo, 27 ianuarie 2011 – Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) anunţă astăzi noul sistem de divertsiment portabil, de generaţie următoare (nume de cod: NGP), ce asigură o experienţă de joc supremă. Dispozitivul NGP va fi disponibil la finalul anului 2011.

  NGP este creat pentru a livra o experienţă de divertisment de neegalat, posibilă numai pe PlayStation®. Acest nou sistem beneficiază de o combinaţie revoluţionară între experienţa bogată de joc şi conectivitatea socială, în contextul lumii actuale, posibilă graţie expertizei Sony Computer Entertainment, prin sistemele de divertisment PSP® (PlayStation®Portable) şi PlayStation®3 (PS3®).

  Jocul profund şi cuprinzător se află în centrul funcţionării sistemului PlayStation, iar NGP reprezintă corporalizarea acestei viziuni. Prin conectivitatea Wi-Fi şi 3G, alături de disponibilitatea unei game variate de aplicaţii, dispozitivul NGP va oferi nenumărate posibilităţi pentru ca utilizatorii “să se întâlnească,” “să se conecteze,” “să descopere,” “să împărtăşească” şi “să se joace” cu prietenii, oriunde s-ar afla. Dispozitivul conţine o serie de caracteristici care asigură o experienţă de divertisment de top, de generaţie următoare.

  l Ecran superb OLED şi interfaţă revoluţionară
  Modelul NGP încorporează un ecran OLED tactil, impresionant, de 5 inci (12,7 cm), în partea frontală a dispozitivului. Procesorul / unitatea de procesare vizuală în combinaţie cu ecranul OLED asigură o calitate grafică nemaiîntâlnită pe un sistem de divertisment portabil până acum, atât pentru experienţa de joc, cât şi pentru redarea altor tipuri de conţinut digital. Noul sistem încorporează o suprafaţă tactilă multigest pe partea dorsală şi, împreună cu ecranul tactil frontal, modelul NGP oferă o nouă experienţă de joc, permiţând jucătorilor să interacţioneze direct cu jocurile, în mişcări şpaţiale complexe ale degetelor: “atingere, prindere, urmărire, împingere şi tragere”.

  l Design super oval şi două joystick-uri
  Preluând filozofia de design de bază a PSP, NGP adoptă în acelaşi timp forma de design super ovală, creată pentru a se potrivi confortabil în mâinile utilizatorilor. Pentru prima dată, un sistem de divertisment portabil va beneficia de două joystick-uri analog, permiţând utilizatorilor o mai mare arie de jocuri pentru experienţa portabilă.

  l LiveArea™
  Fiecare joc destinat NGP va fi disponibil într-un spaţiu numit “LiveArea™”, unde utilizatorii îşi pot împărtăşi distracţia şi entuziasmul cu alţi jucători. Utilizatorii vor avea acces la cele mai noi informaţii despre jocuri, puse la dispoziţie de către SCE şi dezvoltatori de terţă parte, prin PlayStation®Network. În plus, utilizatorii NGP vor putea viziona un istoric al activităţii, actualizat constant cu realizările utilizatorilor care joacă acelaşi joc şi care pot activa sistemul de comunicare în timp real.

  l Near
  SCE va oferi şi servicii localizare pe NGP, ca parte a caracteristicilor de bază ale utilizatorilor PlayStation Network. Noua aplicaţie, numită “Near,” creată special pentru acest serviciu, dar şi reţeau vor fi preinstalate pe sistem, pentru a permite utilizatorilor să afle care dintre prietenii din proximitate se joacă şi ce s-au jucat recent. Utilizatorii îşi pot întâlni prietenii şi noi jucători, virtual, indiferent de titlurile jucate, doar prin împărtăşirea informaţiilor despre joc, în timp şi spaţiu.

  l Nou spaţiu de stocare
  NGP adoptă un nou mediu de stocare, un card de mici dimensiuni, bazat pe memorie flash, special dedicat titlurilor NGP. Beneficiind de avantajele memoriei flash, acest card inovator va putea stoca direct jocuri complete, plus conţinut suplimentar, precum şi datele de salvări ale jocurilor. Adoptând cardul pe bază de memorie flash, SCE va putea oferi carduri pentru joc cu capacităţi mai ample în viitor, permiţând dezvoltatorilor să stocheze mai multe date, pentru o experienţă de joc mai bogată şi mai completă.

  NGP dispune de două camere – frontal şi dorsal – precum şi de trei senzori de mişcare, giroscop, accelerometru şi busolă electronică, create pentru a oferi utilizatorilor bucuria lumii divertismentului, conectată cu experienţele din realitate.

  PlayStation®Suite (PS Suite), anunţat astăzi, va fi îndeaproape sincronizat cu NGP. Utilizatorii se pot bucura şi pe NGP de noile tipuri de conţinut create şi lansate pentru dispozitivele portabile compatibile Android™. Ca rezultat, utilizatorii vor avea acces nu doar la cel mai de top conţinut, dar şi la tipuri de experienţe obişnuite, caracteristice pieţei telefoanelor mobile.

  SCE va promova intens NGP în apropierea lansării dispozitivului, drept platforma portabilă de divertisment de top, de nouă generaţie, şi va acţiona divers pentru a extinde şi mai mult piaţa de jocurilor portabile.

  <Sistem de divertisment portabil, de următoare generaţie (nume de cod: NGP)>
  Procesor
  ARM® Cortex™-A9 (4 nuclee)
  Unitate de procesare vizuală
  SGX543MP4+
  Dimensiuni externe
  Aprox. 182.0 x 18.6 x 83.5mm (lăţime x înălţime x adâncime) (tentativ, fără cea mai amplă proiecţie)
  Ecran
  (Ecran tactil)
  5 inci(16:9), 960 x 544, Aprox. 16 milioane de culori, Ecran tactil multigest OLED(tip capacitiv)
  Suprafaţăătactilădorsalăă
  Suprafata tactila multigest (capacitive type)
  Cameră
  Cameră frontală, cameră dorsală
  Sunet
  Difuzoare stereo încorporate
  Microfon încorporat
  Senzori
  Sistem de mişcare pe şase axe (trei axe giroscpo, trei axe accelerometru), Trei axe busolă electronică
  Localizare
  GPS încorporat
  Suport serviciu localizare Wi-Fi
  Butoane
  Buton PS
  Buton iniţializare
  Butoane direcţie (sus/jos/dreapta/stânga)
  Butoane de acţiune (triunghi, cerc, x, pătrat)
  Butoane shoulder (Right/Left)
  Buton stânga, buton dreapta
  Buton START, buton SELECT
  Butoane de volum (+/-)
  Comunicare wireless
  Conectivitate la reţea mobilă (3G)
  IEEE 802.11b/g/n (n = 1x1)(Wi-Fi) (Mod Infrastructure / Mod Ad-hoc)
  Bluetooth® 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)
  Attached Images Attached Images 5391825299_b53fe828c0_o.jpg 5392425792_b7bfb44b64_b.jpg 5391827189_33b1548d27_b.jpg 5391827373_a02359bc7e_b.jpg ngp-specs-685x441.jpg sony-psp2-ngp-hands-dsc0025-rm-eng.jpg sony-psp2-ngp-hands-dsc0043-rm-eng.jpg psp2comp.jpg ce087c30f8d11991543e790ecc464e37.jpg baa87ce9fa90166743ec5f70a6f87d82.jpg

 2. #2 SP
  Senior Member GoodFella10's Avatar
  Se stie cumva cand va fi lansat?

 3. #3 SP
  Senior Member AndRewqp's Avatar
  nu si nici pretul nu se stie, dar informatiile curg pe banda rulanta . probabil ca pana la sfarsitul zilei vor aparea cateva zvonuri.

 4. #4 SP
  Senior Member Malach HaMavet's Avatar
  arata fain sincer... chiar imi place cum arata! de abia astept sa-l cumpar

 5. #5 SP
  Senior Member AndRewqp's Avatar
  si o lista cu jocurile anuntate oficial:
  • Hot Shots Golf
  • Untitled Call of Duty Project
  • Kojima’s “Dream project” (to be seen at E3)
  • Yakuza 4 port
  • Little Deviants
  • Reality Fighters
  • Uncharted title
  • Little Big Planet
  • Killzone Title
  • Monster hunter title
  • Dynasty Warriors title
  • Wipeout Title
  • Motorstorm Title

 6. #6 SP
  Junior Member efix's Avatar
  De foarte mult timp ma bate gandul sa cumpar un PSP. Eu cred ca arata foarte bine si va fi un tovaras de exceptie atunci cand voi pleca in vacanta sau la alte drumetii(te cam plictisesti pe drum ). Deci este "must have", acum sa asteptam data lansarii si pretul. Sper totusi sa nu depaseasca 1000 Ron.

 7. #7 SP
  \ tudyniuz's Avatar
  nu scrie nicaieri frecventa procesorului. stie cineva?

 8. #8 SP
  Member maweryck's Avatar
  Este prima data cand ma gandesc sa cumpara o platforma mobila pt jucat ...!!

 9. #9 SP
  I Unlimited Bitza's Avatar
  Quote Originally Posted by efix View Post
  De foarte mult timp ma bate gandul sa cumpar un PSP. Eu cred ca arata foarte bine si va fi un tovaras de exceptie atunci cand voi pleca in vacanta sau la alte drumetii(te cam plictisesti pe drum ). Deci este "must have", acum sa asteptam data lansarii si pretul. Sper totusi sa nu depaseasca 1000 Ron.
  avand in vedere ca un PSP Go este 12 mil (pret de magazin) ... cred ca acest PSP sub 15 mil (pret de magazin) nu-l vom gasi in magazine, plus ca eu personal cred ca se va lansa mult dupa acel telefon SonyEricsson PSP ...
  arata cam rotund din fata, dar la ce scrie ca face ... nu conteaza.
  i love you sony

 10. #10 SP
  Why so serious ? razvanrazy's Avatar
  are un potential enorm, mai ales daca are si GPS. Sunt curios ce poti face cu acel touchpad din spate.
  ca si configuratie, pare foarte puternic.

 11. #11 SP
  Banned cryyo's Avatar
  1500MHz, procesor

  Scula de scula, niponii astia tot japonezi.

  PS. Cand se modeaza?!

 12. #12 SP
  Senior Member AndRewqp's Avatar
  un trailer cu noile features


  Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
  are un potential enorm, mai ales daca are si GPS. Sunt curios ce poti face cu acel touchpad din spate.
  ca si configuratie, pare foarte puternic.
  YouTube - Little Deviants on the PSP2

 13. #13 SP
  Senior Member paul's Avatar

 14. #14 SP
  Senior Member SirAndrew's Avatar
  sa inteleg ca achizitia de jocuri se va face doar ca la PSP Go, prin download nu?

 15. #15 SP
  Banned Trip's Avatar
  Mai mult ca sigur.

 16. #16 SP
  Senior Member SirAndrew's Avatar

 17. #17 SP
  Banned Trip's Avatar
  PlayStation Suite bringing PlayStation content to Android devices
  ANDROID CENTRAL | JANUARY 27, 2011
  PlayStation Suite bringing PlayStation content to Android devices | Android Central

  *Sitting in on the Sony Japan PlayStation Meeting 2011 event we were surprised to see that Sony made mention of their ... read more


  Exact ce lipsea pe Android, o platforma serioasa de gaming.

 18. #18 SP
  Senior Member nameless_fear's Avatar
  NGP is sexy

 19. #19 SP
  Junior Member igc95's Avatar
  2 ANALOGURI, in sfarsit 2 ANALOGURI.

 20. #20 SP
  PlayStation Forever! Chris's Avatar
  Foarte frumos acest nou handheld de la Sony. Trophy support, camera, new games. Cred ca va fi cu adevarat o revolutie in zone de handheld-uri.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

 1. Replies: 14 Last Post: 05-09-2014, 01:31
 2. Replies: 1 Last Post: 11-06-2011, 09:39
 3. Saints Row 3 a fost anuntat oficial By AndRewqp in forum Console News
  Replies: 6 Last Post: 04-03-2011, 22:41
 4. Psp 2 - ngp By claudiutk in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
  Replies: 2 Last Post: 27-01-2011, 22:39
 5. Coverul pentru Gran Turismo 5 a fost dezvaluit By AndRewqp in forum Console News
  Replies: 7 Last Post: 07-01-2010, 16:27

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts